Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Varför är du feminist? Berätta för mig.

collage1 collage2collage3 Bildkällor.collage4Bildkällor.

Kära fellow feminists. Jag vet att jag har otroligt smarta läsare och jag vet att många av er är feminister, så nu tänkte jag be er skriva till mig: sammanfatta i en mening varför du är feminist, så sammanställer jag det till ett megapeppande inlägg sen. Låt oss lära av varandra och sprida ordet!

Translation: I know many of you are feminists. If you are, please write a comment about why you are a feminist. I will put together the comments in a post later. A great way to learn from each other!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
232kommentarer
 • Jag är lite äldre (+30) och är feminist av många olika orsaker.
  Den främsta sen jag fick barn är att jag vill att barnets pappa och jag ska behandlas på samma sätt. Vi är inte tillsammans längre och har ända sen separationen haft delat ansvar och boende för vårt barn. När jag var föräldraledig var det ingen som höjde på ögonbrynen men när jag började jobba 60% och pappan gick ner till 40% för att dela föräldraledigheten med mig fick vi båda många spydiga kommentararer. Jag var en dålig mamma som lämnade bort mitt barn och han var inte en riktigt man som valde att vara hemma. Nu förtiden så får han guldmedalj av omgivningen för att han kommer ihåg att hämta på förskolan, besköka BVC osv och om han glömmer något så ses det som helt normalt. Jag får fortfarande pikar om att jag har lämnat bort mitt barn och om jag glömmer något som har med omsorgen om barnet att göra så ses jag som en dålig mamma.

  Min önskan är att alla föräldar skall bemötas på samma sätt oavsett kön!

  Anette 2014-01-23 12:41:12
  Svara
 • För att min 10-åriga lillasyster frågade mig i morse, ”Kan tjejer vara presidenter?”

  Ebba 2013-12-16 09:55:10 http://indian-times.tumblr.com
  Svara
 • Jag är feminist för att jag idag skämdes då jag skulle köpa bindor och en ung kille satt i den enda öppna kassan. Jag, medveten om det patetiska i detta, skämdes för något som är det naturligaste i världen, och jag vet att många runt omkring mig känt samma sak.

  Fredrika 2013-12-10 20:48:24
  Svara
 • Jag är feminist för att man lär unga flickor att undvika våldtäkter, men man lär inte unga pojkar att inte våldta. För att jag vill kunna ha en kort kjol utan att be om det.

  Julia 2013-11-21 12:39:51
  Svara
 • Jag är feminist för att det är jävla självklart att alla är lika och jag blir verkligen arg över att vi ens ska behöva kämpa för det här än idag år 2013.

  Amelie 2013-11-06 19:11:22 http://mvhamelie.tumblr.com
  Svara
 • Jag är feminist för många anledningar men vill nämna några personliga1. Jag har hög kompetens och är bra på det mesta jag tar mig an men det lönar sig inte . Bokstavligen och metaforiskt. 2. Ingen, jag säger INGEN kan bestämma vad någon ska ha för intressen utifrån kön. Jag är en kvinna, jag har alltid haft lätt för teknik, mina hobbys är musik ( spelar också instrument), ljudteknik, programmering, mode, fotografering, photoshop mm. Och därmed basta! Tack Flora för ett bra initiativ.

  Kattis 2013-11-06 10:45:42
  Svara
 • Jag är feminist för jag vägrar vara en andra klassens medborgare.

  Linnea 2013-11-06 00:20:32
  Svara
 • Jag är feminist för att samhället ständigt får mig att fundera över om jag borde ha druckit mindre, haft annorlunda kläder och skrikit högre den där kvällen. För att samhället ständigt får mig att fundera över vad jag gjorde fel, istället för vad mannen som våldtog mig gjorde för fel. För att samhället gör att jag skäms för att jag blev våldtagen medan mannen som våldtog mig antagligen är precis lika jävla nöjd med sig själv som innan det hände.

  Anonym 2013-11-04 04:06:05
  Svara
 • För att killen som sitter längst bak i klassrummet när läraren säger ”hm, på provet verkade det bara som om tjejerna hade pluggat.. Alla killar fick F..” överlägset vräker ur sig kommentaren ”men vi får ju jobben ändå” medan han drar på smilbanden.

  Och för att tjejen bredvid mig därefter säger ”Men Nomi, du behöver ju inte bli så upprörd, du vet ju hur dom är”.

  DET. får mig att tvivla på mänskligheten. DET får mig att vilja offra en arm för feminismen.

  Nomi 2013-11-03 20:43:40
  Svara
 • jag är tretton år och har bestämt mig för att jag är feminist, så är det bara. att vara tretton och dessutom tjej är banne mig inte lätt. alla dessa krav som ställs på mig och resten av världens tjejer är sjukt. jag sprider kunskapen om vad feminismen kämpar emot så gott jag kan. min skola håller på med ett projekt som kallas ”digital storytelling”, man ska göra en kort film med text och bilder och så vidare. de flesta gör filmer om fotboll eller om sin häst. men min handlar om feminism. jag är otroligt stolt över att kalla mig själv feminist och över att vara en tjej som står upp för mina åsikter. jag försöker krossa könsrollerna. IMMA GROWN STRONG CONFIDENT WOMAN! fast nej, jag är bara tretton. but I will be :)

  jag 2013-11-02 21:02:51
  Svara
 • En av mina flatmates tycker att jag ska städa och laga mat åt honom för att det är vad jag borde göra med mitt liv eftersom att jag är tjej. Därför är jag feminist!

  Linn 2013-11-02 18:36:49
  Svara
 • Jag är feminist för att det är otänkbart att inte vara det, vi är alla människor, och jag kan på riktigt inte förstå varför mitt intellekt skulle vara sämre än en mans, kön är ju trots allt bara sociala konstruktioner.

  Anja 2013-11-02 03:07:13
  Svara
 • jag är feminist för att jag vägrar att behandlas annorlunda bara för att jag är född med en fitta

  Nathalie 2013-11-01 07:34:53
  Svara
 • Jag är feminist för att under tiden jag läst detta inlägg i bakhuvudet räknat på hur många kalorier jag ätit idag och om jag ”får” äta godis nu, för att jag redan suddat och skrivit om den här kommentaren tiotals gånger eftersom jag är undantagslöst självkritisk, med andra ord är jag feminist för att patriarkatet har gjort mig till min egen största fiende, och jag är så jävla stark.

  Emma 2013-10-31 19:29:11
  Svara
 • för att patriakatret drabbar oss alla.

  hilda 2013-10-31 00:28:04 http://www.femtonpixlar.devote.se
  Svara
 • Jag är feminist för att folk efter en våldtäkt uppmanar oss tjejer att stanna inne istället för att fokusera på det riktiga problemet – våldtäktsmännen. Trots att dessa menar väl, varför fokuserar man inte på hur det kommer sig att så pass många tror sig ha rätten till någon annans kropp och hur det sedan läggs upp som mitt ansvar som tjej att inte bli våldtagen.

  ebba 2013-10-30 23:13:53
  Svara
 • Jag är feminist för att jag vill välja själv när jag är människa, och när jag är kvinna.

  Caisa 2013-10-30 16:15:38
  Svara
 • Jag är feminist för att tonårstjejer inte bara vaknar upp en dag och hatar sina kroppar utan samhället lär dem/oss det.

  Sof Eri 2013-10-29 23:31:40
  Svara
 • Jag är feminist därför att mina barn förtjänar de rättigheter och möjligheter som jag inte har. Därför att mina förfäder, kvinnor och män kämpat för de rättigheter och möjligheter jag har idag och därför att jag tror på ett jämställt samhälle.

  Emma 2013-10-29 22:54:32
  Svara
 • Jag är feminist för att jag vill leva i ett samhälle fritt från normer och utan ett patriarkat som lär oss kvinnor att se ner på oss själva.

  Ellen 2013-10-29 21:39:11
  Svara
 • jag är feminist för att oavsett vad jag föds med mellan benen ska jag kunna tycka om vad och vara precis som jag vill utan att ifrågasättas.

  sara 2013-10-29 21:02:40 http://wilderness.webblogg.se
  Svara
 • Jag är feminist för att jag är trött på att män ska behöva leva upp till machoman idealet såväl som att kvinnor ska behöva leva upp skyldocka idealet. Mitt kön definieare inte mig.

  K 2013-10-29 17:01:07
  Svara
 • Jag är feminist för att jag vill hinna fullända mina drömmar, vilket ibland blir stressigt när jag också måste hinna raka benen, sminka mig, shoppa och all annnan jäkla bullshit som samhället tycker att jag ska hinna med.

  Jag är feminist för att jag vill att folk ska kritisera eller älska mig för mina egenskaper och inte för mitt utseende. Hellre ett ”sicken kaxig och elak tjej” än ett ”wow hon är vacker”.

  Emelie 2013-10-29 16:54:29
  Svara
 • Jag är feminist för att jag, genom feminismen, fattade att jag hade en plats, en röst och en identitet, och att jag vill att alla mina cissystrar och trans*systrar (och bröder) ska ha möjlighet att vara vem de än vill vara utan att tryckas ner, hånas och utsättas för våld.

  Ebba 2013-10-29 13:38:30
  Svara
 • För att det är så självklart. För att mina barn ska få leva i en värld där könsideal inte existerar. För att alla människor är lika mycket värda. För att ingen ska behöva gå hem livrädd på mörka höstkvällar.

