Här kommer ett inlägg som jag har tänkt göra länge men som kanske inte är så bildskönt. Men hallå! Skitsamma! Jag ger er: de matvaror (veganska förstås) som jag nästan alltid har hemma. Obs ej spons obs.
1. Nät med avokados. Som vego lägger jag ju inte en massa dyra pengar på kött, så därför tycker jag att det är värt att lägga slantarna på avvo istället.
2. Tofuline med chokladsmak. Så jädra god glass, och inte dyr.
3. Skulle man skära ett snitt i min mage så skulle det rinna ut jordnötssmör. Så känns det. Äter en burk i veckan.
4. Dessa chips är fett goda hörni!!! Och veganska vilket är lite otippat eftersom de heter ”gräddfil och lök”.
5. Dadlar. Älskar dom jävlarna. Att äta som de är, eller i smoothies, i bakverk eller sallader.
6. Frysta hallon. Äter dem till frukost i min smoothie, eller gör avokado- och hallonmousse.
7. Smörgåskrasse! Kostar typ en tia och gör frukostmackorna så-åå mycket godare. Plus mysigt grej att ha en liten planta och en liten sax på frukostbordet.
8. Fryst falafel. Svinbra att ha hemma och bara steka på när panikhungern slår till.
9. Ica har lanserat några nya blandningar som är svingoda att ha i sallader. Har bara testat den till höger men jag vet att dessa kommer bli en återkommande grej i mitt skafferi.
10. Bananer. Såklart. Äter dem på jordnötsmörsmackan, i smoothien, frysta som bananglass eller bara som de är.
11. Oatly påmackan. Ett mycket bra färskostsubstitut. Extra gott på rostat rågbröd med avokado och krasse.
12. Chiafrön. Jag brukar köpa storpack när jag är utomlands, för det är oftare billigare där.
13. Vietnamesiska vårrullar är bland det godaste jag vet, så rispapper finns alltid hemma hos mig.
14. Apropå ”bland det godaste jag vet”. Sötpotatis! Ugnsrostad helst.
15. Röda linser. Asbilligt och gott i grytor.
16. Aubergine. Så gott att steka eller ugnsrosta mmmmmmm.
17. Färdigkokade rödbetor. Kostar typ 10-15 kr och är perfekt att kasta ner i sallader.
18. Auberginepuré. Det äter jag som ett tillbehör, eller blandar med andra grejor för att göra baba ganoush.
19. Tahini! Älskar denna historia! Har det i smoothies, i bakverk, på mackan eller doppar äppelbåtar i.
20. Ichoc-choklad. Godaste veganska chokladen.
21. Oatly ikaffe. Helt klart den godaste växtmjölken att ha i kaffet. Smakar gräddigt.
22. Popcorn. Vill inte tänka mig ett liv utan popcorn.
23. Müsli från Risentas tag själv-hörna. Fett prisvärt att köpa nötter och kokosflingor där. Varsågod för life hack.
24. Nektariner, på sommaren alltså. Min bästa frukt. Speciellt när den är hård och inte droppar, och fruktköttet liksom lossnar från kärnan när man tar en tugga.
Vad brukar du ha för matvaror hemma? Så nyfiken!
omg tack för detta med nektarinkonsistensen!!! alla tycker jag är knäpp som vi ha en nästintill omogen nektarin. får panik när nektariner sölar. på gränsen till omogen gäller även för päron, plommon och persikor.
mmmm ska snart skära upp mig en avokado <333 förresten, om du har en mixer borde du göra ditt egna jordnötssmör! det är såååå enkelt, du bara häller i jordnötter och mixar riktigt länge tills det blir nästan flytande. Salta som du vill, ibland kan extra olja behövas och sen kan man köra ner grovhackade nötter om man vill ha det crunchy :) lifehack!
Åh kul inlägg!! Får jag sno inläggsidén? (skriver förstås att det är inspirerat av dig!!)
