Mina bästa tv-serier.

Nu var det ett tag sedan jag tipsade om bra TV-serier, så här kommer ett lass. Några äldre, några nya. Varning för att de distraherar i pluggandet och tar upp all er vakna tid för att de är så bra!

skins copy

Skins. Kanske den serien som över huvud taget fick mig att börja titta på tv-serier. Om ett gäng ungdomar i England och allt vad ungdomen kan innebära. Varje generation ungdomar har två säsonger och sedan byts de ut mot ett nytt gäng. De första säsongerna är bäst tycker jag men det är upp till var och en att avgöra.

girls

Girls. Min one and only favoritserie, för att den är så rätt i tiden och rolig och smart. Om Hannah och hennes vänner i New York som kämpar för sin tillvaro. Skriven, regisserad och spelad av Lena Dunham som är en av mina största idoler.

misfits

Misfits. Några ungdomar träffar varandra när de har samhällstjänst och vid en storm blir de alla träffade av blixten och får superkrafter. Superkul. Även här är de första säsongerna bäst.

ora

Orange is the new black. En BRILLIANT tv-serie som alla borde se. Om Piper Chapman som hamnar i fängelse flera år efter att hon begått ett brott åt sin dåvarande flickvän. Spänningen stiger när det visar sig att Pipers ex också sitter av sitt fängelsestraff på samma plats. Karaktärerna är så välarbetade och roliga att det inte är klokt.

down

Downton Abbey. Ett kostymdrama som tar start vid Titanics förlisning 1912 och handlar om familjen Grantham, earlen och grevinnan med sina döttrar, som bor på slottet Downton Abbey i England. Förutom att vi får följa familjens intriger och händelseförlopp, får tjänstefolket i slottet lika stor del i handlingen. En spännande, välgjord historia om klass, familj och relationer.

greys

Grey’s Anatomy. Jag och Felix tittade på den här serien under hela våren och sommaren och trots att det blir lite överdrivet ibland och kanske lite väl långdraget (ja, vad annars efter nio säsonger?) så gillar jag den väldigt mycket. Jag har gråtit så mycket till Grey’s, tillslut kändes det verkligen som att jag levde med karaktärerna. Det blir ju lätt så när en tittar på en serie varje dag i månader.  Om människorna som jobbar på sjukhuset Seattle Grace och om deras inbördes relationer.

new

New Girl. Zooey Deschanel spelar Jess som är världens bästa karaktär. Knäpp, fumlig, rolig, smart och alltid asfint klädd. Hon flyttar in i en lägenhet tillsammans med tre killar och serien handlar om deras liv tillsammans. Jag lovar er jättemycket skratt och jättemycket feel-good.

mad

Mad Men. Utspelar sig under 50- och 60-talet i New York, på reklambyrån Sterling Cooper och handlar om människorna som jobbar där och deras liv. Fantastisk kostym och scenografi och ett utdrag ur historien.

Andra serier: Pan Am, Awkward, Modern Family, Glee, Torka aldrig tårar utan handskar, Upp till kamp, Angels in America. Serier som är näst på tur: Breaking Bad, The Sopranos, Arrested Development.

Har ni någon tv-serie på lager som ni tycker att jag bör se?

Translation: My favourit tv-series. Do you know any other shows that I would like?

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
66kommentarer
 • Alla som Någonsin tänkt tanken ”serie” måste se glee. Så sjuuuuk bra och hag såg alla fyra och lite av femman (det som kommit ut) på ca: 2 veckor ♥ och ja det är typ 44 min per avsnitt och det är typ 23 avsnitt på varje säsong så…SE DEN…

  ellen 2014-01-19 00:21:26
  Svara
 • måste fråga; har du någon favoritkaraktär i skins? mvh jättenyfiken. <3

  fanny darling 2014-01-05 19:57:17 http://fannydarling.devote.se
  Svara
 • Jag älskar serier, har långt ifrån sett alla men många! De bästa är definitivt Game of Thrones, en så otroligt välgjord och spännande serie. Sherlock är också väldigt välgjord och smart! How I Met Your Mother är det roligaste som finns men här är de första säsongerna bäst! Doctor Who är otroligt dåligt gjord men väldigt underbar brittisk torr humor blandat med fantasy! Tack för dina tips!

