Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

RECEPT: BURRITOS MED BUTTERNUT SQUASH & SVARTA BÖNOR

middagsklubben flora wiström -5smiddagsklubben flora wiström -1s

För någon vecka sedan bjöd jag hem Ellen och My på middag. I september kan man tydligen ha öppna fönster och levande ljus på borden. Mysig kombo.

middagsklubben flora wiström -7s

Jag lagade något som kanske inte ser så himla märkvärdigt ut på bild, men som var fan så gott. Receptet hittade jag hos oh she glows, och jag har bara översatt det rakt av i det här blogginlägget.

BURRITOS MED BUTTERNUT SQUASH & SVARTA BÖNOR

Ingredienser:

En medelstor butternut squash, skalad, tärnad och ugnsrostad
2,5 dl ris
2 msk olivolja
1 gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor, finhackade 
1 röd paprika, hackad
1 tsk salt
2 tsk spiskummin
1 krm cayennepeppar
1 pkt förkokta svarta bönor
2 dl riven vegansk ost (jag tog jeezly) – hoppa INTE över detta pga SÅ gott
tortillawraps

Toppings (valfria):
avokado
salsa (jag köpte färdig, medelstark)
bladspenat
färsk koriander
nachochips (japp, gott)

Gör såhär:

1. Sätt ugnen på 220 grader. Skala squashen och dela den i tärningar. Lägg på en ugnsform tillsammans med olivolja, salt och peppar. Rosta i 45 minuter eller tills squashen är mjuk.

2. Koka riset enligt förpackningen.

3. Fräs lök, vitlök i olja så att det blir genomskinligt, i typ 5 minuter. Tillsätt kryddorna.

3. Tillsätt hackad röd paprika, svarta bönor och kokt ris och stek i ytterligare 10 minuter på låg värme.

4. När squashen är klar rör du ner den i bön- och risblandningen. Mosa med gaffel om bitarna är för stora. Tillsätt den rivna osten mot slutet.

6. Komponera tortillabröden med bönfyllning och annan topping.

middagsklubben flora wiström -6s

Ät och njut och krama på några tjejer som du gillar.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
11kommentarer
  • Lagade det har igar – det var SA HIMLA GOTT. Tack for tipset!

    Carina 2016-10-06 11:09:32
    Svara
  • det här lät och såg ju sjukligt gott ut! Tacktack för mattips och inspo!!
    Men till en helt annan sak, jag har precis flyttat hemifrån och är så pepp (och samtidigt lite kluven/förvirrad/ängslig?) på att inreda. Vill verkligen få det fint, personligt och en hemtrevlig känsla, därför undrar jag om du inte kan visa lite mer hur du har det för du verkar ha fått ihop det så fint? Har för mig att du har gjort ett sånt inlägg innan men kan tänka mig att det har ändrats lite sen dess :)
    Kram och tack för en så peppig blogg <3

    Linnéa 2016-09-27 23:15:52
    Svara
  • Flora! Har precis läst din bok och tyckte så mycket om den. Verkligen en sån bok som man får ”flow” när man läser duvet när man bara är inne i storyn utan att tänka på hur många sidor det är kvar eller vad som händer på instagram. Ville bara kika in och säga att jag precis gick förbi Akademibokhandelns skyltfönster här i Lund och där stod den i ett fönster tillsammans med Flickorna och Bad Feminist. Så himla fin placering att få tyckte jag och tänkte att det kan vara kul att veta :)

    M 2016-09-27 22:10:32
    Svara
  • Ser riktigt gott ut! Å andra sidan är min livsfilosofi att precis allting blir himmelskt gott i lite tortillabröd. Vet förtusan inte vad som är grejen med dem, men skulle kunna sälja min själ för en burrito/wrap/quesadilla just nu.

    Bernadett 2016-09-27 21:21:31 http://dottes.blogg.se
    Svara
  • Mmm så himla gott, ska helt klart lagga detta!! :)

    Agnes 2016-09-27 15:11:04 http://www.devote.se/agnesblixa
    Svara
  • Herre vad gott!

    Katarina 2016-09-27 14:25:33
    Svara
  • Åh, det där är en av mina receptfavoriter sen flera år tillbaka, har rentutav införskaffat ingredienser för att laga det snarast! Bästa burritofyllningen.

    Ellinor 2016-09-27 12:09:32
    Svara
  • Hej Flora,

    Jag är en tjej som pluggar till sjuksköterska men har även ett väldigt stort intresse av att skriva. Jag hade tyckt det varit kul att skriva lite vid sidan av studierna, kanske någon artikel, blogginlägg, krönika eller vad som egentligen som innefattar skrivande. Min fråga är om du har några tips eller vet hur man kan gå till väga för att skriva för någon annans blogg eller hemsida. Finns det något sätt att ”extraknäcka” som skribent, spelar ingen roll om det är något stort jobb eller ej, hade bara varit kul att få skriva något som används eller har ett syfte, om du förstår vad jag menar? Tacksam för alla tips du kan ge!

    Kram på dig, och tack för fin blogg (och bok!!!!)

    S 2016-09-27 11:16:15
    Svara
  • Så himla fint. Älskar denna säsong, liksom blandningen av varmt och kallt.

    Ellen 2016-09-27 10:22:25 http://lindbergellen.com
    Svara
  • Alltså det här såg SÅ gott ut!

    Fredrikapåvinden 2016-09-27 08:21:23 http://fredrikapavinden.com
    Svara
  • ÄLSKAR burritos med ris! Men herre vad svårt det är att fånga på bild! Jag tycker tyvärr att jeezly smakar urk och föredrar att göra en ostig cashewröra, även om det så klart tar lite längre tid. Längtar till den dagen då det finns vettiga veganostar på marknaden. Helt rätt förresten med nachos som fyllning. Carbs-on-carbs-on-carbs är ju den bästa maten <3

    Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
34 kvadrat
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Mathilda Weihager
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Lifestyle
Linn Herbertsson
Mode
Petra Tungården
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Sandra Beijer
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Susanne Barnekow
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Tess Montgomery
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Paulina Forsberg
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Man
Niklas Berglind