Briljanta dagar.

Nu tar vi en titt på vad jag har haft för mig den senaste tiden:

IMG_3227

Lägenheten vi har hyrt de senaste två månaderna har haft mikro. Varken jag eller Felix är uppvuxna med en sådan, så nu kunde vi äta mikropopcorn. Varje dag. Här är förresten ett typexempel av mitt kontrollbehov: jag delar ofta upp maten exakt. Räknar antalet slevar/nävar och synar noggrant innan servering så att alla får lika mycket. Rätt absurt.

IMG_3237

En dag åt jag frukost i badkaret framför Weeds. Höjden av lyx kanske.

Processed with VSCOcam with x1 preset

Har haft den här frippan.

IMG_3265

En skrivfredag (vi har varje fredag ledig för att vi ska skriva då) satt jag på Sodom större delen av dagen. När jag blev hungrig beställde jag en macka och ett ägg. Alla caféer borde servera kokta ägg för 10 kr styck. Bästa grejen ju.

IMG_3270

Varje gång jag promenerar längs med Skeppsbron så får jag den där känslan av att vilja nypa mig i armen. Blir alltid lika förbluffad över hur vackert Stockholm är. Ibland kan det vara lätt att glömma när en har bott i samma stad hela livet.

IMG_3275

Förra fredagen var jag och min klass på kulturhuset och lyssnade på internationell författarscen med Chimamanda Ngozi Adichie. Älskar henne, boktips: En halv gul sol. Efteråt drack jag öl med mina klassisar.

IMG_3295

Dagen därpå träffade jag världens bästa Paulina.

IMG_3293

Vi promenerade runt i stan och pratade vilt och engagerat. Så glad att jag har henne.

IMG_3319

Såhär dramatisk var lördagskvällen när vi hade ätit middag hos Felix familj.

IMG_3394

Igårkväll skrev vi kontrakt på en andrahandslägenhet på Kungsholmen! Det skulle självklart firas, så vi gick till Den gamle och havet och åt romantisk middag. Jag tog skaldjurspasta och Felix tog en pastarätt med hemmagjord salsiccia. SÅ gott.

Untitled-1

Sedan vi kom hem från Hälsingland så har vi flyttpackat och flyttstädat nästan oavbrutet. I morgon går flyttlasset och jag är så himla pepp för lägenheten är så jäkla fin.

Translation: What I’ve done lately: been eating popcorn (such a luxury to have a microwave), ate breakfast in the bath while watching Weeds, wearing my hair in a ponytail, spend a day at a café and ordered a boiled egg, realized how beautiful Stockholm is, listened to Chimamanda Ngozi Adichie (I love her) at the house of culture, walked around in town with my amazing Paulina and finally: had dinner at a resturant and celebrated that Felix and I are moving to a fantastic apartment in Kungsholmen tomorrow.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
13kommentarer
 • haha, elskar kontrollbehovet! <3

  mariell. 2013-11-02 18:27:17 http://hjartesmil.com
  Svara
 • Såg precis en film, ”The Kitchen” (väldigt se värd) och tyckte jag kände igen en av skådespelerskorna som var med där men så kom jag på att hon var otroligt likt dig. Hon heter Dreama Walker. Jag kan vara helt ute och cyklar men jag tyckte hon var lik dig, mer när dit hår var kortare (brukade klicka in på din blog för några år sedan lite oftare än nu (tidsbrist och jag glömmer bort, inget elakt menat!!)) lite rolig kuriosa för dig. ha det bra! :)

  Linn 2013-11-02 02:48:54
  Svara
 • Hej! Jag måste verkligen tipsa om Purple hibiscus som är av samma författare! Den är riktigt bra! :)

  Ellen 2013-11-01 22:04:32
  Svara
 • åh vad kul, hur länge har ni fått kontrakt finisar?

  frida 2013-11-01 19:22:43 http://www.marshimlen.se
  Svara
 • Jag tycker verkligen om din blogg! Överlägset bäst av alla på metro mode.

  Hilda 2013-11-01 18:21:45
  Svara
 • stort grattis till lägenheten! vad skönt att det löste sig!

  sara 2013-11-01 17:12:56 http://wilderness.webblogg.se
  Svara
 • Har precis startat en blogg om julen. Om du tycker om allt som hör julen till, varför inte ta en titt in på min sida.
  http://julen.blo.gg/

  Emma

  emma 2013-11-01 17:12:42 http://julen.blo.gg/
  Svara
 • Ser fint ut! Och grattis till lägenheten :)

  kaneli 2013-11-01 15:47:03 http://spicegirl.ratata.fi
  Svara
 • Så bra att ni hittade en lägenhet till sist! Och fina bilder :-)

  Evelina 2013-11-01 15:39:02
  Svara
 • WOOHO grattis till lägenheten!!

  Bea 2013-11-01 15:01:12 http://omdusaknarmig.blogg.se
  Svara
 • Åh vad kul med lägenheten!!!! Älska Kungsholmen, då kan ni köpa baguetter på Petit France varje helg.

  Btw synd att du ej var på Sthlm literature på moderna. Det var såååå bra, tips till nästa år.

  Lisa 2013-11-01 14:50:39
  Svara
 • Vill också bo i vackra Stockholm på Kungsholmen :) Hihi! Visa gärna upp lägenheten sen!
  Jag är också nyfiken, hur går det på folkis? Hur många dagar är ni i skolan/har lektioner liksom? :)

  Martina 2013-11-01 14:42:19
  Svara
 • härliga bilder

  Marica 2013-11-01 13:59:39 http://myhrans.devote.se
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!