Floras vintagetips, nr 2

Untitled-2Iklädd vintageplagg från Paris och Berlin.

Har du svårt att fynda i second hand-butiker? Ett av mina bästa tips är att välja ut några specifika plagg att leta efter, innan du går in i butiken. Kanske en fuskpäls, en röd klänning, ett par utsvängda byxor och en virkad kofta. Eller om du gillar mönster – håll utkik efter det. Då hjälper du ögonen att scanna av hyllorna efter fina plagg och det blir mycket lättare att hitta något du gillar. Dessutom undviker du att köpa kläder som du aldrig skulle använda.

Ett förslag är att gå till Beyond Retro (finns i Stockholm, Göteborg eller London om du skulle råka vara där), där finns det nämligen alltid många liknande plagg upphängda på samma ställe, då blir jakten ännu lättare.

Gillar du hellre att bli överraskad av dina fynd? Då kanske inte den här strategin passar dig. Det gäller förstås att hitta sitt sätt!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
  • Ja håller med, mkt bra taktik! Beyond Retro finns även i Brighton vilken enligt mig är den bästa av deras butiker! Bra sorterat, indelat och underbart utbud! Helt klart värt ett besök om man skulle infinna sig i Brighton, eller London! butiken är liksom värd den resan.

    Liz 2013-11-22 19:12:29
    Svara
  • Det där är en bra taktik om man inte vill drunkna i intryck och spendera en halv dag i en butik, rekommenderas varmt från mig också:)

    Emelie 2013-11-22 11:36:21 http://emlanshusligheter.blogspot.se/
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!