Om mig.

DSC_6996 DSC_6998Jag tror inte riktigt att jag har förstått hur många ni är som har hittat hit på sistone. En del av mig har trott att alla ni som läser har följt med sedan jag dyrkade Kenza och hade mörkt hår i page. Men det stämmer ju inte. Därför tänkte jag presentera mig själv och passa på att säga tack för att ni är så trofasta och fina mot mig.

Flora heter jag. Jag är född år 1994 och tog studenten år 2012, alltså pluggade jag med 93:orna. Jag vet att min ålder har förvirrat ganska många så här är alltså förklaringen. Efter studenten har jag pluggat skrivande, först på Södertörns högskola och nu på Jakobsbergs folkhögskola och där ska jag plugga till och med juni 2014. Att skriva är en enorm utmaning samtidigt som det är som att ta genvägar till sina känslor. Ett andningshål.

Vad innefattar en beskrivning? Skostorlek? Mellannamn? Vad som får mig att gråta?

Jag var sju år när mina föräldrar skilde sig och jag sov med deras bröllopsfoto under kudden i flera månader. Jag har två storebröder med stora händer och kramvänliga famnar. De bor med sina flickvänner och två små barn i andra delar av Sverige. Pappa och hans flickvän Jo fick en dotter i juli, min lillasyster Eloise, och hon är så fantastisk att jag skulle kunna titta på henne i flera timmar utan att bli uttråkad. Mamma är gift med Calle och jag och Felix åker hem till dem titt som tätt för att äta lammgryta och prata ivrigt.

Jag har varit tillsammans med Felix i 2,5 år och vi bor tillsammans i en andrahandslägenhet på Kungsholmen som vi får hyra i minst ett halvår. Felix jobbar på auktionsfirman Bukowskis, lär sig mer och mer om formgivare och konstnärer för varje dag som går, är den mest allmänbildade personen jag känner när det kommer till musik och kan sitta i timmar framför Spotify. Han har den lenaste huden och vill alltid kramas. Dessutom funkar det så himla bra att bo tillsammans. Odramatiskt, mysigt och kul.

De flesta skulle nog säga att jag är en glad och pratig person. Jag har lätt för att räcka upp handen i klassrummet och har nära till skratt. Min mamma brukar säga att hon är fascinerad över hur jag bibehåller mina vänskapsrelationer, eftersom jag har flyttat några gånger. Lågstadiekompisarna, högstadiekompisarna, gymnasiekompisarna och högskolekompisarna. Många från de olika sammanhangen har blivit vänner och känner varandra nu, finns det något finare?

Vad tar upp det mesta av min hjärnkapacitet? Att skapa en vardag med bra balans mellan pojkvänsgos, vänskapsumgänge, studier och jobb. Att vara kreativ. Att kämpa för oss kvinnor. Och varje dag tänker jag på hur en person i min närhet är sjuk, och att det är så jävla fel och sorgligt men samtidigt att jag är så förundrad över hur starka vi alla är som klarar av att gå igenom det. Utan att gå under helt och hållet.

Den här bloggen har varit en del av mitt liv i snart sju år. Det är en jäkligt lång tid för en som är 19 år gammal, som ni förstår. Jag minns knappt hur det var att inte fotografera så mycket, att inte skriva här varje dag. Jag trivs med den här platsen, speciellt när jag märker att ni också gör det. Det roligaste är att jag ser att bloggen fortfarande växer och att jag växer med den. Att det leder till jobb och nya uppdrag och att jag alltid måste vara kreativ. Den viktigaste förändringen de senaste året är kanske att jag skriver om feminism, det ger bloggen en viktigare betydelse. Att vi delar med oss av våra erfarenheter och sprider ordet. Det är fantastiskt att få kommentarer av människor som säger att de har blivit feminister tack vare det jag har skrivit om.

Helst har jag mycket tid för mig själv så jag kan skriva, titta på tv-serier och kanske rita lite. Helst läser jag prosalyriska böcker för unga vuxna. Helst lagar jag risotto medan jag tittar på Downton Abbey och gråter ner i grytan. Helst äter jag middag med mina vänner och dansar till nittiotalshits. Helst köper jag inredning i second hand-butiker och helst klär jag mig i sextiotalskläder och bekväma skor. Helst lägger jag pengar på vintagekläder och restaurangmat. Helst ringer jag mamma en gång om dagen och helst somnar jag under mitt eget täcke och på min egen kudde men med Felix vid min högersida.

Typ så är jag.
Vem är du och hur hittade du hit?

Translation: About me. Who are you?

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
100kommentarer
  • Jag hittade din blogg när Ebba Zingmark skrev något om dig för ett tag sedan :) Glad jag gjorde det!

    Jag heter Hanne, är 22 år gammal och bor i Belgien. Jag studerar lingvistik och för fyra år sedan började jag läsa svenska. Förresten älskar jag att fota, att läsa, att blogga och att rita. :)

    Hanne 2013-12-22 23:43:06 http://rougeimaginaire.blogspot.com/
    Svara
  • Jag hittade dig den där gången du bloggade på blogg.se, var sjuk i någonting så att du inte fick pussa på Sebastian. Det är ju ett rätt långt tag sedan nu… Har alltid gillat dig sen dess och extra mycket tack vare de senaste tidens feministiska inlägg som är så jävla bra och tankvärda.
    Tycker om dig och fan Flora vad du påverkar många människor på ett positivt sätt. Stor kram till dig!

    Julia 2013-12-16 00:20:16
    Svara
  • Hej Flora!

    Jag blev tipsad av mina elever att läsa din blogg! Jag jobbar som musik- och svensklärare. Du är en bra förebild för unga! Just nu jobbar vi med debatt och argumentation på svenskan och eleverna skriver debattartiklar. En elev skriver en debattartikel med rubriken ”Krossa patriarkatet!” och jag tipsade henne om din och Hanapee´s blogg för att finna inspiration till skrivandet och nu sitter hon och scrollar i era bloggar under lektionerna för att hitta vettiga åsikter att inspireras av – kul! Tack för att du delar med dig!

    Ha en bra dag! / Carolina

    Carolina 2013-12-10 20:28:06 http://www.carpia.blogg.se
    Svara
  • Jag har nog läst din blogg i ett år nu. Jag följer inte så många bloggar, det är inte riktigt min grej, men av någon anledning dras jag alltid till din. Du skriver vackert, jag älskar dina längre texter och fina bilder. Själv heter jag Anna, är arton år och kommer från Uppsala. Jag skulle egentligen ha gått i trean nu, men för tillfället befinner jag mig i Taiwan för ett utbytesår. Varför inte, tänkte jag, verkar väl intressant? Jag är en sådan person som inte klarar av tanken på att leva hela mitt liv på samma plats, det går inte. Dessutom har jag ingen, verkligen ingen aning vad jag vill göra efter gymnasiet, som en vanlig naturare från Uppsala liksom. Jag älskar musik, det är definitivt min grej. Allt från electro till jazz till afrikansk gitarrmusik och taiwanesisk accapella. Jag tänker för mycket, för ofta och för länge, men det tycker jag är kul. Ha det bra nu, och tack för att vi får läsa dina fina texter.

    Anna 2013-12-10 13:15:49
    Svara
  • Vet inte när jag började följa din blogg, men det måste varit någon gång innan jag började gymnasiet (går i trean nu) för jag minns hur jag fick sådan stark längtan till gymnasiet när jag såg alla dina bilder. Jag heter Elin, är 18 och älskar också att skriva, måla och spelar även musik. Drömmer just nu om Brighton som jag förhoppningsvis kommer hamna i efter gymnasiet. Har hittat en målar/engelska kurs där och tror det kan bli jätte bra. Du inspirerar mig något väldigt! Både när det gäller kreativitet, vardag och kläder!

    Elin 2013-12-09 19:25:00 http://www.ellery.devote.se
    Svara
  • Emmy, 19år jag med, fast tog studenten i våras då. Som frisör gjorde jag det & har nu drivit mitt egna företag i ca 6månader. Sinnessjukt, men kul! Har pojkvän sedan 3½år sedan ungefär och är lycklig. Flytta hemifrån är inget som finns på kartan för någon av oss än men det kommer, det vet vi.
    Jag vet inte hur jag hamnade på din blogg, har läst den i flera år! Du är en person jag hade velat känna, lever ett liv jag hade velat leva emellanåt, och främst är väl det sist nämnda för att du bor i Stockholm. Fan vad allt känns lättare där(jag bor i en by i skåne).
    Kram på dig fina Flora.

    Emmy 2013-12-09 00:47:38 http://emmyannalinnea.blogg.se
    Svara
  • Jag är Nea. (Fast kallar mig själv tiaranea då jag alltid bär tiara på huvudet) Jag är en teaterspelande människa som är galen i knäckebröd och fotografi. Jag hittade till din blogg för ca. 2 år sedan tror jag. Fastnade direkt. Du tar så fantastiska bilder på de mest vardagliga saker. Det gör mig så inspirerad!

    Nea 2013-12-08 23:18:51 http://tiaranea.blogspot.se
    Svara
  • Jag är 26 år. Vet inte hur jag hittade din blogg. Gillar att du är en kreativ människa.
    Jag gillar att träna, läsa böcker, vara med barn, läsa tidningar, ta promenader, dricka kaffe, gå på restauranger, resa, skratta, mina föräldrar, livet-i stort. Jag vill gå ner i vikt. Jag är deprimerad.

    anonym 2013-12-07 00:47:36
    Svara
  • Jag heter Moa och jag är arton år. Jag lever i ett kallt, blåsigt, isigt och jävligt Norrland med väldigt dåliga bussförbindelser, långt mellan olika bebyggelser och lite sol. Och jag älskar det. Jag har bott i samma hus på landet utanför en småstad hela min uppväxt. När jag gick låg- och mellanstadie i byskolan vid mig var jag extremt, extremt snäll. Jag hade många kompisar, ett hjärta av guld men inte tillräckligt med snippa att säga ifrån. Att välja mellan att vara med den ena eller den andra och att göra si eller så tärde på min lilla varelse och jag ljög för den intensivaste vännen om att jag skulle städa rummet för att jag skulle få andas och slappna av hemma, med min familj. Första gången jag bråkade med min syrra klappade mamma nästan händerna.

