Om du inte använder din röst kommer någon annan att använda din tystnad.

alla tre

En person i min närhet sa att han skulle rösta blått i valet. Hans argument var: ”som egenföretagare är Moderaternas politik bra för mig.” Men grundproblemet inom svensk politik ligger i det där argumentet. Sverige är ett rikt land med en stor medelklass, och om alla röstar på ett parti som i första hand gynnar de själva, ökar klyftorna mellan de som har pengar och de som är fattiga.

Jag sa: Du kan inte rösta utifrån din egen plånbok, din egen situation. Du måste lägga din röst på ett parti som hjälper de svagaste.

Han tänkte om. Valde i stället att rösta grönt.

Jag har förtidsröstat på Feministiskt initiativ. Eftersom Fi ligger precis på gränsen att komma in i riksdagen, kan en röst på dem avgöra om vi får ett regeringsskifte eller inte. Och ett regeringsskifte behövs för att vi ska kunna hjälpa fler människor, få ett blomstrande kulturliv och för att vår planet ska må bättre.

Men viktigast av allt: Fi är det parti som, med sin antirasistiska och feministiska agenda, är Sverigedemokraternas främsta motpol. Rasismen växer i Sverige, i hela Europa, och vi måste göra något. Fi kan göra något.

Det är den 14 september. Valdag. Medan jag reser runt i Kalifornien ska många av er gå och rösta idag. Jag hoppas att ni lägger er röst på ett parti som inkluderar och vill dela med sig. På ett parti som inte frångår de mänskliga rättigheterna, som låter människor ta plats oavsett hudfärg, kön, sexuell läggning och funktionalitet. På ett parti som inte vill sänka skatterna. Lägg er röst på ett parti som hjälper de som ligger ner, i stället för att gynna de som redan står upp.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
38kommentarer
  • Det stämmer att klyftorna har ökat i Sverige och det är tack vare globaliseringen. Lyckas man så lyckas man big time så att säga.Men det är däremot fel att säga att de fattigare blir fattigare för det är inte sant. Tack vare b.la. marknadsekonomin kan vi nu se miljontals personer i världen som tar sig ur fattigdom och även i sverige får även ”de svagaste” som du uttryckte det bättre. Så vad gör det att ett geni bli miljonär när det genererar mängder av skatteintäckter osv.som hjälper de svagaste.

    Hanna 2014-09-15 21:35:29
    Svara
  • Hej Flora! Jisses vad många kommentarer som försvarar att de tänker rösta blått. Jag tycker att ditt inlägg var superbra. Det häpnadsväckande är att många av kommentarerna dels skriver att de röstar blått av den ena och den andra anledningen och sedan säger att du inte ska säga åt andra att rösta vänster och att du måste acceptera att andra har en annan politisk ståndpunkt- fast de försöker övertyga dig om att du har fel. Tack för att du tar politisk ställning! Jag vill precis som Athena Farrokhzad citera Bertolt Brecht som sa ”Vad är det här för tid, när ett samtal om träd nästan är brottsligt, eftersom det innebär tystnad om så mycket grymhet.”. I dessa tider måste vi vara politiska, ta ställning mot det vi inte står för och ta ställning för det som vi står för. Och att läsare i kommentarerna reagerar så häftigt mot att du röstar vänster är ännu ett tecken på högerhegemonin, den möter jag också varje dag. Den är tröttsam.
    Den här kommentaren: Om jag en månad inte vill hjälpa någon annan ska jag inte behöva betala skatt för det heller. Men nästa månad kanske jag har några tusenlappar över och kan då välja att skänka till valfri välgörenhetsorganisation.
    Seriöst, vad fan??! Det är ett sånt slöseri på mänskliga resurser att tänka så om sina medmänniskor.
    Göran Greider skrev en jättebra krönika/artikel inför valet. På aftonbladet tror jag. Om att ett politiskt val inte handlar om att välja vilken mobiltelefon en ska köpa, utan om vad för samhälle vi vill leva i. Precis som du skrev. Tack för det! Fortsätt snälla!

    Matilda 2014-09-15 20:31:26
    Svara
  • Jag gillar din blogg som tusan men det blir lite konstigt att läsa: hejhopp, hjälp de svaga o fattiga medan jag åker till Kalifornien o har det gött!

    Maria 2014-09-14 22:51:04
    Svara
    • Svar på Marias kommentar.

