Jag lagade stora mängder spenatsoppa igår. Här är receptet (ca 8 portioner):
1 kg fryst spenat
1 msk smör
4 msk hackad gräslök
6 msk vetemjöl
1,5 l vatten
5 msk ekologiskt buljongpulver (så mycket bättre än buljongtärningar fullproppade med E-ämnen, vi har en burk från Renée Voltaire)
1 dl grädde
3 krm riven muskotnöt (viktigt!)
salt och peppar
ägg
1. Koka äggen.
2. Tina upp spenaten i lite vatten på spisen. Tillsätt smöret och gräslöken. Pudra över vetemjölet.
3. Häll på vattnet, tillsätt buljongpulvret och låt puttra under lock i 15 minuter.
4. Rör i grädden, smaka av med salt, peppar och muskotnöt.
Lägg i ägghalvorna och ät med knäckebröd! Mycket mycket smakligt.
Translation: Spinach soup. Translate the recipe here.