Hälsningar från feminister.

Era kommentarer om varför ni är feminister gör mig helt rörd, jag älskar oss! Vi är många nu och jag tror att vi kan göra skillnad. Här kommer första peppdosen:

♀ För att alla människor är lika värda, oavsett vilka kromosomer de har i sitt DNA.

♀ Jag är feminist för att jag vill slippa vara mitt kön.

♀ För att jag ska ha exakt samma lön som alla män som har exakt samma examen som jag.

♀ För att vi lär våra döttrar hur de ska undvika att bli våldtagna istället för att lära våra söner att inte våldta.

♀ För att fortsätta det som så många kämpat med så länge, uppmärksamma deras kamp och inte sluta förrän vi är likvärdiga, i hela världen.

collage1

♀ Jag är feminist på grund av att jag är så fruktansvärt trött på ”lilla gumman-mentaliteten”.

♀ För att killarna i klassen skriver ner tjejerna i klassen snygghetsordning. JAG VILL INTE RANKAS ÖVER HUR JAG SER UT.

♀ För att jag vill en dag gå hem från en fest från stan utan att höra mammas ständiga tjat om att inte gå igenom Humlegården. Jag kunna gå igenom Humlegården naken mitt i natten utan att ens vara rädd för att bli våldtagen.

♀ Jag är feminist för jag vill inte att min tvååriga lillasyster, eller någon annan för den delen, ska växa upp i det samhället som jag växte upp i; ett samhälle där jag som kvinna har fått höra ”du är ju bra på fotboll, för att vara tjej!”.

♀ För att jag vill klippa håret kort (som en vanlig ”killfrisyr”) och alla frågar om min pojkvän har godkänt det. Mitt hår tillhör mig.

collage2

♀ För att 98% av de som våldtar någon får inte ens något litet straff. Det äcklar mig så oerhört mycket.

♀ Jeg er feminist fordi jeg selv vil bestemme om jeg barberer ben, armhuler etc.

♀ Jag är feminist för att alla människor ska få göra sina val ifrån hjärtat och inte utifrån förkonstruerade mallar som deras personligheter inte passar in i.

♀ Eftersom vad om är vackert, vad som är rätt eller fel, inte borde vara upp till ett korrupt och mansdominerat samhälle. När vi idag har alla förutsättningar för att leva bra liv borde vi inte behöva ändra, plåga, skada och svälta oss själva för att acceptera oss själva och bli accepterade av andra. Alla är vackra, och det kommer jag kämpa för.

♀ Eftersom killarna inte ens behöver räcka upp handen i klassrummet men om tjejerna avbryter får de onda ögat.

collage3

♀ I’m a feminist because so many of my girlfriends think they’re too fat. What’s inside your brain has to be more important than how you look.

♀ Jag är feminist för jag vill ha rätten till att tycka om min kropp, precis som den är.

♀ Jag är feminist för att jag min första instinkt ofta är att dela upp människor, prylar, levnadssätt, egenskaper och kläder i män/manligt och kvinnor/kvinnligt- och detta är inte ett tankesätt jag vill föra vidare till kommande generationer.

♀ För att allt annat hindrar människan från utveckla sina förmågor. Att älska sig själv på riktigt, låta sig själv vara ledsen, blyg, stor, fantastiskt eller helt jävla briljant.

♀ Jag är feminist, för jag vill kunna vara Batman på halloween utan att jag ska behöva ha åtsittande lackkläder med fokus på min KROPP.

♀ För att jag en dag ska slippa svara på den frågan.

collage4

Bildkällor.

Translation: comments about why you are feminists. I LOVE US.

 

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
19kommentarer
 • Gud vad peppande! Och så himla bra slut, fick mig att le.

  Alice 2013-11-11 23:10:22 http://aliceaaro.blogg.se
  Svara
 • För att det inte ska anses fult att vilja göra saker som är traditionellt kvinnodominerade. T.ex. ta hand om familj och barn ska värderas lika högt som att satsa på karriären, trots att det är en ”kvinnosak”!

