Inredningstankar.

Jag är sjuk och har tillbringat större delen av den här soliga decemberhelgen med att ligga på sängen med datorn på magen och kollat inredning till lägenheten. Den är ju, som ni vet, bara 24 kvadratmeter så det gäller att hitta smarta lösningar till förvaring (i nuläget har vi exempelvis bara EN låda för bestick och slevar och sådant, så i köket ska det upp metallstänger med krokar så att vi kan hänga upp slevar, durkslag, kastruller och sådant).

När jag och Felix flyttade ihop (samt flyttade hemifrån) för två år sedan pyntade vi lägenheten med allt som var 60- och 70-tal. Vi var arton och nitton år gamla och tyckte att det var det finaste vi hade sett. Stora grafiska mönster, underbara färgmatchningar i orange och rosa, gulligt porslin, mycket textilier och bord med perstorpsskiva. Samt småpryttlar ÖVER-ALLT. Nu har vi blivit äldre, mer formintresserade (Felix jobbar på auktionsfirma så han kan löjligt mycket om designmöbler och konstnärer) och inredningsmodet har förändrats. Nu vill vi göra om.

Vi vill att vårt hem ska kännas personligt och konstnärligt men stilrent. Vi vill att det ska vara lättstädat och med ro för ögat. Vi vill ha naturliga material och en lugn färgskala, men med personliga detaljer. Det går liksom inte att ha färgstarka saker överallt när en bor såhär trångt. Hoppas att ni är lika pepp som jag på att se vår lägenhet förvandlas! :))

collage1collage2collage3collage4collage5collage6

Bildkällor: Betonggruvan, Muji, Ikea, Containerstore samt olika hemsidor via min Pinterest.

Vi har varken ett stort, lyxigt kök eller ett snyggt badrum, så vi får göra det bästa av situationen. Måla om, tillföra de färger vi gillar och hitta smarta lösningar. Och så måste vi vinna på lotto för att ha råd att införskaffa nya möbler, men det är en annan femma.

Translation: When Felix and I moved in together two years ago, we loved the 60s and 70s style. Bright colours, big graphic patterns and cute details. Now, we are older, more into design (Felix works at a auction house so he knows a LOT about old art and furniture) and the current interior trend is more minimalistic. We want our new, tiny apartment to be stylish and easy to clean, but still artistic and personal. Very trendy, you might think, but we will make it ours. 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
14kommentarer
  • Hej Flora! Tack för allt.
    En fråga, vart kan man köpa din mammas snubbes (Calles) porslin?

    Fanny 2014-12-26 10:41:08
    Svara
  • flora, jag förstår om 24 kvadratmeter är trångt men varför låter du så bitter kring er nya lägenhet? säkert tredje inlägget med negativitet kring lägenheten. varför flyttade ni in där i så fall?

    Anonym 2014-12-25 12:14:10
    Svara
  • Om jag är peppad?? Det är klart som tusan att jag är det, älskar dina lägenhets- & inredningsbilder!!
    Kram.

    Amanda 2014-12-23 11:32:53 http://Lyckostunder.blogg.se
    Svara
  • fast Flora du om någon! Varför ska ni vinna på lotto för att köpa nya möbler om möbler finns. Snälla bidra inte till den sjuka konsumtionshetsen. Använd saker tills dom faller sönder, återbruka, byt, loppis. Men att byta stil och köpa nytt var tredje år är, även för dom som har råd, helt oförsvarbart tycker jag.

    camilla 2014-12-21 23:46:11
    Svara
  • Ahh, vart kommer träkoppen ifrån? Den med svart sugrör i. Älskar den!

    lisa 2014-12-21 23:25:05
    Svara
  • åh igenkänningsfaktorn! vi bor ju också supertrångt och har hur mycket pryttlar som helst överallt. orkar inte re med det just nu, men i nästa lägenhet vill jag verkligen ha det mycket… ”lugnare”. tomma ytor att vila ögon på och inte så härjigt intryck. synd bara att vårt musikintresse tar så mycket plats. eller ja, synd och synd, men fyra gitarrer och ett piano tar ju endel plats. ser hur eller hur fram emot att följa er lägenhetsinredning och hämta tips! en fundering: varifrån kommer de hel-träiga muggarna? julpuss!

    lovisa 2014-12-21 18:26:14 http://polichinelle.se
    Svara
  • Tänkte bara tipsa om en sida jag spontant hamnade på när jag sökte efter julklappar i slutet av November… Där finns även en hel del inredning, både billigare och lite dyrare, men mest såna där detaljer du pratar om! Det är den fantastiska sidan Bluebox.se som jag pratar om, och de har i princip allt man inte visste att man ville ha, i kombo med precis det mesta man letar efter! Hade själv tänkt beställa lite sånt där därifrån i Januari sen!

    Beatrice 2014-12-21 17:52:03 http://herbariumet.blogg.se
    Svara
  • jaaaaaaaa!!!

    dani 2014-12-21 17:41:32 http://daniellcaspian.blogg.se
    Svara
  • Hej Flora!
    Min mormor läser mycket och det mesta, därför tänkte jag ge henne en bok i julklapp. Har du något boktips till en person av en helt annan generation? Kanske en bok som en kan läsa oavsett ålder. Tack på förhand och tack för fin blogg!! Kram

    Anna 2014-12-21 15:52:04
    Svara
    • Svar på Annas kommentar.

      Sommarboken av Tove Jansson gav jag till min mormor och det var en dunderhit! Den handlar om relationen mellan en farmor, ett barnbarn och en pappa. SJUUUUUKT fin/gullig/vacker och perfekt att ge en mormor eller farmor tycker jag! Kram och tack för fina ord!

      Flora Wiström 2014-12-21 17:11:31
      Svara
  • Lapar i mig det här inlägget som om jag lidit av inredningssvält. mmmm

    Jennifer Palmblad 2014-12-21 15:31:15 http://isolatedyouth.blogg.se
    Svara
  • Fint!!!!

    Svara
  • Hej fina Flora! börjar med ett litet tack-för-fantastisk-blogg-med-aldrig-sinande-inspiration-och-pepp :) Jag undrar lite hur du tänker kring nyvalet? kommer du rösta rosa igen eller kommer du rösta mer ”vad som helst för att hejda sverigedemokraterna”? Jag har hört alla varianter från ”ta chansen att få in FI” till ”röstar rödgrönt eller blått för att göra sverigedemokraternas vågmästarroll svagare och att då en röst på FI skulle vara bortkastad”. Hur tänker du? bamsekram, god jul och ett litet fan-girl hej :)

    klara 2014-12-21 13:08:02
    Svara
  • jag är så sjukt peppad på att följa er när ni inreder er nya lägenhet! <3 kommer bli så fint och inspirerande.

    henrietta 2014-12-21 12:02:47
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!