Långpromenader, pizza party och restaurangbesök.

IMG_3141

En kväll åt jag och Kajsa sushibuffé (vegetarisk obs), delade på en flaska vin och pratade intensivt i flera timmar. Jag är så glad att vi har kommit varandra så nära, hon är verkligen toppen på alla sätt och vis. Efteråt promenerade vi förbi den här granen på Norrmalmstorg och jag tvingade henne att posera framför, något som hon gjorde gladare än gladast.

IMG_3129

Den här fina second hand-butiken ligger i Gamla stan, alldeles i närheten av mitt kontor. Jag hann inte kika in när jag gick förbi, men nästa gång ska jag göra det. Verkar ju vara hur dreamy som helst.

IMG_3246

När vi fortfarande bodde på Kungsholmen och himlen var blå för första gången på flera veckor. Den känslan alltså.

IMG_3254

Jag har fått två julklappar från Lisa Edoff!

IMG_3257

Ett kuddfodral och en bricka! Tack så hemskt mycket.

IMG_3249

Sedan flyttade vi hem till Felix mamma. En kväll hittade jag de tre bröderna sovandes i dubbelsängen. Cuteness overload.

Untitled-3

En annan dag kändes hela kroppen tung, det har den gjort var och varannan dag sedan han dog, och jag bestämde mig för att ta ledigt. Så i stället för att skriva så handlade jag julklappar, hade långa telefonsamtal med människor jag älskar och promenerade från Gamla stan till Enskede i solen.

IMG_3470

Förra veckan handlade jag och mamma julklappar. Eller snarare, hon handlade julklappar och jag fnyste åt att allt var så mycket dyrare på NK än exempelvis Åhléns.

IMG_3590

I onsdags, efter begravningen, åkte vi hem till huset i Enskede och beställde tio pizzor med bud. Vi drack champagne och pratade om hur han hade varit som liten och det var sorgligt och fint på samma gång.

Untitled-2

Igår var jag hemma i princip hela dagen men vid sjutiden begav jag mig ut i kylan.

IMG_3616

Min älskade mamma fyllde nämligen 54!

IMG_3611

Vi gick till Gro för att äta middag. För 500 kr får du en meny på fyra rätter där fokus ligger på grönsaker och enkla råvaror. De har en strålande vegetarisk meny (äntligen någon som har fattat grejen!) och lokalen är liten, minimalistisk och superfin.

IMG_3617

Efterätten serverades på min låtsaspappas tallrik och var så sabla god. Morot, frusen yoghurt och havtorn var en förvånansvärt lyckad kombination.

Translation: What I’ve been up to lately, through my phone. Amongst other things: long walks in the sun, pizza party after the funeral and mum’s birthday at the restaurant Gro.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
37kommentarer
  • Hej Flora,
    Trillade precis in på din blogg och gillar din avslappnade relation till din acne. Har ingen aning om vad ni har för historia osv, du och acnen, men jag har själv haft problem under typ 5 år (mellan jag var 25-30). Har fortfarande problem.
    MEN, bor i usa och fick av en hudläkare utskrivet Spirinolakton. Funkar fantastiskt för mig. Jag har hormonacne och detta är något annat hormon och jag vet inte hur det funkar men det gör det.
    Sen kan man säga vad man vill om att sätta i sig extra hormoner men för mig är det lätt värt det.

    Tänkte bara dela med mig av det till alla acnepeople out there!

    Svara
    • Svar på lisas kommentar.

      Halloj! Tack för tips! Jag personligen vill inte proppa i mig hormoner (det var därför jag slutade med p-piller – som är orsaken till att jag fick tillbaka min acne), men någon annan kanske vill :) Kram och lycka till med hyn! Kom ihåg att du inte är din hy, du är så mycket mer! Pepp å puss!