  Nadja 2013-11-11 22:32:07 http://www.nadjasvarld.blogg.se
  Svara
 • eftersom typ ingen annan tipsat om det så gör jag det. game of thrones. hands down, den bästa serien jag sett i mitt liv, så sjukt himla bra att jag vill dö. se den, nu, snälla. och mer än ett avnitt seriöst. kan kännas lite typ ”meh” i början men shit vad den tar fart och tro mig, du kommer skratta och gråta och hata alla dess karaktärer för de får dig att bry dig, så se den, om du vågar.

  s.a 2013-11-02 17:01:09
  Svara
 • Att ingen tipsat om 30rock?? Ca roligaste serien någonsin. Även parks & rec som så många tipsar om.
  The fall, Revenge, Six feet under, Dexter.

  Sara 2013-10-26 21:18:42
  Svara
 • GUD vad bra att du ska se upp till kamp, har en känsla av att du kommer älska den och snälla tipsa om den för den känns lite underskattad. dexter är en serie som jag älskar, spec de första säsongerna men den är rätt blodig och brutal så det beror ju på vad man gillar. KRAMIS

  julia 2013-10-25 15:58:00
  Svara
 • You should watch ”Six Feet Under” It’s amazing.

  oyku 2013-10-25 14:46:47
  Svara
 • Masters of Sex ! HBO såklart ;)

  Natalie 2013-10-24 22:07:44
  Svara
 • Du verkar ha liknande seriesmak som mig :) Parks and rekreation är en jätte bra komediserie med Amy Poehler i huvudrollen, hon år så sjukt rolig!

  Fredrica 2013-10-24 19:40:23
  Svara
 • avundsjuk på dig som har hela breaking bad framför dig!!!! enda serien jag sett om i mitt liv. så jävla bra.

  började se netflix nya serie Derek (har bara sett första avsnittet) och den verkar också bra! lite ledsamt rolig eller vad jag ska säga. tack för tips!

  sara 2013-10-24 17:37:55 http://wilderness.webblogg.se
  Svara
 • Gossip girl!!

  Sofia 2013-10-24 15:46:42 http://kungligkoll.devote.se
  Svara
 • Shameless (US), The Newsroom – ett måste alltså! Suits också såklart. Sports Night, gammal men bra manus. :-)

  Anna 2013-10-24 14:35:50 http://ohuniverse.blogg.se
  Svara
 • Definitivt Sherlock, som jag ser att andra har nämnt. Gilmore Girls är en så underskattad serie! Helt fantastisk! True Love – en brittisk kortserie (men med långa avsnitt) med bland annat David Tennant, Billie Piper och Kaya Scodelario. Grandma’s House – en hysteriskt rolig komediserie gjord av britten Simon Amstell. Lite halvt självbiografisk. Den går knappt att beskriva, men den är helt sjukt bra. Subtil brittisk komedi när den är som bäst.

  Stella 2013-10-24 10:56:41
  Svara
 • that 70s show, komedi serie om 70-tals ungdomar så bra, men ge den lite tid så man kommer in i den. många gillar den inte direkt men sedan är man fast!

  Maja 2013-10-24 07:11:21 http://maskrosflickanfoto.tumblr.com
  Svara
 • Måste börja med att tipsa om BBC-serien Sherlock. Otroligt bra manus, skådespelare, mitt i prick hela grejen verkligen. Varje säsong är dessutom bara 3 avsnitt, rätt så behändigt. Och tredje säsongen kommer snart!