      Jag förstår din kritik men samtidigt pratar ju om att just gå och rösta i riksdagsvalet. Jag syftar på att det finns skillnad på att rösta rött och rösta blått. Och ja, jag är i kalifornien därför att min storebror har gift sig med en amerikansk tjej. Jag är mycket väl medveten om att jag är priviligerad och det är precis detta jag skriver om i inlägget: rösta inte utifrån din egen sits utan från de som har det värst.

      Flora Wiström 2014-09-15 01:17:25
      Svara
  • Hej Flora! Jag undrar hur du tänker angående andra frågor som de rödgrönrosa står för, t.ex skolfrågan? Som jag förstått efter att följt din blogg ett tag så trivdes du t.ex inte så bra i grundskolan, och du verkar ha uppskattat enormt att få byta till VRG, som ju är en friskola? Tänk de möjligheter ett fritt skolval givit dig, hur tänker du angående att detta skulle tas bort? Jag röstar blått för människans rätt att välja själv och utvecklas åt det håll en själv vill, oavsett om man vill hålla på med ngt kreativt, räkna matte eller bli frisör, och det får vi tack vare friskolorna tror jag!

    Emma 2014-09-14 18:24:58
    Svara
  • Tycker du vilseledde din vän. Jag arbetar 100 på ett vanligt jobb samt driver enskild firma utöver det vilket för att jag jobbar minst 10
    Timmar per dag samt helger. Detta är mitt val att Jobba hårt för att vilja uppnå något tjäna mycket pengar och ha ett bra liv. Om någon annan inte kämpar lila mycket ska den inte då lika mycket.
    Jag Betlar 58% i skatt vilket innebär att 75% av det jag tjänar går till staten om räknar med momsen.
    Det lönar sig inte att arbeta hårt i Sverige idag .
    Nya företag skapar jobb som bidrar med pengar till staten men det måte väl löna sig att jobba ?? Skulle gärna vilja veta vad du tycker om detta.
    Sverige har under denna 4 åriga period med blå reglering minskat statsskulden trots finanskris.
    Minskat arbetslösheten. Jag var också naiv en gång i tiden som
    Stundent men när man väl börjar rå om
    Sig själv köper lägenhet arbetar mycket kommer ut i verkligheten då inser man att vänstern lever i en fantasivärld . Det är ohållbart.

    Anna 2014-09-14 17:09:29
    Svara
    • Svar på Annas kommentar.

      Det som är så sorgligt är ju att alla måste vara så himla fokuserade på PENGAR och EKONOMISK TILLVÄXT hela tiden. Är det det som är den största grunden för ett bra liv? varför kan inte livet handla lite mer om kärlek, att dela med sig, ta hand om varandra och hjälpas åt. Istället för att alltid i första hand prioritera sig själv i första hand jämt?

      Hanna 2014-09-14 20:56:17
      Svara
  • <3

    Frida Vega S 2014-09-14 17:08:44 http://www.vardagsbrus.com
    Svara
  • jag röstade blått men tycker inte att det är egoistiskt. alla får rösta precis som de vill (utom på SD som man inte ska rösta på) och jag tycker att alla ska respektera andras val.

    m 2014-09-14 16:49:23
    Svara
  • Jag röstar själv för ett regeringsskifte men jag tycker inte alls om att läsa sådana här typer av blogginlägg där en verkar nedlåtande mot andra partier med andra värderingar. Som tidigare nämnt i kommentarsfältet så har egentligen alla samma mål men olika tillvägagångssätt, och även om DU inte anser att de har samma mål alls så finns det andra som tänker annorlunda kring det. Det viktiga är att alla vi som kan går och röstar och gör vår röst hörd. Alla har rätt till sina egna åsikter. Det är det som är demokrati. Sen att rösta utifrån bara ens eget perspektiv och plånbok som du nämner, kanske inte alls är så bra tänkt men alla som röstar blått röstar ju inte pga det. Många som röstar blått gör det eftersom de anser att DET är bäst för Sverige. Som sagt röstade jag själv rosa i detta val och hoppas på ett regeringsskifte, men jag tycker inte alls om det nedlåtande du försöker få fram om andra partier. Du är väldigt naiv.

