Småbröder och vegetariska hamburgare.

DSC_7783

I lördags åkte vi hem till Felix familj för att barnvakta småbröderna. Vi åt förstås obligatoriska kanelbullens-dag-bullar och drack mjölk till.

DSC_7785

Sedan lagade jag detta: hamburgare! Jag gjorde vegetariska biffar (4 st) genom att blanda 2 dl kikärtor med 1 finriven morot, en finhackad gul lök, ett ägg och salt och peppar. Sedan vände jag dem i sesamfrön och stekte dem så att de fick färg på båda sidor (men utan att de blir helt torra inuti).

DSC_7789

Felix mamma har precis fått en fritös så vi gjorde egna pommes frites! Hurra! Jag gick efter Saras instruktioner, men torkade dem bara i en halvtimme eller så, och friterade dem i en fritös i stället för en kastrull. Det gick bra det med!

DSC_7794

Jag åt min burgare med ruccola, tomat, halloumi, stekt zucchini, avokado och ketchup. Dör vad gott.

DSC_7797

En så himla mysig grej är när en märker att pojkarna verkligen vill hänga. Ofta får vi höra ”kan jag gå nu?” men den här kvällen satt vi kvar länge och pratade, skrattade och hade det SÅ fint ihop.

DSC_7808

Egoboosten när Melker sa att det var de bästa pommes fritesen han någonsin hade ätit. ✌

DSC_7809

Coca cola-killar.

DSC_7825

Vi tittade på Sune i Grekland och åt godis ihop, sedan var det sängdags. Felix läste högt ur Lasse-Majas detektivbyrå medan vi alla låg i sängen. Så mysigt att Melker gäspade precis när jag tog den här bilden.

DSC_7829

De slocknade nästan direkt. Fina fina småkillarna. Så glad att jag får hänga med dem.

Translation: On Saturday, we were babysitting Felix’s younger brothers. We made vegetarian hamburgers, home made fries and watched a movie together. Then we all lay in the bed and Felix read aloud until the boys fell asleep. So cozy.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
7kommentarer
  • Så mysigt <3

    Oslofru 2014-10-08 16:28:54 http://www.oslofru.com
    Svara
  • Du er så herlig Flora! Så fin, god, flink og inspirerende! Ha en jettefin uke! :D

    Katrine 2014-10-07 17:45:02 http://peaceloveandflow.blogspot.no
    Svara
  • Det här är det finaste jag läst på länge. Åh. Underbart Flora!

    Bella 2014-10-07 16:47:33
    Svara
  • Åh vad fint!

    Hilda 2014-10-07 16:15:16 http://www.hildarandulv.se
    Svara
  • Åh så fina bilder. Kan liksom inte bli mer mys stämning än så här. Ljuset på bilderna också, helt magnifika och höstliga. Och tack för tipset på hamburgare det ska jag klart testa. :D

    AgnesBlixa 2014-10-07 15:27:38 http://agnesblixa.devote.se
    Svara
  • Så himla mysigt med småsyskon som är sådärpass små! Har själv inga syskon, och min pojkväns lillayster fyller 18 nästa år, så hon är inte direkt liten hon heller. Tacka vet jag småkusiner dock!

    Beatrice 2014-10-07 15:11:42 http://herbariumet.blogg.se
    Svara
  • Hej Flora!
    För det första – vad fint ni ser ut att ha det. För det andra så börjar jag bli rätt sugen jag med på att kolla över mer vad jag äter (alltså i nyttigheter, ekologiska varor, vegetariskt osv). Och du har ju jättemånga fina recept och tips på det, så tack! Men jag undrar också om du känner någon skillnad efter att du valt mer omsorgsfullt vad det är du äter angående hur du mår? Om du liksom känner dig piggare, friskare och att du har mer energi? Skulle vara så intressant att höra vad du säger om det här!
    Tack annars för en fin blogg och hare fint!

    Hanna 2014-10-07 15:07:29 http://www.stjarnklarts.blogg.se
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!