NÄR SOMMAREN KOM TILL HÄSINGLAND

DSC_2188

Efter att det varit regnigt i flera dagar så blev det äntligen lite soligt på vårt landställe. Skönt!

DSC_2177

De flesta ur min släkt hade anlänt inför midsommarhelgen. Såhär ser det allt som oftast ut vid lunch: Familjerna samlas på gårdsplanen och tar med sig sin egen mat för att äta tillsammans. Majsigt.

DSC_2166

Jag hade lagat en av mina standardrätter. Eller okej, min och min är väl lite att ta i, receptet är härifrån. Det är en varm sallad gjord på linser och ugnsrostad fänkål, sötpotatis och gul lök. Till det serveras stekt halloumi. Ääälskar den här rätten och alla köttisar som jag har serverat den till säger ”åh gud vad gott” eller ”om det är såhär gott att vara vegetarian så förstår jag varför du är det”. Till och med min nittioettåriga farmor som är uppväxt på kokta potäter, köttbitar och brunsås. Ändå ett bra betyg!

DSC_2222

Nollåttan Uma var på plats!

DSC_2190

Samt hennes ungar.

DSC_2230

Mina kusiner hade ett kattungedagis i ett av rummen. De var så himla fina med de små lurviga djuren. Klappade dem varsamt, lekte med dem, gav dem mat och en massa massa kärlek. ”Nu sover katterna middag, och sen blir det utelek, och sen blir det lunch, och sen blir det inomhuslek.”

DSC_2233

Katterna verkade faktiskt älska uppmärksamheten.

DSC_2244

Stella säger mjau!

DSC_2250

Mjau mjau!

DSC_2405

Vår tomt ligger ju intill älven så när solen tittade fram samlades alla vid strandkanten för att bada. Två dopp om dagen blev det! Jag har bestämt mig för att bada ofta i sommar trots att kroppen skriker nej nej nej. Tänker att det är bra för att behålla barnasinnet.

midsommar

Älsklingsmamma och älsklingsfelle.

DSC_2057

Sommaren kommer lite senare i Hälsingland så syrenen blommade fortfarande. Lyrrigt.

DSC_2093

Dagen därpå firade vi midsommar, men det får ni se en annan dag! Puss puss.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
10kommentarer
  • Thank you so much for sharing my recipe! Looks fantastic! I hope you all enjoyed it. xo

    Allison 2015-07-04 14:24:27 http://www.yummybeet.com
    Svara
  • Åh på traditionen att duka långbord på gården. Så fin grej!

    ISA 2015-06-25 23:28:02 http://isabyl.devote.se
    Svara
  • Åh såg himla gott ut! Älskar när du tipsar om bra matbloggar :D

    Tuva 2015-06-25 21:12:51 http://www.tanttuva.se
    Svara
  • Hej Flora!

    Jag behöver hjälp med min veggie-lasagne och vänder mig därför till experten!

    Har lagat lasagne vid två tillfällen, men den blir alltid så vattning?! Jag har haft i squash/aubergine och testat att både ha i de råa samt ”koka ner” dem i en tomatsås med typ lök, bönor, krossad tomat, spenat och morötter… Men oavsett hur jag gör så är det typ en sjö av vätska när jag ska ta en bit av lasagnen. (Den är inte lika vattning dagen efter då den stelnat i kylskåp, men man vill ju att den ska vara god när den är nygjord ju!)

    Blir det så för dig med, eller vad har du för trick? Beror det på att grönsaker har så mycket vätska i sig som frigörs i ugnen typ? För när jag gjort lasagne med köttfärssås i (i mitt tidigare köttätande liv) så har jag inte upplevt att den blivit på samma sätt.

    Tycker även det känns konstigt att den blir vattnig även om jag gör en tomatsås med alla grönsaker, för den får ju puttra ett bra tag på spisen så den är hyfsat ”fast” när jag lägger den i lager i ugnsformen, då har den inte varit vattnig alls utan det blir i ugnen… Alltså, lite svårt att förklara kanske, men hoppas du förstår och har ett knep för det är deppigt att få en vattnig lasagne när man kämpat med så fantastiska råvaror :/

    Puss och ha en SUPERSOMMAR <3

    julia 2015-06-25 18:16:26
    Svara
  • så himla fint allt! fick typ årets första sommarfeeling. plus: du inspirerar mig så sjukt mycket med maten! jag ska fasen bli veg.

    Emilia 2015-06-25 14:07:42
    Svara
  • åh men vad mysigt! Får cute agression av alla små katter, de är ju så himla himla supergulliga!

    Myhrans 2015-06-25 10:17:32 http://myhrans.devote.se
    Svara
  • Så fine katter! <3

    Synnøve 2015-06-25 10:03:56 http://itadakimat.com
    Svara
  • Åh men vad skönt, det med din paradrätt. Som att lätta på trycket lite….. Att dem gillade det. Jag själv har ickeveggosar runtom mig som inte ens ifrågasatt sitt levnadssätt (vilket är jobbigt i sig att veta, kan jag tycka) men självklart får alla leva som dem vill osv, man är ju inte den som vill va en jobbig jävel. Det är otroligt påfrestande speciellt när man är med familj och släkt ibland även vänner att hamna i nån slags försvarsposition. Inte att försvara själva veganismen för de flesta idag vet vad det handlar om, men att det faktiskt ÄR GOTT och det ÄR ENKELT och inte alls begränsande utan istället superenkelt och superlogiskt! Sådana små glimtar av förståelse och ett ”mmmums” eller ”aha:)” kan betyda så mycket!❤️

    Al 2015-06-25 09:10:31
    Svara
  • Åh! Dina bilder är så vackra!

    linnea 2015-06-25 08:26:08
    Svara
  • Such a wonderful midsummer! And the cat is so cute <3
    xx Rena
    International Giveaway: Bags are More Than Fun for Me
    www.dressedwithsoul.com

    Rena 2015-06-25 07:24:43 http://Www.dressedwithsoul.com
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!