Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

✈️ Hej från Arlanda!

Detta är en liveblogg! Klockan är 14:58 och vi sitter på Arlanda och väntar på att boarda. Isak letade upp ”ett skrivbord” och sitter nu och tar *viktiga samtal* (obs att den han pratade med i någon växel sa ”pusshej” när hon lade på?!) och *skickar viktiga mail*. Själv sitter jag bara och klappar på honom trots att jag borde jobba undan vissa grejer innan planet går. Känns typ som att vi ska på honey moon? Mycket oklart.

Men det är ju den första utlandsresan vi gör ihop, Isak och jag. Tänk om vi har vårt första bråk? Tänk om vi inser att vi hatar varandra? Kan bli spännande :-)))

Vi landar i LA om typ tolv timmar, sedan stannar vi där i några dagar för att därefter åka längs kusten (Highway 1) upp till San Francisco. Där ska jag visa honom alla mina bästa ställen (bodde ju där i tre månader vintern 2015) och såklart hänga massor med min storebror Froste och hans fru Dana. Har kanske redan berättat allt detta? Förlåt om jag upprepar mig i sådana fall.

Fråga: Är det något vi absolut inte får missa när vi är i LA, eller mellan LA och SF?

Hemma igenom om tio dagar, men fortsätter såklart att uppdatera den här platsen tills dess. Oj oj, nu börjar det röra sig runt omkring oss. Dags att gå till rätt gate! Glad fredag du.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
44kommentarer
 • Stora delar av highway 1 är avstängd.. vi skulle åka den häromdagen men efter vi hade kört ca 2 h från monterey möts vi av en vägspärr och poliser som informerar att stora delen av vägen är stängd kommande månad… kolla upp detta innan ni åker så er roadtrip inte behöver ta lika onödigt mycket tid som vår gjorde ;)

  Sofie 2017-02-15 01:21:31
  Svara
 • Fina flora! Snälla lägg upp lite tips på vad en bör göra i LA/dina bästa moments/platser från resan. Kul att läsa och jag behöver inspo till min resa dit om en månad :)) Kramisar!

  Johanna 2017-02-14 21:15:48
  Svara
 • Åh sååå härlig resa!! Jag levde på dina SF-tips förra året när jag bodde där i 2 månader :) Så vill gärna ge tillbaka tips till dig! Mitt absolut bästa tips för er roadtrip är att försöka få boende någon natt på magiska Deetjens Big Sur Inn (obs går ej boka online, de vill prata personligen med alla som bor där) Alltså jag och min pojkvän bodde där 1 natt och jag fällde seriöst en tår vid middagen för att det var så GOTT och MYSIGT och GENUINT! Vi bodde i deras Honeymoon-rum eftersom det var det enda som fanns ledigt, ångrar ej detta – så fint med egen brasa på rummet! Har bloggat om det här om du vill ha mer inspo!!! https://christinenord.com/2016/02/20/deetjens-big-sur-inn/

  Kram och ha en fab resa <3

  Christine 2017-02-13 11:35:32 https://christinenord.com
  Svara
 • Big Sur Inn, en stark drink i deras fåtöljer i floden (!), SAMT Carmel-by-the-sea. Längtar till dessa platser varje dag.

  Mikaela 2017-02-13 10:44:25
  Svara
 • OBS! Missa inte att stanna till på Madonna Inn i Obisbo när ni kör upp. Ät på restaurangen och stanna gärna en natt i ett av deras fantastiska rum. Sjukaste, bästa och mest överdrivna plejset extra allt.

  Rekommenderar såklart också ett besök på Hearst Castle på vägen om ni inte redan sett det? Sååå fett!

  Anna Lundgren 2017-02-12 17:12:02
  Svara
 • Mellan LA och SF finns det ett inn som heter Madonna Inn. Allt är rosa, rummen är har olika teman och det är helt underbart! Definitivt värt att spendera en natt där eller bara att besöka det. Det är en syn i sig själv.

  Länk till deras hemsida: http://www.madonnainn.com/

  Ebba 2017-02-12 14:20:04
  Svara
 • Jennie :)

  Ellen 2017-02-12 11:08:11
  Svara
 • Kolla Jenny Hammars blogg! Hon bor i LA och brukar ha massa bra tips

  Ellen 2017-02-12 11:06:53
  Svara
 • Big sur och joshua tree! Annars besök staden Santa Barbara om ni får tid över! Så jävla fin och mysig stad.

