Ge mig era bästa Paristips!

På måndag åker jag och Felix till Paris. Det här är ett gäng analoga fotografer från när jag var där första gången 2011, då i sällskap med Clara, Nina och Esmeralda. En så himla fin liten resa.

Kan inte ni ge mig era bästa Paristips? Caféer och restauranger, barer och uteserveringar, vackra platser, museum, ställen att hänga på, fina affärer och sådär? Jag har ju varit där ett par gånger men vill inte missa någon pärla!

Translation: These are pictures from my first trip to Paris in 2011. On monday, Felix and I will go there again. Please give me your best Paris-tips!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
54kommentarer
  • Jag kom hem från Paris igår, en otroligt underbar resa. Du kommer få det så himla bra.
    Bästa stället enligt mig är shakespeare and company bookshop, vilken du säkert känner till, men blir smått religös av den bokhandeln.
    Jättemysigt crêperie med locala parisare: la crêperie Bretonne på rue montparnasse.
    Loppis i södra paris på helgerna fram till ett – locala parisare, välidgt mysig stämning (en blir uppbjuden på dans och de flesta försäljarna försöker glatt tala franska med dig)
    Till vänster om Sacre Coer (precis där du ska börja gå upp för trappan svänger du) (bästa stället också det) finns mysig restaurang som heter Cafe Chappe med jättegod laxpasta och pestotorsk, där personalen inte svarar på engelska då du försöker tala franska. Ha det jättebra, paris är beigemagiskt ju, och just nu jobbar de för en bättre miljö och det är världens plus!

    fredrika 2014-03-17 22:06:44
    Svara
  • Le Comptoir Général är ett MÅSTE. Även libanesisk mat från gatorna runt omkring! Bästa secondhandbutiken är Episode på Rue Tiquetonne. Om du inte varit på Musée d’Orsay: GÅ DIT, fantastiskt museum verkligen. Åh och på Boulevard St Germain nästan precis mitt emot Diptyque-butiken ligger världens bästa lilla grekiska butik, inte större än att du får plats att gå in och vända men hyllmeter med delikatesser och gulligaste gubben bakom disken <3. Är så avundsjuk att du ska till denna fina stad.

    Lina 2014-03-17 21:40:08
    Svara
  • UNIVERSUMS GODASTE FALAFEL FINNS PÅ RUE DE RUSIER (tunnelbanestation St Paul) Kvarteren runt om är även de bästa och finaste. Här finns trånga secondhandaffärer och goda bagels då det är judiska kvarter. Sen Montmartre är ju också totalfinast. Hoppas ni får det bäst där! Du är så fin du. Kramar

