Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Monki talks – fråga på!

DSC_8542 copy

Jag har blivit inbjuden att medverka i en webbfilm som Monki ska göra, förhoppningsvis den första i en serie. Monkis idé är att de vill att tjejer ska våga uttrycka och vara sig själva, men hur vågar en egentligen det?  Jag och ett gäng andra bloggare ska svara på frågor om sådant! Det är ni som ställer frågorna (det kan handla om jobb, familj, utbildning, relationer, kläder och stil, självkänsla, kroppsfrågor – allt möjligt alltså) och så väljer vi ut några stycken som vi svarar på i filmen! Fråga på!

Translation: I will participate in a web film about self-esteem, made by Monki. Send me a question and hopefully I will answer it in the film!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
30kommentarer
 • alltså åh du är bäst. tror jag såg på en av de andra bloggarnas instagram att ni redan spelat in, så ställer ingen fråga den här gången.

  fanny darling 2013-10-10 22:49:52 http://fannydarling.devote.se
  Svara
 • HELT underbar bild. En blir glad av den!!!

  isabel 2013-10-10 21:37:47
  Svara
 • Hur gör man för att lämna sin mammas/pappas trygga famn och flytta hemifrån? Ett år kvar på gymnasiet och undrar hur sjutton det ska gå, trots att jag är van vid att klara mig själv. Rent praktiskt är jag säker, men vad händer med tryggheten?

  Hanna 2013-10-09 23:36:04
  Svara
 • Alltså hur kan man vara sig själv alltid, i alla sammanhang? Jag älskar verkligen att bilda nya konstakter och att ha intressanta diskussioner med vänner och bekanta men å andra sidan så kan jag bli så himla blyg inför vuxna människor och en del yngre också för den delen. Jag tror att detta såklart bygger på någon viss osäkerhet inom mig själv, att jag är rädd för hur den äldre generationen ska döma mig samt hur jag känner att åh, de ( yngre) är så mycket bättre än mig och utstrålar så himla mycket mer fastän jag själv är en väldigt glad person. Det ligger ju i mig själv med det som är så himla himla jobbigt är att det syns så himla mycket utåt eftersom jag rodnar så lätt och detta har blivit så jobbigt och besvärligt! Så nu är frågan den hur jag ska komma ur detta, har du några peppenade tips?!

  Rebecka 2013-10-09 22:10:13
  Svara
 • Vad gör man om man känner att man inte riktigt kan vara sig själv i ett förhållande? När man varit tillsammans i ett och ett halvt år men fortfarande är rädd för att säga och göra vissa saker för att man är rädd att bli kritiserad? Vad gör man om man mår dåligt av detta men fortfarande älskar personen till döds?

  moa 2013-10-09 20:31:33
  Svara
 • Hur bemöter man argumentet ”Bara ordet feminism går emot allt feminister kämpar för” och vad gör man åt de människor som när man frågar säger de att de är för jämställdhet men inte slutar förlöjliga feminister och skämta sexistiskt. Behöver rådgivning.

  Carolina 2013-10-09 19:15:06
  Svara
 • Så roligt!

  Hur gör en för att finna sig själv gällande kläder? Vad gör man om man dessutom inte har en alltför stor plånbok, knappt några RIKTIGT bra secondhand, inte har pengar till att resa runt i landet för att finna några heller? När jag väl letar så hittar jag inget, för att jag inte riktigt vet vad jag är ute efter..

  Filippa 2013-10-09 19:11:55
  Svara
 • SÅ RÄTT!! Kul baby!!

  Din Maja 2013-10-09 17:54:46
  Svara
 • Hur ändrar man sitt beteende för att visa att man vill står upp emot ojämnlikheterna i samhället? Om man inser att man uppfostrats till ”den duktiga flickan” och på något sätt vill komma ur det och visa att den aktuella maktbalansen inte är okej, hur gör man skillnad på en ”lagom nivå”?

  E 2013-10-09 17:53:41
  Svara
 • Vill bara säga att din blogg och dess positiva klang är underbar och att du inspirerat mig på så många områden, feminism bland annat! Tack

  A 2013-10-09 17:48:35
  Svara
 • åh, vad roligt för dig! :D

  melanie 2013-10-09 17:05:50 http://fames.se/melaniefreij
  Svara
 • Har på senare tid äntligen börjat hitta mig själv, den jag vill vara, har börjat se på saker och ting annorlunda. Har börjat tycka väldigt mycket kring feminism, människors lika värde och viktiga världsfrågor bl.a. Men känner att inget i mitt kompisgäng just nu är på samma plan som jag. Vill ju kunna sitta och diskutera sådant här, känna att jag har något och komma med, känna mig klok. Älskar mina vänner men känner att jag måste utforska denna nya sida av mig, vart kan jag söka mig?

  J 2013-10-09 17:03:14
  Svara
 • Grymt Flora! Kul och grattis!

  Emelie 2013-10-09 16:29:28 http://www.enblommigtekopp.se
  Svara
 • Just nugår jag i nian, först och främst år jag på en underbar skola där alla är jämnlika (förutom skillnaden mellan de yngsta och äldsta som jag knappt tror går att få bort) speciellt i min klass där vi är som en familj, alla respekterar varandra osv och just nu trivs jag så himla bra och känner mig vääldigt säker på mig själv, men ibland när jag träffar jag nya mänskor blir jag såååå himla blyg..och nu om ett år ska vi ju börja gymnasiet och jag är bara så rädd att jag tappar all min självständighet och självsäkerhet när jag hamnar bland så många nya mänskor.. Vad tror du är bästa sättet att liksom behålla de ”saker” jag har rabblat upp här..? har du några tips? :) kram!!