    Det har gått tio år sedan den där lilla varelsen velade hit och dit och gjorde allt för att inte såra någon. Jag har kvar omtanken, oviljan att såra men också lite av konflikträdslan. Jag går på en liten gymnasieskola där man jobbar i basgrupper, vi gör alltså allt skolarbete i grupper om åtta personer som byts ut efter 8 månader. Otroligt intensivt, otroligt lärande och otroligt roligt. Basgruppsarbetet har fått mig att slappna av så himla mycket i allt det där med att alla ska vara så glada och må så bra runt mig. Jag har verkligen fattat att det är inte mitt ansvar, och det är så sjukt skönt.

    Jag glider för det mesta runt och är nöjd med tillvaron, oroar mig lite ibland för skola och framtid men när det känns tungt så längtar jag till familjeresan till Thailand, tre veckors studieresa till Tanzania för de pengar som min klass sliter för och har slitit så himla hårt för i tre års tid, till att mitt distansförhållande med den människa som jag tycker är underbarast på hela jorden och som håller min hand så att jag vet precis vart jag hör hemma ska ta slut eftersom han flyttar till mig och bor med mig i min lägenhet på den bästa ön i världen med de människor som känner och förstår mig mer än några andra utanför min familj. De människor som har blivit som en andra familj sen jag flyttade hemifrån. Och i sommar flyttar jag till Stockholm för att bo med min kille. Det känns läskigt. Det finns ingen där som känner och förstår mig förutom han och alla de som jag gått med i tre år och som känner mig bäst kommer spridas med vinden över världen. Men det känns bra. Ett viktigt steg i livet. Och på onsdag har jag uppkörning. Jag önskar så innerligt att jag klarar det.

    Jag brukar aldrig skriva kommentarer, men puss och så himla mycket kärlek till dig. Jag hoppas verkligen att du har det bra och att du mår bra.

    Moa 2013-12-07 00:29:41
    Svara
  • Hej Flora! Hittade hit pga sötaste bilden på dig och Felix. Fastnade för dina texter, dina ord och dina bilder. Älskar hur ni inreder erat hem. Älskar att hitta till din blogg varje dag och få inspiration och få andas lite, tänka på annat.
    Jag gillar matlagning, är en riktig idrottsälskare, tar en del bilder även fast jag önskar det var mer. Nybliven feminist! Försöker bli vuxen och våga ta tag i mitt liv, men hur fan gör man det?

    Julia 2013-12-06 23:39:07 http://juuuliett.blogg.se
    Svara
  • Jag är en tjej på nitton år från Norrland. Jag har läst din blogg i ungefär två till tre år, och när jag känner för att läsa en blogg som pratar om viktiga saker, som ger inspiration, värme, glädje och vackra foton vet jag att jag alltid kan besöka just din blogg! Stor kram!

    Jenny 2013-12-06 22:06:35
    Svara
  • Jag heter Hanna, är 19 år och har läst din blogg i minst tre år. Kommer inte ihåg hur jag hittade hit. I våras tog jag studenten från media. Spenderade våren med att söka till utbildningar, men när hösten kom var jag fortfarande kvar i Örebro. Så jag spenderar vardagen istället med att söka jobb. Men jag tänker hellre på feminism, besöker loppisar, fotograferar, går på konserter, läser bloggar och dricker kaffe. Drömmer om att flytta hemifrån, helst till en annan stad.

    Hanna 2013-12-06 20:02:15 http://fotoavhanna.blogspot.com
    Svara
  • Jag heter Michaela, är tjugo år och minns roligt nog det första inlägget jag läste på din blogg. Det måste ha varit runt tre år sedan och inlägget var en film från en av dina bildlektioner som hette något med blått, hihi! Min kompis tipsade mig och jag fastnade direkt. Jag läser till sjuksköterska och älskar klänningar och skulle helst jobba som skolsköterska i framtiden eftersom jag tycker om barn och verkligen vill kunna ha på mig klänningar hela dagen lång (även om de blå och vita kläderna är väldigt bekväma!)
    Jag tycker om din positiva syn och allt du hittar på och ditt leende är fantastiskt!
    Ha en fin helg! Kram

    Michaela 2013-12-06 17:55:51
    Svara
  • Jag är en vilsen själ som ständigt försöker att hitta en väg ut från min bubbla, där jag ständigt har tron på att alla människor är goda samtidigt som jag konstant får se motsatsen. Förtillfället studerar jag i Uppsala, mitt första år och utbildar mig till sjuksköterska. Som jag verkligen, verkligen vill men det är så mycket som står i vägen. Men jag kämpar. Och jag kommer göra det tills jag har nått mållinjen. En sådan är väl jag, en som inte ger upp, som är naiv och litar på alla människor jag ser och en sån som vill mycket.

    Jessica 2013-12-06 17:30:45
    Svara
  • Hej Flora! Jag har läst din blogg ett tag nu.. Ett par två tre år kanske? Du skriver så fint och tar en massa fina bilder som man blir glad av men framförallt har du en (ovanlig men sjukt jävla bra) förmåga att se allting ur en så positiv synvinkel, liksom uppskattar all the little things. Lär man sig det kan man liksom vända alla jobbiga saker till något bra och de bra sakerna till något fantastiskt och på så sätt bli….. Ja, lyckligare. Flummigt värre, men jag ville mest säga att din blogg är väldigt inspirerande.
    Jag är 20 år förresten, gick precis som du i skolan med de som är ett år äldre och de senaste 2 åren har jag säsongat i alperna, backpackat i asien, jobbat på bank, säsongat igen, blivit kär, nästan dött av hjärtesorg och nu är jag här! I Lund, med ett nästan läkt hjärta, där jag pluggar mänskliga rättigheter och har börjat tro att jag kanske kanske kan förändra världen till något bättre:)
    Keep up the good work, du är asbra!

    . 2013-12-06 17:07:33
    Svara
  • jag har följt med din blogg sedan … någon gång när du var tillsammans med din förra pojkvän, för jag tyckte du verkade vara en så glad och vettig person som tog superfina bilder. Söt är du också! Själv är jag 23 år gammal/ung och bor i skogen på Åland med min pojkvän sedan fyra år tillbaka och våra tre katter (… gissa vem som är kattanten?). Jobbar med att handlägga studiestöd och tycker hemskt mycket om färger, former och fotografier.

    hanna, förbanna | julkalender 2013 2013-12-06 16:46:42 http://hannaforbanna.blogspot.com/
    Svara
  • fint

    linnea 2013-12-06 16:40:52
    Svara
  • Felicia heter jag, 20år gammal, eller ung kanske. Har kikat in på din blogg minst fem gånger i veckan i cirka 6 år. Den har hjälpt mig mycket. Saker som ingen annan berättar, berättar du. Man kan känna att ”jag är inte ensam om det här”. För vi är ganska lika men ändå himla olika.
    Just nu reser jag jorden runt i ett halvår. Just nu sitter jag i Peru och flyger snart till Brasilien.

    Din blogg är underbar. Du påverkar många och du har påverkat mig.

    Felicia 2013-12-06 16:04:29 http://Bortaplan.tumblr.com
    Svara
  • Jag är 18 år och bor i en liten stad i södra Finland. Jag går just nu sista året i gymnasiet och jag är livrädd för framtiden. Min favoritstad är Stockholm och jag drömmer om att någon gång bo där. Vad jag älskar den stan!!
    Jag minns inte hur jag hittade hit, men jag är evigt glad för att jag på något sätt gjorde det. Jag har följt din blogg i 2-3 år och den inspirerar mig något otroligt. Jag älskar dina fina texter och allt du skriver om. Jag beundrar dina vackra bilder och gillar att läsa dina vardagsinlägg, som så ofta är så fina, sådana som bara Floras inlägg är!

    Jenny 2013-12-06 15:03:48
    Svara
  • Hej Flora. Jag heter Sanna, är 25 och jobbar som strateg. Jag har länge läst bloggar dagligen och på något sätt smittar attityden av sig på en själv. När man läser bloggar där mycket handlar om yta, flyktiga relationer och fest så blir det liksom lite ens egen verklighet också. Jag har på senaste försökt att leta efter mer snälla bloggare, som njuter av det lilla i tillvaron, talar mer om kärlek, vänskap och tar upp viktiga saker som får en att tänka till. Någon som man mår bra av att läsa utan att det blir för ”skimmerrosa”. Jag kan tycka att exempelvis Blondinbella är en förebild men det blir lätt lite för bajsnödigt och mer en ofta lämnar man hennes blogg och känner sig otillräckligt, vilket säkerligen också är en del av strategin. Du verkar okomplicerat härlig och lycklig och man känner sig bra och stärkt av den. TACK!

    Sanna 2013-12-06 14:55:08
    Svara
  • Jag är en tjej som är lite kär i en av dina killkompisar.
    Typiskt jobbigt. Typiskt mig att gilla någon jag knappt pratat med.

    Anonym 2013-12-06 14:28:56
    Svara
  • 22 år från Gotland! Hittade hit för några år sen och vill inte för mitt liv missa ett enda inlägg. Lämnar Sverige för Indien i fyra månader snart. Tack för fin läsning varje dag!