    Maja ahnborg 2014-03-17 15:42:07 http://raedslan.blogg.se
    Svara
  • Hej fina Flora!
    Vad underbart att ni kommer till Paris. Jag har bott här sen i augusti och har skaffat mig ett antal favoritställen. Jag hoppas verkligen du läser detta! Jag bor vid Pigalle, gränsen mellan Montmartre och 9 arrond.
    Caféer: KBCafé (Kookaboora Café) Rue des Maryrs, Pigalle, bra kaffe och fin, blå uteservering.
    Ten Belles café Rue de la Grange aux Belles, 10 arrond, bra kaffe och nära den fina kanalen.
    Coquelicot bageri/café med bästa baguetterna någonsin, mysig brunch på finaste gatan Rue des Abbesses uppe i Montmartre.
    Restaurang/äta: La Favourite, fransk restaurang med blandad meny, supergod mat. Rue de Rivoli, Marais.
    Pink Flamingo för pizza, finns i Marais och Montmartre bland annat.
    Café Germain, klassisk fransk restaurang på livliga Rue de Buci i bästa St-Germain-de-Près.
    Candelaria, cool mexikansk restaurang med underbart god mat och margaritas, man går in i en bar först och är man i tid eller ringer i förväg kommer man in i restaurangen, Rue de Saintonge, Marais.
    Cantine California, food truck som flyttar runt men är på Marché St Honoré på onsdagar och lördagar. Godaste hamburgaren heter Obama burger. Jättetrevliga de som jobbar där! Deras restaurang Le Dépanneur Pigalle, Rue Pierre Fontaine, är jättemysig och bra också!
    Jeanne B är en liten mysig restaurang, kanske bäst för lunch, som ligger i uppe i Montmartre, Rue l’Epic.
    Falafelställena i Marais är bra också!
    Bar/att gå ut: Café Germain här också, bra drinkar.
    Wanderlust, klubb/bar hängställe, lite som en fritidsgård för vuxna. Quai d’Austerlitz, 13 arrond.
    Le Comptoir Général, coolaste stället i stan kanske, ett museum/afrikansk bar med annorlunda drinkar till bra pris. Man ger så mycket man vill i inträde. Härlig stämmning! Quai de Jemmpais, 10 arrond.
    Sedan borde ni såklart hänga i park, Luxembourg är jättefin, men prova Jardin des Plantes för variation, 5 arrond. Gå på utställningar på Palais de Tokyo, Grand Palais, Petit Palais och Musée d’Orsay (finaste byggnaden inuti).
    Om ni vill handla mat, gå på matmarknad, finns på många ställen! Eller den stora fina mataffären La Grande Epicerie som tillhör det finaste av varuhusen, Le Bon Marché, 7 arrond. För shopping (ja det är ju överallt i Paris) gå in i småbutiker, vintage fynda i Marais, promenera runt i St-Germain-de-Près eller gå in i finfina butiker på Rue St Honoré. Undvik Galeries Lafayette och Printemps, så himla mycket turister.

    Åh, hoppas du har fått lite tips nu och njut av Paris!
    Fortsätt skriva din underbara blogg

    Filippa 2014-03-16 13:58:28 http://www.filippaengvall.tumblr.com
    Svara
  • Om du inte vill göra som alla andra svenskar, köp INTE skabbiga leader price-grejer på Franprix och sitt vid canal st martin (det är ändå bara amerikaner+svenskar som gör det) Gå istället till ett mysigt brasserie någonstans och köp vin och en planche med charcuterier och ost. Eller gå till Montparnasse och ät crepes på ett creperie.

    Petasse 2014-03-15 16:33:58
    Svara
  • Finns så himla mycket fint att göra i världens bästa himla stad. Jag kan rekommendera att ni äter brunch på Cafe Charlot som ligger i Marais på 38 rue de Bretagne. Svincoolt ställe som är som vilket innecafé som helst i New York och det hänger typ bara franska it-tjejer och moderedaktörer där. Hett tips! Sedan även en middag på Chez Janou, även det i Marais på adressen 2 rue Roger Verlomme. De är kända för sin dödsgoda anka och det är trångt och mysigt och känns väldigt franskt!
    Le Cafe på rue Tiquetonne har gaaaaaleet god lunch, deras mackor är to die for och jag kan ibland fortfarande drömma om deras croque madame. Precis bredvid ligger även Kiliwatch som är en suverän vintageaffär jag varmt kan rekommendera.
    Att göra då.. jag tycker det är fantastiskt mysigt och romantiskt att gå till Pont des Arts, känd som kärleksbron med alla hänglås där förälskade par kastat nyckeln till låset i Seine i hopp om evig kärlek, och sedan vadnra vidare längs Seine och titta i boklådorna. Kan fyndas något enormt där! Om man fortsätter bort kommer man även till en bokaffär vid namn Shakespeare & Company, vilket enligt mig är ett riktigt måste! Jag kan gå omkring där i timmar. Magiskt. Känns som man är med i en Harry Potter-film eller något. Ligger på 37 rue de la Bucherie. Verkligen. Drömmigt värre.
    Sedan kan jag även rekommendera att ni tar er till Parc de Belleville för att få en riktigt magnifik utsikt över Paris. Halvjobbig promenad upp men definitivt värt det. När ni är nöjda kan ni ströva vidare åt vänster (när ni står på toppen och tittar på utsikten) och hamnar då på ett knäppt men fantastiskt cafe där servitrisen kedjeröker och delar ut sockerkaka titt som tätt. Precis så knasigt som man vill att ett parisiskt cafe ska vara.

