Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Identitetsjakt + BJ:s ??

I det här podcastavsnittet av Flora & Frida pratar vi om hur man hittar sin identitet, antingen efter ett breakup eller bara i sig själv. Vilka attribut och personlighetsdrag tillskriver folk sig själva för att förmedla vilka de är? Och hur är det att leva upp till internetpersonan Flora (som cyklar tandem, har en blommig klänning och äter avokadomacka) och Fridavega (som rör sig i vitmålade rum, dricker cava och har grått hår) – blir det inte lite väl snäva ramar ibland?

Vi alla skapar ett narrativ om oss själva, genom en biotext på Instagram, den bild vi väljer på Tinder eller vilka personlighetsdrag vi beskriver oss själva med. Men hur får det oss att må egentligen?

Sista tio minuterna pratar vi om hur man utför ett BJ. Eller hur vi tror att man utför ett BJ. Ni som tycker att vi snackar för mycket sex kan ju stänga av då. Ni andra får gärna kommentera om det är så att ni har experttips på området! Det blir kul!

Ps 1. Kom ihåg att du aldrig behöver gå ner på någon du inte känner fört! Ingen ska få hålla fast ditt huvud osv. <33333

Ps 2. Nästa avsnitt gästas av Kakan Hermansson! Vad vill du att vi frågar henne? Skicka en kommentar!

lyssna här

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
53kommentarer
 • Hej Flora (& Frida)
  Först och främst jag älskar eran podd, ni är otroligt sköna, roliga och fantastiska.
  Och jag tycker det är skit najs att ni pratar så mycket om sex och att jag tror att det behövs! Så misstro mig inte men det hade varit kul om ni kunde blanda upp det lite mer, så det inte alltid kommer upp. Hade gärna vilja höra mer om identitet, vad ni tycker om andra stora ämnen typ? (kom inte på något bra nu…) Detta kanske låter lite vagt men ville föra fram tanken iaf.
  Kram fina Flora & Frida!

  Ellie 2017-01-16 18:49:55
  Svara
 • Vill veta Kakans bästa beuty-hack, bästa hudvårdstips, bästa budget-beuty-tips!

  Sandra 2017-01-14 10:20:07
  Svara
 • Flora du inspirerar mig så jävla mycket!! På rkt så jävla babe du är!! tänkte på lite saker med podden
  1. det kändes som att du hade övat en hel del och gjort research innan och kände liksom inte rkt att det var juicy nog. har bara gått ner på en kille en gång och då fick jag också kommentaren: aha var detta första gången för dig? DRYG SNUBBE men är iaf despo efter info och hade ÄLSKAT steg för steg-info om hur du gör och vad din nuvarande gillar/jämfört med gamla. Hur gör ni med tänder osv? har hört att man ska ha läpparna emellan men känns lite omständigt?
  2. att ni är personliga och vågar blotta er och era mindre perfekta sidor är guld. fattar att det mst vara svårt pga era varumärken men det blir liksom ännu mer real och påtagligt
  3. identet intressant! sex och analys av persondrag, stämningar (som alex och sigge), relationer SÅSÅSÅ intressant!!
  4. Tycker det är svårt att vara mig själv fullt ut med ngn jag är attraherad av utan att det då blir en kompisrelation istället. hur fårhåller ni er till att både vara er själva samtidigt som ni keep it flirty?

  alicia 2017-01-14 03:46:31
  Svara
 • Alltså OJ. Vilken jävla dunderbejb du är! Tröjan är fan magi.

  Emelie 2017-01-13 11:23:31 http://unvelo.se/
  Svara
 • Vill veta om kakans liv innan hon blev den stabila sköna bragiga genomtänkta kakan hon är idag! Vad gjorde hon? Hur gjorde hon? När visste hon? Och detta spännande punkliv hon levde, kan hon berätta mer? ☺️☺️

  S 2017-01-13 10:51:16
  Svara
 • Sista 10 minuterna i öronen på en knäpptyst tvärbana kl 07 och funderar på om ljudet läcker ur lurarna + hur generad jag ev ser ut…
  Men bäst är ni! :*

  Lotta 2017-01-13 07:54:26
  Svara
 • Himmel och pannkaka vilken fin tröja!! Får man fråga var den är i från?