  Ottilia 2013-10-29 10:57:50
  Svara
 • Jag är feminist av en jäkla massa anledningar. Det finns som olika lager liksom. Dels en samhällsnivå där mannen fortfarande ses som normen och kvinnan som undantaget. Att män tjänar mer än kvinnor och har majoritet av alla höga poster i Sverige. Att kvinnor tjänar mindre än män men gör det mesta av det obetalda arbetet i hemmet och med barnen. Att män börjar ta ut lika lång föräldraledighet som kvinnorna, MEN att de oftast tar ut sin del på sommaren, då det är betydligt ”enklare” förutsättningar än när det är en meter snö utanför dörren och man inte kan hänga i en park en hel dag. Dels har jag många personliga anledningar som jag är säker på att jag delar med massa andra tjejer. Att man inte är nöjd med sin kropp eftersom det finns sjuka ideal, att kvinnokroppen hela tiden ska rakas, fixas, kläs snyggt för att vara ”kvinnlig”. Och om man klär sig för lite kvinnligt ses man som ”okvinnlig” men att brassa på med för mycket smink och alltför åtsittande kläder ses som vulgärt. Den där jäkla balansgången för att vara en ”normal” kvinna hatar jag. Sedan alla sexistiska skämt folk fortfarande tycker är roliga, att jag har blivit kallad ”lilla gumman” flera gånger av min manliga körlärare och inte vågar säga ifrån, att att jag har fått höra tips sedan jag var liten på hur jag ska se sötare ut, att jag dessutom märker att jag i vuxen ålder kan klä mig sötare för andras skull eftersom jag inser hur mycket det lönar sig (och det hatar jag!), att jag känner mig tryggare när jag går hem sent på kvällen med min kilkompis än när jag går själv. Jag skulle kunna fortsätta hur långt som helst, och allt är anledningar till att jag är feminist.

  Siri 2013-10-29 09:47:44
  Svara
 • Började nästan gråta när jag såg kommentarerna på Gudrun Schymans och Jimmy Åkessons våldtäcktsdebatt på youtube och insåg att antifeminismen är så utbredd… Jag är feminist för att jag vill att genuskunskapen ska vara en viktig del i vårt samhälle, att barn ska få kunskap om allas lika värde och jämlikhet. Jag vill kämpa mot kvinnoförtrycket och mansdominationen, det är helt sjukt hur många män tror att de har någon slags rätt till kvinnors kroppar (genom våldtäckter osv) blir rädd och arg när jag tänker på det. Det är så himla himla viktigt att feminismen finns, att kvinnor vågar stå upp för sig själva och inte förblir tysta och diskriminerade. Tillsammans är vi starka! Kram på dig bästa Flora, älskar din blogg! <3

  Nina 2013-10-29 09:33:40
  Svara
 • Jag är feminist för att ingen annan trettonåring ska kallas feminist som skällsord av de tuffa killarna för att hen har mycket åsikter. Ingen annan trettonåring ska behöva skrika ”lägg av, det är jag inte alls!!” i försvar på grund av att ingen har förklarat för hen vad feminism är. Alla ska veta att det är någonting så jävla bra och självklart!

  Anna 2013-10-29 09:31:47
  Svara
 • Jag är feminist för att jag vill att mina framtida, och alla andras barn också för den delen, ska få växa upp till de personer vi vill vara utan att behöva ha endast två stereotypa fack att välja mellan. Jag vill att alla människor ska få känna sig vackra för de personer de är. Jag vill inte att unga tjejer ska behöva sitta på gympan i årskurs fyra och stolt visa sina nyrakade ben eller några år senare må dåligt för att de inte ser ut som hennes barndoms förebild barbiedockan. Jag vill inte att pojkar ska behöva trycka tillbaka gråten för killar ska inte visa sådana känslor eller aldrig få dansa, måla eller skriva fullt ut för det är inte helt accepterat.

  Ama 2013-10-29 08:54:42
  Svara
 • Jag är feminist för att det är ”okej” för män att busvissla åt kvinnor på gatan.

  Kajsa 2013-10-29 06:51:40 http://kajsajarnehage.blogg.se
  Svara
 • http://www.pinterest.com/pin/248331366923141092/

  Rebecka 2013-10-29 01:50:16 http://www.idioti.devote.se
  Svara
 • Jag var tio år och Christopher tog mig på brösten. Jag var tio år och min bästa vän blev mobbad av pojkarna för att hon var ”för tjock”. Jag var tio år och kämpade ihjäl mig i skolan för att bli sedd som ”duktig”, för att duga. Jag sprang snabbare än alla pojkar, målade finare, räknade snabbare i matteboken och var bättre på engelska. Jag var tio år men ändå ingenting i jämförelse med pojkarna i min klass. Jag var tio år och hittade en dag boken ”vadå feminist” av Lisa Gålmark i bokhyllan. Jag var tio år och min bästa väns mamma förklarade feminism för mig. Jag bestämde mig för att feminist, det var något jag var.

  Erica 2013-10-29 01:34:04 http://www.plusgrader.blogg.se
  Svara
 • Jag är feminist för att min röst och min plats i rummet är precis lika viktig och självklar som för alla andra, jag är feminist för att jag inte vill att det ska behöva ta 21 år att fatta det.

  Maja 2013-10-28 23:14:36
  Svara
 • Jag är feminist för att jag inte vill att mitt kön och allt som förknippas eller inte förknippas med det ska definiera eller begränsa mig. Jag vill helt enkelt ha friheten att vara mig själv och göra det jag vill lika mycket som någon annan. Vem vill inte det egentligen? Så himla konstigt är det ju inte.

  Sara 2013-10-28 22:59:29
  Svara
 • jag brinner egentligen inte för feminism för jag tycker att det är en sån självklar grej och ska inte behöva ifrågasättas. Det handlar inte om en kamp mellan de olika könen utan mer om vad som är rätt och fel.

  josefine 2013-10-28 22:46:35
  Svara
 • Jag är feminist för att jag tänker, ser, hör, andas och förstår världen.

  Johanna 2013-10-28 22:09:03 http://finating.devote.se
  Svara
 • Jag är feminist för att männen har präglat det förflutna och nu är det feminismens tur att prägla framtiden – tills dess att patriarkatet är rubbat och vi har ett jämställt samhälle.

  Linnea 2013-10-28 21:56:41
  Svara
 • För att jag också är en jävla människa.

  Lovisa 2013-10-28 21:00:22
  Svara
 • Jeg er feminist fordi jeg mener alle bør ha like gode muligheter i livet. Jeg vil at alle jenter skal bli hva de vil, og ikke være bundet av forventninger fra et mannsdominert samfunn. Jeg er feminist fordi jeg har opplevd utrolig mye seksuell trakassering tidligere, og fordi de guttene må lære at kvinner også er verdt noe. Jeg er feminist fordi jeg ikke vil at menn skal bestemme hva jeg skal ha på meg, hvordan jeg skal se ut eller oppføre meg.

  Tina 2013-10-28 20:24:02
  Svara
 • att folk fortfarande blir så himla förvånade när jag säger att fotboll är mitt största intresse. Ja, tjejer förstår och tycker också om fotboll.

  josefin 2013-10-28 19:56:52 http://josefinwikmans.blogg.se
  Svara
 • För att jag inte går ut och dansar annat än på feministiska klubbar, eftersom jag alltid blir tafsad på eller kommenterad och sexualiserad annars, för att jag tror på jämlikhet mellan alla henniskor, för att Alexander Bard enbart ger kvinnorna som tävlar i Idol feedback på deras utseende och styling, för att det fortfarande heter allMÄNt, beMANnad, MÄNniska, för att en fortfarande säger MAN istället för en, för att Blurred Lines spelas på radion helt okommenterat, för att feministiskt sex är SÅ JÄVLA MYCKET VÄRDARE ÄN ALL JÄVLA HOLLYWOODSKIT VI PROPAGERAS ATT TÄNDA PÅ, för Bianca Kronlöf, för Gudrun Schyman, för Kakan Hermansson, för att patriarkatet förtrycker allt och alla i världen utifrån en liten biologisk petitess, för att majoriteten av världens befolkning skolas in i att det finns (endast) två kön, och att dessa är motsatser till varandra, för solidariteten, för medhenskligheten, för att annars kan jag inte se varken mig själv eller någon annan i ögonen, eftersom jag om jag inte var feminist och kämpade för den feministiska ideologin skulle jag trampa och pissa på alla som är/har varit/kommer att vara/har träffat/fötts av/lever med/sett/hört talas om/vill vara en kvinna.

  Electra 2013-10-28 19:56:31
  Svara
 • du måste kolla den här!!!! http://amandapalmer.net/blog/20130713/

  choosewellbuyfew 2013-10-28 19:09:18 http://www.choosewellbuyfew.blogspot.com
  Svara
 • Feminist pga:
  Jag hatar min kropp
  Obekväm när jag har sex
  Lever efter duktig-flicka grejen

  OCH DET VILL JAG INTE MER.

  Josefine 2013-10-28 17:02:57
  Svara
 • För att jag hittills inte sett ett enda killnamn under någon av kommentarerna här. Än idag ligger allt för stort fokus på vad tjejer ska göra för att samhället ska bli jämställt men för att nå dit måste vi få fler killar att engagera sig i att deras skeva könsroll försvinner.

