Snickerskakor.

Innan jul bakade jag snickerskakor. Kombinationen choklad och jordnötssmör är kanske den godaste jag vet och det här receptet fungerar minst lika bra när det inte är jul.DSC_1523Det som behövs är 2 dl ljus sirap, 0,5 dl socker, 1 burk jordnötssmör med bitar, 7-10 dl cornflakes, 1 tsk vaniljsocker, 1 dl kokosflingor, 250g mörk blockchoklad och lite havssalt.DSC_1524Börja med att värma socker och sirap i en kastrull utan att det börjar koka. Tillsätt sedan jordnötssmör, kokos och vaniljsocker men låt det inte koka nu heller. Rör om ordentligt. Blanda sedan i mellan 7 och 10 dl cornflakes som du har krossat lite grann och rör om så att allting blandas.DSC_1527Bred sedan ut smeten på en bakplåtspapperstäckt plåt. DSC_1529Smält blockchokladen i ett vattenbad. Alltså: häll upp vatten i en kastrull och sätt på plattan. Placera en skål i vattnet, lägg chokladen i skålen och låt smälta.DSC_1532Bred ut chokladen över cornflakesblandingen, strö på lite havssalt och låt stelna i kylskåpet. DSC_1539Skär sedan upp kakan i munsbitar och ät. Så sanslöst gott.

Förövrigt: Lova mig att ni aldrig bakar något med choklad utan att ha i salt. Saltet förhöjer smaken så otroligt mycket i kladdkakor, chokladbollar, julgodis, allt.

Translation: I made Snickers the other day. So, so tasty. Translate the recepie here.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!