  Nicolina 2017-02-12 00:55:01
  Svara
 • melrose marknad varje söndag!!!
  venice beach

  museum
  Lacma
  The broad museum

  Gladys 2017-02-11 23:05:30 http://freeshqueen.tumblr.com
  Svara
 • Harry Potter attraktionen på universal studios. Så magiskt!

  Rut 2017-02-11 19:08:13
  Svara
 • Förutom de ställena som redan nämnts så är det alltid kul att ta en dagstrip till malibu, gärna bruncha på malibu farm!! Sen på väg till SF finns oftast många vingådar, förra året när vi bilade upp stannade på där och gick runt lite på gården osv. Sen fanns det ett litet frukost ställe, Mama’s, precis vid en kyrka som dock är väldigt populär så man får vara där i tid. HA DET BRA!!

  Tina 2017-02-11 13:40:39
  Svara
 • Stanna till i den jätte mysiga staden Monterey! Och den ligger på vägen till SF ;)

  Emelie 2017-02-11 12:28:52
  Svara
 • Jag är så avis på er som ska till Cali-land nu! Saker att göra i LA:
  Griffith observatory, the broad, runyon canyon, santa Monica pier och beach (förslagsvis med picknick från wholefoods), Grand central market, åka upp i city hall och titta på utsikten, galleria vid namn fig at seventh, science center och Malibu!

  Längs highway 1: julia pfeiffer Burns state park beach, big sur, Carmel by the ses, santa Cruz!
  Och om ni hinner, åk till Yosemite pga så så vackerttttt

  Ebba 2017-02-11 11:20:11
  Svara
 • Griffith Observatory! Inte så mycket för observatoriet i sig utan för att dregla över utsikten, allra helst i solnedgång (klyschigt och turistigt, javisst men oh so pretty). Finns även en utkiksplats ovanför observatoriet ca 30 min hike upp på berget, haka på någon som ser ut att hitta och gå inte vilse :)

  Emma 2017-02-11 10:36:06
  Svara
 • Henry Miller memorial libery i Big Sur!

  LA: Luncha på Sqirl, ta en drink/ät middag på Cafe stella i silverlake och gå ut på tenants of the trees . Häng i sunset junction och resten av silverlaka, åk till downtown och besök art district!

  Molly 2017-02-11 10:29:30
  Svara
 • Värt ett besök var Hearst castle. Ha tid för det. Väldigt flådigt och spännande. Kostar en slant att besöka och man shippas upp till toppen med shuttlebussar. Fotovänlig miljö. Tror lady gaga spelat innan musikvideo i poolen där. Åk dit om det är sol.

  Ida 2017-02-11 10:10:45
  Svara
 • Skrev detta till en kompis nyligen:

  Söder om SF:
  Ni ska såklart köra ner längst Highway 1. Sjukt fint, men tar lite tid att köra här så räkna in några stopp på vägen!

  Silicon Valley: Lite svårt att veta vart man ska här. Ni kan åka och spana in Facebooks och Googles huvudkontor (men man får typ bara komma in om man känner någon tyvärr). I Palo Alto (staden i SV) downtown finns massa caféer där alla tech-nördar hänger. Gå hit och tindra lite om ni vill gifta er rikt med någon datanörd? ☺ Ni kan även spana in Stanford University som är väldigt fint och fett.

  Vandra/klättra: Om ni vill uppleva lite natur kan ni åka och gå upp för till Mission Peak nära Stanford eller Castle Rock nära Los Gatos.

  Santa Cruz: Hit åkte vi när vi åkte till stranden. Man kan hyra surfbrädor om man vill och gå på tivoli. Men alltså, egentligen är det bara asnajs att åka hit och gå längst med strandpromenaden och inse att alla andra som går på den BOR här och att gå här med hunden är deras LIV. Så najs!

  Monterey (Och Carmel-by-the-sea precis under): Mysiga ställen att stanna på och promenixa runt lite. Plus kolla på sjölejonen och sånt. Vi älskade fiskrestaurangen Fishwife kommer jag ihåg.

  Big sur national park: HÄR ÄR SÅ FINT! Mamma har en skärmdump på en trail vi gick som var helt magisk. Tror det var denna http://www.hikinginbigsur.com/hikes_tanbark.html Men här hikear man alltså. Så jävla fint. Och man kan välja hur långt man vill gå liksom. Kort är också fint, man måste inte långt för att se den sjukt fina utsikten med havet och allt. Loved this.

