Vi vaknade av mitt larm 08.30 och möttes av en vit himmel och vackra hustak utanför fönstret.Drack apelsinjuice och Ã¥t vaniljyoghurt i smÃ¥ glaskoppar. à h! Kanske det godaste och mest franska jag vet, deras yoghurt. Gudars. Sedan gick vi ut pÃ¥ stan. Först Ã¥kte vi till Oberkampf och gick runt där, men vintagebutikerna vi hade prickat in pÃ¥ kartan var stängda. I stället knallade vi upp längs med Canal Saint-Martin. Jag ville förstÃ¥s visa Felix Comptoir Général. Vi frÃ¥gade om det gick att äta nÃ¥got där, men det gjorde det inte vid den tidpunkten. Synd. SÃ¥ himla bra ställe, dit mÃ¥ste ni gÃ¥ om ni ska ut och dricka öl i Paris. Adressen är 80 Quai de Jemmapes. Sedan gick vi över en av de smÃ¥ broarna och in till Artazart Design Bookstore. SÃ¥ himla mycket flashbacks frÃ¥n när jag och My hängde i det här omrÃ¥det i somras! När magarna började kurra hittade vi ett crêperie som sÃ¥g trevligt ut. Vi beställde in en galette med ägg, bacon och creme fraiche. Samt en crêpe med banan och nutella pÃ¥! Jag och Felix delar väldigt ofta pÃ¥ maten när vi gÃ¥r ut och äter, det blir roligare sÃ¥. Jag var nöjd och pÃ¥ bra humör. Kanske lite finurlig ocksÃ¥. Felix var stilig som vanligt. Och slickade pÃ¥ kniven. Aja baja Alfons à berg! Detta var utsikten frÃ¥n vÃ¥rt bord. Och sÃ¥här sÃ¥g det ut inne pÃ¥ restaurangen. Mysigt! Lulu la nantaise hette det och ligger pÃ¥  67 Rue de Lancry vid Canal Saint-Martin. Sedan gick vi nerÃ¥t mot Marais. Stannade till lite här och där för att kika i butiker. Och se vacker mosaik. I Marais är alla kvarter sÃ¥ idylliska. Kolla bara. Vi satte oss pÃ¥ en uteservering, beställde varsin café créme, läste och satt och tittade pÃ¥ människor. Vid sextiden promenerade vi bort till Café de l’Industrie för att äta middag medan alla andra gäster satt och drack kaffe som om det vore mitt pÃ¥ dagen. Det är tydligt att vi har tidigare middagsvanor i Sverige. Jag beställde anka med klyftpotatis och honungsÃ¥s för 14 â¬. SÃ¥ jäkla god. Mycket kött denna resa, men vi äter ju nästan bara vegetariskt hemma sÃ¥ det fÃ¥r väl vara okej. Felix Ã¥t nÃ¥gon blodkorvshistoria med mos och äpple. Senare, när vi sammanfattade resan för varandra, utnämnde han den här rätten till veckans godaste. Tror den kostade 9 â¬. SÃ¥ himla mysigt ställe! Ligger på 16 Rue Saint-Sabin och är indelat i tre olika restauranger. Vi valde den som sÃ¥g mest befolkad ut. När vi betalat notan gick vi och satte oss pÃ¥ en uteservering och drack rosévin. Fin andra dag i Paris!
Translation: Tuesday in Paris. We strolled along Canal Saint-Martin, ate crêpes and had dinner at Café de l’Industrie.