  Klara 2013-10-28 17:00:32
  Svara
 • För att när jag vaknade upp i morse var min första tanke att jag aldrig kommer känna mig trygg. Som kvinna, i detta samhälle, måste jag vara försiktig och hela tiden systematiskt fundera över eventuella hot. Det är inte så det ska vara.

  karolina 2013-10-28 16:13:42
  Svara
 • För att jag vill ha halva makten, hela lönen och ALLA möjligheter!

  Syster 2013-10-28 13:48:36
  Svara
 • Jag är feminist för att varje dag hittar jag nya anledningar och ser mer och mer hur jävla självklart det är att alla borde vara feminister. Jag är feminist för att jag vill ha jämställdhet i samhället, jag vill inte vara nåt jävla objekt som bara är till för att tillfredsställa. Jag är feminist för att jag har insett efter många år av ångest att min kropp inte är till för att se bra ut för andra, utan för att fungera bra för mig! Fuck idealet

  thessi 2013-10-28 12:40:13
  Svara
 • är feminist av jättemånga anledningar, en av dom för att jag är så jävla trött på hur olika folk ser på manlig och kvinnlig sexualitet

  cecilia 2013-10-28 12:01:53
  Svara
 • Jag är feminist för att jag vill slippa bli bedömd efter utseendet i första hand. Jag vill slippa att jag dessutom ibland gör mig söt för andras skull än min egen, just för att jag känner att det lönar sig som tjej att vara det. Och det hatar jag.

  Tycker för övrigt Bianca Kronlöfs video med ”Shit snubbar say to feminister” är helt klockren och jag känner tyvärr igen mig alltför mycket i den

  Siri 2013-10-28 11:35:45
  Svara
 • För att feminism är en nivå av intelligens, och när man nått den kan man inte blunda för patriarkatet längre, man ser hur det påverkar och man vill ändra på det, IDAG. För att feminismen har fått mig att se på mig själv med lite klarare ögon, inse att hur jag än ser ut, så är det bara jag som ska tycka och tänka något om det och alla andra kan dra åt helskotta.

  Beatrice 2013-10-28 10:36:10 http://www.herbariumet.blogg.se
  Svara
 • För att det inte går en dag utan att någon, någonstans, berättar för mig hur min kropp borde se ut.

  Linnea 2013-10-28 10:11:45
  Svara
 • Jag är less på att bli exkluderad i samtal om sport, teknik och allt annat som samhället anser vara ”manligt”, trött på att behöva säga HALLÅ för att få ordet när de (killarna) pratar om sånt utan att ens kolla på mig.

  Klara 2013-10-28 10:09:12 http://avklarat.tumblr.com
  Svara
 • För att fisa, bajsa, rapa, klia i skrevet, sluka i mig mat, få adrenalin, vara orakad, tatuerad, lyssna på hårdrock, vara stark, gå med mjukisbyxor och band-tshirt är en del av mig. Lika mycket som att sminka mig, gå med högklackat, bära vid kjol, spets klänningar,vara svag, lyssna på Norah Jones, vara hopplösromantiker, älska glittrigt, älska vackra smycken (helst med diamanter), gråta, laga mat och ha spetsunderkläder är en del av mig. För att mina vader är stora som trädstammar men jag kommer ändå att gifta mig med en safir och världens vackraste man!

  Amanda 2013-10-28 10:04:02 http://faintfootprints.blogspot.fi
  Svara
 • För mina framtida barn

  Anna 2013-10-28 09:47:33
  Svara
 • Därför att jag slog på MTV och mådde illa av musikvideos och texter på låtar. Kan en kvinna kanske få köra en snabb bil medan mannen dansar i nästintill inga kläder? Eller kan kvinnan få inleda den fysiska kontakten och inte bli indragen i ett rum eller puttad ner på sängen?
  Därför att min syster en gång var ledsen för att hennes mage är större än hennes kompisars och för att hon fått höra det av folk. Hon är sex år.
  Därför att jag för några veckor sedan hörde en kille på 14 år säga att kvinnor hör hemma i köket (UTBILDNING NÅGON?!?).

  E. 2013-10-28 09:45:34
  Svara
 • För att jag vill slippa tafsande manshänder på mina höfter på nattklubbens dansgolv.

  Linnea 2013-10-28 09:05:28
  Svara
 • Mitt inlägg raderades…

  Jag är feminist för att vi fortfarande behövs.

  Olivia 2013-10-28 08:56:18
  Svara
 • Jag vill att kvinnans kropp ska vara hennes egen, bara hennes egen och aldrig bli dömd för vad hon vill göra med den.

  Hanne 2013-10-28 08:45:54 http://streamrock.blogg.se
  Svara
 • För att jämställdhet borde vara en självklarhet, och jag förstår inte hur folk kan tänka efter två gånger innan de säger att de är feminister. För att antingen är man feminist eller så är man en del av patriarkatet. För att feminist inte är något fult ord. För att varje kvinna själv ska få välja sitt öde själv – gift eller inte, rakad eller orakad, full eller nykter. Matriarkatet är inte målet, utan jämställdheten.

  Jorunn Lavonius 2013-10-28 08:08:55 http://www.evahenrika.blogg.se
  Svara
 • För att jag är så trött på allt som är så uppenbart orättvist. För att det finns både killar och tjejer som jag känner som tror att killar föds med förmågan att vara ledare. För att min lillasyster ska slippa hata sin kropp i försök att nå ideal som inte går att uppnå eftersom att de är helt jävla overkliga. För att det ibland är så äckligt tydligt att tjejer kritiseras och döms mycket hårdare än killar. För att jag själv lätt viker undan och ger mig alldeles för lätt. För att få folk att förstå att det inte bara rör kvinnor, män har minst lika mycket att tjäna på att vi blir mer jämställda. För att jag blir så jävla arg.

  Kerstin 2013-10-28 07:59:41
  Svara
 • för att jag är trött på att hetsgråta varje gång jag inser att det finns ett skönhetsideal som jag aldrig kommer passa in hur mycket jag än försöker, för att jag får ångest varje gång jag ätit och för att jag blir kallad ytlig för att jag tänker så mycket på allt detta,när det i själva verket dödar mig långsamt.

  c 2013-10-28 02:10:32
  Svara
 • För att jag ska vara jämlik med mina bröder. Om det så väl gäller lön, sexualitet, utseende, förväntningar, you name it.

  ellen 2013-10-28 01:07:15
  Svara
 • Jag är feminist för att min femåriga lillasyster sa att hon inte kunde gå ut om hon inte hade plockat ögonbrynen först.

  Emelie 2013-10-28 00:56:25
  Svara
 • För att vi fortfarande behövs.

  Olivia 2013-10-28 00:34:26
  Svara
 • Jag är feminist för att jag känner mig lyckligt lottad pga att jag inte har blivit våldtagen ÄN.

  Amanda 2013-10-28 00:26:39
  Svara
 • Jag är även feminist eftersom jag tänker ligga med:
  vem jag vill
  hur många jag vill
  när jag vill
  hur jag vill
  – utan att någon ska döma mig.

  Maya 2013-10-28 00:00:10
  Svara
 • Jag är feminist för att tjejer måste se varann som systrar och inte konkurrenter

  Maya 2013-10-27 23:55:04
  Svara
 • För att det inte är en självklarhet för alla att vara det.

  Elin 2013-10-27 23:49:51
  Svara
 • För att jag fortfarande får hör ”men lugna ner dig” när jag diskuterar hur viktigt det är med lika villkor för kvinnor och män.

  Anna 2013-10-27 23:49:09
  Svara
 • Jag är feminist för att folk fortfarande ställer frågan varför en är det.

  ulrika 2013-10-27 23:44:11
  Svara
 • För att det är 2013 och datasuporten på jobbet ber att få prata med min manliga kollega istället för med mig.

  Moa 2013-10-27 23:34:26
  Svara
 • Jag vill ha en dotter som ser sig själv i spegeln utan att jämföra sig med något samhället hittat på. Jag vill kunna stå bredvid och tänka ”Det är min och alla andra feministers förtjänst att hon får vara precis den hon är”.

  Hanna 2013-10-27 23:31:31 http://www.hannajacobsson.blogspot.nl
  Svara
 • För att allt annat är ju vansinnigt.

  majken 2013-10-27 23:28:53
  Svara
 • Jag är feminist för att jag ser det som en självklarhet att kvinnor ska ha samma skyldighet, eller rättighet, att rädda världen som män ska ha.

  Elin 2013-10-27 23:26:39
  Svara
 • Jag är feminist för att jag hoppas att kommande generationer kan växa upp och få vara precis som de vill utan några som helst fördomar och normer från samhället.

  Lovisa 2013-10-27 23:12:43
  Svara
 • valet är ju att vara feminist, eller att vara en idiot.

  Joy 2013-10-27 23:11:24
  Svara
 • För att killar och t.o.m min tjejkompis skrattade åt ”tystnaden som uppstår när kvinnan inte väljer strykjärnet i monopol”. Såhär kan vi minsann inte ha det.

  Filippa 2013-10-27 23:06:49
  Svara
 • Jag är feminist, för att jag är trött på att en fortfarande förväntas förklara varför en är feminist!

