Häromdagen lagade jag den godaste falafeln EVERZ efter ett recept från Green Kitchen Stories. Nedan har jag helt fräckt skrivit av receptet från boken:
Ingredienser:
8 myntakvistar, bara bladen
8 persiljekvistar, bara bladen
5 dl pistagenötter, skalade (jag tog 2,5 dl för att inte rätten skulle kosta skjortan, det funkade utmärkt det med)
5 dl kikärter
2 vitlöksklyftor
1/2 liten gul lök
3 msk olivolja
1 tsk mald spiskummin
1 msk bovetemjöl (eller valfritt mjöl)
1 tsk bakpulver
Gör såhär:
Värm ugnen till 190°C. Mixa örterna i matberedare i ungefär 30 sekunder. Tillsätt pistagenötterna och mixa stötvis tills allt har blandats. Lägg de övriga ingredienserna i matberedaren och mixa i ungefär en minut. Försök att få falafelsmeten lite grov. Rulla smeten i 24 små runda falafel. Lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt och ugnsbaka i ungefär 15 minuter. Vänd dem var 5:e minut så att de får jämn färg runtom.
Vi serverade falafeln i vitkålsblad som i receptet, och åt dem med avokado, tomat och en sås gjord på yoghurt+tahini+honung+citron+mynta+salt+peppar. Och sedan grät änglarna för att det var så sabla gott.
Här är några andra vegetariska recept som du kanske gillar:
Tofu ramen
Chilaquiles med svarta bönor
Fjorton vegetariska recept ur arkivet del 1
Fjorton vegetariska recept ur arkivet del 2
Translation: The other day, I made pistachio falafel from this recipe by Green Kitchen Stories. The angels cried because it was so darn delicious.