Fyra saker.

DSC_2494Finns det något godare än frukost? En anledning till att jag har väldigt lätt att komma upp om morgnarna är tack vare min stora förkärlek till frukost. Jag liksom flyger upp (true story) för att göra i ordning den. DSC_3131Idag fick det bli rostis med prästost och äpple, kvarg med müsli, linfrön, kokosflingor, cashewnötter och plommon, samt te (har ont i halsen vilket är megapanik eftersom jag åker till Kalifornien i morgon). Nästa gång ska jag prova den här gröten.Festival för 17 Poster A3Min kompis Antina är med och anordnar Festival för 17, som kommer bli SÅ JÄKLA FETT (tyvärr är jag bortrest då, men ni kan väl gå i mitt ställe?). Hon skriver såhär: ”Kärrtorpmanifestationerna i december var ju väldigt politiska, med festivalen vill vi visa på kulturens kraft för att skapa engagemang och kämpa för ett samhälle som präglas av mångfald och jämlikhet.”

Festival för 17 behöver volontärer under fredagen, lördagen och söndagen! Anmäl dig med namn, mejladress och telefonnummer till [email protected], skriv också om det är något speciellt du vill jobba med.

Så här står det på hemsidan:
Den 6 september arrangerar Festival För 17 en festival på Nytorps gärde (Kärrtorp). Det kommer att bli en sprudlande och inspirerande heldagsfest med musik, utställningar, dans, workshops, mat, aktiviteter för barn och mycket mer. Dessutom arrangeras Spring för 17, ett inkluderande lopp där alla kan delta och där det viktiga är att göra något tillsammans. Vi vill stärka den lokala gemenskapen och engagemanget och låta glädje blandas med allvar! Den 6 september är det dessutom en vecka kvar till riksdags- landstings och kommunvalet. Vi vill därför samlas för att tillsammans prata om hur vi skapar ett samhälle präglat av tolerans, mångfald och jämlikhet. Vi vill skapa våra egna valfrågor och se bortom hur mycket vi kommer ha kvar i plånboken. En sådan rörelse är idag mer relevant än någonsin.
20_kuva collagePå Svt finns en himla fin dokumentär om Tove Janssons tidiga år som visas till och med den 6e september. Den handlar främst om hennes måleri (och mindre om Mumin), vilket är väldigt intressant.

Sist men inte minst: Dr Martens presskontakt hörde av sig till mig och frågade om jag ville lotta ut biljetter till en konsert på Debaser. Det vill jag förstås! Jag själv kan tyvärr inte gå, men tänker att det kan vara kul för er. Motivera här i kommentarsfältet varför just du ska vinna två biljetter, så drar Hanna en vinnare under morgondagen. Skriv även er mailadress i kommentaren.

”Den 11 september kommer Dr. Martens #STANDFORSOMETHING Tour till Stockholm och Debaser. Turnén som gör fem nedslag i lika många europeiska städer har ett enkelt löfte – att ge musikälskare chans att se några av de mest lovande brittiska akterna i intima lokaler, för en nära och personlig upplevelse. Huvudakt är ett av Storbritanniens mest lovande indierockband – Pulled Apart By Horses med brittiska Dinosaur Pile-Up och svenska Holograms som support-akter.”

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
9kommentarer
  • Hej Flora! Vill bara tipsa om att köpa Arlas kvarg istället för Garants. Arla har nämligen svenskproducerad mjölk i alla sina mejeriprodukter, medan Garant använder mjölk från Frankrike. Det är sååå viktigt att gynna svenska bönder även om en behöver offra några kronor. Kram!!

    Anna 2014-09-02 23:11:07
    Svara
  • Hej! Jag skulle vilja vinna konsertbiljetterna för att jag ÄÄLSKAR musik och TOTALälskar att gå på konserter och aldrig ens hört talas om Pulled Apart By Horses, Dinosaur Pile-Up eller Holograms men tycker det låter ASFETT och skulle ha det hur jäkla gött som helst om jag fick ynnesten att gå! *andpaus efter världens längsta mening* Sen så skulle jag även uppskatta det lite extra just nu när skolan satt igång och jag inte tycker det är det minsta okej att det nu ska dröja ytterligare 10 månader från och med nu innan det är sommar igen. Behöver kort och gott något kul och pepp att göra innan höstmörkret slukar mig totalt! (samt råkar ha en vän som känner precis likadant)

    Emily 2014-09-02 22:18:57
    Svara
  • Hej! Jag vill jättegärna vinna biljetterna eftersom jag precis denna vecka börjat på högskola i Stockholm, nyinflyttad och vilsen från slätten. Som tur är har jag redan träffat en annan nyinflyttad tjej och senast för några timmar sedan pratade vi om att vi måste gå ut tillsammans, ”vi måste gå till Debaser!” sa hon. Tänk att kunna ba: men hallå jag har två biljetter, let’s go! Så, låt inte denna möjlighet; att två fattiga studenter – jag och denna sköna norrlänning – ska lära känna varandra och eventuellt bli vapendragare & BFF’s runt Doc Martens & musik, gå i graven <3 min mail är: [email protected]

    Amanda 2014-09-02 22:17:31
    Svara
  • Men ååå frukost är ju det BÄSTA, jag går upp nästan en timme tidigare varje dag bara för att hinna äta riiiktigt länge och njuta. Ville bara ge mitt bästa kvargtips: blanda ut med vatten! Då blir kvargen len och krämig, tycker ibland att det kan bli väl torrt till musli.

    Anna 2014-09-02 18:49:28
    Svara
  • För några år sedan fick jag ett par Dr Martens av min mamma. Ett par vinröda med gula sömmar, exakt såna som jag velat ha så himla länge. Kruxet var bara att jag inte var tillräckligt självsäker för att ha dem på mig, trots att jag tyckte de var ungefär de ballaste jag någonsin sett. Min syster som är tre år yngre och otroligt mycket modigare pratade dock vett med mig och sa att jag måste ha dem på mig. Håkan hade ju dessutom exakt såna till sin sjömanskostym. Då kan man ju inte bara låta dem stå i garderoben? Fyra år senare och de vinröda kängorna är fortfarande mina självklara vapendragare när höstrusket smyger sig på. Som ett tack till min syster för att hon fick mig att börja använda skorna och för att hon helt enkelt är bäst så skulle jag vilja ta med henne på detta. Dessutom har hon sjukt bra musiksmak och en förkärlek för britter så det vore ju perfekt.

    Lisa 2014-09-02 13:06:59
    Svara
  • Har hört att detta ska bota all förkylning och halsont på ett kick (fick höra det lagom tills att jag blev frisk nu senast) men prova den vettja! : http://www.apotea.se/coldy-halsspray-30-ml

    Emelie 2014-09-02 12:42:09 http://unvelo.se/
    Svara
  • men herregud vad jag VERKLIGEN vill vinna pga älskar musik och allt som är brittiskt (typ som mina docs hehe). Det är väl därför jag borde vinna, älskar brittisk musik och konserter mest i hela världen.

    josefin wikman 2014-09-02 12:11:31
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!