Floras vintagetips, nr 1.

DSC_8651

Vintagebutiken Uppåt Väggarna ligger på Rosenlundsgatan 1 i Stockholm. På några knappa kubikmeter finns retroskatter från 40-tal till 70-tal. De klättrar längs med väggarna, ligger i högar på bordsytor och är staplade i travar på golvet. Mönstrade sextiotalsförkläden möter filtar av Viola Gråsten. Stig Lindberg-porslin möter velourtröjor i brunt och gult. Bomullsjackor med svankrage (där prislappen sitter kvar!) möter välkramade teddybjörnar. Det är mycket att vila ögonen på, och även mycket att fynda. I den här butiken bör du inte ha bråttom.

Personalen är vänlig, frågar om helgen har varit bra och hjälper gärna till. I provrummet är det svårt att se något, så ha gärna med en vän som kan göra tummen upp eller ner. Allt är i välsorterad kvalitet och priserna är ganska snälla mot plånboken.

Öppettiderna varierar, så det bästa är att fråga personalen om vilka dagar de kommer ha öppet framöver. Men på onsdagar och torsdagar brukar det oftast vara öppet mellan 15.00-18.30, på fredagar mellan 12.00-18.30 och på lördagar mellan 12.00-16.30.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!