    Sara 2014-09-14 16:37:42
    Svara
  • tyckte inte alls ditt inlägg var nedlåtande. gött att du fick din vän att tänka om! många tänker enbart på sig själva och sin livssituation när de röstar, det är så uppenbart :( http://instagram.com/edawareness

    elise 2014-09-14 16:17:12 http://instagram.com/edawareness
    Svara
  • Fortsättning:
    Jag röstar blått för att jag inte vill att arbetslösheten ska öka bland unga genom att höja restaurangsmomsen – på restauranger är många, många unga idag anställda. Jag röstar blått för att jag är feminist. Jag är helt emot att ta bort RUT som främst gynnar kvinnodominerade yrken och samtidigt ha kvar ROT som främst gynnar mansdominerande yrken. Jag vet att vänstern tycker att RUT ökar klasskillnaderna. Men man får inte lov att glömma att det har skapat flera jobb och gjort flera svarta jobb vita, och detta har främst gynnat kvinnor, som dessutom ofta är från utlandet. Jag röstar blått för att jag är emot rasism och främlingsfientlighet och tror att detta främst motverkas genom att rösta på ett parti som har förslag för hur Sverige ska utvecklas och inte bara åsikter om att utplåna SD aka rasisterna. Jag röstar blått för att jag är för valfrihet och frihet. Jag vill att alla ska bli behandlade med respekt genom att kunna välja själv hur man vill leva sitt liv. Vilken mottagning man vill gå till, vilken arbetsgivare man ska ha och främst, vilken skola man ska gå på. Jag skulle ALDRIG vilja bli tvingad in i en skola som inte är för mig. Det finns skolor idag som jag inte vill gå på, för att de inte är för mig, medan jag har bästa vänner som helst av allt vill gå på just de skolorna, för att det är skolor för dem. Detta är bara några av argumenten till varför jag röstar blått, och jag kommenterar detta endast för att jag vill att du ska förstå att man kan vara antirasist, feminist och medmänniska, som jag, och ändå ha F! och V som de partier man absolut sist (efter SD) skulle rösta på. Du får gärna tycka precis vad du vill, men jag hoppas att detta i alla fall gav dig lite perspektiv och förståelse för oss som är emot F!, men ändå delar många av dina viljor. Kram.

    Hedvig 2014-09-14 15:33:35
    Svara
  • Hej Flora! Jag har följt din blogg ett tag och tycker att du verkar som en fantastisk tjej, och din blogg är suverän! Men i alla fall så skulle jag bara vilja dela med mig av att jag röstar blått, trots att jag förmodligen är lika emot SD som du är, inte vill att klyftorna mellan klasserna i samhället ska bli större och/eller att de rika ska suga ut de fattiga. Jag röstar blått för att jag för det första då vet vad jag röstar på, Alliansen har lagt fram ett gemensamt valmanifest som de kommer kunna genomföra om de får makten. Jag har för stor respekt för mig själv och min egna röst för att rösta på något som jag inte vet vad det kommer bli av, eftersom att det oppositionen lovat i sina valmanifest är de till ca 90% oense om och alltså kommer långt ifrån allt kunna genomföras! Jag röstar blått för att jag inte vill att kvinnor ska bli ännu mer förtryckta i samhället genom könskvotering. Jag vill inte att man i en bolagsstyrelse inte ska kunna lita på att kvinnorna är där för sin kompetens utan kanske istället för sitt kön. Jag som kvinna skulle inte själv vilja bli anställd i en bolagsstyrelse och aldrig kunna veta om det endast är för mitt kön, och jag vill definitivt inte att män ska bli så respektlöst behandlade så att de väljs bort mot en kvinna (som i vissa fall kanske inte skulle sköta jobbet lika bra, det vet man inte). Jag röstar blått för att Alliansen har bevisat att de kan ta Sverige genom en finanskris och lågkonjunktur, och ändå skapa 340 000 nya jobb och ha ordning i finanserna. Det är helt fantastiskt.

    Hedvig 2014-09-14 15:32:53
    Svara
  • Fina tankar, men något nedlåtande. Hoppas kan du självklart göra – men när vi röstar idag röstar vi ju alla det med tanken i hjärtat om att vår röst gör vårt land litet bättre. Jag tror att med lägre skatter och mer pengar att röra oss med i sin tur hjälper arbetsmarknaden och i sin tur ”de svaga”. Vi har ju samma mål, men olika tillvägagångssätt. Jag tycker inte att en ska förminska andra partiers strategier för att lyfta fram sitt eget – det behövs liksom inte. Så länge vi håller rasister utanför detta så handlar alla partier med hjärtat och arbetar, på olika sätt, för jämställdhet och rättvisa. Men som sagt – med olika tillvägagångssätt.

    Olivia 2014-09-14 14:24:29
    Svara
  • Idag ställde jag mig utanför byns vallokal med ett häfte jag har gjort, om Sverigedemokraterna. I häftet står det citat från SD kandidater och lite olika saker de står för. Jag fick tre personer att tänka om och lägga sina röster på andra partier, det kändes så himla bra. Själv får jag inte rösta än, men om jag hade fått så hade jag definitivt röstat på F!