  Sanna 2013-10-27 22:56:31
  Svara
 • Ojoj jag är feminist för att jag blir fruktansvärt provocerad av frågan om jag är det. Det känns ju som en förolämpning? De som inte är det har ju bara fått feminism förklarat för sig av någon som inte vet vad det är/av ingen alls. Precis som rasism, det skapas ju ur okunnighet :)

  Linn 2013-10-27 22:49:56 http://nattstad.se/fruktklubb
  Svara
 • Jag är feminist för allt annat vore otänkbart.

  kaneli 2013-10-27 22:44:37 http://spicegirl.ratata.fi
  Svara
 • Jag är feminist därför att enligt SCB så utför kvinnor allt obetalt arbete i hemmet förutom på en punkt.

  Elsa 2013-10-27 22:43:19 http://ewiking.blogspot.se
  Svara
 • För att 87 % av Afghanistans kvinnor har blivit misshandlade av sin man, som de ofta inte själva valt att gifta sig med.

  För att kvinnors åsikter bortförklaras genom att säga att de ”överreagerar” och är ”jääävulskt känsliga”.

  För att det anses FEL att vara tjejig.

  För att sådant som kopplas ihop med kvinnlighet får mycket mindre respekt och förlöjligas medan sådant som kopplas ihop med manlighet höjs till skyarna.

  För att mannen är normen och jag vill bara att alla ska vara sig själva, utan den där satans pressen.

  För att våldtäkt systematiskt används som ett krigföringsätt för att bryta ner samhället genom att våldta fiendens kvinnor, deras ”ägodelar”.

  För att en tioåring gifts bort och dör under bröllopsnatten efter att hennes nya make praktiskt taget har knullat ihjäl henne.

  För att våldtäktsoffret blir beskyllt och inte gärningsmannen,för att våldtagna flickor i många kulturer kastas ut ur familjen eftersom de ”är en skam” och har ”vanhedrat hela familjen” medan våldtäktsmännen lugnt kan fortsätta.

  För att en flicka från Kongo berättar om hur soldater kommit och brutalt våldtagit henne, hennes syster och hennes mamma. Mamman dog. Veckor senare kom de tillbaka och våldtog systern och henne igen. Denna gång dog systern och de spikade upp henne på väggen. Den lilla flickan på 13 år tvingades se allt.

  För att en annan flicka från Kongo, på bara åtta år, blev våldtagen så brutalt att hela hennes underliv var söndertrasat ända ner till anushålet.

  Moa 2013-10-27 22:32:01
  Svara
 • Jag är feminist för att jag växte upp och trodde att det var något fel på att vara precis mig själv och jag vill inte att en endaste tjej i hela världen ska behöva känna så.

  Therese 2013-10-27 22:29:32 http://www.storat.blogspot.se/
  Svara
 • För att kvinnor ska vara lika mycket värda som män.

  kajsa 2013-10-27 22:13:25
  Svara
 • För att jag är så jävla trött på att bli behandlad som en skör liten söt tjej som inte kan klara sig själv, trött på att bli behandlad som underordnad till människan aka mannen, så jävla trött på folks fördomar.

  Moa 2013-10-27 22:08:25
  Svara
 • I’m a woman. Women who aren’t feminists haven’t understand how worthy they are. How important they are for everything. Well, we are these one who are pregnant, but we are so much more. I’m a feminist because I’m a human.
  Because I’m for equality, for rights – for human rights.

  And because I hate all these strangers who touch my botty while I’m dancing. Just dancing with the aim to enjoy myself and nobodyelse.

  Antonia 2013-10-27 22:04:24
  Svara
 • För jag är bara är så himla stolt och glad över att vara tjej. Hur bra är det till exempel inte med valmöjligheten att kunna ha både jeans och kjol? Stackars pojkar.

  My 2013-10-27 21:39:14
  Svara
 • Jag är feminist för att jag vet att du, jag och alla andra snippbärare är lika mycket värda (minst) som de utan snippa. Oavsett om det mäts i pengar, status eller rättigheter.

  Julia 2013-10-27 21:18:35
  Svara
 • Varför ska någon få tro att dom är bättre än mig bara för att jag är tjej?

  Alva 2013-10-27 21:16:43
  Svara
 • Jag är feminist eftersom det är en självklarhet att män och kvinnor bör bli lika behandlade.

  Linda 2013-10-27 21:02:30
  Svara
 • För att jag varken är konservativ eller fascist.

  Pelle 2013-10-27 20:51:16
  Svara
 • Min mamma och pappa var med om tvångsäktenskap, allt började där för mig. Efter 21 års äktenskap älskar de fortfarande inte varandra, de inte fick vara med den dom älskade. Min syn om jämnställdighet, började när jag såg mammas och pappas sorg.

  Chili 2013-10-27 20:48:05
  Svara
 • för att det är en självbevarelsedrift (om man har två x kromosomer)

  ella 2013-10-27 20:34:21
  Svara
 • Jag är feminist för jag vill bestämma över min egna kropp, utan att bli kallad saker eller dömd för det.
  Jag är feminist för att jag vill slippa kraven på att vara ”en duktig flicka”.

  Olivia 2013-10-27 20:18:28
  Svara
 • Jag är feminist för jag vill att det ska vara en självklarhet att det ska vara jämställt bland kvinnor och män, ingen av oss är sämre än den andra. Inga män ska behöva ”man up” och kvinnor är inte svagare än män. Det ska vara lika att få vara vem man vill. Oavsett yrke, intressen. Vill man vara hemmafru som kvinna så är det inget fel med det, vill man som man vara dansare, bära kjol eller vad som ska det inte heller vara något konstigt. Jag vill försöka få bort ”könet” med valen, det ska inte spela någon roll.

  C.edpil 2013-10-27 20:17:29
  Svara
 • Min mamma är VD/fabrikschef på ett stort läkemedelsföretag.
  Sedan mina föräldrar skilde sig har hon gått på flera dejter med män som efter första gången de träffats inte velat fortsätta på grund av att de känt sig nedtryckta av hennes höga position. Det är en av alla små saker som hon utsätts för på grund av att hon som kvinna satsat mycket på karriär. Det är tydligen inte accepterat i vårt samhälle att vara kvinna med en riktigt bra position.
  Jag som går mitt sista år på gymnasiet märker inte av skillnader på män och kvinnor lika mycket som jag har gjort genom min mamma, men hon har fått mig att skita fullständigt i vad folk säger och kämpa för att komma dit jag vill i livet och för det är jag evigt tacksam.

  Viktoria 2013-10-27 20:09:58
  Svara
 • Clara Henry sammanfattar det grymt: http://www.youtube.com/watch?v=J0vTjMp11pM

  emmy 2013-10-27 19:52:20
  Svara
 • För att alla borde vara det. Det är en självklarhet.

  Sigrid 2013-10-27 19:43:47 http://sigridmariaa.blogg.se
  Svara
 • Jag är feminist därför att jämställdhet mellan män och kvinnor borde vara en självklarhet.

  Julia 2013-10-27 19:40:16
  Svara
 • Året är 2013 och fortfarande tjänar många kvinnor sämre än män. Fortfarande finns det ungdomar som inte över huvud taget bryr sig om jämnställdhet. Brudar som bara skrattar när någon skojar om att hon ska stå vid spisen och som sekunden efter skryter över sina pojkvänners insatser i köket. Vissa menar att det ligger i naturen att vi är olika. Och visst är vi det. Men så vitt jag vet så har man aldrig lagat mat med könet och kommer så förmodligen aldrig att göra, vilket jag ändå tycker visar på att det är så ingrott i samhället att vi också SKA vara olika. Och när maskinsäljare endast hälsar på männen omkring mig, eller när killarna i hembygden inte tror att jag vet hur man startar en traktor, då blir jag ännu mer övertygad om att vi lever i ett skevt samhälle som vi tillsammans kan göra något åt. Om det sen innebär att jag är feminist eller inte, det vet jag inte. Jag vet bara att jag vill att framtidens barn ska få lära känna sig själva innan omvärlden hinner lära dem hur de förväntas vara!

  Elin 2013-10-27 19:39:03 http://www.bondebruden.blogg.se
  Svara
 • Jag är feminist för att halva jordens befolkning förtjänar den rättvisa som tagits ifrån dem.

  Ellen 2013-10-27 19:18:19
  Svara
 • because I wanna go out on town without getting my ass grabbed when I’m dancing (the fact that I’m standing there, wearing a mini skirt is not an invitation in any sense). because I wanna go to the gym wearing shorts without having to shave my legs first. because I want the women of saudi-arabia to be able to drive a car without being arrested. because the guys in school have a facebook group where they post pictures of the girls they’ve been with.

  R 2013-10-27 19:17:58
  Svara
 • Jag är feminist för att jag inte ska förväntas dra det där extra lasset åt killen i grupparbetet som aldrig gör ett skit, men som förmodligen kommer tjäna mycket mer än mig senare i arbetslivet.

  (bland annat alltså. detta är en av 100 anledningar!!!)

  bella 2013-10-27 19:10:06 http://bela.blogg.se
  Svara
 • Citerar Gudrun Schyman: Jämställdhet är målet, feminism är verktyget vi måste använda oss av för att komma dit.

