Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Veganska lussebullar

andra advent flora wiström7

Trixet för att veganisera lussebullar är att ha silkestofu i smeten! Det smakar absolut ingenting men gör dem supersaftiga. Mh-yes. Vi fyllde bullarna med mjölkfritt margarin, mandelmassa och apelsinzest, men det går såklart utmärkt att bara göra vanliga lussekatter. Jag har gjort det här receptet många gånger så jag looovar att det är bra!

→ Ursprungsreceptet är från Marikkas vegetariska!


Veganska lussebullar

med mandelmassa och apelsinzest
ca 50 stycken

Du behöver:

5 dl växtgrädde (t.ex. Oatly iMat)
300 g silkestofu (dvs mjuk)
2 g saffran
1 krm salt
1,5 dl socker
50 g färsk jäst för söta degar
16 dl vetemjöl
150 g mjölkfritt margarin + extra för fyllning
apelsinzest från en halv apelsin
mandelmassa

Gör såhär:

1. Smula jästen i en stor bunke.

2. Smält smöret och tillsätt mjölken och tofun i kastrullen. Vispa tills smeten är slät och fingervarm.

3. Häll smörblandningen över jästen. Blanda så att jästen löser upp sig.

4. Tillsätt socker, saffran och salt.

5. Tillsätt lite mjöl i taget och arbeta ihop degen tills den släpper från bunken. Tillsätt mer mjöl om det behövs, men inte för mycket för då blir degen torr.

6. Låt jäsa under en handduk i 40 minuter (ha mjöl i botten av bunken så att degen inte fastnar i kanterna).

7. Sätt ungen på 225 °C.

8. Mjöla din arbetsbänk och knåda degen litegrann tills den blir smidig. Var alltid noga med att inte använda mer mjöl än nödvändigt!

9. Dela degen i 4 och kavla ut rektanglar. Hyvla mandelmassa, mjölkfritt margarin och apelsinzest ovanpå. Gör snurrade bullar enligt Underbara Claras princip. Alternativt skippa fyllningen och gör vanliga lussekatter.

10. Låt bullarna jäsa i 15 minuter under en handduk.

11. Pensla dem med växtgrädde och toppa med pärlsocker.

12. Grädda lussebullarna i mitten av ugnen i 7 minuter eller tills de fått fin färg på toppen.

veganska-lussebullar

(gif)

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
7kommentarer
  • Ska det verkligen vara 2 gram saffran i dessa lussekatter?! Så mycket, wow! Måste nog börja använda flera påsar i mina lussekatter, haha!

    Cecilia 2016-12-13 16:33:54
    Svara
  • jif eller gif?

    Tihi 2016-12-10 23:20:33
    Svara
  • Hej Flora! Jag lyssnade på ert senaste podd-avsnitt idag och fastnade för biten där du berättar att du satt in en hormonspiral. Roligt eftersom jag också nyligen har satt in en hormonspiral för första gången. Hoppas att vi båda kommer att känna oss nöjda! Har du kanske lust att skriva lite om dina tankar kring hormonspiral? Vad fick dig att vilja testa detta alternativ och hur känner du inför hormoner? Minns ju att du har använt p-dator innan. Kram, Mimmi

    Mimmi 2016-12-10 20:45:18
    Svara
  • tack kaja som kommenterat nedan. undrade det precis!!!!! måste lyssna ❤️

    Amanda 2016-12-10 19:25:55 http://amandamariajosefina.se
    Svara
  • Hei! Hvis dere har sett siste SKAM og lurer på hvem som synger så vakkert i kirken; Det er Nils Bech! Check him out, han er en fantastisk sanger/skuespiller/artist/performance kunster.
    <3<3<3

    Kaja 2016-12-10 13:26:34
    Svara
  • Åh vad smart med silkestofu i degen! Är förresten himla nyfiken på vad du planerar att äta på julbordet? Om du nu är så uppstyrd att du tänker på det redan nu, hehe :)

    Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Hälsa
Fannie Redman
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Vanja Wikström
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Dasha Girine
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Home
34 kvadrat
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Sandra Beijer
Hälsa
Träningsglädje
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Elin Johansson
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Petra Tungården
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Makeup by Lina
Man
Niklas Berglind
Mode
Chrystelle Eriksberger