      Flora Wiström 2014-12-29 08:18:48
      Svara
  • Jag ville först säga att du är stark som fortsätter blogga trots att du tydligen har en stor sorg som du bär på just nu. Din blogg är väldigt inspirerande med fina bilder! Jag har inte läst den så länge men kommer definitivt att fortsätta. Nu blir det här nog en upprepning, men jag undrar vem det är du har förlorat? Jag antar att du har skrivit om det innan men som ny läsare blir det lite snurrigt när det vid flera tillfällen hänvisas till sorgen efter hans död, men ingen kommentar om vem han är eller hur du kände honom. Så jag undrar om du kan förklara det, för oss lite nyare läsare, eftersom det är något som återkommer med jämna mellanrum?

    Sofie 2014-12-20 22:57:05
    Svara
  • fy bubblan flora vad bra du är. du inspirerar verkligen, inte bara mig utan, så många. genom att visa och lära och tala om saker som är svårt och om egna erfarenheter. det är beundransvärt!

    Karin 2014-12-20 16:09:35 http://www.appelmoln.blogg.se
    Svara
  • Åh, så otroligt befriande med nakna, osminkade bilder. Jag har själv aldrig haft problem med acne, men däremot eksem (huden blir torr och fjällar, kliar, stör). Skönt att se att skönheter också har problem med hyn (och vågar prata om det)!

    A 2014-12-20 16:09:28
    Svara
  • Hej Flora! Har läst din blogg i fyra års tid nu och du blir verkligen bara bättre och bättre, så jäkla hög kvalité på varje blogginlägg. Blir alltid lika glad när jag ser att du postat något nytt och får i princip alltid ny inspiration, nya tankar eller bara glädje av dina inlägg. Tänkte att du borde få veta hur kickass jag tycker att du är! Kram och god jul

    Ingrid 2014-12-20 15:18:04
    Svara
  • fotografiskas nya restaurang har grym vegetarisk mat. dog lite och övervägde starkt att bli vegetarian på heltid. inspirerande. (som dina recept. gillart!!)
    plus man får gratis besök på museet om man bokar bord i restaurangen.
    du är fin.

    ell 2014-12-20 10:33:55
    Svara
  • Du betyder mycket för mig Flora! God Jul <3

    Nike 2014-12-20 10:29:49 http://nikekrantz.weebly.com
    Svara
  • Hej! Jag har haft svår acne (vulgaris) men har blivit frisk genom att äta Isotretinoin i nio månader. Det är en ganska stark medicin (man får tex inte dricka alkohol eller ha sex utan hormonellt skydd OCH kondom och man måste lämna blodprov inför varje återbesök för att kolla att levern är ok osv) som går ut på att strypa tillfärseln av talg till huden. Talg är bakterien Propionibacterium acnes (som orsakar acne) föda, så mindre talg -> mindre P acnes. En svälter ut bakterien alltså. P acnes är en väldigt tålig bakterie, det är därför den kan leva i talg och svett, som är ganska ogästvänliga miljöer för de flesta andra bakterier, och den är hyfsat resistent mot antibiotika. Det senare är synd för de flesta läkare vill börja med att sätta in Tetrasyl (antibiotika) men jag upplevde i alla fall att det inte hade någon verkan och det är nog pga att P acnes står emot antibiotika.

    Sååå vad jag vill säga med denna kommentar är att jag tycker att Isotretinoinbehandlingen är så värd trots att alla ”risker”. Acne är trots allt en bakterie som infekterat huden, vilket betyder att en är ”sjuk”. Och det är aldrig bra att ha bakterier på fel ställe!

    God jul!

    Anna 2014-12-20 08:41:02
    Svara
  • förresten! jag läser litteraturvetenskap och vi har precis läst en FANTASTISKT bok. den heter kvinnor och äppelträd och är skriven av moa martinsson. det är en feministisk arbetarroman skriven 1933 och jag skämtar inte när jag säger att det nog kan vara min favoritbok någonsin. DET ÄR SÅ STARKA KVINNOR!! skriv upp den på din ska-läsa-lista!! <333

    linnea 2014-12-20 04:40:44
    Svara
  • DU ÄR GRYM

    linnea 2014-12-20 04:37:10
    Svara
  • Du är så jävla bra

    Johanna Frostling 2014-12-20 03:41:21
    Svara
  • Fan vad bra att du visar upp din acne. Min bror har just nu stora problem med detta som han mår mycket dåligt över. Han kläckte ut sig en kommentar att detta drabbar mest killar, vilket jag förstår vad han menar, för tjejer täcker det så himla bra (om de vill såklart!). Jag hade aldrig gissat innan att du hade acne, men tack gode gud, ALLA kan drabbas av det. Verkligen ALLA. Grym du är, önskade att fler tjejer kunde visa upp det (offentligt = internet).