    Annars är det bästa man kan göra bara att ströva runt. Paris är magiskt och det blir oftast bra hur man än gör. Hoppas ni får en fantastisk resa!

    hanna ladstedt 2014-03-15 13:33:01 http://hannaladstedt.blogg.se
    Svara
  • Superfina och bra platser i Paris:
    -Marknaden i Vernisone. Åk till Porte de Clignancourt, ta er förbi den vanliga, tråkiga marknaden och till slut hamnar ni i Vernisone. Jag var lyrisk i veckor efter mitt första besök! Svårt att fånga storheten med detta ställe i ord men fytusan va mysigt och fint det är. (bildgooglade även och det ser ej superkul ut men alltså google ljuger, det är fett!)
    – Kyrkogården Pere Lachaise. Otroligt fin kyrkogård men väldigt många mäktiga mausoleum. Jag gick omkring här i flera timmar och fick liksom inte nog. Här ligger Edith Piaf, Jim Morrison och George Melies.
    – Naturhistoriska Museet. Alltså SÅ JÄKLA COOLT. Jag har en fäbless för naturhistoriska museeum och avdelningen med djurskelett på detta museeum är ta mig tusan bland det coolaste jag sett. Det finns till exempel massa dinosaurier!!
    – Monets trädgård. Ligger lite utanför Paris. Här har jag aldrig varit men alltså det MÅSTE ju vara fett? Ba googla Monets trädgård och bli amazed.

    Oavsett vad ni gör så kommer det ju bli hur fint som helst tänker jag, lyllos er. Tack för en fetingfin blogg. Feministkramar!

    L 2014-03-15 03:08:29
    Svara
  • Åh, det finns så himla mycket i Paris, tröttnar aldrig.

    Mitt bästa tips just nu är helt klart brunch på Café St Regis på île saint louis. Lite industriell bistrokänsla på lokalen och sjukt god mat – som fattiga riddare, äggröra med lax, hamburgare eller vad man nu gillar. Gå dit en solig söndag och spendera resten av dagen med att vandra längs Seine, strosa bland bokinisterna, bort mot Palais de Tokyo – och njut av att ha utsikt över Eiffeltornet hela vägen.
    Jag och en kompis har samlat alla våra bästa tips här http://www.lovelyplaces.se/category/varlden/paris/

    Svara
  • Mitt absolut bästa Paristips måste ändå vara Saint Germain. Promenera eller ta tunnelbanan dit (Saint Germain-des-Près) och bara strosa omkring i Paris mysigaste stadsdel. När solen gått ner tar ni en drink och/eller ett glas rödvin på Bar du Marchés (75 Rue de Seine) underbara uteservering och spanar på alla parisare. Hoppas ni får en underbar resa och att vädret är på er sida! Finns inget mer magiskt än att få möta våren i Paris. Puss!

    Claudia 2014-03-14 17:51:12
    Svara
  • Aux Deux Canard (Metro Bonne Nouvelle)- för en middag i helt otrolig miljö och som serverar kärlek till mat! Klassiskt franskt och ägaren är den stoltaste mannen jag träffat, på ett trevligt sätt :)
    För lunch är La Galerie 88 precis vid Hôtel de Ville med utsikt mot Iles Saint -Louis, väldigt litet, billigt och så gott.
    Mitt favoritställe/café kanske ändå är Mosquée de Paris; där serverar de ett sådant himla gott mintte och omgivningen är så vacker, precis intill Jardin des Plantes . Precis brevid ligger ju rue Mouffetard som blir till en sån fin matmarknad om dagarna. Och för bästa utsikten: Upp i Pantheon!
    Hoppas ni får kul, och kram på er båda!