  Morro Bay: Ska vara mysigt här med men har glömt bort om vi var här eller skippade i slutändan. Härifrån åker ni i alla fall in i landet till väg 101 för det fina på highway 1 är slut.

  Johanna 2017-02-11 00:05:08
  Svara
 • Hej! Nar ni kommer till LA far ni verkligen inte missa brunch eller lunch pa Fratellis som ligger pa Melrose ave. i WeHo, inte far ni heller missa La Brea Bakery pa La Brea i samma omrade. Sok ocksa upp websidan cinespia.org dar dom har en superfancy forestallning av the Notebook pa Alla hjartans dag. Med photobooths, drinkar och allmant romantisk stamning! Rekommenderar! Urth’s Cafe ar ocksa valdigt instagramvanligt, ocksa pa Melrose. Art District i Downtown och dom sma kanalerna i Venice ar mysiga de med. Kram!

  nicolina 2017-02-10 22:13:46 http://www.instagram.com/nicolinaojala
  Svara
 • Ska själv göra en roadtrip mellan LA och SF i sommar! Kommer ta massa inspiration från dig och Isak nu. Ha det bäst!

  Olivia 2017-02-10 20:39:48 http://ordinaryvegan.blogspot.com/
  Svara
 • Skrev detta på ett tidigare inlägg men minns inte när, men i alla fall! Restaurangen Meza Verde i Santa Barbara är helt fantastiskt! I princip allt är veganskt (något som är lakto-veg tror jag) och de gör sina egna veganska ostar som är helt sinnesgoda!!!

  Lisa S 2017-02-10 20:33:43
  Svara
 • Flora!! Ge mig dina bästa SF tips! Min pojkvän bor där och ska åka och hälsa på honom i cirkus 3 månader och behöver tips på saker att se och göra! Senaste gången jag var där (första) så visade han mig typ små klassiska saker som China town och Golden gate bron. Men behöver små guldkorn för nu kommer det bli mycket små dagliga äventyr på egenhand. Ha det så bra!! KRAM

  Maja 2017-02-10 19:15:42
  Svara
 • Moma har öppnat igen i SF efter ååår av ombyggnad och det är en Ellsworth Kelly utställning på nu som många av mina kompisar varit på och säger är amazing. tips tips! Ha det superfint!

  Filippa Edghill 2017-02-10 19:13:02
  Svara
 • Du måste åka till Berkley och äta hemmagjord earl greay glass eller chiliglass på Ici Ice Cream. Promenera sedan längst Collage ave till Berkley Colleage, det är väldigt mysigt. I Okland kan jag tipsa om Pizzaiolo på telegraph ave, bra mat och bra drinkar!

  Cec 2017-02-10 19:09:39
  Svara
 • I LA: VENICE BEACH. Det må lukta weed i varenda gathörn och min kära släkting sa till mig att jag ”absolut inte fick gå ut ensam, varken dag eller natt” (jävla äckelpatrarkat), men det är en upplevelse. Skatearna, spågummorna, havet. Även hela Santa Monica området är underbart, med thrift stores och veganska cafeer. Det ligger en GoodWill på Santa Monica blvd också (ev. två stycken?? lite oklar) och GoodWill är ju gold. Tycker att ni kan skita i hela Hollywood kvarteren och mer satsa på downtown, för trust me, ni kommer vara överlyckliga utan alla turister.
  Hare bäst nu älsklingar!!! Drive safely, use protection and have fun!!! (even tho a being without brain is president nowadays). PUSS

  julia 2017-02-10 19:01:24 http://vinyl-princess.tumbr.com
  Svara
 • Haha, detta med att *svara på viktiga mail* och *ta viktiga samtal* <3

  Ha det nu så jäkla gött!

  Ellen 2017-02-10 18:49:51 http://ellenlindberg.se
  Svara
 • Åh! Ta er tid och stanna på vägen upp till San Fran, allt, precis ALLT är så jäkla fint längs med vägen. Gör alla möjliga stopp. Och när ni nu stannar över natten, då ska ni stanna på Deetjen’s i Big Sur. Helt magiskt ställe mitt i skogen. Små mysiga trästugor man bor i med eldkaminer osv. Extra stort plus för megagod frukost. Bästa spontan-grejen jag och min pojkvän gjorde på hela våra resa längs med highway 1 var just att stanna där. Tips! Ring och boka boendet i förväg.