KRAM<3
Kul inlägg. Jag har alltid bla frukt,lök,avokado och någon sorts choklad hemma
Mycket göttigheter! Håller dock inte med om att iChoc är godaste veganchokladen… godaste veganchokladen är helt klart The Chocolate Tree’s choklad med kokosmjölk… slurp :) Testade faktiskt ett gäng veganska choklader nyligen, finns här: http://www.chokladbloggen.se/2016/04/18/vegansk-choklad-stort-test/
Älskar detta inlägg! <3
Har faktiskt svarat i ett inlägg :) http://neamdring.blogg.se/2016/june/matvaror-som-alltid-finns-i-mitt-kok.html
Att doppa dadlar i jordnötssmör är mitt bästa snack när jag är småhungrig!
Kan inte leva utan havregryn, havremjölk och ett stort lager med mogna bananer!
Äter lunch på jobbet (oftast sallad, soppa eller smoothie och macka) så brukar bara ha frulle och kvällsmat hemma. Ofta smoothie grejer, bröd från Piccard att värma i ugnen, yoghurt, blåbärssylt, mjölk, soyamjölk och frukt finns alltid hemma hos mig. Och kaffe.
Gott alltihop! Jag har mycket lök, och ägg. Nudlar och kyckling! Även smör, feta, prästost, och så!
Hmm… Rågbröd, knäckebröd och torkade tranbär! Godaste snacksen everrz
Life hack till dig Flora angående smörgåskrassen:
Lägg några lager hushållspapper på ett fat, spraya det vått, strö krassefrön på. Täck fatet med plastfolie som du pickar lite hål i (plasten tar du bort när krassen kommit upp en bit).
Ett tu tre dagar så har du krasse till mackan!
Antagligen billigare men framförallt så mysigt att se dem växa :’))) haha
Kände du direkt att du gjort rätt med dig och Felix? För jag tvekar så mycket, men har ju bara gått 2 dagar..
Härligt Flora! Men det här med ugnsrostad sötpotatis … mina blir så mjuka och sladdriga när jag gör dom i ugn?? :'((( har du nåt trick? Tack för att du är sån fin kämpe!!
vill bara tillägga till föregående tips att inte använda för mkt olja. För mkt olja gör dom sladdriga så rekommenderar o ta väldigt lite :)
Är visserligen inte Flora, men är expert på att få perfekt sötpotatis i ugn så svarar ändå! Ha ugnen på 225 grader, ha valfri olja (jag brukar ha raps) på sötpotatisbitarna/klyftorna och sprid ut dem på en plåt så att de inte rör varandra, sätt in dem i ugnen och vänd efter halva tiden, typ 15-20 min. Den stora hemligheten är alltså att bitarna inte ska ligga nära och röra varandra för då blir det mosigt och inte den goda krispiga yta man vill ha!! Puss och lycka till
Mina köksmåsten:
Havremjölk, juice, champinjoner, udonnudlar, chiafrön och avocado<3
Särskilt nu på sommaren (för det mesta året om) har jag alltid ajvar hemma, perfekt att ha som tillbehör till grillat!
Bananer. Dadlar. Spenat. Sriacha. Tortilla bröd. Vitt basmati ris. Bönor på burk. Majs på burk. Havre.
Och förr i tiden när jag hade….
Frys: frysta hallon!!! Och massa fryst bröd på lager från dumpster diving äventyr!
Ugn: Sötpotatis!!! Varje. Dag. Typ.
Längtar ihjäl mig till dagen jag har både frys och ugn igen
Åh asså seeds and beans choklad är så jävla gott, ett måste hemma i kylen. Veganskt och mycket smarrigt. Särskilt det med havssalt.
Alltid havregryn, lingonsylt, sparris, CITRON, pasta, grädde, haribos sura nappar, leksands knäckebröd, gurka, krossade tomater och linser
Kul inlägg! Mina måsten är typ följande:
Banan!!!
Havremjölk
Vanlig mjölk (gillar inte iKaffe i te…)
Havregryn
Fetaost
Finn crisp
Kaviar
Dadlar
Jordnötssmör
Frysta bär (oftast blåbär och lingon)
Ägg
Mörk choklad
Mandlar/cashewnötter
Kikärtor
Krossade tomater
Mina måsten: banan! Kakao! Avo! Jordnötssmör! Mandelmjölk! iKaffe! Frysta bär! Har också alltid havregryn, krossade tomater, bladspenat, röda linser och så köper jag Alpro go on passionsfrukt typ hela tiden pga vill alltid äta den till mellanmål.
