Helgmat.

Det har varit en mycket bra mathelg. Vi tar en titt:

DSC_1246Jag och Felix köper nästan aldrig hem kött, vi äter nog 90% vegetarisk mat. Men häromdagen köpte vi köttfärs och gjorde megagoda fetaostbiffar. DSC_1250Jag följde ett vanligt recept för färsbiffar och sedan tryckte jag ner fetaost i varje biff. Till det gjorde jag ugnsrostad sötpotatis och tzatziki. Helsike vad gott. Jag var ett bottelöst hål och kunde inte sluta äta. DSC_1259I lördags hade jag ett möte med Shelley från Videofyme och vi åt brunch på Berns asiatiska. Jag har velat gå dit så himla länge (har till och med önskat mig det i julklapp), och det var verkligen värt hypen. Så mycket goda asiatiska rätter. DSC_1263Och sushibuffé. Jag fick Shelley att äta sitt livs första ostron också, och vi satt och flämtade efteråt med saltvattenssmaken i munnen och kände oss som två skaldjur. Har liksom inte lärt mig att gilla det än, och vet inte om jag någonsin kommer göra det. DSC_1264Efterrättsbuffén var också helt galen. DSC_1266På kvällen lagade jag en hederlig köttfärssås med vitt vin och mycket basilika. Gott det med, speciellt till färskpasta och parmesan. DSC_1271Och så bakades det lussebullar här hemma. Jag och Felix störtvägrar russin.

Translation: Some of the things I’ve been eating this weekend.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
7kommentarer
  • Ett tips är att lägga på pärlsocker eller valnötter istället för russin. Kanske liite tråkigt utan något på liksom!

    inez 2013-12-16 22:35:45
    Svara
  • åh, vitt vin i färssås? låter spännande. har uteslutande rött faktiskt, men det är ju nog mest en vana. en tänker ju vitt vin – fisk/”fiskigt” liksom. hur blir smakskillnaden?

    lovisa 2013-12-16 20:38:23 http://polichinelle.se
    Svara
    • Svar på lovisas kommentar.

      Jag vet faktiskt inte. Hade jag haft rött hemma hade jag kört på det, men nu var det bara vitt som fanns. Och i kokboken (Bonniers) står det att både vitt och rött går bra. :) du får helt enkelt testa och avgöra själv!

      Flora Wiström 2013-12-16 22:17:50
      Svara
  • Haha, jag brukar byta ut russinen mot pärlsocker, som på kanelbullar!!!!

    Shelley 2013-12-16 13:20:17 http://shelleymulshine.com
    Svara
  • Vägra-russin-pepp kommer här!!

    Linnea 2013-12-16 12:11:23
    Svara
  • vad kloka ni är som struntar i russin! ^-^

    Alva 2013-12-16 11:08:16 http://www.photoandfantasy.blogspot.se
    Svara
  • Förstår inte vad alla har emot russin! Katterna blir ju saftigare+godare. Världens bästa grej, russin. :)

    Elisabeth 2013-12-16 09:59:36 http://howshorthowlovely.tumblr.com
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!