    Emma 2014-12-20 02:29:37
    Svara
  • fullkomligt älskar bilden på när felix + syskon sover. så för länge sen-vibb på den ju. och så fint att ni kan hjälpa varandra och läka, med umgänge, omtanke och pizza. sånt lättar de flesta hjärtan. puss.

    Vicky 2014-12-20 02:16:21 http://vickys.se/
    Svara
  • Åh alltså Flora TACK för bilden kan få sån otrolig ångest över just acnen vet inte ens varför kanske för att det i stort sett aldrigaldrig visas och en får bilden av att en är helt ensam om den, men eller hur fan den är ju inte så farlig alls, ska inte tänka detta är en dålig dag pga acne längre fuck it. Kraaam

    Karna 2014-12-19 23:40:48
    Svara
  • Så himla bra och modigt att du visar bilderna där man ser din acne. Jag tänker att det är viktigt, i synnerhet för att många unga kvinnor och tjejer läser din blogg, och ser upp till dig, och det är så lätt att tro att allt är perfekt och utan skavanker. Och allt blir lättare när man pratar om det! <3

    Karin 2014-12-19 22:55:59 http://www.oktoberfrosten.blogg.se
    Svara
  • Acne är så fruktansvärt jobbigt, har själv erfarenhet och vet verkligen hur hårt det kan ta på självkänslan. Det jag framför allt upplevde som värst, under min värsta period, var nästan folks försök till att förstå, men det går verkligen inte att sätta sig in i det om man inte själv levt med dig. Handlar som inte bara om det yttre, visst kan man så gott det går sminka över det men när det också fysiskt gör ont då spelar det ingen roll hur mycket smink man spacklat över, det syns som ändå och vardagen kan verkligen vara ett helvete när man bara vill gråta pga den fysiska smärtan.

    Nathalie 2014-12-19 21:22:16
    Svara
  • Älskar dig!!!

    Paulina 2014-12-19 21:07:46
    Svara
  • Tack Flora!

    Julia 2014-12-19 20:45:03
    Svara
  • Så grym du är flora! Sjukt bra! Och det bästa är att du visar att inte du heller är helt perfekt.

    Amanda 2014-12-19 20:19:32 http://lostinspace.webblogg.se
    Svara
  • Tack Flora. Tack för att du bloggar. <3<3<3

    Jessica 2014-12-19 19:12:32
    Svara
  • För det första; hej Flora! För det andra; du verkar vara en så himla fin och klok person! För det tredje; jag behöver hjälp!

    Jag vet att ingen av oss är några relationsexperter men att utbyta erfarenheter med andra är så himla bra och viktigt. Nu till saken. Jag har i fem års tid varit tillsammans med världens finaste människa. En människa som är lika fin på insidan som på utsidan, som ställer upp i alla lägen, som känner mig utan och innan, som jag känner större tillit till än någon annan. Jag älskar honom så fruktansvärt mycket, men jag tvekar på om mina känslor fortfarande är desamma, om jag faktiskt fortfarande är kär. Hur fan vet man när man ska göra slut, och hur gör man? Hur lämnar man en människa som är ens allt, som är perfekt? Det hade varit så mycket bättre om han varit ett svin, liksom. Vi träffades när jag var 15, det är klart att vi förändras, men jag har hela tiden trott att vi vuxit med varandra. Jag vet varken ut eller in. HJÄLP!

    Om någon annan känner för att ge mig tips så välkommen. Är så tacksam för lite kloka råd. <3

    Anonym 2014-12-19 18:11:01
    Svara
    • Svar på Anonyms kommentar.