  Lisa Sheila 2017-01-13 00:08:55 http://nouw.com/lisasheila
  Svara
 • Hej Flora! Älskade dagens avsnitt! Ni är så jävla underbara. Jag skulle älska om ni pratade lite om olika sexualiteter i nästa veckas avsnitt. Jag har en kompis som precis kommit ut som gay och asså jag couldn’t care less om vilken sexualitet hon har men vill ändå visa att jag bryr mig och stöttar henne. Men vet inte riktigt hur jag ska reagera eftersom jag vill inte liksom förstora det till världens grej, som att det inte skulle va nåt konstigt, men blir ju samtidigt konstigt om vi inte pratar om det. Typ lite såna grejer eller kanske kroppsideal pga så himla många tampas med sånt.
  Aa hur ni än gör blir det säkert grymt!
  KRAMIS!!

  Eddie 2017-01-12 21:56:02
  Svara
 • Asså DÖR. Sitter på bussen och skrattar så högt just nu. Har också hört Ridhuset från en taxichaffis på fyllan. Kram från granne på våning nio <3

  Jenn 2017-01-12 16:03:34
  Svara
 • Hej!
  Intressant lyssning. Fastnade extra för att Frida bokat en frisörtid. Det va allmänt tankeväckande.
  Frisörtiden i förhållande till identitet och förändring.
  Sitter och har just läst klart Hela Kakan och har då såklart huvudet fullt av tankar om objektifieringen av kvinnors kroppar och utseende, men även utav hur vanligt det är att vi (kvinnor) vill manifestera inre förändring med yttre i vårt identitetsskapande.
  Frågan kvarstår varför är det så?
  Varför gör många fler tejer så, men inte killarna? de bara lallar på verkar det som, generellt, i samma kläder, i samma hår, även om det som hänt uppenbarligen gjort ont. Alla/många tjejer har väl gjort en makover vid ett uppbrått eller en stor förändring i livet. Även jag själv, för att det är kul med förändring såklart! För att det sänder ut massa signaler till omvärlden. Är det en omedveten eller medveten strategi?
  Kanske något att ta upp med Kakan nästa gång ni sänder :)

  Anna 2017-01-12 15:44:29
  Svara
 • Hahaha taxichaufför-karaktären var bah så kul

  Emma 2017-01-12 14:51:19
  Svara
 • Har inte hunnit lyssna på en endaste podd på typ två-tre veckor, har så mycket att se fram emot! Ni är så himla bra. Och Kakan! Vad kul!

  Jasmine 2017-01-12 13:32:45 http://www.nineteenhurricanes.blogg.se
  Svara
 • Alltså fnizz, lyssnade på ett avsnitt vars finurliga namn jag tyvärr inte minns häromdagen, på högtalare givetvis, med min brittiska intetanande kille i rummet. Aaaaldrig tidigare har jag blivit så medveten om hur ofta vi svenskar slänger oss med engelska uttryck! Ett urval av de ord han snappade upp var ”Paris Hilton”, ”Simple life”, ”fuck you”, ”we fkn love dat shit” samt ”the Kardashians” :))) Vet inte om han fick en helt rimlig bild av vad för typ av podcasts som intresserar mig! Mina tidigare yttranden om hur engelska har en ”cool” stämpel och hur vi sedan låg ålder tar till engelska för att ersätta kraftuttryck (positiva så väl som negativa) när svensk motsvarighet saknas eller känns för intim att använda backfirade lite där, hehe. Istället fick jag en ny insikt om hur språkets användning inte bara omvandlats till andrahandsanvändarna som extraherade shit, fuck, cute, hot och oh my god från film, TV och dataspel, men nu även till en slags sarkastisk tredjehandsanvändning där uttrycken har samma innebörd, men används med en hint och glimt och *blick mot* andrahandssvengelskan. Ytterligare en ny kulturrelaterad språkgren, som används som referensram på samma skämtsamma vis som dialekter, imitationer, tonlägen och kroppsspråk! Sånt som är svårt att förklara för sin brittiska kille med andra ord. Meningen med denna kommentar är sedan länge förlorad, ville nog mest dela med mig av den skojiga berättelsen, samt den livsomvälvande insikt jag just fått, hehe. Rocka på med eran podd xoxo