    Emma 2013-12-06 12:46:50
    Svara
  • Sofia, 20 år och ska om ganska precis en månad lämna Sverige, flyga över Atlanten till Boston och börja plugga musik och sång. Min dröm sedan jag var väldigt liten. Älskar att sjunga (uppenbarligen), skriva och fixa saker. Feminist och miljökämpe. Känslomänniska och tacksam för livet minst en gång per dag. Har läst din blogg sedan i början av sommaren och åh så jag tycker om den. Ha det fint! :)

    Sofia 2013-12-06 12:34:51
    Svara
  • Julia, 17 år. Läser andra året på Öckerö Seglande Gymnasieskola som ligger i Göteborgs norra skärgård. Hyr en övervåning på grannön eftersom jag från början kommer från Stockholm men flyttade dit strax efter att jag fyllt 16. Efter att i ettan ha bott på 6 olika ställen älskar jag min lägenhet som jag ska ha fram tills jag slutar. Den har sena tak och är perfekt att laga stora goda grytor så alla blir mätta i. Dessutom finns det världens största bord så alla får plats men man kan även hitta på massa annat skoj på det! Kanske långt om min boendesituation men den beskriver också mig väldigt bra. Jag var tidigare ganska virrig men nu känns det som jag börjat hitta min plats. Ibland sover min fina pojkvän hos mig. Vi går i parallellklasser och har snart vart ihop ett år. Varje år seglar jag 2 månader med min skola och klass. Jag och min pv blev ihop mitt ute på Atlanten på vår förra resa, inte alla par som blivit det! När jag inte gör det brukar jag greja i skutföreningar på Västkusten och segla där, älskare! Just nu är jag hemma i Stockholm hos min fina familj och här har jag inte varit på 6 veckor. Snart ska jag hämta min dundersöta syster på dagis. Sånt gör jag.

    J 2013-12-06 11:37:01 http://knitwithjulia.tumblr.com
    Svara
  • Jag är Agnes, fyllde 21 i slutet av sommaren och har sån åldersnoja så det är inte klokt. Jag känner mig jättegammal, även fast jag vet att jag har hela livet kvar. Jag kommer från en stad på västkusten, men bor just nu i Australien, i en liten, liten stad som heter Yamba. Jag går alltså runt i shorts och linne i december och det känns helt otroligt. Det var tänkt att jag skulle börja jobba med en gång när jag landade i Melbourne, men av olika anledningar blev det inte så. Jag reste runt lite med mina bästa vänner och hittade Yamba av en slump. Det är jag evigt tacksam för, för det här stället är my home away from home. Alla här är helt fantastiska och jag träffar otroliga människor från hela världen. Istället för att jobba skriver jag på en bok. Det går trögt och mina pengar tar väl slut när som helst, men jag ska klara det. Det är min dröm. Surfar gör jag också ibland, för det är så himla roligt! Nu ska jag fira jul och nyår här, sen får vi se vart jag tar vägen. Kanske kommer jag hem till kalla Sverige, kanske åker jag till Asien.
    Jag har verkligen ingen aning om hur länge jag har följt dig eller hur jag hittade hit. Men det spelar ingen roll, din blogg är en av de finaste jag läser och du är så himla inspirerande! Jag kan sitta i timmar och läsa och läsa och läsa.
    Jag tycker om julen (därför känns det himla konstigt att för första gången inte vara hemma med min familj), att hångla och överraskningar. Jag brinner för skrivande, musik och feminism, men vill jättegärna lära mig och engagera mig mer i det sistnämnda. Planen när jag kommer hem är att plugga kriminologi och förhoppningsvis skrivande. Och flytta hemifrån. Det längtar jag efter mest av allt.
    Hoppas alla får världens finaste jul och mys lite extra åt mig! Kram!

    Agnes 2013-12-06 09:00:22 http://detonera.blogspot.se/
    Svara
  • Lina, 22, studie- och yrkesvägledare på en grundskola. Jag hittade dig när jag för kanske 2 år sedan googlade ”margaretaflätor” och jag har varit en flitig besökare sedan dess!

    Lina 2013-12-06 07:15:49
    Svara
  • Jessica, 19 år gammal, följt din blogg supersuperlänge och är så sinnes glad över att du har börjat skriva om feminism! Kommer från en ministad i norrland men pluggar nu dans i New York. you GO!

    jessica 2013-12-06 06:20:00
    Svara
  • Hannah heter jag och är 19 år, jag bor vanligtvis i Stockholm men just nu i Los Angeles. Jag har läst din blogg i fler år än vad jag kan komma ihåg, men kanske fem? Hittade hit via en kompis. Din blogg har varit en av mina favoriter länge, tycker den har så himla härlig känsla och du gör alltid roliga och pyssliga inlägg!
    Kram

    Hannah 2013-12-06 05:53:42 http://twodollhouses.com
    Svara
  • Hi! Your blog is lovely! I check in everyday and find all your posts very interesting!
    I’m 21 years old and studying at a College in British Columbia, Canada.
    I found your blog from devote.se, super random.
    Thank you for the amazing reads, my day gets a little brighter every time I check in :)

    Emma Jonsson 2013-12-06 05:36:17
    Svara
  • I read your blog since 1 and half year and I still learned a lot about you! I’m a 15 years old student from Québec, Canada. I talk french and english and even if I read a bad traduction of your writing, your blog is my favorite. I love to see your art, your photos and to read your daily comments about your life, I’m always impressed. You even inspired me to start my own blog and to make a presentation about feminism at my school. So thank you for this blog, it’s the best!

    Béatrice 2013-12-06 01:31:45 http://bgbgyeah.blogspot.com
    Svara
  • Jag hittade hit tack vare niotillfem faktiskt! Kan nog bara ha varit för några veckor sedan, men jag kände direkt att detta var en blogg för mig :)
    Jag är arton. Jag älskar att skriva och drömmer om att bli författare en vacker dag. Jag har ganska nyligen kommit in i det feministiska tänket och bara älskar bloggar skrivna av feminister SÅ mycket, tycker det är så intressant att läsa om andras åsikter och tankar… Jag tänker mycket, vilket jag både hatar och älskar eftersom det leder till mycket oro och ångest, men också en förmåga att analysera och reflektera. Jag har aldrig varit ute efter yta, jag gillar när folk blir personliga och berättar om sig själva och vad som försigår i deras huvuden, för då känner jag mig mindre ensam om att vara människa.
    Jag tycker mycket om din blogg, känns som om det är en väldigt trevlig stämning här inne på nåt sätt. Tycker om dina feministiska inlägg och att du skriver så bra. Måste erkänna att dina inlägg om hur din pojkvän och du blev tillsammans fick mig att bli lite tårögd, för det var så fint skrivet.

    Lisa 2013-12-06 00:58:10
    Svara
  • Halli Hallå! Jag är en glad och musikintresserad tjej på 16 år som för nuvarande går andra året på gymnasiet. Som du, är jag ett år yngre än alla i min klass, vilket både har fördelar och nackdelar. Jag har läst din blogg i lite mer än ett år nu och älskar den mer för varje dag som går! På fritiden blir det mycket plugg, träning och mys med vänner och familj. Mycket musik också! Man kan säga att din blogg är det som får mig att varva ner efter en rätt så hektisk dag och alltid får mig att drömma sött om hur det vore att leva i en tid före denna! Tack för en otroligt vacker och inspirerande blogg Flora, sluta aldrig! Puss och kram.

    Agnes 2013-12-06 00:17:24
    Svara
  • Hei Flora!
    Jeg heter Veronika, er 28 år og bor i Oslo. Har et barn på ti måneder, verdens mykeste katt og en kjæreste med skjegg. Er student og snart førskolelærer. Liker blant annet veggismat feminisme drmartens kunst musikk katter sommer kaffe reiser øl og fine ting. Jeg fant bloggen din gjennom Hjartesmil (i sommer, tror jeg det var) og liker så godt den happy, ekte stemningen og så virker du så smart og kul og kreativ og så har du så fine klær. Elsker at du skriver om feminisme og inspirerer andre unge jenter!!! Så viktig og så fint.

    Veronika 2013-12-05 23:17:54
    Svara
  • jag 15, från Växjö. jag hittade din blogg genom en länk från emmy-linneas blogg tror jag, det var ganska länge sedan nu, men din blogg blir bara bättre och bättre hela tiden. tack för bästa bloggen!

    elin 2013-12-05 22:30:33
    Svara
  • åh din blogg är såå himla fin verkligen!!!

    Alva 2013-12-05 22:18:01 http://alvalinds.blogg.se
    Svara
  • 19årig student i Göteborg som läst din blogg ett bra tag. Skulle gissa på tre, fyra år. Tycker den är bättre än någonsin nu och inspireras främst av alla dina fina foton!

    Malin 2013-12-05 22:03:54 http://malinjas.blogg.se
    Svara
  • Jag är en 19-årig Täbytjej som hittade din blogg i samband med en bloppis du hade med en rad andra bloggare i början på detta år. Det var en kall söndag och du sålde en massa fint och jag ångrar att jag inte köpte något av dig då. Tror det var någon av de andra bloggerskorna som hade länkat din blogg och på så vis hittade jag den. Tyckte genast att den kändes som något extra och att den stack ut i den enorma bloggvärlden. Först blev jag lite chockad över att du är född 94 (som jag). Du känns så otroligt mogen och vuxen för din ålder. Väldigt inspirerande person i allmänhet! :) Blivit mer intresserad av både feminism och vintageshopping sen jag började läsa din blogg. Tack för det! Kram :)

    Johanna 2013-12-05 22:01:30
    Svara
  • Hej Flora!
    Jag heter Lisa, är 21 år och är från Åland. Jag studerar nutida dans på dans och cirkushögskolan här i Stockholm och bor med min pojkvän på söder. Min storasyster tipsade mig om din blogg och ibland läser vi den tillsammans. Vi grät då vi läste inlägget om din hund då vi kände igen så mycket av de känslorna du delade med dig om din vovve. Det dåliga samvetet, de fina minnerna och den genuina kärleken. Minns att vi tittade ner på vår gamla vän och hon tittade på oss med sina snälla ögon och viftade på svansen.
    Ett annat inlägg visade jag åt min pojkvän då det råkade sig att dagen innan hade vi suttit på samma kafé och gått i samma butiker som dig och Felix och min pojkvän utbrast ”Det där är ju min pianoelev” och pekade på en bild på din kompis.
    Jag gillar dina feministiska inlägg. Tycker det är så himlabra med unga människor, som har inflytande på andra unga människor, och som kan uppmuntra till kritiskt tänkande och dela med sig om tankar och åsikter.
    Bra jobbat! :)

    Lisa 2013-12-05 21:59:11
    Svara
  • Hej! Jag heter Rebecca, är sjutton år gammal och går sista året på gymnasiet. Precis som du går jag med de som är ett år äldre än mig. Jag gillar att åka tåg, läsa, skriva, dansa, promenera och diskutera. Och så gillar jag filosofi och att måla så klart! För det mesta går jag runt och mår lite halvdåligt över att jag inte är kapabel till att lösa världens alla problem och funderingar och att det finns frågor som förmodligen aldrig kommer att få ett ordentligt svar. Allt som oftast är jag däremot ganska glad. Pratglad är nog något som passar in på mig också men bara med människor som jag känner att jag får någon slags positiv respons av.
    Jag tycker att det är väldigt viktigt med självständighet och autonomi.
    Jag tycker inte om när människor förändrar sig själva totalt för att passa in i olika situationer och är på ett sätt när de är ensamma med mig och på ett annat när andra är närvarande (eller när den de i smyg suktar efter går förbi). Jag tror att man mår bäst av och kommer längst med att vara sig själv.
    Jag älskar teater då jag tycker att det är en perfekt symbios av mina två största intressen: det litterära och det visuella.
    Jag har läst din blogg i ungefär ett år nu tror jag och blir alltid lika glad när jag ser att nya inlägg kommit upp. Sen så tycker jag att du har ett himla fint namn också. Flora, det låter så drömskt på något vis.
    Kram på dig!

