Pasta med ugnsrostad rödlök, valnötter och gorgonzola.

Här kommer ett recept på en megagod pastarätt som räcker till fyra mycket hungriga personer. Jag åt det hemma hos pappa för ett par veckor sedan och kände att jag absolut behövde prova att laga det själv. Receptet är från Cook Simple av Diana Henry, men jag har ändrat mängden råvaror.

Du behöver:
4,5 rödlökar
9 msk olivolja
3 msk balsamvinäger
100 g valnötter
ett litet knippe persilja
150 g gorgonzola
valfri pasta
salt och peppar
IMG_5117Börja med att dela rödlöken på mitten och sedan skära den i halvmånar. Ca 1,5 cm tjocka.IMG_5118lägg rödlöken på en plåt och tillsätt olivoljan, balsamvinägern, salt och peppar. Blanda ordentligt och sätt in i ugnen på 190°C i 35 minuter. Rör om då och då. IMG_5119Under tiden kan du rosta valnötterna i en torr stekpanna. De får inte brännas vid utan ska bara få lite färg.IMG_5120Ta fram persilja och gorgonzolaost och koka pastan. Jag tog färsk fettuccine, ca 375g.IMG_5121Sedan blandar du ihop alltsammans! Häll över löken med olja och allt i pastan, tillsätt rostade valnötter, gorgonzola i små bitar, persilja och salt. IMG_5122Smakerna gifter sig så himla bra! Rödlök (som blivit mjuk och söt i ugnen) + rostade valnötter + gorgonzola = heaven. Jag serverade med en enkel grönsallad till och bjöd Calle, Mamma och Felix!

Translation: A super delicious recepie of a pasta dish with roasted walnuts, roasted red onion, gorgonzola and parsley from the book Cook Simple by Diana Henry. Translate it here.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
7kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!