Med hösten kommer också de mörka kvällarna (och de mörka matbilderna), det är tydligt det.
Jag har crave:at mac n’ cheese så himla länge nu. Kombinationen mjuk pasta och kladdig ost kan ju vara guds gåva till folket. Jag hade en tanke om att min tolkning av Caprese mac n’ cheese skulle se ut lite mer såhär, men eftersom jag har en gasugn får maten nästan aldrig någon yta eller färg ovanpå, så därför ser min rätt lite halvtråkig ut. Men! Stört god, det lovar jag.
Receptet räcker till tre mycket hungriga personer:
400 g makaroner (jag tog någon pennevariant, men skruvar är ju klassikern)
1 msk smör
1 msk vetemjöl
4 dl mjölk
1 msk buljongpulver (motsvarar 1 buljongtärning)
1 dl parmesanost
1 dl prästost (eller någon annan ost med ganska mycket smak)
2 pkt mozzarella
2 tomater
basilika
salt och peppar
eventuellt ströbröd.
1. Sätt på ugnen på 200 °C.
2. Koka pastan i saltat vatten, men häll av vattnet efter ungefär 2/3 av kokningstiden så att pastan är al dente (den kommer bli mjuk i ugnen senare).
3. Riv ena mozzarellapaketet, parmesanosten och prästosten.
4. Gör en bottenredning genom att smälta smöret i en kastrull på låg värme, tillsätta mjölet och vispa det klumpfritt. Tillsätt sedan lite mjölk i taget under vispning. Efter ett tag tjocknar såsen. Tillsätt buljongen och nymald svartpeppar och rör runt.
5. Ta av såsen från plattan och tillsätt osten och därefter makaronerna.
6. Lägg ett lager med hackad basilika ovanpå makaronblandningen. Jag tog ett par kvistar.
7. Skär upp det andra mozzarellapaketet samt två tomater. Varva dem sedan ovanpå makaronblandingen.
8. Jag toppade det hela med salt, peppar och ströbröd för att få en krispig yta. Det fick jag inte pga dålig ugn. Sätt in i ugnen i ca 25 minuter eller tills mozzarellan har smält ovanpå och den har fått lite färg.
9. Ät och dö av godhet.
Translation: Caprese mac n’ cheese. Translate the recipe here.