    Linnea 2014-03-14 17:42:52
    Svara
  • le comptoir general!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    emma carlzon 2014-03-14 17:42:08 http://asongforhedwig.blogg.se
    Svara
  • Buttes Chaumont – vilket är i princip finaste parken i hela Paris, stor är den också.
    Point Ephémère – ställe som har klubb/bar och ibland usällningar och tillhörande restaurang baren öppnar

    Nova 2014-03-14 16:48:12
    Svara
  • Mitt bästa tips är bokhandeln Shakespeare & Co som ligger precis vid Notre Dame. Alltså, wow! En liten idyllisk bokhandel med stegar längs väggarna. På ovanvåningen finns små krypin, ett piano och väggar fulla med små lappar som folk har skrivit, väldigt många små handskrivna lappar med kärlekhistorier. Dit måste du gå, man blir alldeles euforisk av hur många människor med långa historier som varit där.

    kajsa 2014-03-14 14:55:05
    Svara
  • CHEZ TOINETTE! När jag och min kille firade ett år så tog vi pengar vi inte hade och smög iväg till paris utan att någon visste. Vi hade inte bokat något bord innan, men hittade en liten restaurang där kanske 15 pers fick plats och världens mysigaste atomsfär. Maten är fortfarande något av det godaste jag ätit trots att det var 3 år sedan. Tips kan nog vara att boka bord så fort som möjligt. :) Hoppas ni får en underbar resa ! <3

    Freja 2014-03-14 12:15:55
    Svara
  • Gör som parisarna gör hela sommaren (och speciellt de första riktigt varma dagarna) köp med er en flaska vin och sätt er vid Canal st-Martin. Missa inte musee d’orsay och ät picknick i butte de chaumont! Och om ni någon dag känner för att äta enorma sallader för 10€, gå till chez gladines!

    Elvira 2014-03-14 11:13:15
    Svara
  • Jag var bara sju när jag var i Paris, men jag minns att vi åt crêpes ca hela tiden och att de var så sjukt goda, så det får bli mitt tips. Ät crêpes.

    Loe 2014-03-14 09:49:42 http://missloe.devote.se
    Svara
  • Palais de tokyo!

    Emma 2014-03-14 07:50:48
    Svara
  • Flo Restaurant! Magiskt ställe.

    Hanne 2014-03-14 07:48:08
    Svara
  • Shakespeare and company är ett måste om du inte redan varit där. Galet mysig bokaffär!!

    Sen kan jag även rekommendera musee marmottan, med monet etc. Ganska litet museum, men väldigt fint och mysigt :)

    Anna 2014-03-14 07:14:54
    Svara
  • Hej Flora! Jag kom just hem från några månader i Paris och blir lite avis på att ni får möta våren där! Sett att flera av de ställen jag gillade har redan blivit tipsade om men två andra populära ställen jag gillade är restaurangerna Le China och Café de l’Industrie (sistnämnda mer för atmosfären än maten kanske, värt en kaffe och en cheesecake åtminstone)! MEN anledningen till att jag kände mig manad att kommentera var för Shakespeare & Company. Älskar den bokhandeln! Snubblade efter ett tag över detta blogginlägg: http://malborkmalbork.blogspot.fr/2013/01/tumbleweed-hotel-shakespeare-and-company.html och blev heeelt tagen. Tänkte att du som ändå skriver måste uppskatta det! Om ni går dit så glöm inte second hand-avdelningen till vänster. Fyndade massa fina klassiker där!

    Sophie Löfström 2014-03-14 00:15:11
    Svara
  • le comptoir general är ett måste med café, växthus och museum på dagarna och sedan förvandlas det till världens mysigaste bar på kvällarna. med häng i slitna soffor och knasiga drinkar! och gå till Centre Pompidou för all bra konst och den magiska utsikten!!

    tringa 2014-03-13 23:00:14
    Svara
  • Drick kaffe på 10 belles, drick drinkar ur kokosnötter och rök i ett växthus på le comptoir general medan folk dansar och sitter i soffor och snackar. Vandra runt och kolla på fin street art i Belleville, sola i Luxembourg. Massor!!!

