Almedalsveckan, torsdag.

Processed with VSCOcam with g3 presetTorsdagen var en regnig och kall dag, men fylld av viktiga seminarium och tillställningar. Först ut var Rättbuss/Cinema queer som hade en debatt om HBTQ-frågor med representanter av alla riksdagspartier (minus SD plus Fi). Sjukt spännande, och intressant hur påtagligt det är att högerblocket inte alls jobbar lika djupgående med dessa frågor.Processed with VSCOcam with a6 presetVeckans bästa seminarium stod Unicef för. Det handlade om barn som lever gömda i Sverige, och bristen på rättigheter hos ensamkommande, gömda barn. Husni Hassan och Fahed Abdulkadir, som nyligen fått asyl i Sverige, berättade om sina erfarenheter, Alexandra Pascalidou var moderator och representanter från Moderaterna, Socialdemokraterna och Feministiskt initativ var där. Samt Emma Schönberg som är barnrättsjurist och Rokibath Alssane som jobbar på Fryshuset. Det var så starkt, tungt och viktigt att höra killarnas berättelser och intressant att sedan höra politikernas syn på det.

Heja Katerin Mendez från Fi: ”Vi tror på öppna gränser. Vi får inte glömma att Sverige är ett av världens rikaste länder, det handlar bara om omstrukturering av pengarna.” Ett exempel på detta påstående är till exempel att ett jasplan (som försvaret har) kostar mer än alla Sveriges kvinnojourer. Alltså: pengarna finns, det handlar bara om att lägga dem på vettiga saker.Processed with VSCOcam with c1 presetSedan lyssnade vi på en livesändning av Tankesmedjan. Alltså dessa personer <3Processed with VSCOcam with m3 presetGrön Ungdom bjöd på glass, hurra! DSC_0286På kvällen var vi på ca världens roligaste fest, som Normaldemokraterna och Utopia anordnade. DSC_0236”Bianca, titta hit!”
DSC_0259De bjöd på alkohol och vi dansade som dårar.DSC_0269Alltså älsklingar.
DSC_0245
Antagligen topp tre bästa fester den här sommaren. Stort jäkla tack till arrangörerna!DSC_0209 DSC_0212Tiffany Kronlöf sjöng (till vänster är en teckenspråkstolk). QUEEN. På Så många ställen började alla tokdansa, förstås.Untitled-1Fangirlar lite bara.

Translation: Thursday in Visby and the politician week. We listened to seminars about LGBTQ-politics and one about children who are living in hiding, awaiting asylum. In the evening, we went to a fantastic party and danced our butts off.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
7kommentarer
  • Självklart ska det läggas mer pengar på Sveriges kvinnojourer, men att ens föreslå att vi ska göra detta genom att ta pengar från FÖRSVARET?! Sveriges försvar kan inte bli mindre prioriterat utan att ses som ett totalt fiasko, vilket det i och för sig redan är… Man skapar inte fred genom att avrusta helt och hållet – det vet Putin och det borde alla i Sverige också ha fattat vid det här laget. Visst är det lätt att tro att det aldrig kommer bli krig i Sverige (det har ju varit fred här i flera 100 år) men det finns faktiskt ingen garanti för det. Jag vill känna mig trygg i mitt land som kvinna men framför allt som medborgare, och försvaret är den absoluta grunden för det!

    Hannah 2014-07-09 07:26:41
    Svara
  • Men om högern är så mycket sämre på HBTQ-frågor, hur försvarar du då det faktum att det inte blev tillåtet med samkönade äktenskap förrän alliansen tillträdde?

    Elin 2014-07-08 21:14:18
    Svara
  • Hej!
    Hur ställer du dig till att Sverige har visat sig ha ett så ganska bristande försvar? Tex så flög ju ryska kärnladdade kryssningsrobotar över Gotland och Sverige hade inga plan som kunde rycka ut. Istållet får Nato rycka ut och ”rädda oss”… Jag förstår att kvinnojouren inte får tillräckligt med stöd och pengar men man kan inte dra ner på försvaret bara för det.. Det är mycket oroligheter i Europa och Ryssland som är riktgt aggressivt och agerar som Hitler gjorde i början. ( tänker på hur de tog Krim med ursäkten ”vi tar bara tillbaka de delar som egentligen. Tillhör oss” då de bor många ryssar där. Precis som Hitler sa ibörjan om tex Polen)
    Utvecklingen vi ser är riktigt skrämmande och argumentet ”vi måste rusta ner för att visa Europa att vi tror på fred osv” funkar inte. Putin kommer inte låta Sverige eller resten av Europa vara bara för att de själva inte har en militär.
    Jag förstår att krig kan kännas väldigt lååångt borta en fin sommardag i Sverige men jag vill känna mig trygg!
    Kram

    Hanna 2014-07-08 14:25:00 http://www.hannadeak.devote.se
    Svara
    • Svar på Hannas kommentar.

      Helt enig med dig! Detta är ju vad du talar om: http://www.svd.se/nyheter/inrikes/ryskt-flyg-ovade-anfall-mot-sverige_8108894.svd och jag håller definitivt med dig om att det är en av anledningarna till att vi kanske bör vara lite oroliga och att vi egentligen inte borde rusta ner ÄNNU mer. Vad händer om vi inte kan försvara oss? Då spelar det ingen roll att inte kvinnojourer får tillräckligt med stöd. Misstolka mig inte fel, tycker absolut att vi borde satsa mer på kvinnojourer men avveckling av vårt försvar tror jag är fel väg att gå :)

      Tro mig, jag har befunnit mig i länder som varit i krig och jag tycker det är helt absurt att man vill avveckla en sådan stor trygghet helt. Visst, Sverige har haft fred i många år men det finns ingenting som garanterar fred i framtiden. Hur vet vi hur läget i Europa ser ut om 10, 20, 30 år? Ingen aning! Och på så vis måste man tänka långsiktigt och förebyggande och inte stoppa huvudet i sanden och blunda och tro att det inte finns något som helst hot…

      Sara 2014-07-08 18:05:13
      Svara
  • Så himla roligt att du kom på cp-festen å att du & dina vänner hade en grym kväll! Önskar att jag hunnit prata lite mer med dig mellan allt jobb!

    /herouj

    Jonna 2014-07-08 12:49:32
    Svara
  • så bra grejer du skriver om, Flora heja dig! Och tiffany å bianca dööör så avis <33

    saskia 2014-07-08 11:50:24
    Svara
  • det ser fantastiskt ut! tack för din viktiga blogg. <3

    jessica 2014-07-08 10:56:21
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!