Om julen.

Jag har noll julkänsla. Förutom att vår lägenhet är fylld av flyttlådor och så långt ifrån julpyntad som en lägenhet kan komma, så har jag tillbringat säkert 80 timmar i sängen de senaste fyra dygnen med febern och hostan från helvetet. Idag är första dagen på länge som jag över huvud taget kan gå utanför dörren. Jag ska handla värktabletter, ingredienser till vegoköttbullar, vegojanssons och inlagd rödlök, hämta ut ett paket, köpa presentsnöre och gå till vårdcentralen. Mer än så orkar jag inte.

I kväll ska jag och Felix trängas i vår minimala köksvrå och laga julmat. Kanske slå in en julklapp eller två. Och i morgon firar vi med hans familj och släktingar, vilket innebär att det är den första julaftonen som jag inte tillbringar med min familj. Jag tror att det kommer bli skitmysigt.

Untitled-5

Tänkte att jag skulle pynta bloggen med lite julfeeling i alla fall. Bilder på mammajular och pappajular. Grönkålspajer och risgrynsgröt. Julgranar och lekar. Och så mitt i allt: julen 2011 som jag firade i Kina med en drös personer från min gymnasieskola. Såhär skrev jag på bloggen då: En så himla knäpp grej här är att man, på julafton, sprayar på varandra med låtsassnö i skumform. Överallt fanns galna ungdomar som jagade oss med dessa sprayflaskor från alla håll tills vi blev täckta av vitt skum, det var helt sjukt! Sedan dansade vi vidare till klubbområdet som kändes som typ Las Vegas, helt knäppt! Nästan alla klubbar här är överdådiga och glittrande. Så himlahimla rolig julafton!!!! Blir ju typ avis på mig själv.

I allmänhet har jag en rätt knepig relation till den 24 december. Förra året och det där året i Kina hölls mina ögon torra, men i övrigt har jag gråtit varenda jäkla julafton. Dagen är fylld av så mycket förväntningar, så mycket stress som bäddar för konflikt och ångest. Så vi kan väl lova varandra att vi tar det lugnt, att vi sänker ribban? Och att vi tar hand om varandra. Att vi ler åt kvinnan utanför mataffären, säger hej och lägger pengar i hennes kopp. Att vi fyller dagarna med kramar och kopiösa mängder julgodis. Och att vi ringer de som vi vet är ensamma.

Translation: I’ve had the worst cold ever this weekend so I have no christmas-feeling what so ever. Therefore, I wanted to decorate the blog with some pictures from previous christmas celebrations. Happy christmas you all! Take care of each other and don’t set the expectations too high. Fill the days with a lot of christmas candy. Hug each other, say hi to the woman outside the supermarket and put some money in her cup. And call someone that you know is alone. 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
12kommentarer
  • takktakktakk for at du deler det her. i fjor og i år lot jeg være å feire jul, det blir for vanskelig, så jeg tok med kjæresten og dro til utlandet. i år fikk mamma være med en del av turen også. takk for at du setter ord på at julen ikke bare er alle fine bilder på instagram.

    marire 2015-01-04 22:23:29 http://hoydepunkt.wordpress.com
    Svara
  • De senaste jularna har jag också varit mer eller mindre knäckt under delar av dagen precis som du beskriver det men i år är det annorlunda. Pga sjukdom i familjen har kraven fått läggas åt sidan och det har gjort att jag kan slappna av mer och acceptera att det ju blir jul ändå. Dessutom köpte jag världens finaste klänning som jag har på mig och jag har en bra känsla i kroppen i år. Tusen kramar och applåder till dig för att du delar med dig av såna här tankar!! God jul!

    J 2014-12-24 13:50:11
    Svara
  • Tack Flora! För att du skriver om det här som jag just satt och hade ångest över, känns så mycket bättre nu! Tacktacktack! God jul och kram
    /Lina

    Lina 2014-12-24 12:43:11
    Svara
  • Hej åh i något ganska nytt frågor och svar inlägg frågade någon om vilka böcker som är lik amanda svensson i sätt att skriva! Å så var det en bild på ett stycke ur en bok, och det har etsats sig fast i mig nu, och vet ine från vilken bok det är! Inledningen är såhär: Han säger att jag saknar svärta och att det är därför han måste slå det i mig.

    Har du nån aning om vartifrån den är?? Så nyfiken. PUsssss god jul <3

    Eira 2014-12-24 01:01:28
    Svara
  • Flora,
    du är så klok och vis, och det bästa är att du delar med dig av dina reflektioner. Sånt borde bloggare göra mer av, för en blogg har en sådan makt! Tänk att en mening på din blogg om att även du har julångest kan lindra min ångest lite? Delar man ångesten med flera så blir den just delad. Hejar på dig, tycker du är så fin och vettig som delar med dig av dina ”brister”. Du är en riktig förebild! Julkramar till dig från kalifornien! pussss!

    R 2014-12-24 00:46:24
    Svara
  • Jag firar med min sambo bara. Han och jag, julgodis, tv-spel, hångel, julmat, böcker och varma kyssar i nacken när jag diskar. Och nu är vi ju nyförlovade också, så det känns extra fint. Har inte firat med min släkt på typ 3 år, blir så stressigt och ger mer ångest än glädje, så jag ser helst att vi ses när det inte finns någon press att det ska vara ”perfekt”.

    linda 2014-12-23 22:29:44
    Svara
  • Jag har också lätt att känna mig lite ledsen, speciellt på kvällen. När alla de där förväntningarna som en inte borde ha för att en är storman som ändå finns där släpper. Men i år känner jag att jag inte har lagt så mycket fokus på just den 24, utan hela min julledighet. Pluggar i London och har just avklarat min första termin och tycker bara att det är sååååå skönt och mysigt att bara få gå runt och skrota här hemma med en kaffekoppa och lyssna på julmusik och äta lussebullar och få titta på vår fina gran och krama på mamma, pappa och min hund. Så jag tycker egentligen att den bästa julklappen är att få vara hemma och ba mysa.

    Charlotta 2014-12-23 18:56:03 http://www.charlottabillstrom.wordpress.com
    Svara
  • Flora, du skriver så himla bra och viktigt på din blogg och här sitter jag och gråter?? men tack för världens finaste inlägg, behövde det här, säkert många andra också <3

    Isabella 2014-12-23 18:54:15
    Svara
  • Ja. God Jul Flora <3 och Felix.

    Evelina 2014-12-23 17:22:39
    Svara
  • Fina du! Krya på dig och ta hand om varandra <3

    Sandra 2014-12-23 15:12:31 http://Atilio.blogg.se
    Svara
  • Jag har också väldigt lätt för att känna mig sorgsen och gråta just 24.12. Jag undrar hur allmänt det är? Jag kan känna mig så himla melankolisk när kvällen kommer.

    Sara 2014-12-23 14:50:38
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!