  Alice 2017-01-12 12:49:51
  Svara
 • Älskar eran podd :)
  Men jag tänkte på en grej, vet att du innan använda natural cycles och jag har lust att testa p-dator.
  Men du har inte skrivit något om det efter det sponsrade inlägget? Det var väldigt upphypat förut men hade gärna fått din åsikt om det innan jag beställer :)

  Natasja 2017-01-12 12:37:51
  Svara
  • Svar på Natasjas kommentar.

   Hej! Om du har regelbunden mens så rekommenderar jag p-dator – annars inte! För mig gick det inte så bra pga datorn kände aldrig av mina säkra perioder eftersom min cykel var fett rubbad. Kram

   Flora Wiström 2017-01-13 13:21:58
   Svara
 • Aaah äääälskar Kakan ❤ ser fram emot avsnittet. Jag undrar över hur kakan gjorde för att sluta röka weed. Vet att hon pratat om att hon gjort det mkt förut men slutar. Min läkare säger att jag också måste sluta, hur motiverar man sig?? Har hon några bra tips när verkligheten blir för verkligen och man inte kan röka sig till en paus i skallen?

  Emma 2017-01-12 12:35:04
  Svara
  • Svar på Emmas kommentar.

   Undrar också detta!!! Samt hur hennes (eventuella) partner reagerade på hennes ”nya” cleana personlighet. Hur ungår man att ta ut sin aggressivitet/frustration på sina närstående?

   Anna 2017-01-12 15:24:11
   Svara
 • Hej!

  Jättebra podd och avsnitt :). Lyssnade på hela, hehe. Var så nyfiken på vad ni skulle säga angående satsen och vad man ska göra med den. Min fråga har absolut ingeting att göra med vad ni personligen tycker och jag har inga problem med vad andra gör. Men jag själv har lite svårt för tanken att min kille skulle njuta mer av att jag sväljer? Och dessutom bli lite besviken om jag inte gjorde det. Jag är inte ens äcklad av att svälja men känner bara att den här njutningen kommer från porr och jag pallar ej uppmuntra det. Vet inte, det stör mig verkligen. Och då googlade jag en del för att typ se folks opinion på nätet och kom åt så många kommentarer i stil ”jag väljer bort alla tjejer som inte sväljer” ”en riktig flickvän sväljer”. Och bla bla. Men hur känner ni andra? Är liksom förvirrad i detta.

  Och sen har jag en annan fråga – hur tycker ni man ska lösa problem med olika preferenser. Säg att min kille vill absolut ha analsex och jag vill aldrig, aldrig göra detta. Hur tycker ni man kan mötas i detta? Det blir ju svårt att veta att jag inte kan ge min kille allt samtidigt som där går min gräns? (Situationen med analsex är helt påhittad, det kan vara typ att han vill komma i migy ansikte eller att jag ska kissa på honom..vad som helst).

  Och återigen – bra podd!!! :)

  V 2017-01-12 12:19:59
  Svara
  • Svar på Vs kommentar.

