om mig

VIETNAMESISKA VÅRRULLAR MED JORDNÖTSDIPP

DSC_2189

Vietnamesiska vårrullar är min bästa vad-fasen-ska-vi-äta-till-middag-mat. Det är busenkelt – bara att skära upp de grönsaker du gillar och blanda ihop en god dippsås och sen är det klart! Alla får göra sina egna rullar och det är roligt om det finns många ingredienser att välja på så att var och en kan göra sin favorit. Dessutom är det helveganskt.

DSC_2159

Rispappret blöter du i ljummet vatten i några sekunder och sedan lägger du på ingredienserna. Såhär viker du ihop’et!

DSC_2195

Jag brukar välja ingredienser efter konsistens och smak. Äpple är syrligt, sött och krispigt. Avokado är mjukt. Nötter är knaprigt. Ni hajar. Den här gången använde vi grönkål, böngroddar, äpple, avokado, gurka, morötter, rostade cashewnötter och svarta sesamfrön. Vi brukar även fylla rullarna med bladspenat, sockerärter och råa, tunt skivade rödbetor. Andra alternativ är tofu och risnudlar!

Till dippsåsen (som räcker till 2 personer) behöver du:

1 msk sesamfrö 
0,25 dl olivolja 
0,5 tsk senap 
1 msk äppelcidervinäger 
1 tsk agavesirap 
2 dadlar 
1 tsk citronsaft 
1,5 msk soya 
0,5 vitlöksklyfta
2 msk jordnötssmör

Mixa ihop alltsammans, doppa och NJUT. You are in for a treat.

DSC_2174

Translation: The best vietnamese spring rolls with a peanut butter dip. Soooo good. 

6 kommentarer
  • Åh vad gott det är med vårrullar en får plocka ihop själv.
    Vi brukar kalla dem Hipstertacos :)

    Cicci 2015-04-13 09:02:18
    Svara
  • Mmm så gott det ser ut! Har du något tips på en alternativ dippsås som är god och passar bra till rätten för någon som är allergisk mot jordnötter?

    Louise 2015-04-11 17:26:43
    Svara
    • använd tahini i stället :)

      Flora Wiström 2015-04-23 23:11:03
      Svara
  • AHMAGAD va fina dina blir!! måste träna min vikteknik känner jag. men. hur gör ni med rispapprena!? jag brukar stå i köket och rulla ihop alla och sen servera allt på en gång för jag fattar inte hur det ska få plats på bordet! lägger du alla i blöt innan? men de klibbar väl bara ihop om man travar’om iofs. blöter ni dem vid bordet? haha åh känner mig så dum aja mvh En Som Undrar

    chrissy 2015-04-11 14:05:50 http://highfivelivet.blogspot.se
    Svara
  • såååå najs med vårrullar! kan tipsa om 2 andra såser att ha i/doppa i: hoisinsås som köps färdig att äta! men även att göra sin egen på fisksås, olja, soya, koriander, chili och vitlök!!

    clara 2015-04-11 13:11:44
    Svara
  • ÄLSKAR vårrullar, så sjukt smarrigt!

    Linnéa 2015-04-11 09:50:26 http://berglundlinnea.wordpress.com
    Svara
Visa alla kommentarer
Skicka Kommentar

Tack, din kommentar publiceras när den godkänts av en redaktör.

Mode
Emelie Wikström
senaste
Man
Martin Hansson
1 tim
Creative
Sandra Beijer
1 tim
Creative
Flora Wiström
1 tim
Hälsa
Träningsglädje
2 tim
Home
Andrea Brodin
2 tim
Creative
Sandra Hjort
2 tim
Man
nycstreetjournal
9 tim
Hälsa
Foodjunkie
10 tim
Man
Kevin Triguero
10 tim
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
11 tim
Hälsa
Fannie Redman
13 tim
Hälsa
Josefines Yoga
17 tim
Mode
Fanny Ekstrand
17 tim
Lifestyle
Linn Herbertsson
18 tim
Mode
Petra Tungården
18 tim
Lifestyle
Dasha Girine
19 tim
Lifestyle
Tess Montgomery
19 tim
Hälsa
Anja Forsnor
21 tim
Man
Johan Hurtig
23 tim
Hälsa
PT-Fia
1 dag
Man
Niklas Berglind
1 dag
Home
Sanna Fischer
1 dag
Home
Julia K
1 dag
Mode
Pamela Bellafesta
1 dag
Mode
Linn Eklund
1 dag
Creative
Sara Edström
1 dag
Lifestyle
Sanne Alexandra
1 dag
Home
Amelia Widell
2 dag
Creative
Linn Wiberg
2 dag
Man
Philip Conradsson
3 dag
Man
Charlie Lindström
3 dag
Hälsa
Hanna Göransson
3 dag
Home
Daniella Dansson
4 dag
Hälsa
Raw Clarity
7 dag