    Saga 2014-09-14 14:07:17
    Svara
    • Svar på Sagas kommentar.

      Jag röstade inte på SvD utan på vänstern, men det du gjorde utanför vallokalen är olagligt i Sverige. Precis utanför vallokalen får man inte dela ut politiska blad oavsett parti.

      Mimmi 2014-09-15 14:53:29
      Svara
  • sjukt bra skrivet! håller helt med dig, nu hoppas vi på en rödgrönrosa regering<3

    Matilda 2014-09-14 13:41:51
    Svara
  • Hej Flora! Jag har följt din blogg ett tag och tycker att du verkar som en fantastisk tjej, och din blogg är suverän! Men i alla fall så skulle jag bara vilja dela med mig av att jag röstar blått, trots att jag förmodligen är lika emot SD som du är, inte vill att klyftorna mellan klasserna i samhället ska bli större och/eller att de rika ska suga ut de fattiga. Jag röstar blått för att jag för det första då vet vad jag röstar på, Alliansen har lagt fram ett gemensamt valmanifest som de kommer kunna genomföra om de får makten. Jag har för stor respekt för mig själv och min egna röst för att rösta på något som jag inte vet vad det kommer bli av, eftersom att det oppositionen lovat i sina valmanifest är de till ca 90% oense om och alltså kommer långt ifrån allt kunna genomföras! Jag röstar blått för att jag inte vill att kvinnor ska bli ännu mer förtryckta i samhället genom könskvotering. Jag vill inte att man i en bolagsstyrelse inte ska kunna lita på att kvinnorna är där för sin kompetens utan kanske istället för sitt kön. Jag som kvinna skulle inte själv vilja bli anställd i en bolagsstyrelse och aldrig kunna veta om det endast är för mitt kön, och jag vill definitivt inte att män ska bli så respektlöst behandlade så att de väljs bort mot en kvinna (som i vissa fall kanske inte skulle sköta jobbet lika bra, det vet man inte). Jag röstar blått för att Alliansen har bevisat att de kan ta Sverige genom en finanskris och lågkonjunktur, och ändå skapa 340 000 nya jobb och ha ordning i finanserna. Det är helt fantastiskt. Jag röstar blått för att jag inte vill att arbetslösheten ska öka bland unga genom att höja restaurangsmomsen – på restauranger är många, många unga idag anställda. Jag röstar blått för att jag är feminist. Jag är helt emot att ta bort RUT som främst gynnar kvinnodominerade yrken och samtidigt ha kvar ROT som främst gynnar mansdominerande yrken. Jag vet att vänstern tycker att RUT ökar klasskillnaderna. Men man får inte lov att glömma att det har skapat flera jobb och gjort flera svarta jobb vita, och detta har främst gynnat kvinnor, som dessutom ofta är från utlandet. Jag röstar blått för att jag är emot rasism och främlingsfientlighet och tror att detta främst motverkas genom att rösta på ett parti som har förslag för hur Sverige ska utvecklas och inte bara åsikter om att utplåna SD aka rasisterna. Jag röstar blått för att jag är för valfrihet och frihet. Jag vill att alla ska bli behandlade med respekt genom att kunna välja själv hur man vill leva sitt liv. Vilken mottagning man vill gå till, vilken arbetsgivare man ska ha och främst, vilken skola man ska gå på. Jag skulle ALDRIG vilja bli tvingad in i en skola som inte är för mig. Det finns skolor idag som jag inte vill gå på, för att de inte är för mig, medan jag har bästa vänner som helst av allt vill gå på just de skolorna, för att det är skolor för dem. Detta är bara några av argumenten till varför jag röstar blått, och jag kommenterar detta endast för att jag vill att du ska förstå att man kan vara antirasist, feminist och medmänniska, som jag, och ändå ha F! och V som de partier man absolut sist (efter SD) skulle rösta på. Du får gärna tycka precis vad du vill, men jag hoppas att detta i alla fall gav dig lite perspektiv och förståelse för oss som är emot F!, men ändå delar många av dina viljor. Kram.

    Hedvig 2014-09-14 13:11:21
    Svara
  • Fast vad ger dig rätten att anse att man inte får utgå ifrån sig själv när man röstar?

    emma 2014-09-14 12:39:36
    Svara
    • Svar på emmas kommentar.