  Bea 2013-10-27 19:09:21 http://omdusaknarmig.blogg.se
  Svara
 • Jag är feminist därför att jag vill aldrig att någon ska titta sig i spegeln och känna sig otillräcklig därför att hen inte passar in i våra heteronormativa stereotyper. Jag är feminist därför att det är min rätt som människa att få lika lön som någon annan människa, oavsett vad jag har för kön. Jag är feminist därför att det är min rätt att ha åsikter utan att bli förlöjligad som ”överkänslig feminist” eller ”tjej som inte kan något”. Jag är feminist därför att det är min rätt att ha hår under armarna utan att någon tittar snett på mig, eller blir förvånade att jag har en pojkvän TROTS att jag har hår under armarna och bara rakar benen ibland. Jag är feminist därför att det är min rätt att ha kjol/klänning om jag så vill utan att bli förminskad som liten flicka. Jag är feminist därför att jag har farit så illa av att passa in på den eviga rollen som ”duktig flicka”. Jag är feminist därför att kvinnor runt om i världen råkar så illa ut, allt från våld till ett oändligt förminskande. Jag är feminist därför att jag vill utrota objektifiering och hela ”sälj grej med tjej”-hysterin. Jag är feminist därför att jag är trött på att inte ens i feminismfrågan är det tillåtet att vara feminist, utan att man då är jämställdist. Jag är feminist därför att, som Gardell säger, alternativet är att vara en idiot.

  Hanna 2013-10-27 19:05:01
  Svara
 • För att jag tycker det är orättvist, det är så fruktansvärt jävla orättvist att kvinnor inte ska tjäna lika mycket pengar som män när de kan ha exakt samma kompetens och kunnande för att utföra samma jobb. För att genusperspektivet i världen är så jävla vrickat och kvinnor framställs alltid alltid alltid som sexobjekt i både tv och reklam. För att kvinnor undermedvetet blir lärda att vara männens ”leksaker”. För att det är så himla många flickor som leker med Barbies och vill se ut som dem; undernärda, långa smala ben och smink i överflöd. För att fyra män kan våldta en kvinna och släppas på fri fot. För att jag vill att mina barn, barnbarn och deras barn ska leva i en värld där ingen någonsin ska behöva bli dömd för vilket kön man har.

  Därför är jag feminist.

  Anna, 16 år, feminist. 2013-10-27 18:46:46 http://annasomfotograf.blogg.se
  Svara
 • För att jag tränar några barn i klättring, och när
  papporna ska peppa sina barn uppmanar de sina söner att inte klättra som tjejer, trots att tjejen som klättrar bredvid är bäst i hela gruppen.

  Linnea 2013-10-27 18:32:57
  Svara
 • Jag är så fly förbannad på att allt ska handla om att vara den där ”sköna tjejen”, den ”perfekta flickvännen” som inte ställer krav utan bara är till lags, skrattar och ler. Står inte ut med när killar säger åt en att ”slappna av, ni tjejer tänker så jävla mycket”. Eller hur sjukt är det inte när man hänger med killar och plötsligt känner sig patetisk för man slås av känslan att man tar för mycket plats för att man har pratat länge eller varit aktiv i en diskussion?
  Jag ska väl visst få ställa krav, säga ifrån och dela med mig av mina tankegångar som slår mig precis här och nu. Att det ens finns ett ideal för att vara ”skön” istället för att bara vara sig själv. Det gör mig fan galen.

  Malin Grundqvist 2013-10-27 18:32:14
  Svara
 • för att jag tycker att det borde vara helt självklart att alla kvinnor i världen ska ha samma rättigheter som män.
  jag tycker inte att kvinnor ska förtryckas och vara så underlägsna som de är idag i världens samhälle, bara för att de är kvinnor.

  FÖR ATT KVINNOR OCKSÅ ÄR PRECIS LIKA MYCKET MÄNNISKOR OCH LIKA MYCKET VÄRDA SOM MÄN.

  frida 2013-10-27 18:20:48
  Svara
 • Jag är feminist för min kropp är bara min kropp.

  Frida 2013-10-27 18:08:04
  Svara
 • För att jag hann fylla 20 innan jag insåg att all min självförakt och alla krav jag haft på mig själv är en produkt av en struktur som förminskar mig.

  Frida 2013-10-27 17:48:47
  Svara
 • Jag är feminist för att jag är trött att få sexistiska kommentarer, för att mina tjejkompisar blir kallade horor när de ligger med någon medans killarna framställs som ”kungar”. Jag är feminist för att jag är så jävla rädd för min framtid som kvinna.

  sofia T 2013-10-27 17:28:21
  Svara
 • För att jag redan som 5årig ville bli president bara för att ingen kvinna ännu då hade varit det (i Finland alltså), och alla bara suckade håhååjajaa med dig.

  E 2013-10-27 17:27:31
  Svara
 • För jag är trött på att bli kränkt av mina egna bror

  sanne 2013-10-27 17:22:37
  Svara
 • Jag är feminist för att jag vill att min älskade lillasyster ska få växa upp utan självhat för att hon inte ser ut eller följer samhällets normer för hur en kvinna ska vara. Jag vill helt enkelt att hon ska slippa allt det jag har känt under min uppväxt.

  Bella 2013-10-27 17:14:04
  Svara
 • för att min bästa vän blev våldtagen när vi gick i åttan och han som gjorde det får komma ut och bo i samma stad som vi i morgon.

  moa 2013-10-27 17:07:02 http://botellonz.blogg.se
  Svara
 • Jag är feminist för att jag hatar patriarkala maktstrukturer.

  Kajsa 2013-10-27 17:00:43
  Svara
 • För att sex är bland det bästa jag vet i hela världen och jag vill inte behöva skämmas över att säga det mer. JAG ÄLSKAR SEX.

  Jag vill även kunna bära korta kjolar, raka mig vart jag vill på kroppen, och vara jättesminkad utan att andra ”feminister” och ”jämnställdister” kommer och påstår att jag bara är en produkt utav det som män önskar se hos kvinnor; även ”feminister” måste sluta anta att andra kvinnor ”måste/vill räddas” för att de ”fallit offer” patriarkatet bara för att de VÄLJER attribut som anses ”kvinnliga”.

  Helena 2013-10-27 16:58:46 http://helenas.devote.se
  Svara
 • Förmodligen för att jag häromdagen hittade en bok från när jag var 11 där det stod att ett mål med min sommar var att banta samt min 13-åriga systers klasskompis nästintill svälter sig själv för att hon tycker att hon är tjock.

  Anna 2013-10-27 16:55:47
  Svara
 • I am a feminist because I don’t want to be afraid of being raped when being somewhere on my own late at night. I don’t want to have to be relieved when I see another woman, because then I’m not surrounded by only men anymore.
  I don’t want people to tell me I need to be accompanied by someone male when I walk home late at night because otherwise I could get raped or murdered just because I’m a girl. I want to be able to accompany myself home.
  I’m a feminist because I don’t want to listen to my friends talk about their girlfriends and boyfriends and then tell me not to worry, I will find a man some day. I don’t need a man to complete me, I am great as I am, with or without a man.

  Lilja 2013-10-27 16:30:39
  Svara
 • För att bara tanken av hur stor skillnad det är på min mammas och min pappas livsförhållanden ger mig magknip.

  Elin 2013-10-27 16:20:41
  Svara
 • Jag är feminist för att feminismen är bland det bästa och vackraste och mest självklara som finns i min värld, och för att det fortfarande finns människor som av olika anledningar inte förstår det.

  Yolanta 2013-10-27 16:20:32
  Svara
 • Jag är feminist därför att jag ska ha samma lön som en manlig kollega som gör samma jobb.

  Hanna 2013-10-27 16:12:19
  Svara
 • För att jag inte längre orkar höra att man bara är snygg om man är lång och smal med stora pattar. Alltså va? Alla är vackra oavsett hur deras kropp ser ut. Och för att jag vill kunna gå på min kusin och hans pojkväns bröllop, gråta glädjetårar och ge patriarkatet fingret. JÄMSTÄLLDHET FTW.

  Lina 2013-10-27 16:06:27
  Svara
 • För att jag blir ifrågasatt om varför jag är feminist när vi lever i en värld där kvinnor och män inte har samma rättigheter, där kvinnor ständigt sexualiseras och objektifieras, där kvinnor lär sig att akta sig från att bli våldtagna istället för att män lär sig att inte våldta, där en kvinna tjänar 17% mindre i lön än en man med samma jobb, där sexism anses okej om det bortförklaras som ett skämt osv osv

  Johanna 2013-10-27 16:05:08 http://www.patetikekonst.blogspot.se
  Svara
 • För att allt i världen är orättvist. Man kollar alltid efter felet med kvinnan i problemet, inte den som orsakar problemet. För att vi inte får lika mycket pengar, inte samma värdighet. Trots att vi kan vara drottningar över länder så är vi inte lika som männen. Jag vill ses som en del utav något viktigt, utan mig dör mänskligheten och likaså utan männen dör mänskligheten. Vi behövs också och vi behöver värdesättas lika mycket som männen. Jag vill INTE höra att jag måste vara försiktig när jag är ute på kvällarna och någon måste möta mig för att kunna gå hem säkert när min bror kan gå ute på kvällen utan att behöva möta någon för att ta sig hem säkert. Vi ska inte ens behöva ”försvara” oss över att vi är feminister, det ska vara självklart för allt och alla. Därför är jag feminist, för att vi måste slå hål i den jävla väggen som är mellan oss och och våra rättigheter som gör att vi inte når dem. Feminismen är den hammare, motorsåg eller maskin som kan ta sig igenom väggen som spärrar oss från våra rättigheter.