    Andrea 2014-03-13 20:13:11
    Svara
  • DU MÅSTE ÄTA FALAFEL I MARAIS!!!!!

    Ella 2014-03-13 20:06:39
    Svara
  • Å, men så roligt! Vill också åka till Paris :)

    melanie 2014-03-13 19:37:47 http://fames.se/melaniefreij
    Svara
  • BÄSTA och finaste restaurangen är helt klart Aux Lyonnais! Tror verkligen du skulle tycka om det där. Typiskt Paris men inte helt billigt heller, men perfekt för de som älskar mat!

    Sedan finns det en helt galen Kiloshop som det heter, där man köper second-hand varor per kilo. Knäppa, färglada saker men även grymt fina vinatgeväskor bland annat. En herravdelning har de också. Kolla på google så hittar du adressen, men det ligger väldigt centralt.

    Man måste förresten kika förbi hos Laduree, även om man bara dricker en te och lte macarons till det, så värt.

    Men restaurangen är verkligen grym, gå dit. Beställ deras fiskbollar, minns inte vad det heter på franska nu, och även om det låter skumt, det var så sanslöst gott.

    Elisabeth 2014-03-13 19:16:46
    Svara
  • Åå va härligt att ni åker till Paris. Jag har bott där i några månader nu och när värmen har kommit fram har staden börjat blomstra när det kommer till ungefär allt. Ni borde absolut:
    – Ha pick-nick i Parc Monceau som ligger i 17:onde. Väldigt mysig park som inte är lika enformig som tillexempel Luxembourg. Där kan man sitta på gräset, i solen eller i skuggan under träden i hur många timmar som helst.
    – Köpa falafel i Marais och gå längs Seine och över till Île Saint-Louis. Så himla fint att gå där längs kajen på kvällen.
    – Flanera runt vid Canal Saint Martin. Jättemysigt område med många söta cafeer.
    – Besöka butiken Merci, rolig butik där de har allt, tradgårdsredskap, inredning, kläder, anteckningsböcker och även ett cafe.
    Hoppas ni får det underbart!

    Alice 2014-03-13 18:56:02
    Svara
  • Gå till ”La Buvette” (67 rue Saint Maur), otroligt mysig vinbar! Liten som bara den men otroligt trevlig med gott vin och massa olika tilltugg.

    Astrid 2014-03-13 18:38:33 http://www.andrasidan.blogg.se
    Svara
  • Søndagsbrunch på Le Comptoir Général ved Canal St Martin. Baksiden av Montmartre, altså fra métro Lamarck og opp til toppen (der får man den fine Montmartrestemningen UTEN alle turistene, dessuten er det jo der Amélie holdt til!), Rue des Martyrs, Marché des enfants rouges, Parc Monceau, rue Oberkampf for små fine barer. Viktigst av alt: Dropp Champs Elysées, parken ved Eiffeltårnet og Louvre. God tur!

    Karen 2014-03-13 18:38:30
    Svara
  • Två saker du MÅSTE göra: 1. äta anka + choklasmousse på Chez Janou, så himla fin och mysig. ring och boka bord för att vara säker. 2. gå på Palais du Tokyo, som moderna museet fast bättre, knäppare och finare.

    Elin 2014-03-13 18:10:50 http://silversprout.blogspot.se
    Svara
  • chez Jeanette!! Världens finaste resturang med öppna dörrar som vätter mot stökig gata, slitna spegelväggar samt bästa stämningen. Ligger vid bastille, men googla vetja för exakt adress <3

    eira 2014-03-13 17:59:23
    Svara
  • Jag antar att du har varit i Shakespeare and company? http://www.shakespeareandcompany.com
    Annars är motparnasse med Satrès och Bouvaires grav väldigt fint, om än lite turistigt.

