Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Sparrisrisotto.

DSC_0699I torsdags var jag så jäkla sugen på risotto, så då lagade jag det. Först hackade jag två schalottenlökar. Sedan fick löken fräsas mjuk i två matskedar smör i en gryta. DSC_0708Sedan tillsatte jag 4 dl arvorioris (risottoris) som fick bli glansigt tillsammans med smöret och löken i grytan. Därefter hällde jag på 1 dl vitt vin och lät det sugas in i riset. Vid sidan om kokade jag upp 9 dl vatten som jag lade två buljongtärningar i. Jag använde grönsaksbuljong men hönsbuljong blir nog ännu godare. DSC_0705Vi brukar alltid köpa det här vinet, som är ekologiskt och kostar 54 kr på systembolaget. Jättegott i både mat och som dryck. Men obs! Det går givetvis jättebra att använda matlagningsvin som alltså är alkoholfritt och finns i vanliga mataffärer. DSC_0722Tillvägagångssättet är alltså att ha plattan på låg värme så att riset småputtrar, och hela tiden hälla på mer buljong under omrörning. Riset ska dra åt sig buljongen innan du häller på mer. Detta tar ungefär 45 minuter så ett tips är att titta på exempelvis två avsnitt Weeds under tiden. Med den sista dosen buljong lägger du i två knippen sparris som är skurna i mindre bitar. När all buljong är slut är det dags att riva 2 dl parmesanost och ha i, samt salt, peppar och kanske en liten skvätt vin till. Om riset fortfarande är hårt kan du bara hälla på lite vatten och låta det koka in.DSC_0724Servera med några stekta sparrisar på toppen.DSC_0726Världens godaste mat kanske. Nästa gång ska jag ha svamp i! Det här receptet räcker till 3-4 personer.

Translation: how to make asparagus risotto.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer
  • Lagar detta as we speak, svårt att sluta provsmaka, hehe…

    Alice 2014-07-14 16:24:13
    Svara
  • Jag blev kär i min man över den här rätten! Fast vi hade nog rivet citronskal i också. I alla fall har vi alltid det nuförtiden. 10 år senare. Och rostade pinjenötter till.

    Cissi 2013-11-29 17:57:11
    Svara
  • Åååhhhh Flora din blogg är så underbar! Den gör mig så glad, fin bilder, fin rankar, fina texter. Fantastisk. Puss

    Ebba 2013-11-25 10:32:18
    Svara
  • åh vad jag tycker om din blogg. Du skriver så underbart och det är alltid lika fina bilder, kram :)

    Elin 2013-11-23 17:30:36
    Svara
  • störtälskar risotto! brukar alltid ha svamp i <3

    fanny darling 2013-11-23 16:33:16 http://fannydarling.devote.se
    Svara
  • alltså så gott!! risotto är typ det bästa som finns

    frida 2013-11-23 11:55:17 http://stummaord.blogg.se
    Svara
  • OMNOOOOM, det verkar helt otroligt gott!

    Lorissa 2013-11-23 11:50:50 http://lorissalovebomb.se
    Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Mode
Imane Asry
Hälsa
Joanna Swica
Lifestyle
Sophia Anderberg
Home
Jannike Ebbing
Lifestyle
Emelie Walles
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Emma Danielsson
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Evelina Andersson
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Cassandra Klatzkow
Lifestyle
Sara Che
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
Fanna Ndow Norrby
Hälsa
Jenny Sunding