MÅNDAGEN DEN 2 MARS: KLOCKSLAG FÖR KLOCKSLAG

DSC_405407.43.

Vi äter frukost och lyssnar på Ekot i brist på dagstidning. På dagens meny står smoothie gjord på banan+frysta jordgubbar+havremjölk+acaipulver+jordnötssmör, samt kokt ägg, apelsinklyftor och knäckebröd med ost och avokado.
DSC_406908.10.

Borstar tänderna och allt sådant morgonfix. Sedan pussas vi hejdå, för Felix ska till jobbet och jag ska stanna hemma en stund.

DSC_410508.38.

Färdigfixad! Har brun ögonskugga dagen till ära. Ganska fint tycker jag.

DSC_414308.49.

Fotar lägenheten till det här blogginlägget. Vasen är gjord av en släkting till Felix (Hugo Gehlin), de små böckerna är noveller från Novellix, kaktusen och murgrönan är från Ikea (inte glasburken dock) och den lilla Kafkaskulpturen har Felix farbror gjort.

Untitled-410.16.

Jobbar hemifrån i ett par timmar. Redigerar bilder, bloggar och svarar på mail och sådär. Förr, när jag inte hade kontorsplatsen, tyckte jag att det var ångestigt att sitta hemma halva dagarna, men nu tycker jag att det är superskönt.

bloggläsarelunch12.07.

Äter lunch med inte mindre än 7 (!) gulliga tjejer. En av dem fyller nämligen år så då hade hennes kompis mailat och frågat mig om inte jag kunde ställa upp på en fika som en födelsedagsöverraskning. Så himla fint att träffa så roliga och vettiga bloggläsare. Efteråt går jag till kontoret och läser mina klasskompisars texter och skriver textrespons resten av eftermiddagen. Sedan möter jag upp Felix och handlar middagsingredienser.

DSC_418520.20.

Portobelloburgare med klyftpotatis ska det bli! Svampen fungerar utmärkt som ett köttsubstitut, och som tillbehör hade vi ruccola, avokado, mango, picklad rödlök, tomater och fetaostsås. Holy smoly.

DSC_4195Vi skippar hamburgerbröden och äter det med vanliga mackor (här har jag inte slagit ihop burgaren än obs). Det funkar utmärkt det med.

När vi har ätit upp tittar vi på Girls i sängen och läser några kapitel i våra böcker. Jag är rätt deppig så Felix klappar på mig <3 Och sedan är måndagen slut!

Translation: My monday: work from home, lunch with a bunch of funny and smart blog readers and portabello burgers for dinner.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
16kommentarer
  • Hej!
    Ville bara säga att din blogg är mycket fin och att jag har en fun-fact.
    Är nämligen själv barnbarn till de som ägde Gullaskrufs glasbruk där Gehlin arbetade. :) Så märkligt sammanträffande, men roligt ju! :)

    Hoppas du har det bra och hälsa Felix att Gehlin var en stor favorit hos min farmor och farfar, inte bara som formgivare utan också som person!

    Sigrid 2015-04-11 17:26:45
    Svara
  • låter knäppt kanske men betyder så mycket att bloggare lägger till saker som ”jag var deppig”. det där lilla ärliga ger så mycket i ett annat ”drömmigt” inlägg :)

    e 2015-03-06 15:40:36 http://singmyspring.blogspot.com
    Svara
  • Hej Flora! Du tipsar alltid om så grymma recept så nu tycker jag att det är dags för mig att tipsa dig om ett, nämligen min allra bästa smoothie! Vet knappt något bättre än att dricka denna. Du behöver: 1/2 avokado, 1/2 banan, en knapp näve frysta hallon, 1 persimmon (brukar vara rätt billiga nu), någon tesked acai om du vill och soja/mandel/havremjölk efter tycke. Mixa ihop och njuuuut! Puss