   Gud det här har jag också funderat på jättemycket, snälla följ upp det i podden! Hur ställer ni er till pressen att ta den i munnen, ÄR det något som är sexigt eller kommer det från porren? Vad gör ni med satsen? Slutar innan han kommer, tar den i munnen och spottar ut sen, eller sväljer? Jag låg med en kille en gång som bodde i ett korridorsrum och hade handfat i rummet, alltså bara någon meter från sängen. När jag tog satsen i munnen tänkte jag först svälja, men eftersom handfatet var så nära så gick jag dit och lät det rinna ut där. Resonerade väl som så att poängen med att ta satsen i munnen är för att killen ska få njuta av blowjobet ända till slutet, och vad man gör efteråt inte riktigt spelar roll. Killen kommenterade det inte men jag har läst på olika ställen på internet hur vissa killar tycker att det är sjukt osexigt om en tjej spottar, att de typ tar det som en förolämpning. Tycker väl egentligen att det låter som sjukt osköna killar, men samtidigt kan jag inte låta bli att tänka på hur jag skulle känna om typ killen gick och sköljde av munnen det första han gjorde efter att ha gått ner på mig?? Lite olika scenarior pga olika mkt kroppsvätska men ändå. Eh ja. Hur tänker ni kring det här?

   Och om man ändå är inne på kroppsvätskor, hur ställer ni er till kyssar efter blowjob/slickande? Minns ett avsnitt av SATC när miranda försöker hantera en kille som går ner på henne och vill hångla direkt efter med helt glansigt ansikte. Jag skulle själv inte vilja hångla direkt efter att en kille gått ner på mig (fine efter typ någon minut när man torkat av läpparna med baksida hand och typ kysst lite hud emellan) men skulle nog själv bli lite kränkt om en kille inte vill kyssas efter att jag sugit av honom, typ *varför förväntar du sig att min mun ska vara i kontakt med din sperma om inte du vill* – men jag tror det handlar mer om att jag inte vill ha min _egen_ kroppsvätska i munnen.. så knäppt resonemang kanske. Känns väldigt mkt som personlig preferens. Typ som att jag fått intrycket av att Flora (eller blandar jag ihop det nu?) inte verkar vilja ligga om man inte duschat innan. Medan jag tycker att det är helt ok att inte ha duschat så länge man är hyfsat fräscha personer. Skulle bli så lite liggande om man måste planera att duscha innan. Haha.

   Shit vad långt detta blev! Tycker att det är ganska intressant med sådana delar av sex som man nästan aldrig pratar om, och älskar att ni tar upp sex på ett så ocensurerat sätt i podden! Pls continue.

   myra 2017-01-12 14:54:05
   Svara
   • Svar på myras kommentar.

    Asså hångla efter att han gått ner på en är ju det sexigaste! Kuk är ju mest salt men fitta smakar gott!

    ch 2017-01-13 15:04:28
    Svara
   • Svar på myras kommentar.

    När jag märker att min kille är på väg att komma brukar jag runka typ de två sista ”tagen” typ haha! Ibland med läpparna vid ollonet bara. Sedan låter jag honom spruta på sin egen mage eller på mina bröst typ! Jag brukade svälja förut men har typ konstant magkatarr (superduperosexigt hehe men jaja) och får numera kväljningar väldigt lätt. Vill helst inte ens ta satsen i munnen alls liksom. Det är viktigt att båda parter i sexet är bekväma hela tiden, sex ska inte vara något jobbigt alls! GÖR ALDRIG NÅT DU INTE VILL osv. Puss <333

    Essie 2017-01-12 19:23:48
    Svara
   • Svar på myras kommentar.

