Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Recept: Chilaquiles med svarta bönor

DSC_2390

Igår trotsade jag febertungt huvud och gick till mataffären för att handla ingredienser till ett recept som jag velat testa länge, nämligen chilaquiles efter ett recept från The Bojon Gourmet. I vanliga fall hade jag bara länkat till ursprungsreceptet, men eftersom det är med amerikanska mått så skriver jag ut det här. Jag har även ändrat det lite (hon rostar tortillabröd i ugnen medan jag köpte färdiga tacochips).

Chilaquiles är en klassisk mexikansk maträtt som traditionellt sett serveras till frukost på gårdagens tortillabröd. Men detta är en alldeles utmärkt middagsrätt. Rätten påminner lite om huevos rancheros som jag bloggat om tidigare.

Tidsåtgång: ca 40 minuter. Maten räcker till fyra hungriga personer.
Du behöver:

200 g tacochips, jag tog saltade
500 g salsasås, jag tog en mild variant men du väljer styrka själv
ca 200 g grönkål
0,5 gul lök
1 burk svarta bönor
1 dl riven ost, jag tog Gouda
4 ägg
olja

salt och peppar

Till servering:

Koriander
Lime
Fetaost
Avokado

eventuellt yoghurt och salsa

DSC_2369

Sätt ugnen på 200 °C. Skiva löken fint och fräs den mjuk i lite olja i ca 5 minuter. Skölj kålen, skär bort de hårda stjälkarna och hacka den grovt. Fräs kålen tillsammans med löken, en nypa salt och en skvätt vatten, tills grönkålen har mjuknat. Detta tar ca 5 minuter.

Blanda tacochips och salsasås med händerna i en bunke. Vänd ner grönkålsblandningen samt de svarta bönorna. Lägg alltsammans i en oljad ugnsform. Sätt in formen i ugnen i ca 10 minuter.

Ta ut ugnsformen och strö över den rivna osten. Gör fyra gropar i blandningen och knäck ett ägg i varje grop. Salta ovanpå äggen. Sätt in i ugnen tills äggen har nått önskad konsistens (för mig tog det ca 20 minuter).

DSC_2375

Såhär fint blir resultatet.

DSC_2382

Servera med koriander, smulad fetaost, avokado och – viktigt – lime. I grundreceptet åts rätten även med yoghurt och mer salsa.

DSC_2386

Sååå gott.

Translation: I made chilaquiles with black beans from this recipe by The Bojon Gourmet. The only difference is that I used taco chips instead of oven roasted tortillas. It’s really good, you got to try it.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
15kommentarer
  • ALLTSÅ vad det här ser gott ut. + så finfina foton flora! vad du är bra!!!!!

    sara 2015-02-21 11:43:42 http://wilderness.webblogg.se
    Svara
  • Är det meningen att chipsen ska bli mosiga och inte vara krispiga? Det blev mina iaf! Det var sjukt gott oavsett men tänkte mest kolla om jag inte gjort fel!

    elle 2015-02-13 11:00:58
    Svara
    • Svar på elles kommentar.

      Mina blev också mjuka. Om en följer originalreceptet så blir de nog krispigare, men jag diggade mjukheten jag med :)

      Flora Wiström 2015-02-13 11:49:41
      Svara
  • Tack för receptet, sitter mätt och nöjd efter att ha svängt ihop detta :)) jag bytte ut grönkålen mot bladspenat, funkade toppen. T.o.m icke-vegeterianen till sambo gillade det!

    Emma 2015-02-06 22:00:23
    Svara
  • Det där var så sjukt gott! Jag som har varit matlobotimerad under en längre tid kände peppen för goda vegetariska alternativ! kommer absolut bli mer vegetariskt hemma hos mig:)

    emelie 2015-02-06 11:35:41
    Svara
  • Wow så himmelskt det ser ut! <3

    Agnes 2015-02-06 08:39:09 http://agnesblixa.devote.se
    Svara
  • Låter extremt spännande. Måste prova! Tack för att du gör det enklare för de som är vegan/vegetarianer och även oss som vill göra en livsstilsförändring! Det är så väldigt bra.

    Karin 2015-02-06 06:42:44 http://www.appelmoln.blogg.se
    Svara
  • Fan älskar svarta bönor, används för sällan! Alla borde servera svarta bönor till tacos/cassadillas mm. Så jävla gott!

    Lyssna förresten gärna på vår pod. Themoonbarking på Itunes.

    Stefan 2015-02-05 16:52:00 http://themoonbarking.com
    Svara
  • Vilket toppen vegetarisk recept! Ser jättegott ut och innehåller dessutom mycket protein! (jag blir ibland lite lat med att tillsätta ordentligt med protein i min vegomat…)

    Martina 2015-02-05 13:41:02
    Svara
  • åh så gott det ser ut!

    Ebba 2015-02-05 11:06:24 http://elephantroom.blogg.se
    Svara
  • Har så så så himla svårt för ägg tillagade sådär… vet inte vad det är. Har testat både Huevos Rancheros och Shakshuka, och inget av det går att äta för mig, så himla deppigt… Annars både ser det så gott ut och låter så gott liksom!?

    Beatrice 2015-02-05 10:10:34
    Svara
  • Attans alltså, detta måste jag prova! Så himla gott det ser ut.

    Ellen 2015-02-05 09:16:39
    Svara
  • dessa bilder ser ju nästan lite matbloggarsnitsiga ut! grymt jobbat!

    Olivia 2015-02-05 08:40:28
    Svara
  • Nä vad gott!! Måste laga snart. Tack för underbart tips!

    Alexandra 2015-02-05 08:37:18 http://Alexandrasidgwick.blogg.se
    Svara
  • omnomnom.

    elin 2015-02-05 08:28:59 http://elinuden.blogg.se
    Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
Andrea Brodin
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Sandra Beijer
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Vanja Wikström
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Paulina Forsberg
Home
34 kvadrat
Man
Niklas Berglind
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Makeup by Lina