Tisdagsläsning.

Jag läser alltid andras bloggar via Bloglovin och där finns en likefunktion. Alla likes samlas sedan och på så vis kan jag hitta tillbaka till blogginlägg som jag har tyckt om. Här får ni lite finfin tisdagsläsning:

Jag och Felix följer tv-programmet Alla är fotografer men reagerade starkt på det avsnitt då Rheborg fotograferade sin dotter – utan tröja och utan att föra ett resonemang kring vad detta innebär. Genusfotografen skriver en text om tv-programmet samt kvinnors objektifiering i fotografi och media.

181

Lovisa visar upp vad hon har haft på sig de första månaderna av 2013. Urfint.

Lady Dahmer skriver om Timbuktus/Jason Diakités FANTASTISKA tal här. Se klippet och få rysningar.

11116237686_12b67b11de_c

Mariell tipsar om en megafin bok som heter The Granny Alphabet. Vill också ha!

Personen bakom When you are a Feminist skriver om varför hen startade sin tumblr. En briljant plats med feministpepp och en himla massa gifar som får illustrera detta.

Nina Åkestam skriver om Mediamarkts fruktansvärda reklam. Så spot on.

10992954094_4e7e2211a3_c

Emelie förklarar hur en rostar kikärtor. Det vill jag testa!

Michaela tipsar om tv-serien American Horror Story. Jag har bara några avsnitt kvar av Weeds men sedan ska jag se denna, så taggad!

gloria-steinem-03

Michaela förklarar även olika rörelser inom feminismen. Pedagogiskt, lärorikt och intressant!

Translation: Great blog posts from other bloggers.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
10kommentarer
  • Hej Flora! Jag tycker att det är superbra att du fokuserar så pass mycket på feminism i din blogg för det behövs verkligen fler som tar upp det. Däremot vill jag bara påpeka att Rheborg faktiskt nämnde en anledning till denna lättkläddhet, vilken var att han ville visa upp dotterns tatuering. Jag reagerade också på det här när jag tittade på programmet, och visst kan jag tycka att det var väldigt ogenomtänkt, men jag tycker att det kan vara lite onödigt att dra upp saker som denna, då Rheborg förmodligen inte alls tänkte att fotografiet skulle bli kränkande på något sätt – det är ju trots allt hans dotter.

    Rebecka 2013-12-18 22:28:41 http://idioti.devote.se
    Svara
    • Svar på Rebeckas kommentar.

      Hej! Hmm. Saken är ju den att dottern knappt sa ett ord (klippte de bort det eller var det så på riktigt också?) vilket bidrar till att det känns märkligt att hon skulle posera så lättklätt. Jag tror absolut inte att Rheborg ville objektifiera henne, men tyvärr blir det ju ofta så ändå för att samhället har lärt oss hur vi ska porträttera kvinnor. Sedan kan jag även ifrågasätta hur viktig en tatuering är för att ge en sann bild av en person…

      Flora Wiström 2013-12-18 22:40:51
      Svara
      • Svar på Flora Wiströms kommentar.

        Ja, det var en mycket underlig stämning under hela inslaget och det hade nog blivit en helt annat känsla om kommunikationen mellan Rheborg och dottern (och alla andra inblandade för den delen) hade varit bättre. Jag förstår verkligen hur du menar, jag tänker bara att vissa sådana här mindre frågor förstoras upp så när det finns viktigare trassel att lösa inom feminism.

        Rebecka 2013-12-20 00:06:16 http://idioti.devote.se
        Svara
  • Tack så mycket! WHEN YOU ARE A FEMINIST önskar dig ett awesome gott nytt feministiskt superår <3

    Isabel W. Sörensen 2013-12-18 19:20:54 http://whenyouareafeminist.tumblr.com
    Svara
  • Vad gullig du är som länkade! Jag gjorde kikärtorna igen nu i helgen och det blev typ ännu godare den här gången för jag snålade inte lika mycket med kryddorna. Bästa salladstillbehöret.

    Emelie 2013-12-17 22:21:42 http://unvelo.se/
    Svara
  • Hej Flora.

    Jag måste få undra hur du håller huvudet högt, hur du lärt dig acceptera/älska dig själv, hur du lyckas stå stadigt utan att låta dig påverkas av idealbilden av en kvinna, påtryck utifrån etc. Hur har du lyckats bli så stark i dig själv?

    Är detta en konstig sak att fråga?
    Jag förstår nämligen inte, klarar inte av det själv. Jag är 19 år, sjukskriven, ätstörd och deprimerad. Hela livet har jag lagt sådan enorm press på mig själv, om hur jag är, hur jag presterar eller ser ut. Alltid vara bäst, men trots allt jag klarat/presterat aldrig bra nog.

    På senaste tiden har jag blivit allt mer intresserad av feminism, jag känner mig frälst efter att ha läst Under det rosa täcket, håller med om att idealbilden av kvinnan är så orättvis och ologisk. Men lik förbannat försöker jag leva upp till ett ideal, försöker hela tiden bli bättre, försöker alltid bli perfekt (utifrån vårt samhälles syn på perfektion).

    Jag låter mig påverkas, men kämpar för att inte göra det, ännu ett steg mot ett friskt liv. Jag försöker med alla krafter att släppa på kraven. MEN det är så förbannat svårt.

    Har du några tips?
    Tack för en fantastisk blogg. Bästa Flora – du är en sådan inspiration, din blogg får mig att må lite bättre.

    Kram

    Linnéa 2013-12-17 20:06:50
    Svara
  • Flora, har du sett detta? http://www.bloglovin.com/frame?post=2059348375&group=0&frame_type=fb&blog=3780577&link=aHR0cDovL3d3dy5nZW51c2ZvdG9ncmFmZW4uc2UvP3A9NDA3NQ&frame=1&click=0&user=0

    EvaP 2013-12-17 16:57:15 http://eva.monkeytoys.com
    Svara
  • mysigt inlagg, floris.

    elle 2013-12-17 15:00:49
    Svara
  • Åh, jag vill också rosta kikärtor, måste testa :D

    Lorissa 2013-12-17 08:35:19 http://lorissalovebomb.se
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!