Vietnamesiska vårrullar är min bästa vad-fasen-ska-vi-äta-till-middag-mat. Det är busenkelt – bara att skära upp de grönsaker du gillar och blanda ihop en god dippsås och sen är det klart! Alla får göra sina egna rullar och det är roligt om det finns många ingredienser att välja på så att var och en kan göra sin favorit. Dessutom är det helveganskt.
Rispappret blöter du i ljummet vatten i några sekunder och sedan lägger du på ingredienserna. Såhär viker du ihop’et!
Jag brukar välja ingredienser efter konsistens och smak. Äpple är syrligt, sött och krispigt. Avokado är mjukt. Nötter är knaprigt. Ni hajar. Den här gången använde vi grönkål, böngroddar, äpple, avokado, gurka, morötter, rostade cashewnötter och svarta sesamfrön. Vi brukar även fylla rullarna med bladspenat, sockerärter och råa, tunt skivade rödbetor. Andra alternativ är tofu och risnudlar!
Till dippsåsen (som räcker till 2 personer) behöver du:
1 msk sesamfrö
0,25 dl olivolja
0,5 tsk senap
1 msk äppelcidervinäger
1 tsk agavesirap
2 dadlar
1 tsk citronsaft
1,5 msk soya
0,5 vitlöksklyfta
2 msk jordnötssmör
Mixa ihop alltsammans, doppa och NJUT. You are in for a treat.
Translation: The best vietnamese spring rolls with a peanut butter dip. Soooo good.