Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

? Veckans lista ?

fredag hos ellen - flora wiström-14sSågaretorp Flora Wiström -37s

Hej. Hoppas du inte är helt fylld av mångest. Själv mår jag bra, en del av mig går och väntar på att jag hux flux ska krascha, men samtidigt försöker jag bara njuta av att det känns fint att vakna på morgonen. Så bedrövad av de senaste veckornas politiska händelser dock. Vad fan gör man liksom.

? Veckans läsning:

Älskade av Toni Morrison.

? Veckans förjävliga:

Är helt illamående av faktumet att det är så lätt för mig att skaffa visum till USA medan det hade varit omöjligt om jag var från Syrien, Iran, Iran, Libyen, Somalia, Sudan eller Jemen. Så fruktansvärt jävla äcklad av hur den här världen gång på gång visar sig vara helt inhuman. Och puckad.

? Veckans skrivande:

Den här veckan blir det två förmiddagar som helt ägnas åt bokskrivande. Och kanske någon enstaka timme här och där. Jag känner mig väldigt skrivpeppad just nu och måste vårda den känslan.

? Veckans planer:

Det är modevecka. Jag brukar vanligtvis inte gå, blir lite stressad av att det är så mycket folk, men tänkte gå på en eller två visningar i alla fall. Och eventuellt ett par efterfester. Andra planer jag har är att gå på teater med mormor, äta middag med Yrsa, Ellen och My och spela in podd. Och även:

? Veckans pepp:

Landet med bokklubben nästa helg! Fy helvete vad mysigt.

? Veckans matlagning:

Book club bröd dvs korvlunch extra allt. Tror även vi pratade om att fritera avokado till tacos, mh yes!

? Veckans sköna:

Ligga i en hög med mina polare i en landetsoffa.

? Veckans tv-serie:

Hallå såg att New Girl säsong 5 finns på Netflix nu!

? Veckans blogginlägg:

Tänkte göra en sminktutorial, 1 foto i timmen, outfit, tips på bra tv-serier och starta en insamling. Exempelvis. Andra bloggönskemål?

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
26kommentarer
 • hallå flora! vet ju att du varit här men måste ändå påpeka att ALLA jag känner här inklusive mig strugglar med visum. det är svinlätt att få esta men alla andra visum är en STRUGGLE just nu. obs ej att jämföra med hur situationen är för folk från iran, irak, sudan etc, but then again handlar det om green card holders som inte får åka tillbaka in i landet. det ÄR inte lätt att få visum här. obs! kram. <3

  Vicky 2017-02-02 06:36:23 http://vickys.se/
  Svara
 • omg vad kul med sminktutorials!! vill ha mer videos överlag! kanske vlogg?

  Ellen 2017-01-31 22:26:32
  Svara
 • Hej Flora!
  Minns du att du var och kollade på en monolog i slutet av din skrivarkurs på Ölands folkhögskola? Den handlade om en pappa som gått bort i cancer. Det var jag som skrev och framförde den. Blev glad att du kom fram och gav mig en klapp på axeln och sa att jag var bra efteråt, hade då läst din blogg av och till sen jag var femton. Förövrigt har jag läst din bok och har massa igenkänning, du är så bra!

  I all fall. Jag skulle vilja läsa om hur man orkar resa sig upp från soffan och fullfölja planer, typ hur jag hittar inpirationen i att börja spela in låtar, gå iväg och svettas på friskis medelpass och hur jag hittar lusten i min passion. Svåra grejer förstås, men du jobbar ju hela tiden med att hitta inspon så du kanske har något tips? Skulle också vilja ha konkreta tips i hur man kan ta gamla vanliga plagg i gareroben och hotta till dom med kombinationer och smycket och sånt man inte tänkt på tidigare! Haha, skulle va kul att läsa.

  Ta hand om dig!

