Fredagstips: Tankesmedjan.

3042704_570_321

Att hänga med i nyheterna kan vara svårt om en, som jag, inte har tidningen. Vi har ju flyttat runt så mycket på sistone utan någon ordentlig hemadress, men jag har önskat mig en DN-prenumeration i julklapp så nu hoppas jag på ändring. Jaja, tänker ni, det finns ju DN.se. Men fasen vad tråkigt det är att läsa nyheterna på en skärm. Ibland lyssnar jag på Ekot. Ibland tittar jag på nyheterna på tv. Ibland läser jag artiklar som någon har bloggat om eller delat på Facebook. Oftast lyssnar jag på Tankesmedjan.

Tankesmedjan är ett humor- och satirprogram om politik, nyheter och aktuella ämnen, framförallt inrikespolitik. Det är vänsterorienterat, feministiskt och antirasistiskt skulle jag vilja påstå. Det sänds i P3 fyra dagar i veckan och finns såklart även i SR-appen så att en kan lyssna när en vill. Det tar ungefär tjugo minuter för mig att gå till pendeltåget på morgonen, och då har det blivit ny tradition att lyssna på Tankis (podversionen, utan musik). Går runt med största leendet på läpparna och eftersom det inte riktigt är socialt accepterat att le för sig själv så tittar folk lite snett på mig. Älskar det. Jag kan liksom inte hålla tillbaka skrattet, Tankesmedjan är så fruktansvärt roligt, lärorikt och aktuellt.

Älskar dessutom de som medverkar. Så fint gäng. Lyssna här.

Translation: About a Swedish radio show that I like, named Tankesmedjan. Political satire, news and current topics that will make you laugh loudly and reflect.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
9kommentarer
 • Jag ÄLSKAR Tankesmedjan! Tycker för övrigt att P3 är väldigt mycket Public Service. Visst, Tankis drar åt vänster men det finns ju andra program i kanalen? Tack för en fantastisk blogg Flora!

  Hanna - au pair i Nederländerna 2013-11-28 10:02:36 http://hannajacobsson.blogspot.nl
  Svara
 • ”Det är vänsterorienterat, feministiskt och antirasistiskt skulle jag vilja påstå”
  Vet du vad public service är?

  amanda 2013-11-17 20:44:27
  Svara
  • Svar på amandas kommentar.

   Syftar du på obektivitetskravet och att en mångfald av intressen ska tillgodoses inom radio/tv? Tankesmedjan har ju vissa medlemmar som drar mer åt höger men om en lyssnar på det så är det ju jäkligt tydligt att högern ironiseras mer än vänstern. Eller hur menar du?

   Flora Wiström 2013-11-17 21:27:39
   Svara
 • Så himla bra program! Brukade lyssna på det hela tiden hemma. Nu är jag i Frankrike och här går det inte att lyssna, saknar det sjukt mycket :(

  Anna 2013-11-16 20:32:48
  Svara
 • Åh det programmet är fantastiskt. Jag är en inbiten allmän P3-nörd men tycker ändå Tankesmedjan sticker ut.

  Johanna Kleppe 2013-11-16 15:09:59 http://johannakleppe.devote.se
  Svara
 • Ska ta en titt på det redan i eftermiddag!

  Bonnie 2013-11-16 10:48:18 http://bonnieelinandrea,blogg.ses
  Svara
 • lyssnat på tankesmedjan i flera år. älskar det! en grej jag brukar göra för att hänga med i nyheterna är att slå på radion när jag tex äter frukost eller mellanmål. om man har på p3 hör man p3 nyheter i bakgrunden lite då och då. har man tur går natalia kazmierskars program om aktualiteter och nyheter när man sätter på radion. det gillar jag! lättsamt osv

  ellen 2013-11-15 16:20:30
  Svara
 • Världens bästa program! Så inte många som lyckas få seriösa ämnen att bli roliga och intressanta. Att Jonatan (och Simon som vikarierar ibland) är mer åt höger tycker jag gör det ännu bättre och lite mer nyanserat även om inte jag är höger själv!

  hanna 2013-11-15 16:14:57
  Svara
 • Tankesmedjan är bäst! Tycker det är så nice att lyssna på det med musik med på en promenad, helt lagom långt. Men jag har inte internet i mobilen utanför Sverige, sämsta med att flytta utomlands typ!

  Ida 2013-11-15 10:27:21 http://idashemligablogg.wordpress.com
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!