  Sedan då, jag blir bara så glad att du tipsade om Misfits! Har precis sett första två säsongerna, kunde dock inte förmå mig själv att kolla vidare på tredje, tycker inte den håller samma standard alls i manus osv. Men de första två – fantastiskt bra, skrattade så himla mycket.

  Beatrice Almhagen 2013-10-24 00:34:05 http://arktiskt.tumblr.com
  Svara
 • som några redan nämnt Veronica Mars! så himla beroendeframkallande serie och underbar huvudrollsinnehaverska, sjukt smart + girlpower.
  de första säsongerna av nip/tuck är ju också värda en titt!

  frida 2013-10-23 21:28:50
  Svara
 • Desperate housewives är den roligaste mest briljanta serien någonsin!!!!!!!

  Saga 2013-10-23 21:11:10
  Svara
 • Vi har typ samma seriesmak! Och vet du vad jag tänkte på när jag såg din bild i några inlägg ovan (den där du ligger på marken i islandströjan och kollar upp i himlen)? Att du liknar Cassie i Skins! Och då hade jag inte ens sett det här Tv-serieinlägget :D

  Sandra 2013-10-23 20:48:44
  Svara
 • Jag började att se Parks and Recreation i somras och såg alla säsonger i ett svep. Första säsongen är lite trevande, men sen…. så är du fast. SÅ HIMLA KUL! Alla karaktärer är fantastiskt roliga. Annars så är My so called life världens bästa tonårsserie, bara en 1 säsong dessutom.

  kajsa 2013-10-23 20:37:52 http://www.kidman.tumblr.com
  Svara
 • Om du inte sett Twin Peaks är det ju ett måste. Slår allt annat jag någonsin sett med hästlängder. Two broke girls är egentligen en ganska dålig serie, men samtidigt så mysig och härlig så man kan inte låta bli att älska den ändå.

  Jorunn Lavonius 2013-10-23 20:21:17 http://www.evahenrika.blogg.se
  Svara
 • Vældig spændende indlæg! Super gode tips!
  Nogle af mine yndlings-tv-serier er The Vampire Diaries, New Girl og Modern Family. Og så har jeg været helt afhængig af den gamle serie Roswell, som jeg har set alle sæsonerne af :D

  Frederikke 2013-10-23 19:23:55 http://frederikkeborcher.blogspot.dk/
  Svara
 • ELSKER Girls og Skins! Arrested development er min favoritt komiserie. Ellers burde du se Twin Peaks, Freaks & Geeks (Hele sesongen ligger på youtube) , My So Called Life, Sherlock, Homeland og Veronica Mars!..Som jeg sikkert har sett over fem ganger.

  Tuva 2013-10-23 19:09:52
  Svara
 • Om du gillar Pan Am så tror jag att du skulle tycka om serien Bomb girls!!

  Tamara 2013-10-23 19:00:26
  Svara
 • Vi verkar ha rätt lika smak, jag gillar alla de där serierna utom New Girl (som jag inte har sett).

  Maria 2013-10-23 18:22:30 http://vildvittra.se
  Svara
 • PARKS AND RECREATION! Den roligaste serien jag vet! Ej så konstigt då: Amy poehler och Tina fey är inblandade!! Stå ut med säsong 1(endast sex avsnitt)så äre ba å njuuuuuta Sen

  Sara 2013-10-23 17:16:43 http://sarigt.devote.se
  Svara
 • Två av mina vänner (som tex älskar skins) har blivit helt sålda på Veronica Mars. Har ännu inte sett den själv men litar på deras omdöme!