  Ebba M 2013-10-27 15:59:33
  Svara
 • Jag är feminist därför att jag tror på alla människors lika värde.

  Rebecca 2013-10-27 15:52:13
  Svara
 • Jag är feminist för att alla kvinnor skall ha makt över sin kropp.

  Rebecka 2013-10-27 15:48:40 http://esmeraldabakes.wordpress.com
  Svara
 • För att det är det enda rätta när världen ser ut som den gör. Jag är feminist för att kvinnor är förtryckta i dagens samhälle och jag vill bidra till båda könen ska värderas likvärdigt.

  Lovisa 2013-10-27 15:43:58
  Svara
 • För att jag inte vill bli kallad för lilla gumman på mitt jobb.

  Madde 2013-10-27 15:33:29
  Svara
 • För att du genom dina texter fick mig att inse att det är det enda rätta!

  Stina 2013-10-27 15:32:41
  Svara
 • Jag är feminist eftersom det inte finns, aldrig har funnits eller någonsin kommer att finnas någon logik i att hälften av världens befolkning är underordnade den andra hälften.

  Maja 2013-10-27 15:32:34
  Svara
 • Hur kan man inte hålla med om att ALLA ska få vara den man vill utan att porträtteras som ”fel”.

  Anna 2013-10-27 15:19:04
  Svara
 • Jag är feminist för jag är så trött på att höra ”Du är ju skön, för att vara tjej” Jag är feminist för att jag hatar att jag blir glad när jag kallas grabbig. Jag är feminist för att jag vill bli sedd för min hjärna, inte för min kropp. Jag är feminist för att jag tycker det är fel att tjejer blir horor och killar blir kungar. Jag är feminist för att när man googlar bilder på bikini kommer kvinnokroppen i fokus, men när man googlar bilder på badbyxor är det badbyxorna i fokus. Jag är feminist för att jag vägrar ta baksätet och sitta tyst och vara den duktiga flicka som samhället vill att vi ska vara. Jag är feminist för att allt annat är idiotiskt.

  Alexandra 2013-10-27 15:18:26
  Svara
 • Jag är feminist för att min mamma är det och för att jag mött så många orättvisor i världen som baseras på kön, och så vill jag inte att det ska vara.

  Nadja 2013-10-27 15:14:51
  Svara
 • All kärlek är vacker, alla människor är lika värda och alla bör ha samma förutsättningar oavsett kön, sexuell läggning eller etnicitet, för att nå dit behövs femenism

  Nadja 2013-10-27 15:10:22
  Svara
 • Så länge jag får frågan varför jag är feminist och varför jag kämpar för kvinnors värde så kommer jag att vara det. Jag är feminist för att jag måste.

  Anna 2013-10-27 15:05:06
  Svara
 • Jag är feminist för jag vill inte behöva gå hem med nycklarna hårt i handen en sen lördagskväll.

  Fanny 2013-10-27 14:58:36
  Svara
 • För att jag vill vara med i fighten mot jämställdhet.
  Och för att jag vill att ordet feminist ska vara laddat med det som det faktiskt innebär, dvs någon som kämpar för jämställdhet, istället för att vara omgärdat med gud vet hur många fördomar.

  Jag är feminist, inte manshatare.

  Stina 2013-10-27 14:33:45 http://divmondsnpevrls.tumblr.com
  Svara
 • Jag är feminist eftersom jämställdhet inte ännu är en självklarhet i samhället.

  Matilda 2013-10-27 14:31:14
  Svara
 • Jag är feminist för att män inte ska få tro att de äger världen bara för att de är män, för att både kvinnor och män ska ha möjlighet till samma utbildning, jobb och framtid och för att ingen ska få anta att kvinnor ska stå i köket bara för att de är kvinnor!

  NinaH 2013-10-27 14:30:51 http://hjalles.blogg.se
  Svara
 • För att det är så himla självklart att alla borde ha samma rättigheter.

  Loe 2013-10-27 14:23:06 http://www.missloe.devote.se
  Svara
 • Vadå, varför jag är feminist? Frågan är: Av vilken anledning ska jag inte vara feminist? Naturligtvis är jag feminist! Valet står ju mellan att vara feminist och idiot.

  Sara Israelsson 2013-10-27 14:11:34
  Svara
 • Jag tror på en värld där alla har lika rättigheter och förutsättningar, oavsett kön, etnicitet eller sexuell läggning. Därför är jag feminist.

  jennifer 2013-10-27 13:55:32 http://jenniferstroud.blogg.se
  Svara
 • Jag är feminist därför jag vill att om jag någonsin blir mamma, så ska min son eller min dotter kunna säga ”Alla människor är lika mycket värda! Vi lever i ett jämställt samhälle! Och min mamma gjorde skillnad!”

  Astrid 2013-10-27 13:46:47 http://astridx.blogg.se
  Svara
 • För att jag ska kunna gå hem själv efter att det blivit mörkt utan att hjärtat ska börja banka hårdare och varje människa i varje gathörn ska ses som en potentiell våldtäktsman.

  Marina 2013-10-27 13:44:13 http://www.jordsnurrar.blogg.se
  Svara
 • För att jag vägrar att jag inte ska få samma möjligheter för mitt kön.

  Aina 2013-10-27 13:40:25
  Svara
 • På alla föreläsningar om våld har jag alltid blivit tillsagd: undvik mörka ställen, gå till andra sidan gatan om du möter en kille, osv. Varför är det alltid tjejer som ses som offer och varför är det offrena som ska ändra beteende? Aldrig har jag varit på en föreläsning om våld som faktiskt varit riktad mot de som gör fel. Det är så bakvridet det bara kan bli, därför är jag feminist.

  ebba 2013-10-27 13:35:12
  Svara
 • För att alla människor, oavsett kön, ska ha rätt till sin egen kropp.

  Josefine 2013-10-27 13:30:11 http://oldpandadays.blogg.se
  Svara
 • För att servitören igår gav mig en cola light och min pojkvän en vanlig även fast vi båda beställde vanlig cola bara.

  Ronja 2013-10-27 13:29:18 http://ronjaengberg.blogg.se
  Svara
 • För att jag är så jävla trött på alla förväntningar.
  och för att det ska inte ska spela någon roll om man är kvinna eller man, det ska inte finnas några skillnader. Alla ska leva på samma villkor!!

  Fia-Lotta 2013-10-27 13:28:00 http://systrarnabackstrom.se
  Svara
 • Jag är feminist för att jag har slösat alldeles för många timmar av mitt liv på att hata min kropp, haft ångest över något jag ätit, för att hitta något att ha på mig varje morgon som jag inte ser lika ”tjock” ut i och för att denna kroppsideal fortfarande hindrar mig från att fullt ut ha på mig exakt det jag vill bara för att det är en kortärmad tröja eller att gå utan strumpbyxor.
  För att könet ska inte spela någon roll när det gäller hur ett barn uppfostras, vilka leksaker barnet får, vilka jobb hen väntas välja, hur hög lön lön och vilka intressen hen förväntas ha och allt annat. För att då en man inte uppfyller mansnormen ses han som kvinna, vilket är något dåligt att vara för en man. För att män oftare tas på mer allvar än kvinnor när de utrycker sina åsikter, säger emot osv.

  Olivia 2013-10-27 13:16:37 http://oliviasandinpekka.blogspot.com
  Svara
 • Jag är feminist för att jag tycker att det är så fel att att fattiga indiska flickor förstör deras föräldrars liv ekonomiskt bara genom att de föds som flickor och blir därför ofta lämnade ensamma från extremt ung ålder.

  Moa 2013-10-27 13:10:25
  Svara
 • Därför att jag vill bli sedd som en människa med kvaliteter, inte som ”en brud”, där ”brud” ALLTID får en negativ klang.

  Linn 2013-10-27 13:06:38 http://kown.tumblr.com/
  Svara
 • Tycket det är en självklarhet att vara det oavsett kön. Så enkelt är det och jag är inte en av de mest insatta (vilket du inte ens behöver vara) för att förstå vad feminist innebär!

  Frida 2013-10-27 13:03:46 http://fridasofhie.blogg.se
  Svara
 • för att jag blir så fruktansvärt arg och ledsen pga kvinnors underlägsenhet, jag menar det är för sjutton 2000-talet, hur kan kvinnosynen fortfarande vara såhär?!

  Pauline 2013-10-27 12:37:38
  Svara
 • Därför att det är en självklarhet. Jag tycker inte att man kan kalla det feminism, det är bara ”common sense”. Sedan är jag uppvuxen med en feministmamma (vilket jag är oooootroligt glad över) som har lärt mig att ifrågasätta låtar,musikvideor,reklam sedan ung ålder. Så jag antar att äpplet faller inte så långt från trädet haha.

  Kajsa 2013-10-27 12:35:28
  Svara
 • Av vilken anledning ska jag inte vara feminist?

  Emma 2013-10-27 12:32:29 http://www.emmaemanuelsson.blogg.se
  Svara
 • För att människor fortfarande använder orden manlig och kvinnlig.

