Häromdagen mötte jag upp Sara efter jobbet/skolan och så gick vi och handlade en massa middagsingredienser. Vi skulle laga tofu ramen utifrån det här receptet, men det slutade med att vi bytte ut typ en tredjedel av ingredienserna och förenklade tillvägagångssättet ganska rejält. Så här kommer vår version av rätten.
Ingredienser till 3-4 portioner:
250 g tofu
3 msk soya*
1 msk honung*
saften från en halv apelsin*
nudlar (i originalreceptet användes sobanudlar men vi hittade inga så vi tog vanliga)
olja till stekning
200g svamp (vi tog shiitake och kastanjechampinjoner)
röd chili
vattenkastanjer på burk
en liten bit vitkål (eller pak choi)
50 g groddar
3 svampbuljongtärningar
5 cm ingefära
1 stjärnanis
3 salladslökar
4 vitlöksklyftor
sesamolja1. Blanda soya, honung och apelsinsaft. Skär tofun i 1,5 cm tjocka skivor och lägg dem i marinaden i ca 1 h. Vänd på dem då och då.
* i stället för att marinera tofun kan du köpa den färdigmarinerade varianten, för att spara tid.
2. Koka upp 1,5 liter vatten med svampbuljongtärningarna. Tillsätt 2 hackade salladslökar, skivad ingefära, vitlök (som du mosat med sidan av en kniv) och stjärnanis. Häll i lite sesamolja. Låt puttra i tio minuter och ställ sedan åt sidan.
3. Stek tofun i olja, ett par minuter på varje sida.
4. Skär upp svampen och vitkålen i skivor. Fiska upp salladslök, vitlök, ingefära och stjärnanis ur buljongen. Koka upp buljongen igen och lägg i svampen, vitkålen, nudlarna, vattenkastanjerna och groddarna. Låt småputtra i ca 4 minuter.
5. Servera rätten i skålar. Toppa med hackad salladslök och chili.
Såhär fint och gott blir resultatet! Om nom nom nom.
Och så drack vi bubbel. En helt vanlig tisdag japp.
Syftet med dejten var – förutom matlagning och varandras sällskap – att rensa våra datorer. Ni ba VA EH OK. Men att rensa sin dator är kanske det tråkigaste som finns på denna jord, så varför inte göra det tillsammans med en kompis och några glas vin? Visserligen hann jag bara gå igenom typ 200 bilder av 55 000 (true story), men det är ju alltid något.
Sedan tittade vi på New Girl (lyrrigt att sitta i en soffa och titta på en tv-skärm!) och åt chokladkrossglass med granatäppelkärnor på. Sicken fin liten tisdagskväll!
Translation: A couple of days ago, Sara and I made tofu ramen, inspired by this recipe but a bit easier. We cleaned our computers (so much better do do boring stuff together with someone), drank wine and watched New Girl while eating ice cream. Have you noticed that there’s a translate button on the blog now? It’s under the header. Of course the translation is not perfect, but maybe it’s better than nothing.
Mmm ser gott ut. Läser du alla dina kommentarer?
haha ja det gör jag jaanis
Detta ser verkligen SÅ härligt ut. Måste också rensa mina hårddiskar snart, ligger alldeles för mycket och skräpar där.
Bra idé att göra tråkig sak tillsammans med bubbel och efterrätt och sånt! Kram
Jättebra recept!! Det ska verkligen testas!!
Men vad härligt! Och så fint bordet är som ni har glasskålarna på!! Kram!
Hej! Jag har precis börjat använda krämen acnatac och läste att även du använder den. Det skulle vara så himla snällt om du kunde ge en liten recension på krämen och typ hur du använder den osv! Tusen tack på förhand!
Hej Flora!
Jag är inte den som läser bloggar, än mindre kommenterar. Snart tillbaks i Sverige efter några månader i Latinamerika och shortsen måste bytas ut. Kände att en uppdatering av svenska modet var på sin plats och på något sätt halkade jag in på din blogg i samband med det. Skulle bara vilja säga tack. Tack för det genuint ödmjuka sättet du skriver på och tack för dina kloka ord och resonemang. Det verkar som att jag ikväll insett att det inte bara är dagens outfit man kan inspireras av i bloggvärlden. Nu har jag plötsligt fått min första favoritblogg, bara sådär – stort tack för det!
åh tack snälla snälla du
men det ser helt underbart ut!! tack för receptet :)) :*
LOVE FROM LOS ANGELES
http://hesses.blogg.se
tror du receptet passar lika bra med tex biff, eller seitan? tofu ar inte riktigt min grej haha, smakar alltid seg skosula nar man fatt det pa restaurang :/
Seitan är säkert utmärkt! Tänker att kyckling nog är godare än biff om du ska äta kött. Eller så kan du skippa tofun och ha i kokta ägghalvor! :)
hej!
ville bara säga att jag testade att göra din bananglass och åh vad gott!
ångra att jag inte gjorde en större sats för ville bara ha mer
men nu vet jag det till nästa gång
tack för en jättefin blogg med superfina bilder (allvarligt, kan bli rörd av så fina fotografier du tar)
kram
åh vad roligt. I knooow den är så god!!! kram och tack snälla för dina uppmuntrande ord!
Oj vad mysigt! Och gott ser det ut som!
Jo jag bara undrar, hur rensar du din dator? Alltså har du kvar originalet av bilden, bloggbilden ev annan version av den? Rensar du alla dåliga bilder?
Jag behöver också städa upp lite och undar liksom vart man ska börja :/
Kram!
Vart kommer de fina glasen ni drack bubbel ur??? Vill haaaa dom !
loppis!!
Thanks for the translation button! And in my opinion cleaning the computers belongs also to boring things :)
xx from Bavaria/Germany, Rena www.dressedwithsoul.com