  Anonym 2013-10-09 16:13:34
  Svara
 • Hej.
  Hur skapar man ett sunt ätbetende och en sund syn på sin egen kropp?
  Jag är 172cm och pendlar mellan 59-65 kg. I perioder är jag supernyttig, tränar, äter mindre, tar hungernedsättande (naturliga) piller, går ner till 59-61 kg, och då tycker jag verkligen om min kropp, har inga problem att vara i bikini, är nöjd, mår bra. Lovar att jag ska hålla det, inte bli fet runt magen igen. Aldrig igen.
  Sen kommer julen, eller jag är lycklig, känner mig nöjd med min kropp, tänker att vad gör en chokladkaka, lite chips, en pizza?
  Och innan jag fattar det själv så är jag okontrollerat onyttig ett tag, som för att jag börjat äta onyttigt så är det lönlöst att äta måttligt och det är lika bra att passa på under denna perioden när jag låter mig själv äta skit. Så går jag upp till 63-65, hatar min kropp, vägrar ha på mig halva min garderob, skulle aldrig visa mig bikini och mår illa av att se mig själv i spegeln. Funderar på att spy efter måltider, försöker ibland. Alltså: Jag hittar ingen mittpunkt där jag kan äta något onyttigt ibland men är överlag nyttig. Fösökt äta ett sunt mittemellan men går bara inte? Vad fan är det för fel på mig?

  Li 2013-10-09 15:10:56
  Svara
  • Svar på Lis kommentar.

   LI: För det första = inte tala om vikt/skriva några nummer på en blogg där majoriteten av alla läsare antagligen är unga tjejer och många med ät/kroppsproblem.

   För det andra = bry dig in om vågen. Klyschigt, men sant.

   För det tredje = sök hjälp hos någon. Antingen ätstörningsenhet, kurator, terapeut eller någon annan. Prata med någon. Gå verkligen in för att försöka ändra ditt tankesätt och din självbild (dvs jobba på det så gott det går). Försök att reducera din mediakonsumtion med bara väldigt smala människor och smala bloggerskor. Jag lovar, om du ser mer människor som är ”större” och ”plus size” och som vågar bära upp det med stolthet, så kommer du också att kunna förstå att även du kan vara vacker, även om du väger mer. Det hjälpte faktiskt mig mycket när jag började följa tumblrs med kurviga kvinnor. Matproblem handlar såklart in bara om utseendet, men att se fler olika sorters kroppar kan få en att förstå att man själv är vacker, också. ATt man inte måste vara en xs-s för att förtjäna lycka, självsäkerhet eller att känna sig snygg.

   Jag har haft ätstörningar i många år men börjar bli bättre. Jag har gått i terapi, pratat med nära och kära och slutat följa massa fitsposkit och istället börja konsumera mer curvespo (inte för att vältränade eller smala personer är dåliga eller nånting, eller att idealet borde vara större för ärligt talat borde det inte finnas några ideal alls, bara att fitspo/thinspo får mig att känna att jag måste vara smal också = triggar till självsvält).

   Kanske lite förvirrande kommentar, men jag hoppas att det ordnar sig, Li. Jag mår i alla fall mycket bättre idag och jag hoppas att du gör det snart också. Så länge du verkligen, verkligen vill må bättre, så kommer du kunna göra det. Det kommer att gå upp och ner, men du kommer klara det. Puss.

   Erika 2013-10-09 20:49:47
   Svara
 • How did you started to accept/love your body? (your always seem super confident) Do you care what other people think about your clothingstyle? How do you react to other people not liking your armpits? You are one of my favorite blog girls that i look up to and you inspire me a lot. I love you flora :) <3

  lev 2013-10-09 13:38:26 http://es-ist-mir-juppe.tumblr.com
  Svara
 • vill bara säga att du är grym!!

  stina 2013-10-09 13:35:01
  Svara
 • Blir så inspirerad av din fina blogg och dig. Ville bara säga tack. Kram

  Maja 2013-10-09 13:33:09
  Svara
 • Hur blir några ord och meningar en hel text? Vad gör man för att det inte ska sätta stopp så fort man kommer till en A4-sida?

  Henrietta 2013-10-09 12:39:36 http://henriettaochjohanna.blogspot.no
  Svara
 • åh, kul!

  elin 2013-10-09 12:22:03 http://elinfelicias.blogg.se
  Svara
 • rakar du dig inte under armarna?

  E 2013-10-09 12:19:03
  Svara
 • Vad gör man när man verkligen vill ha honom lika ofta som man nog inte vill det?

  Anna 2013-10-09 11:43:17
  Svara
 • Hej! En lite orelaterad fråga men förhoppningsvis kan du svara på den här. Funderar på en liten tripp till Irland, vilket hotell bodde du på när du var där?
  Tack för en otroligt grym blogg och vad kul att du ska vara med i webbfilmen!

  Mari 2013-10-09 11:37:18
  Svara
 • Rolig idé. Hur ställer du dig till otrohet? Tror du att man kan gå vidare med sin partner efter det?

  Elis 2013-10-09 09:29:37
  Svara
 • hur gör man för att inte bry sig ett skit om vad andra tycker om ens kläder, stil, kropp o så?

  frida 2013-10-09 09:09:24 http://stummaord.blogg.se
  Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!