Hemkomst och glitterträd.

måndagIgår mötte jag upp Sarah och My efter skolan, två toppenpersoner som jag lärde känna när jag pluggade kreativt skrivande på Södertörn i våras. My har varit i New York hela hösten så det var så jäkla fint att se henne igen, ville bara krama henne om och om igen. måndagVi gick till Café Saturnus för att fika eftersom My tyckte att det kändes spännande att hänga i city efter sin USA-visit. måndagSaturnus är ju känt för sina megastora bullar, men någon sådan fick det inte bli den här gången.måndagVi köpte varm choklad och te för 50 kr styck (!!!) och slog oss ned i ett hörn för att ta igen.måndagVi pratade med snabba vändningar om korruption, kapitalism, polisen, konst, New York, skrivande, döden och gamla människor. Skrattade och var seriösa om vart annat. måndagSå glad att jag har lärt känna dessa två.måndagPuss!måndagSedan promenerade vi till tunnelbanan under julpynt och glitterträd. måndagTänkte på Pippi Långstrump-trädet när jag såg detta.måndagJag åkte hem och så lagade Felix och jag färska vårullar med glasnudlar och cashewnötter samt rödkål, riven morot och zucchinistavar som vi wokade i pad thai-paste (går att köpa på t.ex. Asian market). Gott! En mycket bra start på veckan.

Translation: On Monday I hung out with My and Sarah. My has been in New York throughout the fall so it was great that see her again. We drank expensive tea and had great conversations at Café Saturnus and later I made dinner with Felix. Fresh spring rolls, delicious! 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer
  • Åh, New York!! <33 Vad gjorde My där? Pluggade? Vad pluggade hon i så fall? Jobbade? Hur hittade hon jobb? Drömmer så himla mycket om att flytta till New York för ett tag, så vore så kul att veta vad hon gjorde. Kram!

    fanny darling 2013-12-21 21:08:24 http://fannydarling.devote.se
    Svara
  • wait what? var det varm choklad och te för 50 kr/styck eller 50 kr för allt??

    Alva 2013-12-12 21:26:19 http://www.photoandfantasy.blogspot.se
    Svara
  • Hej! Jag har flyttat hemifrån och tycker att alla mina pengar går till mat, har du några råd till hur jag kan tänka kring det? Vill ju inte ”äta inget” bara för att spara pengar. Ibland brukar min kille vara över och vi lagar mat tillsammans. Vad brukar du lägga ner på matvaror+fika+utemat per vecka?

    alexi 2013-12-11 19:14:54
    Svara
    • Svar på alexis kommentar.

      Hej! Kolla in extrapriserna i mataffärerna (de flesta butiker har tidningar en kan få i entrén där det står) och köp billiga basvaror såsom potatis, morötter, pasta, linser och sådant. Skippa kött och fisk och kör på pastarätter med grönsakssåser, soppor av potatis och purjolök och liknande. Till frukost kan du äta gröt som du kan variera med olika frukter och bär, sylt eller nötter. Sedan kan du lyxa med dyrare varor ibland. Men som sagt, kolla extrapriserna och handla på exempelvis Prisxtra. Du lär dig snabbt vilka rätter som är mer prisvärda än andra. Jag vet inte exakt hur mycket pengar jag lägger på mat, men jag äter ute ganska ofta så kanske 200-500 kr?

      Flora Wiström 2013-12-11 19:36:07
      Svara
  • Men gud vilket snyggt golv inne på cafét! +älskar din fotostil

    Frida 2013-12-11 16:21:15
    Svara
  • åh så det er DER saturnus ligger! fant den ikke da jeg var i stockholm i høst..

    may-teresa 2013-12-11 13:40:40 http://mayteresa.blogg.no
    Svara
  • Fina bilder, ser mysigt ut :)

    Jonna 2013-12-11 11:23:42 http://jonnakiander.se
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!