  Mirjam 2013-10-27 12:28:30 http://kortochgott.devote.se
  Svara
 • Jag är feminist eftersom jag är så otroligt trött på kvinnoförtrycket och det patriarkala samhället vi lever i. Jag vill att alla ska ha samma rättigheter och att jorden ska bli en bättre plats för alla, oavsett kön, hudfärg, etnicitet osv. För att alla ska få vara som dom är. För att ingen ska bli utsatta för kränkande kommentarer på deras utseende eller bakgrund. För att mina barn och deras barn och alla kommande generationer ska få leva i en jämlik värld, och för att jag vet att vi måste kämpa för det!

  Klara E. 2013-10-27 12:25:35
  Svara
 • Jag är feminist för att jag är trött på att bli kallad för ”slampig” bara för att jag är översocial, fysisk och trevlig mot alla jag möter.

  Hanna 2013-10-27 12:14:39 http://.
  Svara
 • För att jag har inte lust att acceptera att bli kallad ”lilla vännen” av någon man mera.

  Jen 2013-10-27 12:14:13 http://andas.ratata.fi
  Svara
 • jeg er feminist (blant annet) fordi jeg ikke finner meg i å bli kalt skank, slut, hore og løs bare fordi jeg også synes det er deilig å ha sex

  Emilie 2013-10-27 12:10:41
  Svara
 • För att det inte är humant att halva världens befolkningen ska leva under sjuka ideal.

  Malva 2013-10-27 12:07:57
  Svara
 • Jag är feminist för att jag tycker att ALLA oavsett kön, hudfärg, sexualitet, socialklass osv ska ha samma rättigheter gällande ALLT.

  Mimmi Muskos 2013-10-27 11:57:15
  Svara
 • För att det är totalt otänkbart för mig att bara stå och titta på när halva jordens befolkning blir systematiskt diskriminerade.

  Ida 2013-10-27 11:47:35 http://idashemligablogg.wordpress.com
  Svara
 • För att jag är så himla trött på att behöva låtsas prata i telefon, att hålla nycklarna som knogjärn i handen och att behöva gå långa omvägar runt parker på väg hem på kvällen. Är så jävla trött på att behöva vara rädd.

  Hedvig 2013-10-27 11:46:00
  Svara
 • om man är kvinna och verkligen står för sig själv och känner sig bekväm så tycker jag att man kan kalla sig feminist. bara det lilla!

  Rebecca 2013-10-27 11:45:51 http://glossfashion.com/rebeccajohnnysdotter
  Svara
 • för att det är ett val mellan att vara feminist eller vara idiot, självklart ska inte någon som råkat bli född med en penis ha bättre vilkor eller rättigheter än mig!

  Malla 2013-10-27 11:44:36 http://malzkarin.devote.se
  Svara
 • Jag är feminist för att kvinnan ska sluta ses som ett objekt som är till för mannens behag.

  Ebba 2013-10-27 11:37:40 http://ebbaoctavia.blogg.se
  Svara
 • för att jag inte ska råka slå ner nån slö kille i min klass när jag tänker på att jag som pluggar röven av mig förmodligen kommer tjäna mindre än de lata dumhuvudena.

  frida 2013-10-27 11:35:38 http://stummaord.blogg.se
  Svara
 • För att jag vet att jag och alla individer är värda så mycket mer än att granska, och våndas över, sin kropp och sitt beteende utifrån något samhälles (jävla) ideal.

  Fredrika 2013-10-27 11:35:29
  Svara
 • Jag är feminist för att jag vill att personlighetsdrag och egenskaper inte automatiskt ska vara kopplade till kön, utseende eller etnicitet och självklart jag är emot orättvisorna och förtrycket som skapas när en kopplar ihop dessa.

  Sara 2013-10-27 11:35:08 http://thevelvetpond.blogg.se
  Svara
 • Jag är feminist för att alla ska få gilla och göra vad de vill utan att få höra meningen ”men du är ju tjej/kille, du ska inte göra sånt” och för många andra anledningar.

  steffie 2013-10-27 11:33:17
  Svara
 • Jag är feminist för att jag vill att alla kvinnor ska vara lika mycket värda i samhället; på arbetsmarknaden, inom politik, i hemmet, sexuellt osv.

  Maria 2013-10-27 11:21:28 http://dreamsof.blogg.se/
  Svara
 • För att feminismen är optimistisk, den ser en lösning på problemen och lägger ingen skuld på någon. Feminismen säger inte att män är aggressiva våldtäktsmän, den säger att patriarkatet skapar en destruktiv mansroll som det går att lämna bakom sig. Feminismen säger inte att kvinnor är sämre i ledarpositioner eller att skoshopping finns i vårt DNA, den säger att enda anledningen till att vi så länge varit förpassade till bakgrunden är att någon annan tjänat på att ha oss där, och att allt det går att lämna bakom sig.
  Feminismen är revolutionär men alltid hoppfull och sedan jag för sådär tio år sedan började kalla mig feminist har jag varit förbannad och taggad på förändring snarare än förbannad och ledsen över att ingenting händer.

  annika 2013-10-27 11:17:35
  Svara
 • För att man inte ska definieras som ett kön, utan en individ.

  Andrea 2013-10-27 11:17:15
  Svara
 • För att det fortfarande finns de som inte vet vad feminist är och det finns de som hört talas om det men slagit det ifrån sig.

  Viktoria 2013-10-27 11:09:01
  Svara
 • Jag är feminist, för jag vill kunna vara Batman på halloween utan att jag ska behöva ha åtsittande lackkläder med fokus på min KROPP.

  Sofia 2013-10-27 11:06:34
  Svara
 • för att jämställdhet är ett förlegat och smutsigt ord, och för att vi behöver frigörelse från den vita cisgendered heterosexuella mannen och inte att vara jämlik med honom.

  agnes 2013-10-27 10:54:47
  Svara
 • Jag är feminist för att ens jag ska få vara jag och att inte mitt kön ska bestämma mitt jag.

  Julia 2013-10-27 10:52:49 http://knitwithjulia.tumblr.com
  Svara
 • För att fortsättande det som så många kämpat med så länge, uppmärksamma deras kamp och inte sluta förens vi är likvärdiga, i hela världen

  Ada 2013-10-27 10:51:41
  Svara
 • fordi noe annet er uaktuelt.

  dina 2013-10-27 10:48:04 http://www.foreverrryoung.blogspot.com
  Svara
 • För att allt annat hindrar människan från utveckla sina förmågor. Att älska sig själv på riktigt, låta sig själv vara ledsen, blyg, stor, fantastiskt eller helt jävla briljant.

  Frida 2013-10-27 10:43:23 http://fridfull.blogg.se
  Svara
 • Jag är feminist för att man fortfarande måste förklara varför man är det.

  Maja 2013-10-27 10:41:49
  Svara
 • Jag är feminist för att jag inte vill att min dotter i framtiden ska behöva växa upp och känna sig illa till mods runt män för att hon lärt sig att hon är mindre värd.

  Alexandra 2013-10-27 10:39:33
  Svara
 • Jag är feminist för att jag min första instinkt ofta är att dela upp människor, prylar, levnadssätt, egenskaper och kläder i män/manligt och kvinnor/kvinnligt- och detta är inte ett tankesätt jag vill föra vidare till kommande generationer.

  Astrid 2013-10-27 10:37:24
  Svara
 • För att vi alla, oavsett kön, är människor som är värda att bli behandlade bra. Jag ska kunna känna att jag duger precis som den jag är!

  Michaela 2013-10-27 10:37:03
  Svara
 • Jag är feminist för att det är en jävla självklarhet att alla människor är lika mycket värda och ska ha samma rättigheter.
  Kallar mig dock sällan feminist då denna jävla trend och debatt främst har kommit att handla om armhålor och fett på magen istället för jämställdhet. Så himla synd tycker jag. Pinsamt.

  Emma 2013-10-27 10:28:49
  Svara
 • Jag är feminist för jag vill ha rätten till att tycka om min kropp, precis som den är.

  Emma 2013-10-27 10:26:05
  Svara
 • Jag är feminist för att för mig är det en absolut självklarhet och jag kan inte bestämma mig för en anledning utan vill skriva tusentals.

  Pyttan 2013-10-27 10:25:47 http://pyttan.blogg.se/
  Svara
 • I’m a feminist because so many of my girlfriends think they’re too fat. What’s inside your brain has to be more important than how you look.

  Lea 2013-10-27 10:20:09
  Svara
 • Jag är feminist eftersom det är det enda alternativet. Eftersom jag vill kunna göra vad jag vill, alla tider på dygnet med samma trygghet och självklarhet som mina manliga vänner. Eftersom tiotusen jävla fel som pekar på hur ojämställt allt är. Eftersom jag kräks lite varje dag i skolan pga. tiotusen kilo sexism överallt, sådan som är smygande och folk inte tänker på jämt. Efter som ca. inga tjejer vågar ta för sig i min klass och när en väl gör det lyssnar ingen. Eftersom killarna blir förnärmade om en tjej försiktigt och ursäktande frågar om de kan vara lite tysta medan de själva kan säga åt en att hålla käften och en svarar ”Oj, förlåt” och är tystare. Eftersom killarna inte ens behöver räcka upp handen i klassrummet men om tjejerna avbryter får de onda ögat.
  Och för att tiotusen större, mindre, och olika liknande saker händer hela tiden överallt.

