Vietnamesiska vårrullar är min bästa vad-fasen-ska-vi-äta-till-middag-mat. Det är busenkelt – bara att skära upp de grönsaker du gillar och blanda ihop en god dippsås och sen är det klart! Alla får göra sina egna rullar och det är roligt om det finns många ingredienser att välja på så att var och en kan göra sin favorit. Dessutom är det helveganskt.
Rispappret blöter du i ljummet vatten i några sekunder och sedan lägger du på ingredienserna. Såhär viker du ihop’et!
Jag brukar välja ingredienser efter konsistens och smak. Äpple är syrligt, sött och krispigt. Avokado är mjukt. Nötter är knaprigt. Ni hajar. Den här gången använde vi grönkål, böngroddar, äpple, avokado, gurka, morötter, rostade cashewnötter och svarta sesamfrön. Vi brukar även fylla rullarna med bladspenat, sockerärter och råa, tunt skivade rödbetor. Andra alternativ är tofu och risnudlar!
Till dippsåsen (som räcker till 2 personer) behöver du:
1 msk sesamfrö
0,25 dl olivolja
0,5 tsk senap
1 msk äppelcidervinäger
1 tsk agavesirap
2 dadlar
1 tsk citronsaft
1,5 msk soya
0,5 vitlöksklyfta
2 msk jordnötssmör
Mixa ihop alltsammans, doppa och NJUT. You are in for a treat.
Translation: The best vietnamese spring rolls with a peanut butter dip. Soooo good.
Åh vad gott det är med vårrullar en får plocka ihop själv.
Vi brukar kalla dem Hipstertacos :)
Mmm så gott det ser ut! Har du något tips på en alternativ dippsås som är god och passar bra till rätten för någon som är allergisk mot jordnötter?
använd tahini i stället :)
AHMAGAD va fina dina blir!! måste träna min vikteknik känner jag. men. hur gör ni med rispapprena!? jag brukar stå i köket och rulla ihop alla och sen servera allt på en gång för jag fattar inte hur det ska få plats på bordet! lägger du alla i blöt innan? men de klibbar väl bara ihop om man travar’om iofs. blöter ni dem vid bordet? haha åh känner mig så dum aja mvh En Som Undrar
såååå najs med vårrullar! kan tipsa om 2 andra såser att ha i/doppa i: hoisinsås som köps färdig att äta! men även att göra sin egen på fisksås, olja, soya, koriander, chili och vitlök!!
ÄLSKAR vårrullar, så sjukt smarrigt!