? Sänglördag som blev bokklubbslördag + boktips!

Hej och välkommen till min lördag!

flora wistrom-7

Jag vaknade upp bredvid det här gulliga örat.

flora wistrom-6

Och gjorde restaurangig frukost. Toast med en side salad. Behöver mer side salads i mitt liv. Side salad. Side salad. Sköna ord att säga va.

flora wistrom-8

Jag hade 100 sidor att läsa ur min bokklubbsbok och bestämde mig för att stanna kvar i sängen resten av dagen.

flora wistrom-9

Isak tittade på Victors 5 seconds of fame i antikrundan.

flora wistrom-10

Vad är i ropet? Glasögonen eller vasen han värderar??? Ingen vet.

flora wistrom-11

Sen åt jag majs direkt ur burken.

flora wistrom-14

Och klockan fem befann jag mig hemma hos Louise!

flora wistrom-13

Hon hade gjord bahn mi till oss. HerreGUD vad goda. NOM –

flora wistrom-15

NOM.

flora wistrom-12

Det var så fint att se alla igen. Får så mycket pepp och kärlek och stöd av dem. Utan internet hade vi aldrig hänt :’)

flora wistrom-17 flora wistrom-19flora wistrom-18

Hoppsan.

flora wistrom-20

Sen låg vi i en hög i vanlig ordning, fick rödvinständer och var tvungna att lägga två tröjor och ett överkast i blöt pga vinfläckar.

51-1 52-2

Sara tog de här bilderna på mig. Hallåeller.

bcb

Juste!!! Vi bokklubbade också. HUR kunde jag glömma.

Vi har läst De polyglotta älskarna av Lina Wolff. Den fick 4,2 av 5 i medelbetyg. Alltså väldigt högt! Boken fick även augustpriset om någon undrar. Såhär skrev min fellow book club babe Alexandra om boken:

”En bok i tre sammanvävda delar berättade av tre olika personer som alla kommer i kontakt med ett manuskript vid namn De polyglotta älskarna. Ellinor, en något menlös kvinna från Skåne, träffar en man på en dejtingsajt och åker till Stockholm för att träffa honom. Max Lamas, en pretentiös och neurotisk författare, drömmer om att hitta sina drömmars kvinna – någon som talar lika många språk som han själv. Och Lucrezia, en italiensk arvtagerska, driver runt i sitt hus på den italienska landsbygden och tänker på sin nyligen avlidna mormor. Det handlar om ensamhet, litteratur, lust och svek.”

Sara skrev:

”polyglott betyder tydligen flerspråkig har jag googlat mig till och det känns som ett övergripande tema i boken det här med språk/intellekt/kulturellt kapital. att se ner på människor som inte läst samma sak som du och vilken maktfaktor språket är. hur enkelt det är att vara föraktfull inför dumhet/oinvigdhet/språkkunnighet och hur det för vissa människor (ok karaktärer då) rättfärdigar en sån ren och skär elakhet.”

De polyglotta älskarna är så oerhört skicklig berättarkonst, uppmanar alla som skriver eller är intresserade av skrivande att läsa denna! Hur briljant karaktärerna gestaltas utan att man egentligen får lära känna dem helt och hållet, och hur alla vägar korsas på ett eller annat sätt. Det är dessutom en helt utmärkt bokklubbsbok – vi kunde knappt sluta prata om den. Läs.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
11kommentarer
 • Tycker ni ska läsa I vilt tillstånd med Roxane Gay. Dels för att hon är en så bra författare (hon har skrivit Bad Feminist) och denna boken är också så himla bra!

  emmi 2017-01-26 11:16:20 http://www.emmigrundstrom.tumblr.com
  Svara
 • Men FETT! Vi skall precis också börja läsa den nu i min alldeles egna nystartade bokklubb.
  Skall bli så fantastiskt kul att möta 6 främmande tjejer hemma hos mig, äta soppa och prata om en bok. Vem tror du jag fick inspon ifrån?