Har och älskar alla dessa grejer! Exakt samma smak ✊?
1. Fryst mango.
2. Potatis.
3. Sötpotatis.
4. Russin.
5. Jalapeños.
6. Jasminris.
7. Romanticatomater.
8. Röda vindruvor.
9. Falu Rågrut.
10. Glasnudlar.
Jag kan fortsätta i evigheter, minst 24 matvaror, men det är kanske lite tråkigt ^^
Vilket otroligt inspirerande inlägg! Många av dessa har jag också hemma, men de man också finner hemma hos mig, är tomat i alla former, fast, krossad, pure, till pizza och såser. Blåbär och Ikeas grönsaksbollar finns i frysen och en flaska gin i kylen, man vet aldrig när man behöver en GT!
Älskar såna här inlägg! Ditt skafferi påminner mycket om de basvaror jag själv ALLTID köper – sötpotatis, jordnötssmör etc etc <3
Så mycket goda grejer! Jag har alltid kokosmjölk och krossade tomater hemma, tillsammans med röda linser så att jag är redo att göra en gryta eller soppa när som. Zucchini är en favorit grönsak, har i pastarätter, sallader, grytor, allt. Och fryst spenat, frysta ärtor och frysta sojabönor är också guld att ha och lägga till allt du lagar. Tips att lägga ned fryst hackad spenat i typ bulgur så blir det mkt roligare och godare!
Så mycket samma! Men var tvungen att byta ut jordnötssmöret pga missbruket var ett faktum; köper mandelsmör istället, och oftare grönkålsbites än falafel. Också såklart färsk broccoli att steka i persillade och äta med pasta + valfri böna (mums!), och brysselkål att rosta i ugn med senap + honung. Perfekt tillbehör till det mesta.
Hej Flora! Jag har en liten fundering kring livet:
Min pojkvän var otrogen för ungefär en månad sedan. Det var en helg jag var i Örebro med vänner. Han ljög mig rakt upp i ansiktet om att han hade jobb när jag kom hem, när han i själva verkar var med henne. Han ljög även dagen efter att han hade jobb, när han i själva verket var med henne. Jag pendlar mellan att fortsätta vilja vara med honom och ge honom en extra chans och i nästa sekund får jag panik av att hans kropp varit mot någon annans fast han sagt gång på gång att han inte skulle kunna göra något sådant mot mig. Jag går från att vara världens lyckligaste till att bli världens vrak. Hur ska jag tackla detta? Är kanske en superjobbig och svår fråga, men jag vet att du är bra på att ge kärleksråd.
PS. Jag kommer köpa din bok så fort jag kan, för det är du värd. För du är så jävla bra.
Kram,
Jennifer
Utan att känna er eller känna till er historia skulle jag ändå säga: Lämna. Gör slut. Nu. Du skriver att han sagt att ”Han inte skulle kunna göra något sådant mot dig”, men han har ju, om jag förstår saken rätt, de facto handlat mot detta. Misstag kan alla göra, givetvis, men jag anser att det är skillnad på att vara stupfull å råka hångla med någon och att gå så långt att en umgås med en annan person och ljuger för sin partner. Förstår du hur jag ser skillnaden? Detta är bra något du kan avgöra själv. Om du vill ge din partner en chans får du nog vara beredd att lägga detta bakom dig, om inte – ut i det nicea livet å hitta en kille som du känner dig trygg med. KRAM! <3
Lämna honom. Jag kanske skulle kunna förlåta otrohet om det verkligen genuint kändes som ett misstag men han har medvetet ljugit dig rakt upp i ansiktet för att få vara mer med henne. Vilken idiot. Det finns massor av fina personer ute i världen, du kommer hitta nån bättre! Förstår att det inte är så lätt när man själv är i förhållandet men som utomstående låter det galet att förlåta honom tycker jag. Kram!
Hej! Om jag får lov att säga min åsikt: Lämna aset. Fy fan vad du är värd bättre. Jag förstår att det är sktjobbigt, men vilken människa är det som väljer att såra en annan människa på det sättet, flera gånger? En sådan ska du inte ha i ditt liv.
Håller tummarna för dig. Kram!!!
