Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

? Sånt jag lagat & ätit på sistone (veganska mattips)

mat-flora-wistrom-1

Yrsa och jag brukar åka hem till varandra ibland på vardagarna för att skriva, och då måste vi förstås lunchpausa. Den här gången åt vi vitkålsblad (så gott och crisp!) fyllda med Ikeas grönsaksbollar, guacamole, oliver, hummus, ajvar och en salsa gjord på körsbärstomater & persimon (ÄLSKAR persimon, eller sharon eller vad det nu heter) & rödlök & vitlök & limesaft.

mat-flora-wistrom-2

Så jävla gott.

Processed with VSCO with a6 preset

Har ätit lite popcorn också.

Processed with VSCO with a6 preset

På tal om popcorn. Fick faktiskt ett så himla fint paketerat popcornbud från Proper popcorn häromdagen. De godaste var de med smak av jordnötssmör :’) bästa av två världar ju!!

mat-flora-wistrom-3

Det här är en standardlunch för mig när jag har brådis. Jag tänker lite på rispapper som jag tänker på tortillabröd – det går att stoppa vad som helst i dem. Jag har som vana att ha marinerad tofu hemma, men ibland stoppar jag även kikärtor och andra saker i rispappret, även om det är lite knepigare att äta. Dessa vårrullar är fyllda med avokado, färdigkokta rödbetor, morötter, salladslök, tofu och koriander. Såsen är bara japansk soya och jordnötssmör blandat. Svajnlätt svajngott.

mat-flora-wistrom-5

En kväll fanns ingen ork, så då uber eatsade vi sötpotatispommes och hamburgare.

mat-flora-wistrom-6

JA TACK.

fajitas

Yrsa och jag lagade en version av enchiladas. Vi gjorde rullar av tortillabröd fyllda med en bön- och sötpotatisröra, sedan lade vi dem i en ugnsform, öste på tomatsalsa och riven veganost och gratinerade skiten i ugnen.

flora wistrom-1

Ett annat matbud jag fått är detta från Svegro! Finpotatis kallar de lanseringen av nya potäter, och hela deras visuella uttryck är så jävla snyggt, satt och dreglade över receptbladet som följde med. Gjorde i alla fall rotmos, med potuttis, palsternacka, vitpeppar, muskotnöt, havremjölk och massa olivolja.

Sakkeman och jag gick till Pizza Hatt förra lördagen. Vi var nästan själva på stället och spelade MIG på hans telefon i väntan på maten. Min veganvariant var i alla fall väldigt smaklig, med pumpakärnor och purjo och valnötter och svamp etcetera.

bild-2017-02-03-kl-10-12-3

Och här sitter jag i skrivandes stund och äter smoothie på hallon, banan, tahini, chiafrön och kardemumma. Med granola på toppen. Yep. Klart slut!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
18kommentarer
 • Men hallå, så himla mycket gott i ett och samma inlägg!? Guacamole alltså, livets bästa.

  Ellen 2017-02-09 15:51:31 http://ellenlindberg.se
  Svara
 • asså såna rullar heter enchiladas

  elina 2017-02-07 01:35:16
  Svara
 • OjOjOj, det är inte så att du vill sälja din väska som hänger över din axel på sista bilden, så fruktansvärt fin!

  Maya Adler 2017-02-06 12:01:12
  Svara
 • Alltså SÅ gott allt ser ut att vara!

  hanna - ackribi 2017-02-06 09:41:33 http://ackribi.blogspot.se
  Svara
 • Hej Flora! Vilket gradantal på ugnen när du gjorde fajitasen? Förkokar du sötpotatisen eller ugnsrostar i ugnen innan? Har gjort dina huevos rancheros kanske 30 gånger och det är min och min killes favorit!

  Ulrika 2017-02-06 08:46:47
  Svara
 • what the actual fuck POPCORN M JORDNÖTSSMÖR????? guuuuud kommmer gråta det låter så jävla gott. <33333 gu va mkt god mat du äter <333

  mos 2017-02-05 23:04:19 http://www.botellonz.blogg.se
  Svara
 • Wihi de popcornen är mina absoluta favoriter. Var besatt av dem när jag bodde i London ett halvår och grät floder när jag insåg att Hemmakväll börjat ta in dem igen! Har tre oöppnade påsar bredvid mig just nu :”)

  Emilia 2017-02-05 17:02:23 http://www.pezone.blogg.se
  Svara
 • Flora! Ville bara säga att jag läste ut din bok stanna i helgen. Har alltid älskat att läsa men på senaste ca två åren har jag inte kunnat läsa böcker pga utmattning och nedstämdhet..har inte kunnat hålla reda på karaktärer och tappat koncentrationsförmågan på direkten osv! Sjukt störande ja. SÅ när jag såg att din bok var 375 sidor tänkte jag först ba shit hur ska detta gå. Men jag ville så gärna så jag testade. Sen blev jag helt fast. Ville inte att den skulle ta slut??!! Har inte känt så på länge! Detta gjorde mig så himla glad! Tack för att jag fick känna så, ville bara säga det. Du äg! <3

  Jenny 2017-02-05 14:57:58
  Svara
 • Du vet att uber stödjer Trump va? Varje gång du använder det företaget går det pengar rakt ner i hans ficka. Utöver det är det fett kassa arbetsförhållanden men det är en annan historia..

  lelle 2017-02-05 14:19:16
  Svara
  • Svar på lelles kommentar.

   Alltså snart kan en ju inte ta ett steg utan att trampa i klaveret! Bra med infon såklart, menar bara att jag biter sönder käkarna av stress o är deprimerad men håller på att bli frisk. Jättemysigt inlägg skulle jag eg bara kommentera. Allt genuint försvinner med alla pekpinnar. De flesta vill nog absolut sist av allt ge stöd åt Trump på det sättet han vill ha det…

   Linnea 2017-02-06 13:42:20
   Svara
 • Himla smart att alltid ha marinerad tofu hemma! Brukar du då ha en standardmarinad som funkar till allt eller kör du olika?

  Annie - lättlagat vegokäk 2017-02-05 10:37:37 https://vegokak.se/2017/02/05/manadens-grona-baljvaxter-syrlig-varsallad/
  Svara
 • Så jävla avis på såna som du som verkar vara helt galet kulinariskt begåvade. Suck.

  Fanny 2017-02-05 09:46:43 http://Fannyblingman.blogg.se
  Svara
 • Visst råkade du lägga upp detta inlägg igår? ;) Blev så paff när den plötsligt var borta!

  Emelie 2017-02-05 07:54:17
  Svara
 • TACK för matinspiration! <3 Ska spara detta inlägg i min receptmapp.

  Mirjam 2017-02-04 10:51:25
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!