    Rebecca 2013-12-05 21:50:21
    Svara
  • Ett 18 årigt täbybo, som för två år rekommenderas av en kompis och jag föll pladask för din blogg!!

    Emma 2013-12-05 21:36:31
    Svara
  • Hallihallå! Jag heter Linn och är 17 och ett halvt och jag kommer ärligt talat inte ihåg hur jag hittade hit, men det var nog ungefär ett år sen. Snubblade på ett inlägg och blev liksom alldeles tagen av hur fint allt var här. Har sen dess börjat fota mycket mycket mer, speciellt i min vardag, och det är jag så himla glad över – jag antar att jag till en vis del har dig att tacka för det! Annars går jag andra året på sam-sam med internationell inriktning på bästa skolan i Uppsala med finaste feministföreningen. Gillar mest av allt (utom fotaskrivaläsa) billiga LP-skivor, att fynda secondhand, att testa nya recept, dåliga ordvitsar, clementiner och pasta. Är miserabelt dålig på att småprata, men älskar att prata om saker jag bryr mig om eller att prata med andra om vad de verkligen bryr sig om, det är typ det bästa som finns.Tusen kramar till dig, den här bloggen, och ett mega-lycka-till med allt!!

    linn 2013-12-05 21:20:22 http://kkalejdoskop.blogspot.se
    Svara
  • Hei! Jeg heter Tina og er 18 år gammel. Jeg bor i Bergen i Norge, men drømmer om å flytte til København etter gymnaset. Jeg går språk og samfunnsfag-linje, og vil gjerne jobbe for FN eller verdens matvareprogram når jeg blir stor. Ellers er jeg veldig aktivt i en miljøorganisasjon, Natur og Ungdom. Jeg liker å tegne og male med vannfarger, gå tur og spise kake med de fine venninnene mine. Noen dager drømmer jeg om å begynne å skrive, synes det er så himla gøy! Fant bloggen din gjennom Hjartesmil, og elsker den :) Feminist i second hand-klær er helt min greie, og jeg blir så glad av å lese bloggen din <3

    Tina 2013-12-05 21:18:58
    Svara
  • Känner mig lite sådär gammal nu när jag läst dina tidigare kommentarer. Jag är nämligen nyss fyllda 30 och jag tror att jag hittade hit via emmylinneas. Minns inte när.

    Är sambo och har en snart tvåårig son som är mitt solsken i tillvaron. Jag tycker om retro, loppis och vintage. Har dock sällan vintage eller second hand på mig till vardags då mitt jobb kräver uniform. Bor ett stenkast från din nuvarande folkhögskola och älskar glass, kakor och en del godis men inte lakrits, chokladbollar, kolsyrade drycker och cheesecake (här brukar en del förfasa sig). I ärlighetens namn tycker jag inte att ost hör hemma i efterrätter alls.

    Maria 2013-12-05 20:48:21
    Svara
  • Hejsan Flora! Jag heter Filippa och är nu i december 16 år fyllda. I gymnasiet går jag ”Humanistiska programmet”, men det var inte självklar då jag velade mellan Estetiska linjen. Jag bor i en liten liten by i Skåne och älskar att läsa, rita, skriva ner mina tankar, gå i second-hand butiker och på loppisar, vintage, fotografier, musik, mina vänner, cafébesök, andras leende och lyckorus. Jag har intresserat mig för feminism tack vare dig och är så öppen för att lära mig mer om det! Jag har mina vackra vänner som jag älskar, men kan ibland ändå känna mig lite ensam eftersom ingen av dom riktigt är intresserad av de saker jag är, bara några få saker gillar de. Jag håller på att finna mig själv och utvecklas hela tiden, jag har haft svårt för det tidigare, men känner att det börjar gå åt rätt håll, även om jag bara gör små steg. Jag har läst din blogg i ungefär ett år och hittade hit när jag gick in på Devotes sida, för skojs skull. Jag fann en text om dig tidigare, men tittade in här först ett tag efteråt, då jag blev lite nyfiken! Jag vill tackar dig för otroligt mycket inspiration om allting! Kram på dig!

    Filippa 2013-12-05 20:31:29
    Svara
  • Jag heter Julia. En 19 år gammal drömmare som har läst din blogg sen tidigt på högstadiet. Sen några månader tillbaka bor jag i Paris, på en kullerstensgata i världens finaste Montmartre. Jag får allt för ofta nypa mig i armen eller bli påmind om att jag faktiskt är här och skäms nästan när jag har hemlängtan. Jag får ju uppleva min dröm och borde tycka att det är fantastiskt varje vaken timme. Men det är det inte. Man blir väldigt fort hemmablind, vare sig man bor hemma i mammas lägenhet eller i mina drömmars stad i ett annat land. Att uppleva så mycket hemlängtan var verkligen inte något jag räknat med när jag satt där hemma i sverige och så ivrigt längtade iväg från händelselösa och tråkiga sverige. Men, det här lärt mig att uppskatta det lilla och att helt enkelt inte ta alla i min omgivning för givet. Så nu sitter jag här lika exalterad igen, för att få åka hem i tre veckor och fira jul, med min älskade och saknade familj.

    Tack för dina fantastiska texter, tankar och bilder som på något vis alltid får mig att känna mig pepp och varm inombords. Du är en inspiration och förebild flora, även om jag på pappret är äldre än dig.

    JULIA 2013-12-05 20:06:46
    Svara
  • jag är en fjortonårig förvirrad tjej som älskar retro, vintage, teater och att rita. Älskar håkan hellström och är lite inne på att lära mig mer om feminism och allt vad det innebär. inte bara feministernas åsikter. Jag älskar din blogg och av de sidor av ditt liv som är positiva som du visar här värkar vara helt underbara! Jag hittade din blogg en sommarkväll när jag satt på sängen och tänkte att jag ville börja läsa lite fler bloggar. då sökte jag på vintage och kom till ett devote-repotage om dig. det värkade jätteintressant så jag började följa ditt bloggliv och har inte någonsin ångrat att jag gjorde det!

    Sigrid 2013-12-05 19:51:37
    Svara
  • Jag är en rätt så vilsen 19-åring som började läsa din blogg för kanske 3 år sedan. Du har blivit en förebild och en inspirationskälla för mig! Jag har insett hur viktig feminismen är genom att läsa de kloka ord du delar med dig av här. Din blogg är helt klart en av mina favoriter, du har så vettiga värderingar och inspirerar något otroligt.

    Emma 2013-12-05 19:27:58
    Svara
  • Hanna heter jag, är 20 år gammal och har följt din blogg i en sådär 4 år nu kanske? :)
    Jag har precis börjat på universitet nu till hösten och det har tagit mig till Umeå där jag pluggar till läkare. En ny stad, nya människor, eget boende och en massa plugg! Nya utmaningar helt enkelt. Jag har skrattat, gråtit, festat, kämpat, slappat och cyklat mer än någonsin. Man går från eufori och en känsla av att allt är underbart till att känna sig ensam, osäker och trött på allt. Man får ha tålamod liksom, med sig själv och allt annat. Det brukar ordna sig till slut.

    För egen del är jag en glad tjej, obotlig optimist, som älskar mat, allt som är sött, träning, vänner och att få vara ute. Jag har en underbar pojkvän sen 4 år som jag älskar för att han alltid finns där för mig, får mig att skratta och på många sätt kompletterar mina sämre sidor – ger nya perspektiv. Nu är det distansförhållande som gäller eftersom han bor i Stockholm, vilket är tufft, men det betyder ju också att jag får en anledning att se huvudstaden ibland ;) Ska verkligen ta tillvara på dina Stockholmstips!

    Slutligen vill jag bara säga tack, (ifall du har orkat läsa hit!) tack för att du sticker ut. Tack för att du skriver om det vardagliga, härliga, sorgsna, oväntade och roliga i livet. Jag gillar din blogg för att den inte är någon tillrättalagd modeblogg med skönhetstips där man ska fixa naglarhårsminkansiktehänderfötterkropp och personlighet. Det finns så många. Så många som drunknar i bruset. Du skriver om ditt liv och det som intresserar dig, Naturligtvis är det en något tillrättalagd bild, som du själv har påpekat någon gång, men det är ändå ärligt. Och sjukt inspirerande. Tack.

    Hanna 2013-12-05 19:26:51
    Svara
  • Jag heter Lisa och jag är tjugo år. Jag jobbar som vikarie på förskolor. Bor i Dalarnas djupa skogar och försöker klura ut någonting vettigt om allt. Har precis hittat till din blogg och tycker den är väldigt mysig!

    Lusa 2013-12-05 19:17:59 http://litemeralisa.blogg.se
    Svara
  • Hi Flora,

    I write this in English because I’m from the Netherlands. I live in a small city called Zwolle ,1 hour from Amsterdam.
    I’m not the best in writing in English but I just wanted to say to you , that I really admire what you do and you are so nice!!
    You really inspire me and I’m also a feminist and want to write about it more and your story’s help me feel supported about being a feminist. And you’re 19 and allready so wise.
    I admire your strength to be yourself , keep doing what you do because I think you’re a rolmodel for allot of girls and women!

