Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

VECKANS VEGANSKA: PASTA MED LINSFÄRSSÅS + NÄRINGSJÄST

pasta med linsfärssås flora wiström -1s

Här kommer ett billigt och lättlagat onsdagsrecept! Linser är ett superbra substitut för köttfärs, och bjästen ger en ostig smak. Bjäst, eller näringsjäst som det också kallas, är jästflingor som smakar ost. Det är ett perfekt ostsubstitut i såser, biffar eller som här – att strö över pastan i stället för typ parmesan. Finns att köpa i hälsokostbutiker, välsorterade mataffärer eller på nätet. GÖTTIGT.

PASTA MED LINSFÄRSSÅS
Räcker till 3 personer. Tillagningstid: ca 35 minuter.

Du behöver:
1 aubergine
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
400g krossade tomater
1 grönsaksbuljontärning
1 msk balsamvinäger (eller en skvätt vin om du har)
2 msk tomatpuré
1 nypa socker
1 dl röda linser
2 rivna morötter
1 dl oliver (utan spad)
kryddor du gillar (jag tog timjan, oregano och cayennepeppar)
salt & peppar
pasta
bjäst/näringsjäst

1. Finhacka auberginen i små tärningar. Fräs på medelhög värme i en gryta en stund så att vätskan dunstar bort. Auberginen ska inte få så mycket färg utan snarare mjukna.

2. Hacka lök och vitlök och häll ner detta i grytan tillsammans med olja. Fräs på låg värme till löken är glansig och auberginen mjuk.

3. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, buljongtärningen, röda linser, riven morot, socker, balsamvinäger och kryddor. Låt puttra i ca 25 minuter tills linserna är mjuka. Koka pastan under tiden.

4. Ha i oliverna mot slutet. Smaka av med salt och peppar.

5. Servera med pasta och strö bjäst över. ÄT.

pasta med linsfärssås flora wiström -2s

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
7kommentarer
  • Suuuuuupergott mer recept!! ?

    Claire 2016-10-10 22:18:45
    Svara
  • Måste verkligen testa bjäst! Läster om det och ser det på mat överallt, men har aldrig lyckats hitta det i matbutiken. Måste finkamma staden och annars lägga en beställning på nätet. Måste verkligen testa!

    Ellen 2016-10-06 13:17:54 http://lindbergellen.com
    Svara
  • Prova detta också : http://www.dn.se/mat-dryck/recept/bolognese-pa-svarta-linser/
    bästa vegofärsen ever! och crème fraichen kan ju bytas ut till veganalternativ såklart!

    johanna 2016-10-06 07:30:40
    Svara
  • damm vad delish det låter. ska nog satsa på att laga denna till lunch den här veckan!

    Bernadett 2016-10-05 23:28:25 http://dottes.blogg.se
    Svara
  • Bjäst <3 tips för en ännu mer parmesan smak är att mixa pumpakärnor, bjäst och havssalt! Smakar mumma :)

    Annika 2016-10-05 20:28:57
    Svara
  • Nice att du har oliver i!! <3

    Svara
  • mumsigt!

    Rebecca 2016-10-05 17:38:44 http://spaceherosuits.webblogg.se
    Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
34 kvadrat
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Mathilda Weihager
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Lifestyle
Linn Herbertsson
Mode
Petra Tungården
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Sandra Beijer
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Susanne Barnekow
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Tess Montgomery
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Paulina Forsberg
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Man
Niklas Berglind