      Rösta blått, du, men att slippa skämmas för att en skiter i de som har det värst i samhället är inte en rättighet. Lura inte heller dig själv att det finns en feministisk rörelse på högersidan – Du är opportunist, inte feminist. En kvinnokamp som går ut på att kasta 100 kvinnor under bussen för varje ”lyckad äkta högerkvinna” är inte en kvinnokamp utan en del av patriarkatet.

      Högerns avstånd från SD är en jävla lögn – Anledningen till att SD vunnit och kommer vinna så mycket stöd är ett direkt resultat av högerpopulism. Är du gammal nog att ha röstat i det senaste valet och/eller valet 2006 så är du ännu mer skyldig till att det blivit som det är.

      Blodet från de utförsäkrade som tagit sina liv eller dör till följd av att tvingas jobba när de är för sjuka, det är på dina era händer. Alla 80 000.

      Rösta blått, men sluta för i helvete att gnälla om att vänstern framstår som de goda medan du som ett egoistiskt asshole: Du gjorde det valet när du med facit i hand röstade på egoistiska rövhål som gör politik för att gynna andra egoistiska, privilegierade rövhål.

      ada 2014-09-15 05:36:32
      Svara
      • Svar på adas kommentar.

        Hej. Önskar att du kunde utveckla vad du menar med att jag skiter i de som har det värst i samhället? Och att jag vill kasta ut 100 kvinnor från bussen för varje lyckad äkta högerkvinna? Och att SD har vunnit pga högerpopilism som har med de blåa att göra? Och att jag/vi har ansvaret för 80 000 som har dött? Och att jag röstar på egoistiska rövhål? Jag röstar på att alla ska ha samma förutsättningar, fri vård, fri utbildning etc, men att det ska löna sig att utbilda sig/arbeta. Det är endast rättvist att de som kämpar hårdast i skolan och sedan jobbar hårdast ska tjäna mer pengar än de som inte gör det. Jag vill att kvinnor och män ska ha samma förutsättningar, det har man inte med könskvotering. Och de blåa är absolut emot SDs politik, de har ingenting med den att göra och ska inte straffas för att andra kopplar ihop dem trots att de själva inte vill ha något med det att göra. Och jag röstar inte på egoistiska rövhål, jag röstar på de politiker som jag tror vill utveckla Sverige på bästa möjliga sätt. Jag tror att deras politik skapar flest jobb och mest rättvisa i Sverige.

        Hedvig 2014-09-15 14:46:05
        Svara
        • Svar på Hedvigs kommentar.

          Fast på vilket sätt menar du att de som sliter hårdast ska tjäna mest? Ta t ex undersköterskor, sjuksköterskor och lärare. Tre yrkesgrupper som ungefär sliter ihjäl sig och i förhållande till deras jobb är extremt lågavlönade. Hur tänker du kring det? Lärarutbildningen är dessutom ganska lång.

          Hanna 2014-09-15 21:49:05
          Svara
          • Svar på Hannas kommentar.

            Tycker absolut att lärarutbildningen ska bli mer populär och att lärare ska tjäna bättre, de sköter ett viktigt jobb och de har en lång utbildning. Och jag menar inte att sjuksköterskor inte ska få tjäna mer, de sköter också ett viktigt jobb, men jag tycker inte att de som har en hög lön – i de flesta fall för att de har kämpat med sina betyg, en lång utbildning och även jobbat hårt för att nå dit – ska straffas genom högre skatter. Det ska löna sig att arbeta, det gör det inte om de med låg lön betalar väldigt, väldigt lite skatt och de med hög lön betalar jättemycket skatt. Då kommer det till slut knappt löna sig att kämpa så mycket och jobba så hårt och då kommer ingen vilja göra det längre = inga skatter till staten = pengarna tar slut. Tyvärr fungerar mänskligheten så.

            Hedvig 2014-09-16 12:10:48
            Svara
  • Förstår hur du tänker och för mig är det självklart, men samtidigt tycker jag nog att vi måste lära oss att acceptera att alla tänker olika, och verkligheten för dig och mig kanske inte är samma för någon annan. Påverka andra i all ära, men jag vet inte, gillar inte riktigt det här med att vi på ena sidan tycker att de andra tänker FEL, istället för att försöka se var de kommer ifrån.

    jessica sofie 2014-09-14 12:33:55 http://minimalme.devote.se/
    Svara
  • Håller du med om allt detta också? http://tanketornet.wordpress.com/2014/09/07/hej-alla-som-rostade-pa-fi-men-glomde-lasa-partiprogrammet/