    Oh I found your blog awhile ago via Hjartesmill.

    Love, Margareth

    Margareth 2013-12-05 19:17:51 http://www.margarethsikkens.wordpress.com
    Svara
  • Jag heter Emma, bor just nu i Luxemburg (som är ett väldigt coolt land). Är 19 och längtar tills julen så jag får komma hem och hälsa på alla som jag saknat så mycket. Jag hittade dig via devote!

    Emma 2013-12-05 19:16:50
    Svara
  • Jag heter Lisa, är 20 år och pluggar till civilingenjör i Lund, där det just nu stormar utanför fönstret lite grann!

    Lisa S 2013-12-05 18:48:07 http://lisaasandblom.blogg.se/
    Svara
  • Jag är 21 år och bor i Varberg på västkusten. Har hängt här på din blogg i några år, du känns lika gammal som mig (haha) så jag känner igen mig i mycket. Avgudar dina texter om kärlek, ditt förhållande osv. Igenkänning! Kram

    Alice 2013-12-05 18:44:22
    Svara
  • Jag heter Lisa och är kanske din raka motsats? I många fall åtminstone! Men det kan ju vara kul med sånt också. Jag pluggar till ingenjör på Chalmers i Göteborg, brukar kallas för universums mest fyrkantiga person. Har vissa små ”tvångstankar” som påvisar detta, som att när jag ska sova komma på matematiska samband med hjälp av tiden på min klockradio. Jag bor själv i världens minst lyxiga studentrum som till hälften ligger under jord. Sover jämte min diskbänk faktiskt! Du ser, ganska annorlunda. Men jag har läst din blogg sen jag var 14 och nu är jag 20. Läser inte fullt så flitigt längre, men gillar att kika in och få en härlig färgchock i min annars ganska gråa vardag!

    Lisa 2013-12-05 18:38:11
    Svara
  • Hanna, 19 år om ett par dagar och bor på andra sidan den stora potten. Jag studerar för att förhoppningsvis kunna jobba på ambulansen, något jag siktat på sen jag var liten. Jag funderar mycket och pratar ogärna om mig själv. Jag är bättre på att lyssna och ta hand om andra. Jag VILL ta hand om andra men har lärt mig att jag också måste ta hand om mig själv. Det gör jag genom att skriva, lyssna på musik och läsa böcker. Mitt hjärta längtar efter äventyr och jag drömmer om att få se världen. Min lediga tid spenderar jag väldigt gärna genom att åka snowboard eftersom det får mig att tänja på gränserna och känna ett lyckorus bubbla i kroppen. Andra saker som får mig att må bra är träning, hästar och havet.
    Din blogg tror jag att jag hittade när jag kikade runt på bloglovin för cirka ett år sen. Sen dess kikar jag in i din fina atmosfär lite nu som då.

    Hanna 2013-12-05 18:20:24
    Svara
  • Sara heter jag, är 21 år och bor just nu i Oslo. Ursprungligen ifrån Kalmar. I Oslo jobbar jag på dagis och trivs jättebra. Till jul kommer jag att flytta tillbaka till Sverige igen för att spendera jul med mina vänner och min familj innan jag den 9 januari beger mig till Israel för att volontärarbeta i 3 månader. Det ska bli superspännande! Jag är en väldigt glad och positiv person med blandade intressen. De största är dock att resa och att sjunga i kör. Tror jag hittade dig via en av dina fantastiska texter! Oerhört inspirerande :)

    Sara 2013-12-05 18:16:48
    Svara
  • Jag heter Agnes, är 19 år, kommer från Stockholm och har läst din blogg i kanske 5, 6 år. Jag går på folkis och spelar instrument men pluggar typ feminism på heltid också. Jag lär mig så mycket om feminism varje dag på internet. Det finns så många bra kreativa sätt att lära sig, så många sociala nätverk som jobbar och så många fantastiska kvinnor som analyserar och förklarar samhället för cybervärlden. Det sysselsätter jag mig med!

    Agnes 2013-12-05 17:54:38
    Svara
  • Jag är 19 år och bor i Helsingborg, jag tog studenten detta året från samhälle inrikting kultur. Jag fick jobb nu i höstas som förskolevikarie och jag är tränare i hopprep i en gymnastikförening. Jag har hoppat hopprep de senaste 8 åren av mitt liv och det är det absolut bästa jag vet. Om 46 dagar sätter jag mig på ett plan till Nya Zealand och ska tillbringa 7 månader där! Jag drömmer om att komma på vad jag vill göra med mitt liv och att flytta hemifrån. Jag minns inte hur jag hittade till din blogg och jag har följt din blogg i cirka två år nu och din blogg är min favorit-blogg. Jag älskar inredning och avgudar hur du och Felix inredde er gamla lägenhet!(och det lilla vi har fått se av den nya!) kram

    Emily 2013-12-05 17:34:03 http://hejemily.blogg.se
    Svara
  • Jag är en tjej på 17 år från Umeå. Pluggar sam, älskar cheerleading, att fika med vänner, titta på serier och drömmer om att resa världen runt. Jag hittade din blogg så att min kompis hittade din instagram när vi satt på en historielektion förra året. På bilden var du och Felix och vi tyckte ni såg så himla söta ut och liknade varandra. Jag kikade vidare och såg att du hade blogg och på så sätt hittade jag hit!

    Fanny 2013-12-05 17:22:05 http://www.fannykapstad.blogg.se
    Svara
  • Jeg heter Marte, og går siste året mitt på videregående, på en internatskole, langt inne i de norske skogene.
    Jeg elsker musikk, og skulle helst ikke gjort annet enn å hørt og spilt. Skulle veldig ønske at jeg klarte å skrive også, men det har ikke løsnet seg helt enda. Jeg kom over bloggen din via emmylinnea sin blogg. Er så ufattelig glad for det, for du skriver så utrolig bra, og fokuserer på så fine ting. Er så veldig lei av å høre hvordan man spiser feil, og trener for lite. Jeg vil være glad i meg, fordi jeg er meg. TAKK!

    Marte 2013-12-05 17:18:01
    Svara
  • Jag heter Bonnie. Jag är 13 år och 10 månader. Jag pluggar också med de som är äldre än mig. Jag tycker om en massa saker som bra tv-serier rita böcker vegetariskt feminism musik inredning min kamera osv. Klär mig helst i secondhandfyndat och docs, fikar, är med vänner och är allmänt förvirrad och hoppas på framtiden.

    Bonnie 2013-12-05 17:14:54 http://bonnieelinandrea.blogg.se
    Svara
  • jag heter ella. bor i en delad familj i två olika hem men vill helst bara ha mitt eget. när man är sjutton har man växt in i sin egen värld dröm hem planer har jag märkt. och ut ur föräldrarnas. går natur men vill mest bara läsa böcker och rita. fika kanske. eller bli bjuden på fika hade ju varit trevlig. dricker kaffet svart eller med laktosfrimjölk eftersom jag annars inte riktigt kan gå på grund av alla magsmärtor. bor i en stad där trevligt killar är en bristvara och ensamhet ibland överkonsumeras. skål på den. drömmer om stockholm gör jag också.

    Ella 2013-12-05 16:44:20
    Svara
  • Jag heter Melanie! En tjej på 14 år som älskar att fota, läsa, skiva och träna boxning. Tillsammans med min mamma och storasyster lever vi i en liten villa med tre min mammas man (min styvpappa) och hans två döttrar som jag verkligen inte tål att vara i närheten av. Jag är en väldigt allvarlig tjej som sällan ler men leendet kommer fram så fort jag håller min kära kamera i händerna. När jag fotar försöker jag alltid att hitta udda saker som på bild blir till någonting vacker att se på. I den lilla håla i Skåne som jag bor i är känner man sig ensam, uttråkad, som om alla vet allting om mitt liv. Jag växte upp med en underbar mamma och en pappa som sällan umgicks med mig även då vi levde under samma tak, min pappa satt hellre på puben och drack sig full. Men nu har de separerat för länge sedan och jag är tvungen att leva med tre andra människor som jag inte tycker om. Detta är en stor anledning till att jag älskar din blogg så fruktansvärt mycket. Du är en härlig människa som sprider så ofantligt mycket glädje omkring dig. Det är precis vad jag själv och alla dina läsare behöver, din energi!
    Just nu går jag i 8.de klass och överraskar mig själv med höga betyg varje termin. Med dessa betyg ska jag utbilda mig till åklagare. Men samtidigt vill jag resa runt nästan överallt i världen. Jag vill hjälpa människor i utlandet som har det svårt och såklart måste jag resa till Afrika och bo där i något år. Jag är en djurälskare och vegetarian sedan 3 år tillbaka. Att hjälpa andra djur är också en stor del av mina framtidsplaner.
    Ända sedan jag började andra klass har jag blivit mobbad för mitt utseende och personlighet, alla vänner jag har haft har alltid utnyttjat och fått mig att gråta många gånger. (Du skrev att du alltid har fått många vänner även då du har flyttat en hel del, men har någon någonsin sagt någonting elakt till eller om dig som fick dig att känna dig värdelös?) Kram <3

    melanie 2013-12-05 16:16:17 http://fames.se/melaniefreij
    Svara
  • Jag är 22 år och kommer från början från Göteborg, men bor sedan två och ett halvt år tillbaka i Lund där jag pluggar. Hittade din blogg nu i höstas (när Sandra Beijer aka Niotillfem skrev om Monki talks tror jag bestämt att det var) och fastnade direkt. Har haft en riktig jävla skit-höst och din blogg har varit en av de världar jag flytt in i när mitt eget liv känts för jobbigt (plöjde nästan hela arkivet på en dag!). Börjar repa mig nu känns det som och tror starkt på år 2014. Om dagarna pluggar jag en del (fast har alltid en liten känsla av att jag borde göra mer…) och myser runt i min lilla etta. Tycker om simpla grejer som att laga mat, titta på filmer och serier, gå långa promenader och fika, gärna i sällskap med vänner men jag trivs ganska bra ensam också. Älskar att gå på konserter så det försöker jag göra ofta. Tycker att du verkar vara en himla skön tjej och uppskattar verkligen att få följa dig i ditt liv. Tänk om jag hade varit hälften så cool som du när jag var 19!

