Vi har en ny favoritkokbok här hemma. A Modern Way to Eat av Anna Jones. Den är lite lik vegokokboken Green Kitchen Stories (som ju exempelvis innehåller receptet på dessa rödbetsburgare), men med fler recept. Över 200 stycken!
Vi har visserligen bara testat en handfull rätter från boken än så länge (ett är den här sparrisrisotton med lökpuré och bönor), men både Felix och jag tycker jättemycket om konceptet. Vegetariska rätter med spännande (men inte omöjliga) ingredienser som gör dig stark och glad. Här får ni två exempel!
Häromdagen lagade Felix The Very Hungry Burger, som är en burgare på exempelvis bönor, råris, persilja, dadlar och tahini. Ja men ni hör ju hur spexigt och gott det låter.
Till burgaren åt vi kålrotspommes, helt enligt receptet. M-hm.
Jag har alltid varit en hamburgerfantast, kanske speciellt innan jag blev vegetarian, så därför blir jag extra glad när jag kommer över bra recept på vegohamburgare. Nom nom nom!
Nästa recept är Asparagus and toasted cashew stir-fry, som alltså är en wok på sparris, spenat, salladslök, lime, ingefära, gröna ärtor och koriander, som serveras med sobanudlar och cashewnötter! Hur fina är inte de här ingredienserna förresten? Jag köpte dem på den Asiatiska livsmedelsbutiken på Olof Palmes Gata.
Svajnigt gott var det. Slut på recepttips!
Translation: Felix and I have a new favorite amongst our cookbooks: A Modern Way to Eat by Anna Jones. We’ve tried a couple of her vegetarian recipes and we are hooked! Follow the orange links above to see two extractions from the book.
tips på god veggo-burgare! Burgare med stekt halloumi, avokado, honungsmelon och sås gjord på mynta & kvarg! DÖgott!
mmmmm-hm!!! :’)
den burgarna lät fantastisk. måste tipsa om kokböckerna ”plenty” och ”plenty more”, sjukt spännande (och mättande!) men ändå inte alltför avanerad veggorecept i dem, du kommer älska! http://singmyspring.blogspot.com
taaack! :)
jaaa, den kokeboken kjøpte jeg i London forrige uke! den er så knallbra, og forordet altså <3
ujujuj så gott det ser ut! Är så himla imponerad av hur avancerad vegetarisk kost du lagar, det verkar så spännande och kulinariskt :) men du, blev lite nyfiken ang. ifall ni någonsin bara äter något som ni svänger ihop? Alltså havrgrynsgröt med sylt eller pasta med ketchup eller något i den stilen?
Ska snart debutera på festival och vill ha så mycket tips/tricks/lifehacks så möjligt innan jag åker dit.
Hade du kanske kunnat skriva en rad om det?
Du brukar komma med så kloka och smarta funderingar och om jag minns rätt hade du varit på någon festival?
Hursomhelst så vill jag bara säga att du har en grym blogg och att du är en människa att inspireras av!
Tack på förhand <3
Åh den där boken är bäst! Köpte den sist jag var i London. Måste tipsa om en annan kokbok jag köpte också; super natural every day av Heidi Swanson. Jättegoda vardags-vego recept med en twist och fina bilder. Kram
Har hört så många prata om den boken! Måste nog införskaffa den snart… Den + övriga femtioelvatusen på min kokbokslista heh.
Tycker för övrigt att du tar så fina in the moment-matbilder. Liksom när en faktiskt sitter ner och äter. Det är svårt att få det att se snyggt ut!
Kram!