    Emelie 2014-09-14 11:38:18
    Svara
  • Tycker absolut inte att man måste rösta på ett parti som ”hjälper de svaga”. Det är ju just det som egentligen skiljer blått från rött, att de röda vill höja skatter etc. för att hjälpa de svaga. Medan de blåa är mer för att varje individ ska kunna välja själva vad man lägger sina pengar på. Om jag en månad inte vill hjälpa någon annan ska jag inte behöva betala skatt för det heller. Men nästa månad kanske jag har några tusenlappar över och kan då välja att skänka till valfri välgörenhetsorganisation. En röst på M betyder inte att vi stänger ute alla som inte klarar sig själva. Bara för att du tycker att en röst åt vänster är en självklarhet, betyder det inte att du ska övertyga alla andra att tänka som du. Håller med den första kommentaren om att det har blivit väldigt politiskt och känns nästan dumförklarande av de som inte tycker som du. Vilket är otroligt synd då din blogg är fantastisk i övrigt!! Och hoppas att din semester i Kalifornien är så underbar som jag föreställer mig att den är!

    Molly 2014-09-14 10:51:16
    Svara
  • Bra och viktigt skrivet Flora!

    Louise 2014-09-14 08:53:41
    Svara
  • ”Lägg er röst på ett parti som hjälper de som ligger ner, i stället för att gynna de som redan står upp.” <3

    Ronja 2014-09-14 07:51:52 http://kokakolaveins.blogspot.com
    Svara
  • Jag har följt din blogg väldigt länge men börjar faktiskt tröttna på hur politiskt det har blivit, och ibland på ett ganska naivt sätt. Och man får ju självklart tycka som man vill, och man måste acceptera olika åsikter, men ibland får jag känslan att jag nästan måste rösta rött/rosa/grön för att följa den här bloggen.
    Vill bara säga som dotter till en keramiker och en frilandsjournalist/översättare, alltså egenföretagare, att man måste faktiskt utgå från sin egen position först, eget företagande är tufft, speciellt när man inte bor i en storstad som Stockholm. Det är inte bra med för stora klyftor och om man måste hjälpa varandra. Men när man röstar måste man utgå från sin egen situation och sitt eget behov. Det är ju det valet är, tycker jag.

    anna 2014-09-14 01:13:29
    Svara
    • Svar på annas kommentar.

      Fast varför måste man det? Det är nog lite det som är skillnaden mellan rött och blått. Min familj skulle nog ha det bättre om den blå regeringen får fortsätta. Vi har det så pass gott ställt att nedskärningar i välfärden inte drabbar oss extremt (än….), jag och min bror har lätt för oss i skolan så vi kommer komma in på högskola trots nedskärningar av antal platser, finns ingen studentbostad har vi råd med andra lösningar…. Ja, ni fattar. Men, de människor som inte klarar av nedskärningarna? De 86000 människor som blivit utförsäkrade? De människor som inte kan börja sin drömutbildning pga. bostadsbrist? Vem ska rösta för dem? Vem är jag att strunta i andra människor och bara bry mig om mig själv? Så kan det inte funka! Vi MÅSTE vara solidariska.

      Anna N 2014-09-14 11:56:23
      Svara
  • Ber alla läsare att själva gå in på varje partis hemsida och läsa. Det finns fler partier än M, F! och SD. Det finns fler som tror på feminism, kärlek och jämlikhet. Men som också får vårat land att fungera och utvecklas, som gör att alla kan växa. Gå in och läs själva med öppna sinnen. Tillsammans gör vi skillnad <3

    Anna 2014-09-14 00:25:35
    Svara
    • Svar på Annas kommentar.

      Men inte fler partier som har samma makt i det här valet som Fi, med tanke på att en röst på dem kan avgöra ett eventuellt regeringsskifte.

      Flora Wiström 2014-09-14 01:18:47
      Svara
      • Svar på Flora Wiströms kommentar.

        Håller med första ”Anna” om att läsa på om alla partier på båda sidorna, och vad ett eventuellt regeringsskifte betyder och på så sätt bilda sin uppfattning. Inte bara rösta på ett parti för att det har makt.

        anna 2014-09-14 01:25:58
        Svara
        • Svar på annas kommentar.

          Jag förutsätter att de som röstar på fi också vill ha regeringsskifte. Självklart bör människor läsa på innan de röstar!

          Flora Wiström 2014-09-14 01:48:49
          Svara
  • Grymt!

    Axel Rydén 2014-09-14 00:23:36
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!