  Hanna 2013-10-23 16:42:33
  Svara
 • åh, skins och girls, bästa <3 tror jag sett första 2 säsongerna av skins ca 3-4 gånger nu.

  thessi 2013-10-23 16:38:44
  Svara
 • THE WIRE! världens bästa serie. och då har jag sett ganska många! På andra plats kommer Sopranos, därefter Breaking Bad. Var helt besatt av skins för några år sen men den har du ju sett:) Om du vill se sjukt spännande danskt ska du se Forbrydelsen (eller Brottet på svenska)

  maria 2013-10-23 16:25:56
  Svara
 • Bron!! både säsong 1 och 2 an som går på tv nu. Ruskigt spännande!!!!! Gör mina söndagskvällar

  Emma 2013-10-23 16:18:21
  Svara
 • Twin peaks och six feet under!!!! Gör det sen så kan jag snacka om dom med dig puss

  Esmi 2013-10-23 15:53:39
  Svara
 • Åh tittar på typ alla de där med. Måste då självklart tipsa om Twin Peaks, bästa decktertiv-mystik serien. Utspelar sig på ca 90-talet i en liten stad där alla känner alla och plötsligt finner man Laura Palmer dödad och inget är längre som det värkar. Rekommenderar den starkt!
  Och sen Lost, ett flygplan kraschar på en öde ö där mystiska saker börjar händer.
  De två bästa serierna, förutom de du just nämt (greys och glee <3)

  Nike 2013-10-23 15:41:00 http://klatterros.blogg.se
  Svara
 • Haha vi ser ju exakt samma serier, bra smak! Kan också tipsa om kortserien Mildred Pierce med Kate Winslet, så bra!

  ElinLouise 2013-10-23 15:10:56 http://www.elinlouise.devote.se
  Svara
 • Breaking bad och arrested development är fantastiska serier!! Se!

  Felicia 2013-10-23 14:32:43
  Svara
 • Så bra tips! Jag måste säga Californication, ganska så stor ungkarls-macho-varning men ändå sjukt rolig.

  Lisa 2013-10-23 12:09:20
  Svara
 • Desperate Housewives! Utan tvekan! :)

  Idha 2013-10-23 10:55:32 http://Idaellinorgustafsson.blogg.se
  Svara
 • alltså vi har exakt samma smak (förutom att jag tycker greys är lite för irriterande och inte sett mad men) och min favoritserie ever är my so called life. claire danes och jared leto är så unga och den är bara så himla nittiotals-romantisk.. tror du skulle gilla!

  Lisa 2013-10-23 10:08:43 http://prickigaparaplyer.blogspot.se/
  Svara
 • Du BÖR se bron. Den dansksvenska serien på ettan. Seeeeeee!

  Hannah 2013-10-23 09:37:47 http://hannaheklund.devote.se
  Svara
 • åååå se how i met your mother från början till sluuuut!! önskar att jag fick göra om det <3<3<3 samt jag har varit sjukt skeptisk till game of thrones, men nu när jag blev sjuk såg jag igenom hela säsong ett på en dag (=10 timmar…….) och det är SÅ SJUKT värt. plus alla säger att det bara blir bättre & bättre. omg.

  elin berlin 2013-10-23 09:18:10 http://yknp.blogspot.com
  Svara
 • Jag älskar såna här tips, perfekt för någon (mig) som aldrig tar mig tiden att leta efter bra serier själv men som trillar på en bra beskrivning av några här istället.

  vardagskonst - fashion, inspo, boho. 2013-10-23 08:03:51 http://vardagskonst.se
  Svara
 • Asbra lista! Älskar skins, misfits,new girl och torka tårar. En serie jag tycker är väldigt bra är the Carrie diaries handlar om Carrie Bradshaw ,från sex and the city, som ung. Den utspelar sig på 80-talet och hon har alltid så fina kläder på sig! Det handlar mycket om kärlek och mode.

  Min kompis säger att första säsongen av American Horror Story ska vara jättebra. Själv har jag inte sett den än, men jag litar på henne.

  Anna Edlund 2013-10-23 07:39:00
  Svara
 • Edit: Grey’s Anatomy-karaktärerna jobbar på sjukhuset Seattle Grace :)
  Bra lista dock, så himla gött med tips! Nu har jag något att göra.

  Sam 2013-10-23 07:18:10 http://trasselochtankar.devote.se
  Svara
 • The Wire! Se den før du ser Breaking bad. Og Twin Peaks såklart :)

  Kaja 2013-10-23 07:11:48
  Svara
 • VÄNNER! Men den kanske du redan har sett?