    H 2013-12-05 16:02:24
    Svara
  • jeg hedder rebecca og bor i københavn. jeg har boet i tyskland i 19 år og flyttede til københavn sidste sommer for at læse på københavns universitet. jeg er 21 år. jeg læser din blog siden år 2009 (sådan cirka) og jg håber jeg kan blive ved med det i lang tid :)

    rebecca 2013-12-05 15:43:24
    Svara
  • Jeg er Victoria, 19 år, fra Norge. Flyttet til en liten by i Nord-England i September i år for å studere English Literature with Creative Writing ved Lancaster University, som hittil er fantastisk! bor i halls med verdens beste roomies, har (as of to måneder siden) en utrolig kjæreste fra østerrike, og har aldri før følt meg så hjemme som jeg gjør her. den følelsen av at alt endelig faller på plass <3 har nok lest bloggen din i nærmere to år, tror jeg fant den gjennom hjartesmil. leser fordi du skriver så fint, om både viktige og fine ting, samt fordi det virker som du aldri prøver å 'fake' hvor bra livet ditt er!

    Victoria 2013-12-05 15:41:54
    Svara
  • Hej flora.
    Mitt namn är Amanda, jag är 16 år gammal och bor i en liten stad i dalarna. Jag har spelat piano sen jag var 7 år gammal, älskar att skriva noveller och läsa böcker.

    mina vänner brukar beskriva mig som alldeles för snäll, djup och översmart. Jag har väldigt lätt för skolan och har alltid haft. När jag valde gymnasium valde jag mellan estet och naturvetenskap. Tanken om att vilja förändra vår värld både för miljön och människor fick mig att välja natur och jag har en dröm om att kanske i framtiden bli en författande barnkardiolog.

    Denna iden fick jag eftersom jag själv har ett rusande hjärta och har geomgått två mindre, vakna hjärtoperationer. Så jag vet hur det känns att ha slangar i hjärtat och hur någon bokstavligen bränner en i hjärtat.

    Min favoritmat är pasta med någon god sås. Min favoritbok of all times är de obotliga optimisternas klubb ( för det var den jag läste
    Senast). Om någon frågade skulle jag kalla mig femisist för jag tycker att alla män och kvinnor borde ha samma rätt till allt. För att jag ska slippa lyssna på min lillasyster som berättar att killar slår henne på rumpan ibland fast hon inte vill.

    Jag har varit här så länge att jag inte längre kom ihåg hur jag hittade hit för kanske 2 år sedan. Tycker att du är en sådan sjukt fin person och önskar att jag fick träffa dig någon gång.

    Fetingkram

    Amanda 2013-12-05 15:34:33 http://[email protected]
    Svara
  • Jag är Mirjam 17 år (och den siffran känns lite för stor för mig, samtidigt som jag älskar den) från en liten mysig lantby i Österbotten i Finland. Jag tycker om kjolar och klänningar, stora långsamt fallande snöflingor, grönt te, att dansa fritt, hallon, pastellfärger, att ha hemmamiddagar med mina vänner, att vara så trött att man skrattar åt vad än ens bästa vän säger, att spela piano i timmar och känna att musiken aldrig tar slut, min vän gamla rostiga cykeln, disneyfilmer, att gå på loppis helt ensam och le åt gamla tanter och gubbar, att känna sig fri och lycklig genom hela kroppen, att läsa fina bloggar (som din) och bli inspirerad, att träffa och fascineras av nya människor, att få oväntade komplimanger, att bloggare ställer frågan du nyss ställde, och att skriva för långa texter.

    Mirjam 2013-12-05 15:30:24 http://kortochgott.devote.se
    Svara
  • jag är tjugoett år, jobbar på kontor och ska snart ut på en längre resa. jag har läst din blogg så länge jag kan minnas. min första pojkvän bodde i Kummelnäs och därför hände det att jag såg dig på bussen. då kunde jag bli stum och vilja hälsa som på en gammal vän men hindrade mig själv och gömde ett generat ansikte i en stor halsduk. min pojkvän tittade konstigt på mig, jag visste ju också att det var konstigt för på den tiden var du inte närmelsevis lika igenkänd som du är nu. men ändå klappade mitt hjärta lite extra. idag är jag glad för att du skriver om feminism eftersom det tar stor del av min tankekraft. men jag är speciellt glad för att det finns kvar så mycket annat i bloggen, det gillar jag jättemycket. även om jag är intresserad av feminism så uppskattar jag livsstilsbloggar med inslag av politik snarare än tvärt om, men där är vi alla olika. det är iaf en av anledningarna till att jag läser just din blogg fortfarande :) hoppas du fortsätter blogga och får mer jobb av det, det förtjänar du verkligen! Kram

    cajsa 2013-12-05 15:00:00
    Svara
  • Jag är 18 år, har följt din blogg i ca 5 år och hittade hit för att din kusin Vilda sa att du hade en sån fin blogg. Jag älskar allt med din blogg, hur du skriver och vad du skriver. Att du låter oss få lära känna dina tankar, delar med dig av viktiga saker (feminism, att prata om sjukdom och död, hur du beskriver kärlek) och att få drömma sig bort med hjälp av dina bilder. Du påverkar nog oss mer än du tror, jag började på jarlaplan för att det verkade så mysigt när du fotat i skolan. Det är förresten världens bästa skola. Så jag pluggar samhällsprogrammet och då vet du ju att min fritid till stor del består utav plugg men på sistone har det blivit väldigt mycket skins… (som jag förresten började titta på efter vad du skrev på bloggen) vilket är så jävla bra. Jag brinner för människor, älskar hur vi knyts ihop i en enda panik-älskande, ångest-flämtande och melankolisk värld. Livet va. Mitt drömyrke är att få jobba på FNs flyktingorgan, eller som diplomat eller som psykolog. Jag vill hjälpa alla, men skäms när jag inte orkar. Hur mycket ansvar kan man ta för andra människors lycka? Så det blir mest skins istället. Och kärlek är svårt. För när är man kär och när är man inte det? När man varit tillsammans med någon i många år och flätat samman sitt liv med någon annan kan man då vända? Och slutar kärleken i huvudet eller i hjärtat? Efter så många små gräl är det inte lika självklart längre, självklart att det alltid ska vara vi.

    Hur som helst, jag följer nog mycket din blogg för att jag känner igen mig i så mycket du skriver men du ger mig samtidigt nya perspektiv på livet och fler tips på hur vardagen kan bli roligare. Cred till dig Flora.

    J 2013-12-05 14:50:58
    Svara
  • Jag heter Malin, är en 22 år gammal vegan-feminism och bor någonstans i Västra götaland. Jag bor i en mysig liten stad med min käraste sambo och två katter. På dagarna pluggar jag på distans, trots att det blir lite plugg och för mycket kattmys, så klarar jag kurserna ändå!
    Jag har faktiskt nyligen hittat till dig, hittade till dig efter att jag såg Monki Talks, men tycker om dig jättemycket redan!

    Malin 2013-12-05 14:36:39
    Svara
  • Jag är ett år äldre än du och har precis tagit mig lös från olycklig kärlek och för mycket jobb där hemma och flyttat till mina drömmars stad. Det går inte en dag utan att jag förundras över hur jäkla vackert Göteborg är.

    Just nu fyller jag mina dagar med att böcker, öl, planlösa promenader, mina bästa vänner, matlagning, hångel och musik. Vem kunde tro att det bara skulle ta någon vecka för att läka ihop till sig själv igen.

    På nyårsafton kommer jag vara gladast av alla för då är det här året över, och kommer aldrig tillbaka igen.

    J 2013-12-05 14:12:46
    Svara
  • Jag heter Jessica, är 18 år och bor i Norrland. Jag är är en tjej med mycket tankar och känslor som försöker stå upp mot orättvisor, och därför är det så skönt att läsa din blogg för att hämta kraft när saker och ting känns hopplöst. Jag hittade till din blogg för ca 2 år sedan när jag kom över en jättefin text som du skrivit och efter jag hade läst den kollade jag igenom din blogg och totalfastnade!

    Jessica 2013-12-05 14:03:17
    Svara
  • Jag är Julia, en 22årig tjej i Karlstad som precis flyttat hit från Stockholm för att detta är hemma. På dagarna söker jag hundra jobb, bloggar om allt och inget, gråter till Bonde söker fru och tänker på feminism. Jag är kär i min familj och min pojkvän. Älskar min bästis som också heter Julia och äter så jävla mycket chips men väldigt lite mat. Jag skriver lite i hemlighet, bloggen är ett litet lufthål men den har coolare attityd än mig och mina texter. Jag blir kär varendast vecka. Det är svårare än vad det låter som. Älskar min pojkvän något så kopiöst och blir kär i honom när hans hår är fuktigt, när han steker falukorv eller när han är sen till bussen. Kan också bli kär i människor som håller upp en dörr för mig, som ler mot mig när jag tappar fyra glas i golvet i en butik eller i en läkare som piggar upp mig när jag lunginflammation. Det är så knasigt.

    Jag hittade hit när du flyttade till den här domänen. Hade smygkikat på dig för att du länkades till på en kompis blogg i tre års tid men var för ung för att hålla fast vid något. Du är cool. Hoppas du svarar på kommentarer, att ha en liten minikonversation.