  Klara J. 2017-02-10 18:34:23
  Svara
 • något ni inte får missa? HELA highway 1!! vackraste mest fantastiska landskap jag någonsin skådat! vi gjorde ett stopåp i Santa Cruz där det är massa vila sjölejon och sälar runt vattnet vid- och under piren. det kan jag rekommendera! ska bli kul med alla bilder från er resa! gjorde den förra sommaren!

  Pauline 2017-02-10 18:26:38
  Svara
 • Venice i LA har superfina små hus gå längs med kanalerna och ut till stranden.

  Vi bodde på Madonna In på highway 1, ganska fruktansvärt och dålig mat men väldigt spektakulärt och fotovänligt!

  Emelie 2017-02-10 18:25:54
  Svara
 • Om ni skall stanna till och sova/äta längst Highway 1 kan jag tipsa om Cambria. Litet ställe som typ känns som Stars Hollow i Gilmore Girls. Megamysigt alltså. Jag var där strax innan Halloween och då var det Scarecrow-festival. Alla butiker, polisstation, brandstation… u name it hade fågelskrämmor utanför sina byggnader.

  Kajsa 2017-02-10 18:20:34
  Svara
 • Åh ha det strålande! Vad ni ej får missa:
  – Njuta
  – Värmen
  – Ta på er solbrillor och låtsas att ni är kändisar (Forsell & Timell förslagsvis)

  Kram!

  hanna - ackribi 2017-02-10 17:58:08 http://ackribi.blogspot.se
  Svara
 • Venice! Väldigt fotokompatibelt.

  Stine 2017-02-10 17:56:56
  Svara
 • Missa inte Cabo Cantina (finns fler i LA) och deras Mega Margaritas. SAKNAR. Typ en liter drink för en hundring. GULD.

  Mikaela 2017-02-10 17:53:16
  Svara
 • Hoppas att ni får en fantastisk resa tillsammans!!
  Tips på saker att göra och inte göra mellan SF & LA:
  Att göra:
  – Campa och vandra i Big Sur om du inte har gjort det.
  – I Big Sur: Äta på en fantastisk restaurang med en fascinerande historia, heter: Nepenthe –> http://www.nepenthebigsur.com/ (hemsk hemsida, men lovar så bra och framförallt vackert!)
  – Leta up vingård som ni tycker om och drick vin.
  Gör inte:
  – Solvang: Dansk by lite mer inåt landet, sådan turistfälla!

  Kram och tack för att du förgyller några min varje dag med din blogg <3

  Amanda Midhamre 2017-02-10 17:17:00
  Svara
 • Så avis. Ha det bäst <33

  Linnéa 2017-02-10 17:09:42
  Svara
 • Ha det så fint!! :D

  Carro 2017-02-10 16:49:40
  Svara
 • Akvariumet i Monterey Bay!! Sjuuukt bra ”utställningar” och gulliga sea otters

  Elin 2017-02-10 16:48:34
  Svara
 • Denna veganska restaurang i SF http://www.millenniumrestaurant.com/. Livets restaurang ju!

  Jenny 2017-02-10 16:40:51
  Svara
 • det finns en restaurang på highway 1 vid big sur som heter nepenthe (https://www.tripadvisor.se/Restaurant_Review-g240329-d939220-Reviews-Nepenthe-Big_Sur_California.html)! världens finaste utsikt över havet och ligger uppe på ett berg, precis vid vägen så lätt att hitta! rekommenderar hamburgaren :)

  saga 2017-02-10 16:19:01
  Svara
 • men JAG DÖR av avundsjuka. på riktigt alltså, saknar SF så jag får ont i magen typ varje dag. manhattan beach lite söder om centrala LA är ett mysigt och sömnigt beachcommunity om ni vill ha strand som är lite varmare än ocean beach hehe (om ni sett inherent vice så utspelar den sig där).

  Linnéa 2017-02-10 16:12:11 http://berglundlinnea.wordpress.com
  Svara
 • Big Sur River Inn menade jag! Den man kan gå ner till vattnet. Så fab

  Sarah 2017-02-10 16:07:28
  Svara
 • Carmel beach! Så mysiga butiker inne i Carmel också. Sen såklart Riverside Inn i Big Sur, hela Big Sur är fantastiskt! Monterey är rätt så tråkigt så knappt värt ett besök, såatt ni vet! Ha så kul :) har kört den roadtripen två gånger, senaste nu i höstas!

  Sarah 2017-02-10 16:06:04
  Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!