    Älskar sådana här diskussioner! Här kommer svar till både V och Myra:
    För det första är det nog sjukt individuellt hur man tänker och känner kring sånt här, men här kommer mina tankar:
    * Jag sväljer, av praktiska skäl typ. Tycker naturligtvis inte att det är gott (och det typ bränner i halsen efteråt), men det går å andra sidan också över ganska fort. Jag tycker att det känns kladdigt och opraktiskt att hantera det på något annat sätt, så ja, jag sväljer om det hamnar i munnen, men oftast ger jag någon vink om att killen ska komma på typ sin eller min mage/bröst istället.
    * Jag är inte säker på att svälj-fixeringen enbart kommer från porren. Den kan såklart göra det, eller så är det andra vägen runt: porren har utvecklat det för att många tycker att det är sexigt? Slutligen tycker jag inte att man ska svälja om man inte tycker att det går an, och jag hoppas/tror nog att killar generellt skulle ha stor förståelse för om man inte vill <3 kanske kan det vara värt att nämna för killen att det inte är hans specifika sperma som det är något fel på, utan att man helt enkelt inte gillar att svälja.
    * Det där med olika preferenser känns så svårt ja… Om min kille vill att jag gör något som för mig är ganska intetsägande/tråkigt men som ger honom jättemycket (säg, t.ex. en viss typ av dirty talk eller fantasi) då går jag oftast med på det. Men om det är något som känns för psykiskt eller fysiskt avancerat, som skulle kunna göra ont eller som bara gör mig väldigt obekväm, då gör jag det inte. På samma sätt finns det ju oftast saker man själv "önskar" av den andre, men som den kanske inte är helt bekväm med att göra, och det får man ju bara respektera. Det går åt båda håll liksom <3
    * Gällande att hångla upp precis efter oralsex, det tycker jag också känns ganska kladdigt och jobbigt haha (har nog issues med kladd). Min pojkvän brukar liksom dra med handen över munnen för att torka bort det lite, innan han kysser mig. Det tycker jag känns fint.

    lalala 2017-01-12 18:42:31
    Svara
   • Svar på myras kommentar.

    Jag spottar! Annars är det som att få en kallsup i havet, så jävla salt att jag får kväljningar.

    Frida Vega S 2017-01-12 15:00:37 http://bon.se/blogs/frida-vega-salomonsson
    Svara
 • så intressant hur man typ säljer sig själv liksom, det där med identitet. För jag har märkt att om man pratar med människor som är ”nya” vänner, att man inte alls känt dem länge. och att man liksom pratar typ ”ja men jag gör ju alltid sådär eller jag har ju alltid 100 saker för mig” osv, så kommer folk ha den bilden du målat upp av dig, än den som dem ser i verkligheten. väldigt intressant!

  Linnea 2017-01-12 12:11:33 http://linnearosvall.wix.com/portfolio
  Svara
 • Flora kan du inte ha ett resekompis-inlägg igen? :)))

  Ellis 2017-01-12 12:10:36
  Svara
 • Fan vad kul! Jag älskar Kakan Hermansson. Jag hade tyckt att det varit intressant att höra hennes resonera om paradoxen att hela tiden fördöma kapitalism när det är tack vare kapitalismen alla smink- och hudvårdsprodukter existerar. Företagen existerar ju pga att ett behov finns som de uppfyller.

  Utseendefixeringen i vårt samhälle är ju såklart problematiskt men som ni själva pratat om kan smink också vara kreativt och lustfyllt. Att en entreprenör som Emma Wiklund startar ett skönhetsmärke för att hjälpa oss att undvika akne eller sminka oss coolt är ju inte dåligt bara för att hon också vill tjäna pengar.

  Hanna 2017-01-12 11:50:08
  Svara
  • Svar på Hannas kommentar.

   hur menar du? smink och andra skönhetsprodukter existerade ju långt innan kapitalismen, och är uppenbarligen helt kompatibla med andra ekonomiska system.

   sofia 2017-01-12 22:11:30
   Svara
 • Har inte hunnit lyssna än men älskar avsnittet redan! Och Kakan nästa vecka! Taking the podcast to a new level <3

  Cornelia 2017-01-12 11:43:14
  Svara
 • Men åh peppen på att Kakan är med i nästa avsnitt!! Älskar henne.

  Mika 2017-01-12 10:57:29
  Svara
 • jag har en fråga till dig flora, för nästa q&a eller närsom, via mail eller nåt. vore så snällt om du svarade. jag är fett lyckligt kär, alltså har aldrig varit såhär kär i hela mitt liv. tänker på honom dygnet runt och har svårt att koncentrera mig på annat. men därav blir jag också fett olycklig, för jag är så vansinnigt rädd för att göra fel/inte vara bra/bli lämnad. detta tar över mig när jag varit ensam i några dagar och så får jag panik över att han inte ringer eller hör av sig. men han vill ha det så, och det tycker jag borde vara ok. om det inte var för att jag blir så jävla rädd. han har såklart sagt att jag inte behöver vara det, men det hjälps inte :( hur gör jag för att liksom bli trygg i vår relation? hur får jag bort oron?

  l 2017-01-12 10:45:34
  Svara
 • FRÅGA KAKAN HUR HON KÄNNER FÖR PODDEN!! den e ju så fantastisk, men hur tycker hon arbetet med podden är i och med att den blivit så poppis? hur det är att bjuda in/hitta alla amazing gäster!?
  Vill också höra MASSA om hennes konst etc.

