Caprese mac n’ cheese.

DSC_7109Med hösten kommer också de mörka kvällarna (och de mörka matbilderna), det är tydligt det.

Jag har crave:at mac n’ cheese så himla länge nu. Kombinationen mjuk pasta och kladdig ost kan ju vara guds gåva till folket. Jag hade en tanke om att min tolkning av Caprese mac n’ cheese skulle se ut lite mer såhär, men eftersom jag har en gasugn får maten nästan aldrig någon yta eller färg ovanpå, så därför ser min rätt lite halvtråkig ut. Men! Stört god, det lovar jag.

Receptet räcker till tre mycket hungriga personer:

400 g makaroner (jag tog någon pennevariant, men skruvar är ju klassikern)
1 msk smör
1 msk vetemjöl
4 dl mjölk
1 msk buljongpulver (motsvarar 1 buljongtärning)
1 dl parmesanost
1 dl prästost (eller någon annan ost med ganska mycket smak)
2 pkt mozzarella
2 tomater
basilika
salt och peppar
eventuellt ströbröd.

1. Sätt på ugnen på 200 °C.
2. Koka pastan i saltat vatten, men häll av vattnet efter ungefär 2/3 av kokningstiden så att pastan är al dente (den kommer bli mjuk i ugnen senare).
3. Riv ena mozzarellapaketet, parmesanosten och prästosten.
4. Gör en bottenredning genom att smälta smöret i en kastrull på låg värme, tillsätta mjölet och vispa det klumpfritt. Tillsätt sedan lite mjölk i taget under vispning. Efter ett tag tjocknar såsen. Tillsätt buljongen och nymald svartpeppar och rör runt.
5. Ta av såsen från plattan och tillsätt osten och därefter makaronerna.
6. Lägg ett lager med hackad basilika ovanpå makaronblandningen. Jag tog ett par kvistar.
7. Skär upp det andra mozzarellapaketet samt två tomater. Varva dem sedan ovanpå makaronblandingen.
8. Jag toppade det hela med salt, peppar och ströbröd för att få en krispig yta. Det fick jag inte pga dålig ugn. Sätt in i ugnen i ca 25 minuter eller tills mozzarellan har smält ovanpå och den har fått lite färg.
9. Ät och dö av godhet.

Translation: Caprese mac n’ cheese. Translate the recipe here.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
7kommentarer
  • Tack kära Flora för det underbara receptet. Jag bjöd min familj och vi åt och vi DOG i munnen, så gott var det.

    Stina 2014-10-01 19:25:49 http://www.stinafinas.devote.se
    Svara
  • Ååh tack. Jag visste inte vad jag skulle äta till middag så kom det här inlägget som ett skänk från ovan. Jag körde på 230 grader i min gasugn i 15 minuter så fick den färg och krisp. Ost brukar funka för mig, men aldrig bröd och sånt. Hm.

    Fredrika 2014-09-28 19:43:51
    Svara
  • Lät smarrigt, får testas

    Life of Johanna 2014-09-26 17:42:16 http://lifeofjohanna.se
    Svara
  • Jag har också gasugn och har äntligen löst problemet hur man ska få färg på maten/brödet osv i ugnen. Kasta in en isbit på botten så får du fin fin färg toppen :)

    Rebecca 2014-09-26 17:28:30
    Svara
  • Åh mums!

    Malin Aurora 2014-09-26 14:52:48 http://vildblommor.blogg.se
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!