  Gry Sol 2013-10-27 10:12:46 http://radarmagazine.se/litensol
  Svara
 • Jag är feminist för att jag vill kunna gå hem från nattbussen i min egen takt. Inte rusandes för att jag är så jävla rädd.

  Agnes 2013-10-27 10:12:01 http://detonera.blogspot.se/
  Svara
 • För att det är min fucking jävla plikt som människa.

  Ida 2013-10-27 10:11:16
  Svara
 • Jag är feminist för att jag vill kunna vara precis hur jag vill utan att någon ifrågasätter det.

  Lisa 2013-10-27 10:09:23
  Svara
 • Jag är feminist för jag är trött på att aldrig bli tagen på allvar, för jag är ju bara en tjej.

  Ida 2013-10-27 10:06:10
  Svara
 • Jag är feminist för att det inte ska spela någon roll vad en har mellan benen, men att det tyvärr gör det.

  Sandra 2013-10-27 10:05:38 http://sandyinwonderland.blogg.se
  Svara
 • Jag är feminist för att jag VET att jag, min syster, mina väninnor, framtida döttrar och alla andra kvinnor är lika mycket värda som män och jag tänker inte låta någon intala oss något annat.

  Jessica 2013-10-27 10:03:15
  Svara
 • Eftersom vad om är vackert, vad som är rätt eller fel, inte borde vara upp till ett korrupt och mansdominerade samhälle. När vi idag har alla förutsättningar för att leva bra liv borde inte behöva ändra, plåga, skada och svälta oss själva för att acceptera oss själva och bli accepterade av andra. Alla är vackra, och det kommer jag kämpa för.

  Emme 2013-10-27 10:01:23 http://fotografemme.blogspot.se/
  Svara
 • Jag är feminist för att alla människor ska få göra sina val ifrån hjärtat och inte utifrån förkonstruerade mallar som deras personligheter inte passar in i.

  Ella 2013-10-27 09:59:40
  Svara
 • Jag är feminist därför att det är helt sjukt att ens kön, etnicitet eller sexuella läggning kan påverka vilka möjligheter man har i livet. Dessutom så är alternativet så himla himla dumt.

  Lisa 2013-10-27 09:59:32 http://exploderar.devote.se
  Svara
 • För att kvinnor och män inte lever på samma villkor!

  S 2013-10-27 09:52:53
  Svara
 • Jeg er feminist fordi jeg selv vil bestemme om jeg barberer ben, armhuler etc. Jeg er træt af at bekymre mig om den slags, nu er det nok!

  Emmali 2013-10-27 09:49:42 http://www.maanegaarden.blogspot.com
  Svara
 • för att 98% av de som våldtar någon får inte ens något litet straff. det äcklar mig så oerhört mycket.

  majken 2013-10-27 09:48:55
  Svara
 • Jag är feminist för att jag är trött på ALLA JÄVLA FÖRVÄNTNINGAR.

  Lovisa 2013-10-27 09:48:48
  Svara
 • För att det vore så jäkla idiotiskt att vara något annat och för att ett kön spelar en precis lika liten roll som etnicitet eller sexuell läggning.

  Elin 2013-10-27 09:48:47 http://elinuden
  Svara
 • För att jag vill klippa håret kort (som en vanlig ”killfrisyr”) och alla frågar om min pojkvän har godkänt det. Mitt hår tillhör mig.

  S 2013-10-27 09:48:33
  Svara
 • För att jag vill att man ska se en ”människa”, inte ett ”kön”, och att ingen, varken människa eller media, ska bestämma över min kropp.

  Sofie 2013-10-27 09:45:44 http://Consultingdrwatson.tumblr.com
  Svara
 • Jag är feminist för jag vill inte att min tvååriga lillasyster, eller någon annan för den delen, ska växa upp i det samhället som jag växte upp i; ett samhälle där jag som kvinna har fått höra ”du är ju bra på fotboll, för att vara tjej!”, ett samhälle där jag har sett mina finaste, bästa vänner svälta sig själva för att passa in i normen, ett samhälle som lägger skulten på dem som våltas och inte på dem som våltar. Jag vill att min syster ska växa upp och känna att oavsett hur hon ser ut, vad hon än gör och fast hon är kvinna så är hon perfekt precis som hon är.

  Tora 2013-10-27 09:45:01
  Svara
 • För att jag vill en dag gå hem från en fest från stan utan att höra mammas ständiga tjat om att inte gå igenom humlegården. Jag kunna gå igenom humlegården naken mitt i natten utan att ens vara rädd för att bli våldtagen.

  Emma 2013-10-27 09:43:35
  Svara
 • Jag är feminist för att patriarkatet heteronormen cisnormen fucking dödar.

  Maja 2013-10-27 09:39:29
  Svara
 • För att killarna i klassen skriver ner tjejerna i klassen snygghetsordning. JAG VILL INTE RANKAS ÖVER HUR JAG SER UT. Det får mig att vilja vara feminist.

  Emma 2013-10-27 09:39:02
  Svara
 • Jag är feminist på grund av att jag är så fruktansvärt trött på ”lilla gumman-mentaliteten” och ett samhälle där män sitter i en maktposition och kvinnan anses vara det svaga könet. Är trött på lärare, orkesterledare, släktingar och andra människor som anser att min plats är i köket och att jag inte vet något om världen. Fuck ”lilla gumman”.

  Elin Berg 2013-10-27 09:37:49 http://smashing.devote.se
  Svara
 • Därför att om jag någon gång får en dotter så vill jag inte att hon ska växa upp med samma självbild som jag växt upp med, att hon ska få vara exakt hur hon vill och jag ska aldrig tolerera att någon kritiserar hennes utseende.

  Amanda 2013-10-27 09:35:52
  Svara
 • För att jag vill att mina systrar och, i framtiden, döttrar och döttrars döttrar osv ska få växa upp i en värld där det inte spelar någon roll om man har snopp eller snippa, i en värld där könet är oviktigt när det kommer till människors värde.

  molly 2013-10-27 09:35:08
  Svara
 • Jag är feminist för att jag fortfarande ofta möts av påståendet att feminismen inte behövs, och för att feminister är undantagsfall i mina kretsar.

  Therese 2013-10-27 09:33:19
  Svara
 • För att jag vill förändra samhällets syn på kvinnor och bevisa att alla människor är lika mycket värda.

  Emma 2013-10-27 09:30:57
  Svara
 • För att vi lär våra döttrar hur dem ska undvika att bli våldtagna istället för att lära våra söner att inte våldta.

  Saskia 2013-10-27 09:26:29
  Svara
 • Jag är feminist för att jag vill slippa vara mitt kön

  Kajsa 2013-10-27 09:26:08
  Svara
 • För att jag ska ha exakt samma lön som alla män som har exakt samma examen som jag.

  Alexandra 2013-10-27 09:11:59
  Svara
 • Jag vill inte behöva kämpa extra mycket eller bli sedd på ett annat sätt bara för att jag är tjej. Och jag vill kunna åka hem själv på natten utan att vara det minsta rädd.

  Anna 2013-10-27 09:06:18 http://www.gustavssonanna.blogg.se
  Svara
 • För att jag önskar att framtida generationer tonårstjejer inte ska lägga ner ens en bråkdel av den energi jag har lagt på klandra mig själv över min vikt och kroppsform, och att de ska slippa ha ångest varje gång de äter något ”onyttigt”. Det är så fruktansvärt onödigt när livet har så många andra viktiga värden. Feminismen har hjälpt mig på vägen åt rätt håll mot ett lyckligare liv.

  Elin 2013-10-27 09:03:19
  Svara
 • För att alla människor är lika värda, oavsett vilka kromosomer de har i sitt DNA.

  Ellen 2013-10-27 08:59:29
  Svara
 • Jag är feminist för jag är så trött på alla killar som tror de kan bestämma över en säga vad de vill om en och göra vad de vill med en. Att allt alltid hänger på tjejerna och ses som vårat fel. Trött på alla regler hur en tjej ska vara se ut och agera. För jag drömmer om en värld full av feminism lär mig mer varje dag och vill bara kunna mer mer mer.

  Anonym 2013-10-27 08:52:20
  Svara
 • För att jag en dag ska slippa svara på den frågan.

  Agnes 2013-10-27 08:43:40 http://www.astrologen.blogspot.com
  Svara
 • För att när jag har gått klart min femåriga utbildning så SKA jag ha samma lön som mina manliga kollegor, något annat är oacceptabelt.

  Nicole 2013-10-27 08:43:04
  Svara
 • Hej fina flora! Du skriver så bra och har precis sådär flickig men ändå supersnygg stil!

  Men det var inte det jag hade på hjärtat idag, utan om din bloggdesign.
  Du/datamänniskorna borde fixa så man kan zooma på din blogg på mobilen.
  Läser så ofta din blogg från mobilen på bussen – genom mobilen- och det är så trist att aldrig kunna se alla texter och bilder på lägger upp.
  Massa kramar

  Lisa 2013-10-27 08:39:21
  Svara
 • För att alternativet är att vara en idiot.

  Hanna 2013-10-27 08:35:54
  Svara
 • Jag är feminist för något annat vore idiotiskt.

  Hanna 2013-10-27 08:26:46 http://hannaaw.tumblr.com
  Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!