  Jo 2013-11-10 16:09:13
  Svara
 • I am a feminist for all of those reasons and more. I’m not one who will shy away from this topic nor will I not be reluctant to call myself a feminist. When the world is put to rights, way after our time, but if it ever does, one step at a time, then men and women can work together in harmony but until those men refuse to do so and work against women, women must work against the men who seek to crush them

  Selina 2013-11-09 09:33:21 http://gingerchestnut.blogspot.co.uk/
  Svara
 • Alltså jag älskar dig och alla din inlägg som handlar om sånt här <3 du ska veta att du är en stor inspiration för mig eftersom jag och min vänner precis startade en feministiskt blogg trots att vi bara är 14 år!!

  JÄTTEKRAM!

  Linnea 2013-11-07 23:52:26
  Svara
 • Skulle du vilja kommentera det här;http://nyheter24.se/nyheter/utrikes/756231-har-ar-trosan-som-ska-forhindra-valdtakt

  Klara 2013-11-07 16:25:58
  Svara
 • Flora, det känns tryggt att du finns på nätet och når ut till så många människor.

  Madeleine 2013-11-07 09:57:04
  Svara
 • Det här är bäst, var tvungen att dela på min blogg. Tråkigt bara att jag ibland känner mig rädd för att skriva feministiska saker på bloggen, skapar ibland en tryckt tystnad eller stämning. Önskar också tips på vad en ska svara när folk inte frågar varför det inte kallas humanism. Mina argument är fattiga, mest hårda och inte så kunskapsbaserade. Bäst blogg! Pussokram

  Julia 2013-11-06 22:37:29 http://julviva.blogg.se
  Svara
 • JEG ELSKER DEG! har nylig begynt å lese bloggen din, og må bare få si at den er sååå fantastisk!
  virker som du er deg selv 110% ut og du inspirerer veldig med det du skriver :-)

  Hjertelig hilsen norsk beundrer!

  Connie 2013-11-06 22:16:25
  Svara
 • Inte för att vara sån men….man har inte kromosomer i sitt DNA. Kromosomer är uppbyggda av DNA, DNA:t klumpar ihop sig och bygger upp kromosomerna. Dock att alla är lika värda är ju så jävla sant!

  Peace out.

  Sabine 2013-11-06 21:51:22
  Svara
 • Bästa: Varför är du feminist? ”För att en dag slippa svara på den frågan.” Genialiskt.

  Sonja 2013-11-06 21:46:28
  Svara
 • Åh så kul att läsa feminist-pepp!!

  Måste berätta en lite rolig grej för dig Flora! :) Du var med i min dröm inatt. Jag var hemma hos dig, du bodde i ett gammal hus och ditt rum var i garaget. Så hade du en tax som du hade i ”dressyrkoppel” och vi gick ut på promenad. Regnet bara öste ner och jag hade inga skor på mig (?). När vi hade gått en bit så kom vi till en stor pool som var eran. Sedan out of nowhere kom mitt gamla ex fram och han flirtade med dig. Men han kände inte igen mig för jag hade solglasögon på mig (varför har man solglasögon när det regnar?) Hahah, helknäpp dröm! Jaja, ha en fortsatt fin kväll :D

  M 2013-11-06 20:33:25
  Svara
 • Det bästa jag läst på länge.

  Melina 2013-11-06 20:17:43
  Svara
 • underbart. framför allt bilderna, älskarom.

  Vicky 2013-11-06 19:14:12 http://vickys.se/
  Svara
 • Älskar det här inlägget! Så fint!

  Marielle 2013-11-06 18:14:48
  Svara
 • Nej men vad coola mänskor som skrivit detta fina! En gigantisk bläckfisk-high-five till alla feminister därute! :D

  Madde Schwedaan 2013-11-06 16:35:50 http://madsonart.wordpress.com
  Svara
 • alltså detta är så jädrans bra!

  anna 2013-11-06 14:06:42 http://anagr.blogg.se
  Svara
 • Kolla gärna våran feministiskablogg www.feministfalafel.blogg.se
  Älskar alla dess svar, det värmer hjärtat ordentligen!

  CiaMia 2013-11-06 12:49:28 http://www.feministfalafel.blogg.se
  Svara
 • blir verkligen peppad av det här inlägget!! finns en så fin gemenskap i din blogg <3

  cecilia 2013-11-06 12:16:00
  Svara
 • Det här var såpass fint att jag blev rörd. Älskar också oss!

  Caroline 2013-11-06 10:33:56 http://onmyradr.wordpress.com
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!