Recept: glutenfritt, lättbakat fröbröd

DSC_2459

När jag ramlade över My New Roots recept The life changing loaf of bread kunde jag inte motstå att provbaka det här hemma. Dels för att titeln är minst sagt lockande, men också för att brödet är glutenfritt (jag är glutenkänslig, får lätt ont i magen) och för att det inte kräver någon knådning. Det är  lättbakat. Och mättande. Eftersom vissa av er har sagt att ni tycker att det är jobbigt med recept på engelska så ska jag inte nöja mig med att länka originalreceptet den här gången, utan tänkte översätta det här på bloggen.

Du behöver:

2,5 dl solroskärnor
1,25 dl linfrön
1,25 dl hasselnötter eller mandlar
3,75 dl havregryn
2 msk chiafrön
3 msk fiberhusk
1 tsk salt
1 tsk lönnsirap (agavesirap eller honung funkar också)
3 msk smält kokosfett
3,75 dl vatten

Gör såhär:

1. Blanda alla torra ingredienser i en skål.

2. Blanda ihop lönnsirap, vatten och kokosfett i en liten skål. Blanda samman med de torra ingredienserna så att allt blir uppblött. Degen blir väldigt tjock.

3. Smörj en långsmal brödform och klicka över degen i formen. Platta till ovansidan.

4. Låt stå i minst två timmar men gärna över dagen eller natten. När det är klart:

5. Sätt ugnen på 175 °C.

6. Placera formen i mitten av ugnen och grädda i 20 minuter. Ta sedan bort brödet från formen, lägg brödet upp och ner på ett galler och grädda i 30-40 minuter till. Brödet är klart när du knackar på det och det låter ihåligt. Det ska även få lite färg.

7. Låt brödet svalna innan du skär upp det. Klart!

DSC_2470

Vi har ingen brödrost just nu men jag tror att det är helt amazing att rosta. Brödet håller sig i typ fem dagar och går bra att stoppa i frysen.

Translation: The life changing loaf of bread by My New Roots.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!