  Isabell 2017-01-31 14:04:00
  Svara
 • har precis plöjt new girl s 5 på mindre en ett dygn. så bra! fast avsnitten i början var lite sega, men håll ut. hoppas friterad avokado är gott, kram

  Anna 2017-01-31 10:06:57 http://annamariaa.blogg.se
  Svara
 • Typ mattips för lata och fattiga studenter? Grejer som går fort, lätt och inte kräver så mycket och/eller dyra ingredienser!

  Mvh en sån där tråkig person som varken gillar att laga eller äta mat

  N 2017-01-30 22:38:20
  Svara
 • Tittar in på din blogg typ 10 gånger dagligen för är desperat efter uppdatering, din blogg e ju bäst!

  Maja 2017-01-30 22:07:26 http://Majaofelia.com
  Svara
 • kan inte du berätta hur tusan du får så mycket bra/nya bloggidéer hela tin!? sinar det aldrig på kreativitetsfronten där?

  ISA 2017-01-30 20:28:05 http://isabyl.devote.se
  Svara
 • Så fint att du är inne i en sådan bra skrivarperiod. Ska bli så fint att hänga med dig (i bloggen) när du åker utomlands och skriver där. Fint!

  Ellen 2017-01-30 20:11:45 http://ellenlindberg.se
  Svara
 • Vill höra om din skrivpeppsfika!!

  Nora 2017-01-30 19:00:03
  Svara
 • Tips på blogginlägg!
  Känner mig så oinspirerad när det gäller matlagning just nu…Alla dessa matlådeluncher och grejer. Uhhh… Har du några tips på veganska matlådor som en kan slänga ihop utan att investera allt för mycket energi?

  V 2017-01-30 17:00:15
  Svara
 • Hej! Har en intressant (enligt mig) frågeställning: Hur gör du för att inte jämföra dig med andra hela tiden?

  Jag trivs rätt ok med mig själv, jag har någonstans att bo, en fin kille, fast jobb, ser rätt bra ut, har rätt ok klädstil… osv osv. Men sedan boom får man en bild framför sig på Kenzas nyrenoverade badrum och man bara, här står jag med mitt mögliga-plastrums-badrum i en hyresrätt… och kommer inte ha råd att köpa en egen lgh på flera år. Är inte såå nöjd med mitt jobb och blir bara ratad av de nya jag söker, men jag HAR ju ett jobb, vissa har inte ens fast anställning. Nytt mode dyker upp i tidningarna varje vecka och helt plötsligt känns ens nästintil nyinköpa skjorta skitful direkt. Hur lär man sig att vara nöjd med det man har? Har sån fet ångest över detta just nu:/

  R 2017-01-30 14:35:48
  Svara
  • Svar på Rs kommentar.

   Relaterar sjuuuukt mycket till detta. Tycker alltid att det jag har är så mycket sämre än det andra har. Så tråkigt och destruktivt. Fick tips om den här feministiska sidan via Linn Wibergs blogg, där de har en psykolog som svarar på inskickade frågor med en feministisk touch. Här är ett inlägg som handlar om att sluta tänka negativt (om sig själv). Det låter väldigt cheesy, men tyckte det var intressant och tror det hon skriver kan hjälpa om man går in för att göra som hon tipsar :) http://www.gurlstalk.com/blog-1/2017/1/23/lupaloy0vpcnq1qnn8iaun7c83uk6a

   Ellen 2017-01-31 22:31:15
   Svara
  • Svar på Rs kommentar.