      Hej! Vet att hanapee skrivit en del om sånt här, och hon verkar väldigt vettig så gå in där och läs. Hon har skrivit om hur kärleken går upp och ner, ibland är en inne i en period där det inte precis känns himlastormande för att nästa månad bli störtförälskad igen. Det kanske är orimligt att begära att ett förhållande ska se likadant ut år efter år utan nedgångar. Men så beror det ju på också hur ens problem ser ut. Jag gjorde själv slut efter ett nästan treårigt förhållande ganska nyligen, och jag visste hela tiden att jag gjorde rätt även fast det var så jävla jobbigt i vissa perioder. Jag hade helt enkelt slutat vara kär, börjat längta efter andra människor, känt att jag stannat i växten och slutat vilja ha sex med personen jag var tillsammans med, och då fanns det bara en sak att göra. Om du ”bara” känner att känslorna har försvagats så kan du nog känna efter ett tag till och se om det ändras, för som sagt, känslor går upp och ner hela tiden. Men om du känner att det krymper konstant, om du känner dig begränsad, olycklig, inte längre okej med att föreställa dig er tillsammans i framtiden, då är det kanske dags att göra slut.

      Em 2014-12-30 19:48:26
      Svara
    • Svar på Anonyms kommentar.

      Hej! Jag har inget tips, för jag är i samma situation. I början av nästa år har vi varit ihop i 4 år, där jag senaste året vacklat fram och tillbaka i perioder. Ibland är jag dunderlycklig och känner att det är han jag ska va med, och ibland kan jag kolla på honom och tänka ”du är fin, jag älskar dig, men tror inte jag vill vara ihop längre”. Senaste månaden har det i princip endast varit melankoliska känslor… Så jävla trist är det. Känner typ inte ens attraktion längre. Hur vet jag att om jag ska göra slut liksom?

      Sandra 2014-12-20 22:09:25
      Svara
  • Du er modig, Flora :-) Glædelig jul fra Danmark.

    Diana 2014-12-19 18:09:26
    Svara
  • Åh flora, tack för att du visar din acne. Jag måste säga det att det finns ingen annan blogg jag mår så bra av som din! Du är så modig och ärlig hela tiden, du beskriver din vardag så öppet. TACK TACK TACK!!!!

    alma 2014-12-19 17:41:03
    Svara
  • Alltså tacktacktack för att du visar din acne som den är och inte förskönar! Jag har helt sjuk acne jag med i perioder och det får min ångest över den att krympa en del iallafall!
    Du verkar vara en fantastisk människa att känna Flora. Tack för din blogg. Puss!

    Sofie 2014-12-19 16:43:37
    Svara
  • heja dig flora <3

    saran 2014-12-19 16:00:44 http://wilderness.webblogg.se
    Svara
  • du är så jävla bra, flora. SÅ grym. <3

    elise 2014-12-19 15:28:56 http://singmyspring.blogspot.com
    Svara
  • Tycker du är så jävla bra som inte sticker under stolen med photoshop utan säger ’okej, det är lite prickigt på sina ställen, men jag är banne med fin ändå!’, för det är du ju för tusan! Vi har alla våra små skavanker, inperfektioner. Men det är ju ofta sånt som gör oss så fina, så egna. Och ja, det är nog nyttigt med lite mindre redigerat i bloggvärlden ibland. Heja dig!

    Jennifer Palmblad 2014-12-19 15:24:35 http://isolatedyouth.blogg.se
    Svara
  • Nää, är det Felix pappa som har dött? Fy tusan vad hemsk isåfall. Min pappa dog när jag var 12 och jag saknar honom varje dag men smärtan går över. Ta hand om er.

    Anna 2014-12-19 15:19:11
    Svara
  • du är bäst <3

    lovisa 2014-12-19 15:11:42 http://polichinelle.se
    Svara
  • Kan du inte göra ett inlägg där du visar hur du sminkar bort acne? Vilka produkter o steg för steg osv?
    Kram

    maya 2014-12-19 15:09:36
    Svara
  • Så mysigt inlägg och tumbs up till bilden där du visar din acne, verkligen! Inget farligt alls <3

    channie 2014-12-19 15:02:22
    Svara
  • blir såå pizzasugen när jag såg detta……. så sprang precis ut och köpte en

    Agnes 2014-12-19 14:53:41
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!