om mig

VIETNAMESISKA VÅRRULLAR MED JORDNÖTSDIPP

DSC_2189

Vietnamesiska vårrullar är min bästa vad-fasen-ska-vi-äta-till-middag-mat. Det är busenkelt – bara att skära upp de grönsaker du gillar och blanda ihop en god dippsås och sen är det klart! Alla får göra sina egna rullar och det är roligt om det finns många ingredienser att välja på så att var och en kan göra sin favorit. Dessutom är det helveganskt.

DSC_2159

Rispappret blöter du i ljummet vatten i några sekunder och sedan lägger du på ingredienserna. Såhär viker du ihop’et!

DSC_2195

Jag brukar välja ingredienser efter konsistens och smak. Äpple är syrligt, sött och krispigt. Avokado är mjukt. Nötter är knaprigt. Ni hajar. Den här gången använde vi grönkål, böngroddar, äpple, avokado, gurka, morötter, rostade cashewnötter och svarta sesamfrön. Vi brukar även fylla rullarna med bladspenat, sockerärter och råa, tunt skivade rödbetor. Andra alternativ är tofu och risnudlar!

Till dippsåsen (som räcker till 2 personer) behöver du:

1 msk sesamfrö 
0,25 dl olivolja 
0,5 tsk senap 
1 msk äppelcidervinäger 
1 tsk agavesirap 
2 dadlar 
1 tsk citronsaft 
1,5 msk soya 
0,5 vitlöksklyfta
2 msk jordnötssmör

Mixa ihop alltsammans, doppa och NJUT. You are in for a treat.

DSC_2174

Translation: The best vietnamese spring rolls with a peanut butter dip. Soooo good. 

Kommentera
Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...

Du glömde fylla i ditt namn!

6 kommentarer
  • Åh vad gott det är med vårrullar en får plocka ihop själv.
    Vi brukar kalla dem Hipstertacos :)

    Cicci 2015-04-13 09:02:18
    Svara
  • Mmm så gott det ser ut! Har du något tips på en alternativ dippsås som är god och passar bra till rätten för någon som är allergisk mot jordnötter?

    Louise 2015-04-11 17:26:43
    Svara
    • använd tahini i stället :)

      Flora Wiström 2015-04-23 23:11:03
      Svara
  • AHMAGAD va fina dina blir!! måste träna min vikteknik känner jag. men. hur gör ni med rispapprena!? jag brukar stå i köket och rulla ihop alla och sen servera allt på en gång för jag fattar inte hur det ska få plats på bordet! lägger du alla i blöt innan? men de klibbar väl bara ihop om man travar’om iofs. blöter ni dem vid bordet? haha åh känner mig så dum aja mvh En Som Undrar

    chrissy 2015-04-11 14:05:50 http://highfivelivet.blogspot.se
    Svara
  • såååå najs med vårrullar! kan tipsa om 2 andra såser att ha i/doppa i: hoisinsås som köps färdig att äta! men även att göra sin egen på fisksås, olja, soya, koriander, chili och vitlök!!

    clara 2015-04-11 13:11:44
    Svara
  • ÄLSKAR vårrullar, så sjukt smarrigt!

    Linnéa 2015-04-11 09:50:26 http://berglundlinnea.wordpress.com
    Svara
Hälsa
Träningsglädje
senaste
Creative
Linn Wiberg
57 min
Lifestyle
Tess Montgomery
1 tim
Hälsa
Fannie Redman
1 tim
Mode
Pamela Bellafesta
1 tim
Home
Andrea Brodin
1 tim
Hälsa
Foodjunkie
1 tim
Creative
Sara Edström
1 tim
Lifestyle
Elin Johansson
3 tim
Lifestyle
Sanne Alexandra
4 tim
Creative
Sandra Hjort
6 tim
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
7 tim
Mode
Petra Tungården
7 tim
Man
Martin Hansson
8 tim
Hälsa
Anja Forsnor
8 tim
Man
Kevin Triguero
9 tim
Lifestyle
Linn Herbertsson
9 tim
Mode
Linn Eklund
10 tim
Home
Julia K
11 tim
Hälsa
Josefines Yoga
11 tim
Hälsa
PT-Fia
12 tim
Man
nycstreetjournal
12 tim
Creative
Sandra Beijer
12 tim
Creative
Flora Wiström
13 tim
Mode
Emelie Wikström
2 dag
Man
Philip Conradsson
2 dag
Home
Sanna Fischer
2 dag
Lifestyle
Dasha Girine
2 dag
Mode
Chrystelle Eriksberger
3 dag
Man
Johan Hurtig
4 dag
Home
Amelia Widell
4 dag
Mode
Fanny Ekstrand
4 dag
Man
Niklas Berglind
5 dag