    Ebba 2015-03-06 09:47:13
    Svara
  • <3

    beata 2015-03-06 06:14:30 http://radarmagazine.se/beata/
    Svara
  • Hej flora och bloggläsare! Har en fråga som jag inte vet var jag ska ställa så jag ställer den här för ni är så kloka och peppiga. Jag är en 19årig tjej som vips fått någon form av mustasch/mörka fjun på överläppen. Det är inte inbillning för det är flera barn som sagt till mig att jag har mustasch, men den syns väl inte lasertydligt, utan mest i vissa ljus. Jag hatar det, får ångest och känner mig ful. Vet inte vad jag ska göra? Kan man ens göra något? Eller borde jag tänka att det är som att vissa tycker att deras lår är fula och andra tycker att deras hår är för tunt, att det är en skavank som alla andra och skita i det/se det ur något sorts feministiskt perspektiv? Samhället säger ju att det bara är män som får ha svarta hårstrån någonstans egentligen förutom ögonfransarna, men så är det ju inte. Fast jag vill ju verkligen inte ha den där! Är det någon som känner igen sig här och har lite tips och idéer på hur en får bort den och vad en ska tänka? Puss!

    Bella 2015-03-05 23:02:24
    Svara
    • Svar på Bellas kommentar.

      Jag har en kompis från Iran som alltid har haft mörka hårstrån på överläppen, hon har alltid blekt dom, brukar funka väldigt bra! Vet dock inte vad hon använde men eftersom man inte behöver ta bort hårstråna då ökar ju inte utväxten :) kram

      Frida 2015-03-07 17:34:26
      Svara
  • Portabelloburgarna låter vinnande! Har aldrig provat, men det står definitivt på agendan.

    Svara
  • Din blogg är så himla finast! Kram

    Ebba 2015-03-05 20:38:47 http://elephantroom.blogg.se
    Svara
  • Hej Flora! Jag har läst din blogg i säkert 1,5 år nu, och det är den absolut bästa jag läst. Trots det har jag väldigt sällan tagit mig tiden att skicka iväg några rader till dig, så här kommer lite torsdagspepp:

    -Dina inlägg är alltid så genomtänkta och smarta, och det märks att mycket tid är nedlagd på dem.
    -Du har inspirerat mig att äta vegetariskt ca 80% av tiden, stå för mina feministiska åsikter och våga ifrågasätta normer.
    -Du är en otroligt duktig fotograf, författare, frilansare, illustratör, inredare osv.
    -Du gör inte så som många andra bloggare som endast ger sina läsare en bild av att hen är en fresh oövervinnerlig blogg-gud/gudinna, utan skriver även om vardagliga ting såsom acne och oglamorösa damråttor.
    -Du har gett oss läsare en plattform för att hitta varandra. I kommentatorsfälten kan man hitta tips, likasinnade, nya kompisar, skrivvänner med mera.
    – Och slutligen dina amazeballs diskussionsinlägg!!!1 Tack vare dem har jag lärt mig allt möjligt nytt om preventivmedel, sex, ångest och annat viktigt som allt för sällan seriöst tas upp på internet.
    Så tack Flora! Jag lovar mig själv att bli bättre på att visa dig lite uppskattning då och då.

    mbv 2015-03-05 18:45:06
    Svara
    • Svar på mbvs kommentar.

      Blir gråtig :’) Tack så hemskt, hemskt mycket för dina ord och för att du läser!!!

      Flora Wiström 2015-03-05 20:34:03
      Svara
  • skön dag – och vilken fin och större design ni fått på metromode!!

    Sara - träningsglädje 2015-03-05 17:47:54 http://www.traningsgladje.se
    Svara
  • Kul blogginlägg! I like!

    ellinor 2015-03-05 16:29:57
    Svara
  • nämen vad gulligt att överraska den där tjejen!!

    Daisy 2015-03-05 15:35:20 http://vinylbrus.blogspot.se/
    Svara
  • Varför är du deppig för? :((
    Middagen (och frukosten) såg i alla fall ut att råda bot på den värsta vinterdeppigheten i alla fall! <3

    Agnes {Cashew Kitchen} 2015-03-05 15:08:43 http://cashew-kitchen.com
    Svara
  • Åh vad fint ni ser ut att ha det hemma! Gillar de hyllorna så mycket. Och kan verkligen relatera till hemmasittandet, gillade inte det alls när jag pluggade och hade mycket tid, men nu när jag jobbar så är det så skönt när man är hemma!

    Maria 2015-03-05 14:53:04 http://dreamsof.se/
    Svara
  • fint det ser ut hos dig! <3

    yrsa 2015-03-05 14:40:46
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!