Havregryn, hasselnötsmjölk, frysta blåbär och kokkosflingor.
PS kronärtskockskräm är bland det bästa som finns, även ungsrostad sötpotatis med kanel
Roligt inlägg! Har i stort sett samma grejer som du, men alltid också anamma färs i frysen, baby spenat och rostad majs!
Vilken bra lista! Har mycket samma såklart men kikärter är standard hemma hos mig. Både att göra hummus på och till veganska pannkakor!
Förutom de varor jag aldrig skulle äta som tar plats för de andra i mitt hushåll finns där alltid jordnötssmör, sojgurt, rostade och saltade solroskärnor, torkad mango, kikärter (för hummus är livet), soltorkade inlagda tomater, inlagda kronärtskockshjärtan, vitlök, ingefära, jordnötter, rostad kokos, bönpasta, infrysta hemmalagade grönsaksbiffar, glutenfritt bröd, koffeinfritt kaffe, glutenfri havredryck och vaniljglass från Tofuline (precis som din choklad). Mat är <3
Åh, kul inlägg! För mig är det framför allt frukostgrejerna som är viktiga: bananer, frysta bär, chiafrön, havregryn, mjölk av något slag, nötter. På det kommer man långt. Älskarrr frukost <3
Att göra havregrynsgröt med kokosolja, kardemumma, kanel och chiafrön är typ den godaste frukosten jag vet. Kokosoljan ger gröten en mycket lenare konsistens. <333
Ris, bananer, tamari, potatis, svarta bönor, sriracha, avocado, kokossocker, sallad (i påse…), frusen majs, sötpotatis och mandelmjölk är livet :)
Alltså fett najs detta!! I omgångar har jag alltid mannagryn hemma. Då äter jag mannagrynsgröt, jordnötssmör och rårörda lingon. Denna kombination som kvällsmål = livet. Tills man tröttnar ett tag, så får man ta paus hehe.
Undrar också om du är plantbased (växtbaserad diet) eller om du är vegan fullt ut och köper allt veganskt? Smink,tandkräm kläder, väskor osv? Skulle vara så fint om du kunde skriva mer om veganism och kanske skriva dina reaktioner på Earthlings osv! Vi måste krossa alla idiotiska myter om livsstilen! ?
Vill tipsa om BomnyRebecca på youtube! Hon är vegan och äter så nice mat! Hon har även en ebook m massa nice recept!
Följer du några veganer på yt?
BonnyRebecca*
Åh så bra inlägg! Själv köper jag allt som oftast: fetaost (prior 1), gröna ärtor, kikärtor, havregryn, naturell yoghurt, honung, solroskärnor, pumpakärnor, riven kokos, lime, banan och då och då firre. Sedan är mynta en last… ? Och potatis i mängder haha.
Mmm njöt av detta inlägg så mycket!! Älskar allt du skriver om mat!
Fint å kombinere tahini med aubergine også! Grilla aubergine med litt rennende tahini som saus.
Detta inlägg är min drömdiet, Flora.
Hemma hos mig är havregryn är ett måste. Gröt e ju inte roligaste men billigt + snabbt och mättande vid panik-hungrig-vet-inte-vad-jag-ska-äta. Särskilt om man gör en specialare med torkad frukt (låt stå i blöt över natten) perfa som en stadig frukost!!
Alltså whaat att det finns auberginepuré. Bästa ju! Jag brukar ärligt talat inte ha ett stort lager av käk eftersom jag gör en överdrivet noggrann veckoplanering, som jag oftast följer ganska väl. Men sånt som förekommer ofta:
Oumph, pasta, kikärtor, svarta bönor, saffran, belugalinser, japansk soja, olika sorters ris, sriracha, HP-sås, jordnötssmör, frysta dumplings, alla sorters vinäger (röd, vit, balsam, ris, äppelcider), tofu, marmite (supertipset för mustiga vegogrytor), dijon, mutti-tomater, majonnäs, färsk basilika, mynta och persilja på fönsterblecket, sesamfrön, ajvar, chipotlepasta och så klart FRUKT – nu på sommaren: jordgubbar, nektariner, pakistansk mango, bigarråer, vattenmeloner.
Mat alltså – denna ständiga källa till glädje <3