    Julia 2013-12-05 13:59:11 http://julviva.blogg.se
    Svara
  • Hej!! Jag heter Molly och har levt i 15 höstar på denna jord. Har precis flyttat till Göteborg med min mamma efter att ha bott i en liten by i Dalarna hela mitt liv. Musik är min stora passion,men också mina vänner,kläder,kultur och inredning. Jag intalar mig själv att jag är bra på att skriva,men har inte vågat tagit det till någon annan nivå än novellerna i skolan.
    I höst ska jag börja estet linjen i Gbg och jag är så taggad!! Jag hittade till din blogg via eran ”vad har du på dig” podcast på P3. Satt och lyssnade på det hela hösten och blev så inspirerad. Förresten,du har tagit fram feministen i mig Flora. Och tack för det!! Tusen gånger om

    Molly 2013-12-05 13:59:06
    Svara
  • Jag heter Frida och jag har följt din blogg sedan du hade en header som var i bokstavskex ”F L O R A”. Har alltså följt med dig ett himla bra tag med andra ord, tror jag inte missat ett enda inlägg (lol). Ha det fint.

    frida 2013-12-05 13:56:04 http://marshimlen.se
    Svara
  • Jag minns inte hur länge jag läst din blogg. Var inne på blondinbella blogg för några år sedan och din blogg var länkad där för din bloggportal var ifrån spotlife, jag fastna för dina underbara texter och hängt med sen den dagen :)

    Julia 2013-12-05 13:34:50 http://Www.barajuliiaa.blogg.se
    Svara
  • Jag är en tjugoårig tjej från uppsala som gillar julen kaffe Paris kaniner segling att lyssna på radical face(tipstips!) dansa rita och kramas. slåss dagligen mot depression, ångest och ätstörningar, och jag måste säga att din blogg är ett himla bra piller mot negativa tankar! Älskar ditt glada sätt att skriva, blir så inspirerad av dina inredningstips och klädval, och känner hur den tidigare ganska lilla feministen (tänkte liksom inte så mycket på feminism och sådant) i mig växer allteftersom du skriver om det för det ÄR JU SÅ HIMLA VIKTIGT på så många plan! Hittade hit genom Hannas coffeworld och har ända sedan dess tittat in här varenda dag! Keep up the good work! hihi, kram!

    Klara 2013-12-05 13:34:14
    Svara
  • Hej Flora! Jag har läst din blogg nu i ja.. minst 3 år skulle jag nog säga iallafall. Det du skriver, det du visar och det du ger mig genom din blogg är otroligt fint och jag ser din blogg som en värdefull plattform i min vardag att få vara på. När jag läste häromdagen att det är ytterst få som kommenterar här på din blogg, fick jag dåligt samvete. Dåligt samvete för att du ger mig så mycket när jag kommer hit, och jag bara tar det utan att ge dig något tillbaka. Trots att jag gör ger dig enormt mycket i tanken så är det inget du ser av. Det känns alltid spännande att klicka in hit, och jag blir alltid lika glad och lugn när jag läser det du skriver eller visar genom dina fantastiska bilder. Det känns nästan lite läskigt hur man kan inspireras av någon, och känna så nära en person man aldrig träffat, men fy fan vad jag diggar dig! Jag hoppas att du alltid vill fortsätta med det du gör, och att vi kanske någon gång kan träffas, av en slump eller med mening och fram för allt vill jag tacka dig för det du gör. Tack fin flora!

    Erica 2013-12-05 13:34:08
    Svara
  • Jag är 16 år och har följt din blogg i ungefär ett år. Din blogg är en stor inspirationskälla för mig och tack vare dina texter om jämställdhet har jag blivit feminist. Jag märker av orättvisorna mycket mer nu när du skriver på ett sätt som informerar om hur mycket det faktiskt är. Du har liksom tagit upp ett annat perspektiv som får en att se annorlunda på allt. Innan jag började läsa din blogg tänkte jag inte på det men nu hör jag folk omedvetet prata negativt om kvinnor och homosexuella hela tiden. Som att det bara är så det är. Men så ska det inte vara och det är så himla bra att du tar upp det i din blogg så att det kan bli en skillnad. Kram

    Amanda 2013-12-05 13:30:41
    Svara
  • Jag heter Alma! Jag kommer inte riktig ihåg när i mitt liv jag började läsa din blogg, men jag vet att det var ungefär då du tog studenten. Mitt liv spenderar jag till att plugga (sorgligt nog en väldigt stor del, men jag tror det är värt det i slutändan), och fundera ut vad man ska göra med livet, hur man maximerar det både för sin egen del men också hur man ser till att när mitt liv är färdigt, kunna lämna kvar så mycket förbättringar som möjligt här för andra att njuta av. I övrigt älskar jag att handla second-hand, fundera kring jämställdhet, att fuldansa och hångla, och att vara med min hund, samt vänner och familj. Jag kommenterar här ibland, borde göra det oftare, men i varje fall, TACK. Tack för att du är en sådan jädra klippa som inspirerar till kreativitet, vettighet och allmän livsglädje. TACK <333

    Alma 2013-12-05 13:29:37
    Svara
  • Jag läste häromdagen att 0,006 procent av dina läsare kommenterar, och ja är ju faktiskt också en av dina läsare så jag får väl kommentera då för att höja procentsatsen.

    Jag är i alla fall Hanna. Jag är nitton bast och tog studenten i våras, nu åker jag sammanlagt ca 4 timmar om dagen för att plugga franska i Göteborg. När jag inte pluggar franska verb och pronomen så frilansar jag med mina krönikor, umgås med min pojkvän och mina vänner, dansar oc spelar volleyboll. Jag tycker om att klä mig i svart och ha strumpbyxor och målar gärna naglarna. Jag har även ett intresse för kreativitet och inspireras gärna av din och andras bloggar för att få lättare att tro på mig själv att jag en dag också kan bli det jag vill. Det är jag i ett nötskal.

    Tack för en fin blogg och för inspiration!

    Hanna 2013-12-05 12:42:21 http://Www.hoshanna.devote.se
    Svara
  • Hej Flora!
    Första och främst, tack för en superbra blogg!
    Jag har läst din blogg i ungefär 2 års tid och fastnade på en gång!
    Du verkar vara en så himla rolig, stark och fin människa. Kram på dig!

    Hanna 2013-12-05 12:29:31 http://Hannas.forme.se
    Svara
  • Hej!

    Jag är en snart artonårig östgöte som älskar att fota och skriva. Jag sjunger och dansar så fort jag får chansen och kaninte vara tyst i mer än en kvart.

    Min vän visade din blogg i somras när vi satt och åt jordgubbar på en brygga vid Göta kanal. Sedan dess har jag tittat in här och inspirerats av fotona. Bloggen har inspirerat mig att fundera mer om allt möjligt, som feminism till exempel. Tack för all underbar läsning Flora!

    Stina 2013-12-05 12:27:36 http://www.stinafinas.devote.se
    Svara
  • jag har hängt här sedan du började blogga. jag har följt dig här i snart sju år och tycker du verkar vara en väldigt rar och fin person. jag läser juridik på stockholms universitet och tack vare dig (eller snarare dina upplysningar) har jag blivit involverad i kvinnokampen. det har jag dig att tacka för. så tack flora! för att du dagligen inspirerar andra. inte endast med fina bilder och texter, utan för att du är du och utstrålar någonting vackert med livet.
    tack!

    ulrikahenriettabernitz 2013-12-05 12:23:01
    Svara
  • Så tomt det blev när din och Elins podcast tog slut. Finns få podcast om mode och er var så himla bra. Kan ni inte göra fler avsnitt? Hade varit så otroligt fint!!

    Frida 2013-12-05 11:55:29
    Svara
  • hej! jag är Therese, bor för tillfället i Göteborg men kommer från början från mest södra småland. Jag bor just nu med min pojkvän och hans kompis mitt i centrala gbg och har börjat på ett nytt jobb sen jag flyttade tillbaka från London där jag bodde i våras. Största intresset är djur och jag hoppas att jag till hösten får plugga till djursjukskötare i Uppsala. Jag vet att jag läste din blogg lite sporadiskt ett bra tag innan jag faktiskt bestämde mig för att lägga till dig på min bloglovin lista. Det var förmodligen när jag blev med intresserad av feminism och genus som jag blev mer fäst vid den här sidan. Du är absolut topp 5 av de bloggar jag läser (läser en del hehe) och jag hoppas att du fortsätter länge till för du är en grym inspiration och en väldigt härlig och jordnära människa.

    thessi 2013-12-05 11:49:12
    Svara
  • Jag är en av dem som precis hittat till din blogg, började läsa den genom tips från en bästis och fastnade direkt. Älskar alla bilder du tar och hur du skriver, det blir så målande och fint. Väldigt inspirerande inlägg om feminism också. Kul och väldigt passande med en liten presentation om dig själv när jag precis börjat läsa din blogg :)

    claire 2013-12-05 11:34:58
    Svara
  • Jag är född 1994, precis som du, och tog studenten i våras. Just nu har jag precis blivit av med mitt jobb på en thébutik här i stan så nu är jag hemma och arbetslös. Förut hade jag sett det som världens förlust, men just nu känns det rätt skönt. Jag har varit ganska stressad i och med all prestationsångest sedan skoltiden så nu får jag äntligen andas ut. Just nu vill jag helst bara dricka rödvin om helgerna, träffa så många vänner jag bara hinner med, läsa böcker, laga mat, fotografera och vara sådär kreativ som jag alltid velat vara då tiden inte funnits till. Ett gammalt intresse jag nu börjat återuppta är att illustrera och måla, och det har hunnit gå så långt att jag tror jag ska läsa konst på en folkhögskola nu till hösten. Tanken gör mig alldeles upprymd!

    Jag hittade hit för några år sedan, kanske tre, genom att jag kollade vilka bloggar som låg högt placerade på Bloglovin’. FLORA stod det med storstilta bokstäver och min första tanke var: ”Vilket annorlunda namn” gentemot alla andra Kenzor och Kissie’s och sådär. Så jag gick in och blev fast. Och vad din blogg har utvecklats sedan dess! Du fortsätter förvåna hela tiden, Flora. Och även fast jag, som bloggar själv, vet att vi bara egentligen får ta del av en bråkdel av ditt liv, så inbillar jag mig att jag känner dig.

    Ta hand om dig!!