  Jennie-Ann 2013-10-23 06:31:16 http://Jennieanns.blogg.se
  Svara
 • Freaks and geeks är den finaste serien jag har sett. Dock finns det bara en säong men om du inte redan sett den så se den.

  inez 2013-10-23 02:28:39
  Svara
 • Du borde verkligen se Pushing Daisies!! tror du hade tyckt om den

  Anna 2013-10-23 00:51:42
  Svara
 • Kolla på Community! Det kan du omöjligt ångra. Superrolig, härlig och annorlunda för att vara en amerikansk komediserie. Skönt att slippa de typiska publikskratten.

  Martina 2013-10-23 00:09:30
  Svara
 • Jag fick tips om Masters of Sex härom dagen. Kanske kan vara något? ”Drama about the pioneers of the science of human sexuality whose research touched off the sexual revolution”

  Emelie 2013-10-22 23:34:21 http://emlanshusligheter.blogspot.se/
  Svara
 • Du borde som du skrivit se breaking bad. Men sen borde du emellan eller kanske samtidigt, (i alla fall snart!!!!) titta på Freaks and Geeks. Den sötaste gamla serien som endast har en säsong så den går tyvärr snabbt över. Här ser du dösnygga James Franco som ung och han som spelar Marshall i himym. Brabrabra helt enkelt!

  Jennifer 2013-10-22 23:32:50
  Svara
 • Gillar exakt lite ungefär samma! Det är bara Grey’s Anatomy som jag aldrig fastnade för. Har aldrig gillat sjukhusserier faktiskt. Två gamla godingar som också är mina absoluta absoluta favoriter är Veronica Mars och Freaks and Geeks. Freaks & Geeks har bara en säsong och Veronica Mars tre så du borde absolut titta på dem om du inte redan gjort det :)

  erika 2013-10-22 23:25:38
  Svara
 • Förutom dina tips (älskar alla) så har jag några att rekommendera. Six feet under- kretsar kring livet på en familjeägd begrävningsbyrå (låter föga intressant men ack så bra, verkligen en helt fantastisk serie som tyvärr inte så många hört talats om. SE DEN), Parks and recreation- så himla roligt, skrattar högt i min ensamhet åt varje avsnitt (rekommenderar dig att börja på säsong två, första säsongen var inte alls lika bra) Breaking bad-så spännande att man inte vet var man ska ta vägen, How to make it America- HBO-serie om två killar som ska starta ett jeansmärke.

  Vendela 2013-10-22 23:17:50
  Svara
 • Veronica Mars! Ultimata beroendeframkallande tre säsonger av allt man kan kräva av en serie: spänning, kärlek och en sjukt smart och stark kvinnlig huvudkaraktär. Det märks att den är gjord för några år sedan, men det gör ju bara faktumet att det släpps en uppföljningsfilm 2014 om möjligt ännu bättre. Ett absolut måste!!

  Olivia 2013-10-22 23:10:08
  Svara
 • Homeland!! så bra

  Sofia 2013-10-22 22:50:22
  Svara
 • Min absoluta favorit (har visserligen knappt sett några serier men) är One Tree Hill. Jag tror vissa har fördomar för den serien pga de tror den bara ska vara ytlig, drama osv. Men jag tycker den har så mycket mer. Den har djup och betydelse och har på flera sätt påverkat mitt liv och gjort det bättre på så många sätt. Så jag tycker alla bör ge den en chans och försöka se de små grejerna som gör den så speciell.

  evelina 2013-10-22 22:47:53
  Svara
 • Glee! Fångad i världens puffigaste rosa bubbla blandat med allvar och massa tårar. Så himla fin serie.