    Alba Mogensen 2014-03-13 17:36:28 http://www.larsdotter.tumblr.com
    Svara
  • Centre Pompidou med all fantastisk konst (missa inte att åka högst upp och se på utsikten!). Promenad Plantée som är en park ovanför marken på en gammal tågräls, fin vy över Paris då du vandrar över gatorna men också lummigt och mysigt. Utgår från Bastiljen, nära operan! Promenera i Montmartre. Pére Lachaise kyrkogården. Och missa för guds skull inte Parc des buttes chaumont. Så himla mysig park, med jättefin Parisutsikt! Hoppas ni får en bra resa :)

    Louise 2014-03-13 17:25:44
    Svara
  • Menade Notredame inte Noterad

    Anna 2014-03-13 17:00:10
    Svara
  • Marais-kvarteren är hur mysiga som helst. Massa second-hand affärer, gulliga fik plus världens bästa falafel ställe i världen. Jag och syrran skulle käka falafel där men råkade gå in i restaurangen brevid… Men där är det mys! Noterade ska också vara trevligt.

    Anna 2014-03-13 16:58:49
    Svara
  • Ni MÅSTE till Shakespeare and company! Världens snyggaste bokaffär, ser på riktigt ut såhär: http://ohpen1.files.wordpress.com/2011/12/4030519044_1394abe5ba_o1.jpg
    Notre Dame ligger även i närheten!
    Kramis

    Emma 2014-03-13 15:09:56
    Svara
  • Jardin du Luxembourg! Strosa runt, sitt på en bänk och titta på människor eller ha picknick. :)

    Elin 2014-03-13 14:58:59
    Svara
  • Ät middag i Latin-kvarteren, St Germain, tunnelbana Odeon, på södra delen om Seine. Finns massor med små söta restauranger, där åt vi godast mat också!

    Luxenburg-trädgården är ju supermysig att promenera i och bara vara i.

    Åk till Sacre Coeur, vi hittade jättefina kvarter för att fika och även kolla loppisar runt omkring, nedanför kyrkan.

    Vad mysigt att åka till Paris såhär på våren :) Kommer bergis bli toppen! Ha en skön semester.

    Sofia 2014-03-13 13:55:49
    Svara
  • Jag bor två och en halv timme med tåg ifrån Paris och jag har fortfarande aldrig varit där än, men i början av april kommer min underbara mamma hit och då ska vi åka till Paris tillsammans, längtar så mycket. Och vill också ha lite bra tips!

    Emma 2014-03-13 13:43:02
    Svara
  • paris har fått så himla många bra kaffeställen!! bara under de senaste månaderna liksom. nyöppnade belleville bruleries återförsäljare är alltid ett säkert kort om ni blir sugna på riktigt bra filterkaffe (annars är det för det mesta en ganska dyr bränd espresso på caféerna). ten belles vid canal saint martin är ett av dom, och då kan man ta med sig och sitta i solen vid vattnet. guld!

    alice 2014-03-13 12:22:00
    Svara
  • glömde en sak! om det är fint väder är la promenade plantée jättejättefin att strosa på http://en.wikipedia.org/wiki/Promenade_plant%C3%A9e :)

    julia 2014-03-13 11:59:34
    Svara
  • kanske att jag kommenterade när du först skrev att ni skulle dit, men här är lite mat-pärlor: http://www.altaglio.fr/ SUPERB pizza, man betalar per hg. jättegott helt enkelt. http://www.lecamionquifume.com/ food truck med dundergoda burgare, kolla hemsidan för att se var de är. http://www.yelp.se/biz/la-briciola-paris asgod pizzeria, de har en dagens pasta som också är jättejättegod. blir dock fullt väldigt snabbt om kvällarna. http://chezjanou.com/ riktigt genuin och enkel fransk mat, blir också fullt jättesnabbt om kvällarna. tror det var det hela! vill ni gå på museum så gillar jag verkligen detta http://www.mnhn.fr/fr/visitez/lieux/galeries-anatomie-comparee-paleontologie naturhistoriska och centre pompidou, som är det moderna museet i paris. kram och hoppas ni får det tipptopp!

    julia 2014-03-13 11:58:10
    Svara
  • Gud vad fint att få åka till Paris. Har två dokument med lite olika saker att göra, jag mejlar dem till dig! Hoppas ni får en fantastisk resa. Mitt största tips är i alla fall promenader i vackra parker under soliga dagar, en blir så satans lycklig då liksom.