    Amanda 2013-12-05 11:13:27 http://ajonssons.blogg.se
    Svara
  • jag föddes i lund för lite mer än 16 år sedan. jag går i ettan på ett samhällsprogram som jag inte alls vill gå på och nästa år byter jag till en medialinje. jag äter mer än gärna glass, oavsett väder, och jag tittar på lite för många dokumentärer. jag har mitt ursprung i budapest och åker dit titt som tätt och snackar med knagglig ungerska till gamla tanter som jag, på något sätt, är släkt med. för ungefär två veckor sedan är jag friskförklarad från min depression och jag är gladare än jag någonsin har varit. jag tycker om att ta hand om mig numera. jag försöker bry mig om mig själv. lagar gärna sju koppar te om dagen och äter lite för många satsumas. jag har fina vänner som jag har känt sedan första klass. de är lika galna i håkan hellström som jag och vi turas om på helgerna att laga mat hemma hos varandra. jag har hittat mig själv igen och jag är så himla glad för det.
    hur jag hittade din blogg kommer jag inte ihåg. den har funnits där som en inspirationskälla sedan några år tillbaka. du är bra, flora, så. himla. bra.
    jag hejar på dig!

    Ida 2013-12-05 11:05:42 http://ett-kolikbarn.blogspot.com
    Svara
  • Jag är väl en av dem som hängt här i ungefär fem år och har inspirerats och peppats i en evighet. Du har hållit mig uppe när det annars varit tungt, tack.

    Jag, Elin 18 år gammal, bor i en väldigt liten stad vid Vänerns strand. Tycker att matlagning, fotografi, kompisgos, stickning, poddar, feminism och löpning är det bästa som finns. Löpning är terapi och tankerensning när världen inte riktigt känns logisk eller om livet rusar förbi i för hög hastighet. Att bjuda hem vänner på middag/fika/frukost är underbart, att få bjuda de som en är beroende av och vill väl i livets alla skeenden. Nästa år tar jag studenten och det pirrar i hela mig för livets alla möjligheter finns framför mig och jag älskar den känslan.
    Vad ska en göra? Resa, jobba, plugga, flytta?

    Kommer söka utbildningar och strävar efter att en dag bli Socionom, tror att det skulle passa mig jättebra och jag ser fram emot utmaningarna som kommer med på köpet.
    Dock finns det saker som tynger, sånt som du också får ta del av i din vardag som sjuka vänner eller släktningar men man tar sig igenom det för det blir ljusare en dag. Och att varje dag kämpa mot samhällets ideal har lett till fel sorters tankar kring kropp och egenvärde. Maten har blivit fienden istället för bästa kompisen som ska ge mig energi, och att var dag behöva kriga mot röster i huvudet som säger att en inte duger. Men jag är på bättringsvägen nu, det kan bara bli bättre. Och jag är peppad för att bli bra men samtidigt så jäkla rädd, för jag har inte längre en endaste aning om hur en fungerar med ett friskt och rätt tänkande sinne.

    Jag vill tacka dig, berömma för den fantastiska blogg du skriver och samtidigt peppa dig att fortsätta för du gör ett sådant bra jobb med den, tack Flora. Du är fantastisk!

    Elin 2013-12-05 10:45:54 http://elinuden.blogg.se
    Svara
  • ”Du bara måste läsa Floras blogg, den är så fin och hon har världens sötaste pojkvän”
    Ungefär så lät det när min bästa vän tipsade mig om din blogg, och nu har jag läst den i jag vet inte hur många år. Tycker att den är så fin. Jag heter alice och bor på veckorna i en liten lägenhet i göteborg för där går jag i gymnasiet och läser media. På helgerna åker jag hem till min lilla ö för där finns familjen, katterna och kompisarna. Jag älskar att inreda mitt krypin, dricka te, titta på serier, äta vegetarisk lasagne, argumentera för feminism och läsa böcker. Men allra mest älskar jag att skriva. Skriver noveller, skriver skoluppgifter, skriver tankar. Drömmer om att någon dag bli publicerad, kanske en bok jag har skrivit eller bara en krönika på devotes förstasida. Så länge skriver jag på min lilla blogg. Under tolv månaders tid har jag fyllt kategorin hjärtkras med långa texter om hur han tog slut på vårt två år långa förhållande, men nu har det gått ett år och jag börjar äntligen känna att jag kan andas igen. Så texterna om hjärtkras blir allt färre och skratten blir istället allt fler.Tycker att du verkar vara en så klok, bra och peppig människa och blir alltid så glad över att läsa din fina blogg! kram.

    alice 2013-12-05 10:32:01 http://www.alice.devote.se
    Svara
  • alltså, du verkar vara en sådan genomsnäll och grym person i största allmänhet. skulle vi bo i samma stad skulle jag vilja bjuda på kaffe och prata feminism i timmar! jag är lite osäker på hur jag hittade till din blogg, men kan ha varit genom Niotillfem eller annan större blogg som nämnt dig. så är det nog.
    själv har jag bott i mina drömmars stad Göteborg sedan 2009 när jag började plugga dokumentärfilm & feminism på Kvinnofolkhögskolan (bästa skoltiden i mitt liv). nu jobbar jag på en paketterminal för Posten, med ganska monotont arbete men med världens bästa arbetskamrater. bor tillsammans med min katt Kitty, brinner mest för fotografering, feminism, musik och film. att fota band/spelningar och människor är det roligaste jag vet, samt att dansa på indie/90s-klubbar och dricka öl. jag älskar också att laga mat, har varit vegan sedan 2010 och är självutnämn kryddmästare. är stödmedlem för Djurrättsalliansen och demonstrerar så ofta jag kan.
    nästa vecka fyller jag 25 år och bara MÅSTE plugga till socionom nästa år så att jag någon jävla gång kan få jobba med kvinnor/tjejer som har eller har haft det tufft. samt köpa en proffsigare kamera för att satsa mer på fotandet, vid sidan av då.

    tack för en inspirerande och fin blogg!

    Madeleine -an uncompromising feministic vegan 2013-12-05 10:18:52 http://sisterdisco.blogg.se
    Svara
  • Hej! Jag började följa din blogg för ett par år sedan. Anledningen till att jag hittade din blogg var på grund av ditt namn, Flora. Mitt förnamn är Flora, men jag har alltid blivit tilltalad mitt andranamn, Caroline. Nu bor jag i Bordeaux, Frankrike och här känner alla till mig som Flora. Det känner jag passar min personlighet bättre och det är lite som en nystart.
    Jag älskar vintage och det är nog därför jag har fortsatt läsa din blogg.

    Flora Caroline 2013-12-05 10:01:53 http://carolineflora.devote.se
    Svara
  • Jag har som sagt följt din blogg ett tag. Föddes i huvudstaden för ca 18år sedan men bor idag på västkusten som jag fullkomligt älskar. Mina dagar präglas av musik, plugg, UNF, politik, lyssna på P3, tankar om framtiden, bloggar och sökandet efter inspiration. Drömmer om att tågluffa runt om i Europa, jobba med det jag älskar och om att slutligen bo med havet som granne.

    Alice 2013-12-05 10:01:34
    Svara
  • Jag hittade hit via emmylinneas, som jag hittade via ett tips från en vän. Jag har dagligen besökt dig sedan ett år tillbaka. Och mycket av vad jag har vågat göra under året är tack vare dig och coffeeworld. Jag har vågat bli mer kreativ, vilket var något jag aldrig varit innan. Jag har även vågat stå upp mer för mig själv och prata mer!
    Att läsa dig blogg är vardagslyx som gör mig glad! Tack och kram

    Ida 2013-12-05 09:49:59
    Svara
  • Jag är en av dem som hittat hit på senare tid, men din blogg har snabbt blivit en av mina favoritbloggar! Jag är en tjej som pluggar till miljöingenjör i Lund, men som för närvarande gör ett utbyte i Italien. Jag älskar att resa (tyvärr-med tanke på klimatet), och har innan gjort utbyte i både Australien och Kina. Jag är en kreativ person, något som faktiskt krävs för att bli en bra ingenjör. Jag ser det som att man får en helt ny verktygslåda när man kan blir ingenjör: det utökar möjligheterna för utloppen av ens kreativitet. När jag blir stor vill jag jobba med att designa jättestora vindkraftsparker ute till havs. Jag älskar helgutflykter, julkalendrar i alla former, laga mat, äta mat, bloggar, loppisar, kärlek.

    Tack för en lovely blogg, varje nytt inlägg är lite som att öppna en lucka i en julkalender.

    http://howshorthowlovely.tumblr.com

    Elisabeth 2013-12-05 09:41:08 http://howshorthowlovely.tumblr.com
    Svara
  • Fint inlägg som vanligt Flora! Skulle inte du kunna göra ett inlägg där vi får följa dig i bilder genom åren och en och annan kommentar här och där. Skulle så gärna vilja se dig i mörk page! Kramis

    Rebecka 2013-12-05 09:40:10
    Svara
  • Åh! Det här inlägget kom väldigt lägligt, då jag är en av dem hittat hit på senare tid. Väldigt nyligen faktiskt, kanske förra månaden. Jag hamnade på din blogg av en slump, men har sedan dess tittat in varje dag. Det är väldigt få bloggar jag följer, men din har kommit att bli min favorit – och mycket på grund av att du skriver om saker som jag tycker är kul. Jag fyller 22 år i december, flyttade hit till Stockholm för 2,5 år sedan för att plugga på Berghs. Älskar Stockholm, men känner mig stundtals lite ensam här då de flesta av mina vänner är i hemma i Karlstad. Därför är det kul att kika in här och få massa tips och inspiration på saker som man kan hitta på i den här staden. Jag fullkomligt älskar att strosa runt i second hand-butiker, har en förkärlek till blommiga vintageklänningar och spenderar gärna timmar med att leta 50-talsprylar på loppis. Jag älskar att illustrera och jag jobbar med det roligaste jag vet; reklam och grafisk design. När jag har råd så äter jag gärna mat ute men allra helst lagar jag indisk mat hemma och det bästa är när man har en middagsgäst eller två. Helst ännu fler. Jag blir varm inombords när jag tänker på fantastiska december, långfrukostar, att promenera genom söder och lyssna på musik, att få pussa på min pojkvän, att cykla i medvind en varm sommardag, pirret i magen när hösten kommer och den brännande solen första vårdagen. Tack för en väldigt fin blogg, Flora. Jag blir alltid pepp när jag kikar in här. Du verkar vara en toppentjej! Kram

    Isabelle 2013-12-05 09:19:14
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!