  Elin 2013-10-22 22:41:18
  Svara
 • Var vänlig se The Hour snarast! En askalasbra serie som handlar om ett gäng journalister i London under kalla kriget. Blev dock bara två säsonger men alltid spännande och huvudrollen är dessutom en bra stark kvinnlig karaktär.
  Kostymen och scenografin (lite likt Mad Men) är dessutom mest fabulös någonsin.
  Här finns trailer: http://youtu.be/InILSU-ZV9M

  Agnes 2013-10-22 22:18:56 http://agnesmiriam.blogspot,com
  Svara
 • Perfekt lista, truly! Älskar verkligen Misfits så in i Norden, och Nathan kan ha varit min största obsession under min gymnasietid. Ytterligare serier som är värda att nämna: Shameless, Twin Peaks, This Is England, Doctor Who, Sherlock, Flight of the Conchords, My Mad Fat Diary, Parks and Recreation.

  Annelie 2013-10-22 22:13:55 http://liebeskoma.blogspot.se/
  Svara
 • Åh Skins och New girl är så himla bra! Önskar att man kunde glömma bort allt och titta om och om igen!

  Amanda 2013-10-22 22:08:15
  Svara
 • Jag har sett cirka alla serier du skrev om och älskat de förutom misfits, skins och greys anatomy. Jag tror att du skulle älska Sherlock och Doctor Who. Du måste dock ge Doctor Who en säsong innan du dömer.

  Bonnie 2013-10-22 22:07:25
  Svara
 • maybe you’d like FRIENDS, LIFE or BONES? What do you think of Sec and the City?
  You know, I really really think you should look into this book, Shantaram. I know it’s long, but it’s so worth it. I really mean it. I read it in English and it is SO good. I just think that would be perfect and that you’d really like it. I highly recommend it! It is, somehow, one of these books that you should have read during your life. Have a great evening, Flora (and Felix)!! ;)

  Svea 2013-10-22 22:01:12
  Svara
 • Skins är min absoluta favoritserie från ”vuxen” ålder alltså. älskar och saknar det så himla mycket! och Girls, New Girl, Misfits och Orange Is The New Black. sådana sjukt bra serier också!

  mina tips är Bomb Girls, Twin Peaks, 2 Broke Girls och min favorit sedan barnsben My So-Called Life. identifierade mig med huvudrollen och var dökär förut i den hon var kär i haha. sedan är den galet stor stilinspiration för mig!

  Madeleine -an uncompromising feministic vegan 2013-10-22 21:56:53 http://sisterdisco.blogg.se
  Svara
 • åh herregud, ja ja ja, misfits <3 (blev inte detsamma utan nathan dock)

  mina favs sammanfattas;
  min favvo = it's always sunny in philadelphia, workaholics, the league, happy endings och misfits då. bara massa asrolig komedi! :-)

  fast jag kan ju rekommendera hemlock grove och american horror story för den mer vågade själen!

  Pauline 2013-10-22 21:51:07
  Svara
 • Twin peaks!!! Alltså på rikt bästa serien everz. Handlar om mordet på Laura Palmer i det lilla samhället Twin peaks. Är dessutom bara två säsonger, så är lätt att beta av. Spännande handling, intressanta karaktärer och övernaturlig. Älskade den.
  Top of the lake är en miniserie som jag tyckte om jättemycket. Om en gravid tolvåring och hennes försvinnande. Med Elisabeth Moss från Mad men som gör en fantastisk rollprestation. Girl crush no 1.

  Bella 2013-10-22 21:37:41
  Svara
 • my mad fat diary är så himlans bra faktiskt, och suburgatory. Det är en såndär serie man kan titta på liter hur och när som helst och skratta åt. Ganska skönt när hjärtat är tungt ibland.

  Mathilda 2013-10-22 21:35:59
  Svara
 • the office (US)! den absolut BÄSTA serien jag någonsin sett. sitter alltid och skrattar högt för mig själv på mitt rum för att det är så roligt

  Isabelle 2013-10-22 21:30:58 http://hrkommerallaknslorna.blogg.se
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!