En, två, tre saker.

Skärmavbild 2013-12-08 kl. 19.46.15

Min kompis Oskar har tillsammans med sin bror Ludvig startat ett briljant företag som heter Spontano, som lanseras den 13:e december. Ibland är en sugen på att hitta på något kul men har svårt att komma på vad, och det är då Spontano kan hjälpa till. Genom Spontano kan du alltså direkt köpa biljetter till en massa roliga saker som händer i Stockholm samma dag. T.ex. konserter, dansuppvisningar, salsakurser och hockeymatcher. Oskar och Ludvig (och jag) blir evigt tacksamma om ni stöttar Spontano här via Facebook, Tumblr eller Twitter, för att sprida ordet och göra Stockholm mer spontant.

Skärmavbild 2013-12-08 kl. 19.48.06

Unga feminister har gjort en superbra julkalender här med 24 luckor som ger svar på tal när människor ifrågasätter varför en är feminist. En massa smarta personer kommenterar och ger tips. Kika in, läs och lär! Unga feminister behöver pengar för att fortsätta kvinnokampen, så om ni inte vet vad ni ska ge i julklapp till någon så går det att donera pengar här. Själv skulle jag bli asglad om någon gav mig en UF-donation i present.

Skärmavbild 2013-12-08 kl. 19.53.03

Bokbloggen Bookbirds har också en julkalender med citat från olika böcker. Skitfint är det.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer
  • Hej Flora!
    Här kmr en kommentar fr ett gammalt ”fan”- (kreerade ex fb-sidan för en evighet sedan- härligt initiativ från mitt yngre jag!)
    Jag ska dock erkänna att jag inte följer din blogg riktigt längre sen en tid pga. att den blev för kommersiell för mitt personliga intresse- något min fråga ändå artar sig ifrån. Jag är ändå nyfiken på hur du förhåller dig till ditt bloggande? Jag har förstått att du har något sorts support till FI- hur förhåller du dig då till ex. kapitalismen?
    Jag tycker att man kan påstå att ”marknadsförandet” på din blogg av ex. produkter från multiföretag bidrar till den kapitalistiska acceptansen?
    Jag vill bara tillägga att jag även tycker det är fett gött att det finns alternativa vägar att (delvis?) livnära sig på sin kreativitet -som du verkar göra- men som jag även anser även är möjligt pga. det kapitalistiska systemet?
    Jag menar inte att det skulle vara fel, men jag blev nyfiken över hur du förhåller dig till just ”bloggandet”.
    Mvh/ Ron

    Ron 2013-12-09 17:43:07 http://ronjadb.blogg.se
    Svara
    • Svar på Rons kommentar.

      Hej på dig! Tack för facebookgruppen <3
      Ja, jag supportar FI. Är medlem sedan ett par månader. Det är skitsvårt att ha en stor blogg och inte bete sig lite kapitalistiskt, tyvärr. Jag älskar kläder och jag älskar att gå ut på stan och ta del av vad som erbjuds i shopping, mat och nöjesväg. Jag vill att det ska kännas moraliskt försvarbart för mig att blogga om kläder och prylar, och därför skulle jag aldrig marknadsföra en produkt om jag inte tycker mycket om den.

      Jag skriver även mycket om vintage, och det är väl kanske därför jag tycker att jag skiljer mig från många andra moderelaterade bloggar. Jag förespråkar helt enkelt hållbart mode. De flesta kläder jag äger är antingen gamla eller second hand-plagg, men sedan bloggar jag även om nya plagg då och då, eftersom jag tycker att det är så himla kul med kläder. En skitsvår balansgång. Jag har lite svårt att utskilja vad som är frågor och vad som är påståenden i din kommentar, men jag hoppas att du förstår att jag gör mitt allra bästa för att det ska kännas kul att blogga för mig och samtidigt att jag ska sända sunda budskap till mina läsare. Att gå ut och äta eller att gå på konserter/klubbar/bio/teater osv är ju ekologisk ekonomi och det förespråkar jag.

      Men du har helt rätt i att det finns ett stort problem inom bloggvärlden, att det är på tok för stort fokus på konsumtion. Därför försöker jag även blogga om illustration, texter, böcker, film och andra kulturella saker. Hoppas att du fick ett svar på din fråga!

      Flora Wiström 2013-12-09 19:22:59
      Svara
  • BRAAAAVO!

    Lorissa 2013-12-09 08:37:42 http://lorissalovebomb.se
    Svara
  • Länkades hit via Jennifer Stroud och jag hade glömt av hur mycket jag älskar din blogg. Den där adventskalendern är grym. Dina inlägg med svar om varför dina läsare är feminister inspirerade mig till att skriva en egen lista om varför jag är en. Så sjukt bra.

    Nastasja 2013-12-08 23:34:51 http://foreignfoureyes.blogg.se
    Svara
  • Feministiska julkalendern är fantastisk! Jag sitter i soffan och kan inte låta bli att dra på munnen och känna mig stolt över alla unga feministersom slår huvudet på spiken med sina texter där! Så himla bra! Tack Flora!

    Stina 2013-12-08 21:09:13 http://www.stinafinas.devote.se
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!