Vad var det senaste du åt ?
En macka med soltorkade tomater, prosciutto, ruccola och färskost. Och efteråt en kärleksmums som Maja hade bakat.
Din sista måltid, om du fick välja?
En riktigt bra hamburgare. Förslagsvis en från Flippin’ Burgers.
Bästa matstaden?
Jag och Felix åt så himla god mat när vi var i Paris. Ostarna! Charkuterierna! Bakverken! Och allt som finns i mataffärerna!
Bäst mellanmål?
Kvarg eller turkisk yoghurt med kokosflingor, honung och frysta hallon. Eller avokado med nutella. Folk reagerar så himla starkt på det sistnämnda, men det är så himla gott. Testa innan ni dömer ut det!
Mat du ofta har hemma?
Avokado, ekologiska ägg, juice, smör med havssalt, mozzarellaost, kikärter och kidneybönor, pasta, knäckebröd, krossade tomater och glass.
Vad blir det till middag ikväll?
Jag hade tänkt göra ugnspannkaka men glömde handla mjölk så nu vet jag inte. Förmodligen pasta med tomatsås för det har vi alla ingredienser till hemma.
Mat du ogillar?
Senap (på julskinkan och i såser är det okej), wasabi, sill, Kalles kaviar och ostron.
Om du bara fick äta en och samma efterrätt resten av livet?
Ben and Jerry’s chocolate fudge brownie. Eller snickerskakor.
Vad är det konstigaste du har i kylskåpet just nu?
Nämen liksom små burkar med saker som kanske borde slängas. Gammal kapris, mangochutney och gammal pad thai-paste typ.
Vad har du för grönsaker hemma?
Schalottenlök, gul lök, vitlök, citrongräs, morötter, zucchini, gurka och avokado.
Hur är det på ostfronten?
Parmesanost och prästost finns i vår kyl just nu.
Vad är du ofta sugen på?
Vegetarisk lasagne.
Bästa stället att handla mat på?
Hade jag varit rik hade jag gärna handlat mer mat över disk i typ Hötorgshallen. Eller på Cajsa Warg. Eller Urban Deli eller motsvarande ekologisk butik. Nu handlar jag nästan alltid på Willys, de har vad jag vill ha för bra priser.
Är du allergisk mot något?
Nepp, faktiskt inte! Eventuellt lite känslig mot gluten och laktos.
Vem får äta från din tallrik?
Vem som helst sålänge jag inte är vrålhungrig och vill ha varenda smula själv.
Din specialitet?
Jag är väldigt bra på att slänga ihop god mat utifrån vad som finns hemma. Om Felix säger ”vi har ingen mat” så fixar jag ändå en god middag av det lilla som finns, om ni förstår.
Nuvarande matberoende?
Wok. Med massa massa vitlök och massa massa ingefära. Men annars så är jag ju alltid sugen på hamburgare, men får hejda mig pga inte bra att äta kött.
Vad handlar du ekologiskt?
Så mycket som möjligt förstås. Men främst mjölk, ägg, potatis och om jag får för mig att köpa kött.
Vad äter du på din födelsedag?
Mammas osso buco med saffransrisotto och gremolata.
Vad är ditt favoritlösgodis?
M&M’s och Geisha. Och bärnappar. Och lysmelk.
Somrigaste maten?
Jordgubbar med mjölk och socker. Färskpotatis. Grillat. Vattenmelonsallad.
Vad bjuder du på när du får gäster?
En favorit är färskpasta med gorgonzola, rostade valnötter och ugnsrostad rödlök.
Vad är typiskt dig att äta?
Keso- och avokadomackor.
Lista från Hjartesmil med en hel del modifikationer och tillägg.
Translation: a list about food. Translate it here.