    Alexandra 2014-03-13 11:49:19 http://alexandrasidgwick.blogg.se
    Svara
  • http://www.lecavernclub.com/

    Det här är en jazzbar i en källare med välvd tak. BÄST helt enkelt. Tillbringade två nätter i rad här när jag var i Paris med mitt stora gäng ett-år-i-frankrikesvenskar. Annars i Paris får man inte missa quartier latin, bara strosa runt. Marais är väl en självklarhet, men man får inte glömma bort alla andra fina delar! Och katakomberna är faktiskt värda ett besök, tycker jag. Men det kan vara rätt lång kö. Och GÅ överallt ^^ Man blir trött i fötterna, men en av mina största minnen är att gå hela vägen från Rue de Rivoli till Montmartre en tidig morgon. Vi kom fram precis när solen stigit till sin högsta höjd.

    Sophie 2014-03-13 11:31:44 http://sophistikerad.wordpress.com
    Svara
  • Om du inte redan gjort det, se Moulin Rouge! Bland det häftigaste jag upplevt :)

    Emilié 2014-03-13 10:24:45 http://fuckseasons.blogg.se
    Svara
  • I Montmartre finns det många fina andrahandsbutiker (t.ex. Homies i Rue des Abbesses) :)

    Hanne 2014-03-13 09:45:17 http://rougeimaginaire.blogspot.com/
    Svara
  • Och just ja: var lite turistig och köp med rött vin, salami och ost. Sätt er intill Eiffeltornet en kväll och njut. Varje heltimme efter 8 (tror jag) glittrar tornet i några minuter och det är så häftigt! Sen tycker jag att ni bör hålla utkik efter all streetart! Överallt är det coola graffitin som är värda att kolla på!

    Johanna 2014-03-13 09:38:19 http://joohani.blogg.se
    Svara
  • Gå till Le Pain Quotidien och ät en organisk och mysig frukost! Himla mysigt att sitta på uteserveringen en tidig morgon och känna hur det blir varmare och varmare, och ljusare och ljusare!

    Johanna 2014-03-13 09:32:51 http://joohani.blogg.se
    Svara
  • Hej Flora, när jag och min pojkvän var i Paris i höstas bodde vi två tunnelbanestationer frän kyrkogården Pere Lachaise. Vi var där två gånger under vår visit och gick bara omkring i höstsolen och tittade på de vackra gravarna. Det var superfint! Självklart letade vi ju upp de kända gravstenarna som tex. Oscar Wildes och Edith Piafs. Så tipstips! Utanför köpte vi en supergod crepe med citron på och delade på. Köpcentrerna var mindre roliga, allting var bara superdyrt. Men vi kanske gick till fel ställen. Att dricka vin om kvällarna på någon mysig restaurang var dock det bästa. Kram och hoppas du får en mysig resa!

    Mirjam 2014-03-13 09:11:42
    Svara
  • Maison nissim de camondo är ett jättevackert museum nära triumfbågen. Ett hem från början av 1900-talet inrett i 1700-talsstil. Bra ljudguide! Annars kan det vara värt att veta att nästan alla museum är gratis om en är under 26 och eu-medborgare!

    Frida 2014-03-13 08:53:53
    Svara
  • Fineste stedet i Paris: Kirkegården Pere Lachaise

    Veronika 2014-03-13 08:36:25
    Svara
  • Kolla in bloggen alicebremberg.forme.se, hon bor i Paris just nu och har delat med sig av massor med finfina tips. Kram!

    Malin 2014-03-13 08:32:24
    Svara
  • Hej! Bad tjänar du på din blogg?
    Den är jättefin! Kram

    Stina 2014-03-13 08:24:03
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!