  IDÉ: Kan inte du Flora ha ett inlägg där du berättar om de olika bokklubbarna och vad de (vi) heter, eftersom jag tänker att flertalet av oss startat bokklubbar efter inspo från dig/sara/de andra BBB. Hade så gärna velat se bilder, och höra mer om alla bokklubbar för gäris och ickebinäris där ute!

  Julia 2017-01-25 15:45:04 http://juliamaria.se
  Svara
 • Så fint inlägg (som alltid! <3).

  På tal om den delikata toasten där uppe så funderar jag över en sak: många gånger när bilder på mat postas på bloggar… Så är det så väldigt lite mat. Det gäller absolut inte bara dina matbilder, utan bloggares matbilder generellt. Kanske är det bara jag som är ett matvrak haha, men jag tror många gånger att folk i allmänhet (inklusive bloggaren) äter mer än vad som visas upp på bilden. Hur framställer man egentligen mat och ens matkonsumtion på bloggen? En liten tanke som kanske du och Frida vill spåna vidare på i podden :)

  C 2017-01-25 14:14:46
  Svara
 • oo vad gott!! kollade upp receptet (aldrig hört talats om bahn mi innan), vad använde ni istället för fläskkarré som verkar vara det man ”ska” ha i enligt recepten? kram o ha en fin onsdag <3

  Ellen 2017-01-25 13:55:29
  Svara
 • Hej fina Flora! Vill bara säga att du verkligen inspirerar! Du verkar så äkta, varm och ha ett så stort hjärta. Älskar din och (också underbara) Fridas podd, lyssnar på jättemånga poddar men har kommit fram till att eran är min favorit. Den har allt! Humor, pepp, vettiga åsikter och intressanta blandade samtalsämnen och framför allt är ni er själva så mycket och bjuder verkligen på er själva, sånt som gör en podd verkligen!!

  Vet inte varför men vill bara dela med mig och säga att jag förra veckan fick en slags ångestattack. Men när den var över så ville jag tänka på nåt annat o bli lite glad och satte på eran podd. Det funkade väldigt bra, inte bara det att jag fick ännu mer lugn. Utan också att det var så skönt att ni just då pratade om att må lite dåligt osv. Ni öppnade upp er och era känslor. Det kändes så skönt att lyssna på det då. Istället ifall jag hade lyssnat på någon podd där de snackade om hur underbart perfekt och mysigt allt/deras liv osv var. Detta blev kanske lite luddigt. Menar bara att det jag som lyssnare uppskattar verkligen att ni kan prata om djupa och inte lika glada ämnen, att ni är så öppna med era känslor och delar med er. Jag hoppas att ni aldrig slutar med det, för det är bäst, alla som säger något annat ska ni inte lyssna på haha. Även om jag såklart också älskar när ni pratar om roliga, flummiga och mer lätta saker som bidrar till skratt, så skulle jag gärna önska ännu mer snack om olika ångestfyllda problem/psykisk ohälsa osvosv. En till grej hehe. Igår tänkte jag på massa deppiga tankar som typ vad är ens meningen med livet egentligen är, varför gör man ens nåt? Vad ska man göra? Såna tankar. Jag är även nyfiken på världen men samtidigt rädd för den, rädd för att klara mig ensam i den, rädd för allt ont som finns. Skulle vara så intresserad av hur ni tänker med tex mening med livet, döden, relationer som tar slut osv. Kanske även om att klara sig själv och resa själv/bo själv. Ännu mer luddigt nu!! Haha. Sorry för det och för lite deppsnack kanske men men. Tack iaf för en helt grym blogg och podd.

  Massa gosiga kramar <3

  Fredrika 2017-01-25 11:04:29
  Svara
 • For en deilig dag!

  Luisa - La Mar 2017-01-25 09:42:23 http://la-mar.no
  Svara
 • Att vara i ropet betyder att vara modernt eller inne.

  ”Det var i ropet för några år sedan att ha trasiga jeans. Det kanske fortfarande är inne?”

  EvaP 2017-01-25 08:09:04 http://eva.monkeytoys.com
  Svara
 • så fin dag och vill alltid läsa era böcker sen! bästa tipsen!

  Beata 2017-01-25 07:10:18 http://radarmagazine.se/beata/
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!