   Tänker på det ganska mycket. Speciellt när det gäller andras förhållanden. Och romantiska bilder överallt. Men jag tror tyvärr att det inte finns något enkelt svar utan man måste jobba med sig själv. Vad vill du? Vad gör dig lycklig? Vad skulle du vilka göra/jobba med om du inte behövde berätta för andra? Man får försöka tänka bort andra människor när det handlar om ens lycka. Ett konkret tips är att aktivt pausa från sociala medier (jo, det påverkar oss sjukt mycket) och även avfölja personer/konton som ger dig för mycket ångest/tankar om din egen framgång. Tro mig, det hjälper.
   Jag kan lätt bli nojig när jag tänker på min situation. Framför allt det ekonomiska. Jag och min sambo har lån (inte till någon härlig bostad utan för att överleva) då han har varit deprimerad och försäkringskassan tog tillbaka hans bidrag :/. Vi har aldrig råd med semester eller resor och till höst vill jag dessutom satsa på 6årig utbildning. Och jag är 29. Så ingen bostadsrätt här heller. Men jag försöker ändå att må bra varje dag. Fast vissa dagar suger. Jag skulle dock säga att hitta och bejaka egna intressen/passioner is the key. Inte pengar, inte status. Du får liksom tänka att du är ju huvudkaraktär i ditt liv. Ditt liv handlar bara om dig. Så skitsamma vad andra gör? Lycka till! ⭐

   V 2017-01-30 18:31:40
   Svara
  • Svar på Rs kommentar.

   Men å! Först och främst: jag är fast övertygad om att de flesta människor jämför sig med andra. Även Kenza liksom. Människor är jämlikar. Alla. Vi är jämlikar.
   Och det här med att ha en fin lägenhet man äger själv, en garderob med trendiga plagg – ärligt talat, vad spelar det för roll? Livet och glädjen handlar inte om att ha sådant som samhället har konstruerat som önskvärt eller fint. Det måste finnas något mer än så, eller hur? Fokusera inåt istället. Tänk i nästa led. Vad är viktigt, på riktigt? Tror att känslan över och behovet av att jämföra sig bleknar bara av att medvetandegöra det ytliga i det hela.

   Elin 2017-01-30 16:18:35
   Svara
 • Kan inte du skriva om skeva kroppsideal och din syn på dig själv och din kropp? Är inne i en period då jag inte riktigt tar hand om mig och det är kämpigt med maten. Lite vårpepp som kanske får mig på andra tankar. Kram och solskenshälsningar från Småland!

  Ester 2017-01-30 14:34:28
  Svara
 • god uke 5! <3

  marire 2017-01-30 13:15:17 http://hoydepunkt.wordpress.com
  Svara
 • Kan du inte ha ett frågestundsinlägg men där du först efterlyser frågor som vi vill ställa till Isak? Så får han svara på alla frågorna :)

  Maja 2017-01-30 11:22:40
  Svara
 • Vill veta mer hur du sköter ditt hår :-))) å mer outfits! Du e bäst

  em 2017-01-30 10:51:51
  Svara
 • Bloggen din er allerede perfekt, og gjør livet mitt så mye bedre, men kan man ønske seg mer matblogging?! Du pleier å lage så mye god mat, oppskriftene dine er enkle å følge, og man kan lage maten selv på et lite kjøkken!

  Tusen takk for dagens pepp, hver dag, året igjennom<3

  Astrid 2017-01-30 09:31:52
  Svara
 • I miss your outfit posts so much! x

  Daria 2017-01-30 08:30:54 http://www.oltre-mare.tumblr.com
  Svara
 • Jag hör till en av dina nyare följare och undrar om du bloggat något om din kamera/hur du fotar och hur du redigerar? Fick hem en ny Lumix G7 i förra veckan och är såååå exalterad över att lära mig massor nu! Och tycker du har väldigt fina foton här på bloggen :)

  Jenn - forever abroad 2017-01-30 08:10:33 http://jennifersandstrom.se
  Svara
 • Resekompisinlägg!! :)

  Elin 2017-01-30 07:40:12
  Svara
 • Jag har läst din blogg ända sedan du gick på gymnasiet och jag måste bara säga att SHIT vad bra din blogg är just nu! Alltså den har alltid varit göbra såklart men det känns som du verkligen hittat din grej den senaste tidenn jJag ser liksom fram emot att vakna, kolla in bloggen och se om något nytt inlägg har poppat upp?! Tack tack tack!

  Lollo 2017-01-30 07:10:47
  Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!