  Judit 2017-01-12 10:28:48
  Svara
 • wow bästa podden hittills!! jättebra verkligen men hade velat höra mer hur ni förhåller er till varandras identiteter nu vs innan ni kände varandra. för det var ändå en slags skräll när ni lärde känna varandra (från det softa bliggläsarperspektivet) medans det nu känns rimligt

  Frid 2017-01-12 10:19:46
  Svara
 • Wow, vilken härlig bild och vad du är pinglig!

  J 2017-01-12 09:35:31
  Svara
 • tröjan?!?! var från ? Är det rosa sammet? såå fin

  m 2017-01-12 08:24:33
  Svara
 • Åh tröjan!! Vart kan man hitta den?

  Frida 2017-01-12 08:17:56
  Svara
 • Grymt kul med Kakan!!! (Och med er som vanligt givetvis!)

  Frida 2017-01-12 08:12:09
  Svara
 • Ååå bra ämne. Jag mådde så dåligt en tid i livet (typ tidiga 20) pga vad jag upplevde ”missförstådd identitet”, och detta hakade jag upp mig på nå så fruktansvärt. Jag hade flyttat till ny stad för att plugga o då skapar man ju sig en ny världsbild, också med åldern. Man börjar bli den person man kommer att bli. Upplevde alltid att familj och vänner som alltid känt mig så som jag velat- nu helt plötsligt hade fel bild om mig. Mina pluggkompisar och nya vänner kände mig bättre. Och det värsta jag visste var att jag skulle behöva ”okej, såhär är jag kära familj och vänner…inte så, så här…..” när jag kom hem…. för hur enkelt är att berätta vem man är, egentligen, känns ju som nån hemsk första dagen i skolan-upplevelse o så vill en ju inte känna inför dem som förut kände en inifrån och ut… och det jobbiga var att i min bild av identitet var jag ingen person som hävdade sig och berättade vem man var!! Jobbigt! Men det gick över med tiden:) nu känner dem mig så som JAG vill;) och jag är själv försiktig med att berätta för folk, eller få dem att känna, att jag vet EXAKT hur människan är.

  a 2017-01-12 08:00:49
  Svara
  • Svar på as kommentar.

   Känner igen mej, fast jag nu är 27.. Länge(!) har jag hållit på och tänkt på vem folk egentligen ser mej som, och vem jag vill att dem ser mej som, deras uppfattning liksom.. Det att jag inte vet ”vem” dom ser mej som är så jobbigt, och samtidigt så dumt egentligen att oroa sej för! Jobbar på att inte tänka just ”hur borde jag verka i den här situationen” och inte sammanlikna med andra. Bara ”vara sig själv” hur kliché det än låter. Oavsett, blev en lång kommentar nu, men svårt det där att vara sej själv helt och hållet och samtidig kanske villa vara på ett annat sätt! Bra att du har fixat det nu iallafall:)

   S 2017-01-12 12:36:20
   Svara
 • Hej!
  Älskar er podd och sjukt kul med Kakan!!! Ser fram emot det. Men en sak blir jag galen på! Är det bara på min mobil som avsnitten hoppar tillbaka flera sekunder kanske 5-6 gånger per avsnitt? Det är jätteirriterande.
  Inga andra poddar blir det så med, jag har installerat om mina appar och jag har dessutom två olika poddappar och det är såhär oavsett vilken app jag lyssnar i.
  Någon annan som märkt något?
  Kram!

  Fanny 2017-01-12 07:18:37
  Svara
 • Var har du köpt tröjan? :o)

  A 2017-01-12 06:39:06
  Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!