Innan jul bakade jag snickerskakor. Kombinationen choklad och jordnötssmör är kanske den godaste jag vet och det här receptet fungerar minst lika bra när det inte är jul.Det som behövs är 2 dl ljus sirap, 0,5 dl socker, 1 burk jordnötssmör med bitar, 7-10 dl cornflakes, 1 tsk vaniljsocker, 1 dl kokosflingor, 250g mörk blockchoklad och lite havssalt.Börja med att värma socker och sirap i en kastrull utan att det börjar koka. Tillsätt sedan jordnötssmör, kokos och vaniljsocker men låt det inte koka nu heller. Rör om ordentligt. Blanda sedan i mellan 7 och 10 dl cornflakes som du har krossat lite grann och rör om så att allting blandas.Bred sedan ut smeten på en bakplåtspapperstäckt plåt. Smält blockchokladen i ett vattenbad. Alltså: häll upp vatten i en kastrull och sätt på plattan. Placera en skål i vattnet, lägg chokladen i skålen och låt smälta.Bred ut chokladen över cornflakesblandingen, strö på lite havssalt och låt stelna i kylskåpet. Skär sedan upp kakan i munsbitar och ät. Så sanslöst gott.
Förövrigt: Lova mig att ni aldrig bakar något med choklad utan att ha i salt. Saltet förhöjer smaken så otroligt mycket i kladdkakor, chokladbollar, julgodis, allt.
Translation: I made Snickers the other day. So, so tasty. Translate the recepie here.