Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Sju recept.

Nu är det måndag, vilket innebär ny vecka och ny mat som ska lagas. Jag tycker att vi nästan alltid handlar samma saker när vi är i mataffären (grönsaker av olika slag, pasta, ostar, bacon osv). För att undvika det så brukar jag förbereda mig lite innan jag går och handlar genom att titta igenom min matmapp på Pinterest. Här kommer sju recept jag är sugen på att testa. Vissa är mer invecklade än andra, men jag tänker att de i alla fall kan fungera som inspiration. De flesta av recepten har amerikanska mått, så här kommer en måttomvandlare.

Untitled-1

Kycklingköttbullar med tabasco i kryddig tomat- och aprikossås.
Frukt kan vara lite läskigt att ha i varm mat men blir ofta supergott. Jag skulle laga den här rätten utan att den blir alltför stark, eftersom jag är rätt så (underdrift) känslig när det kommer till kryddstark mat. Men visst låter detta gott till pasta?

Untitled-2

Grillad, gratinerad zucchini.
Detta är en favorit som vi gör hemma ibland. Det går såklart bra att ugnssteka zucchinin också, och så lägger en på allt som är gott (förslagsvis pesto, grönsaker, bönsalsa och fetaost).

Untitled-3

Kål- och svamplasagnerullar i krämig gorgonzola- och blomkålssås.
Detta recept låter helt sagolikt tycker jag! Det är så lätt att fastna i vanliga rutiner när det kommer till pasta i allmänhet och lasagne i synnerhet, därför tycker jag att detta låter som ett utmärkt substitut.

Untitled-4

Prosciuttoinlindade omeletter med spenat, rostad paprika och getost.
Perfekt som en lunch på helgen, till exempel. Busenkelt att göra dessutom!

Untitled-5

Halloumisallad á la medelhavet.
Såg halloumin och bara HERRE GUD vad gott. Alltså, jag älskar halloumi och den här salladen är kanske inget innovativt men ändå. Couscous, grönsaker, halloumi = utmärkt kombination.

Untitled-6

Soppa med rostad butternutpumpa och kokos.
Jag har aldrig lagat något med butternut (det är ju typiskt amerikanskt men butternut finns att köpa i svenska matbutiker också) och är jättesugen på att göra en soppa på det. Här kombineras pumpan med kokos, vilket låter spännande tycker jag.

Untitled-7

Kryddig fisksoppa med majskolvar och räkor.
Tveksam gällande jätteräkorna men de kan ju givetvis bytas ut mot vanliga räkor. Få saker är så goda som en riktigt bra fisksoppa tycker jag, och denna låter ju onekligen supergod.

Translation: 7 recepies for 7 days. They are all in english, so no translation needed!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
7kommentarer
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!