Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

2013-listan

Gjorde du något 2013 som du aldrig gjort förut?
Jovars. Till exempel så spelade jag in en Podcast för P3 och pluggade på högskola och folkhögskola. Jag startade en enskild firma och började frilansa som illustratör och skribent. Var med i webbtv, blev kallat till casting för ett svt-program, gick med i Feministiskt Initiativ och Unga Feminister. Och så flyttade jag till Kungsholmen.

DSC_9032Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Min pappa fick ett till barn, Eloise! Och min storebror fick ett till barn, Mio! Vilken lyckost jag är alltså. Kolla bara på den här extremt gulliga och tokiga.DSC_1835Vilka länder besökte du?
Spanien, Tyskland, Italien, Frankrike och Holland. Jag tågluffade ju i somras!DSC_6988Är det något du saknar år 2013 som du vill ha år 2014?
Ett vettigare Sverige! Sverigedemokraterna ur riksdagen. Regeringsskifte. Att all sexism ska sprängas i luften och aldrig mer komma åter. Förutom det vill jag ha fler roliga frilansjobb, en kul skola att börja på i höst (konstskola eller fortsättningskurs i skrivande), mer tid till att sy och måla och fixa och dona. Och sådant som jag inte tror kommer ske: en egen ateljé/ett kontor att gå till, en bostadsrätt eller ett förstahandskontrakt i en hyresrätt och ett toppenbra bokmanus som något förlag vill ge ut.DSC_0362Vilket datum från år 2013 kommer du alltid att minnas?
Den 16:e juli, för då föddes min lillasyster Eloise. Blev så lycklig att jag fick svårt att andas.IMG_4349Vad var din största karriärsmässiga framgång?
Att jag startade mitt företag och att jag började blogga för Metro. Och att jag gjorde podcasten kanske.novembersöndagOch din största framgång privat?
Att jag har vågat så mycket mer. Vågat ta ställning. Vågat säga vad jag tycker. Tackat ja till saker trots att jag egentligen velat lägga benen på ryggen. Att jag i och med feminismen har lärt mig så mycket om mig själv och min omvärld.DSC_2799Vad spenderade du mest pengar på?
Hyra, mat och resor! Och en del kläder.DSC_8368Gjorde någonting dig riktigt glad?
Att flytta in i Kungsholmenlägenheten. Att veta att trots motgångar och sorg så är vi så himla starka.DSC_0826Vilka låtar kommer alltid att påminna dig om 2013?
Daft Punk – Get Lucky, Miley Cyrus – Can’t stop, Håkan Hellström – Det kommer aldrig va över för mig och alla låtar från Veronica Maggios senaste skiva Handen i fickan fast jag bryr mig.DSC_6754Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
På ett plan har jag varit ledsnare, men på ett plan har jag känt mig starkare.DSC_6340Vad önskar du att du gjort mer?
Målat och sytt. Ägnat mig ännu mer åt pojkvänsgos. Hört av mig till vänner som bor i andra städer. Träffat farmor oftare!DSC_0659Blev du kär i år?
Är ju askär i Felix.ffFavorit-tvserie?
Orange is the new Black. Dör vad bra den är.IMG_2094Bästa boken du läste i år?
Välkommen till den här världen av Amanda Svensson! Men även Egalias döttrar av Gerd Brantenberg, Jag ringer mina bröder av Jonas Hassen Khemiri, The Vast Fields of Ordinary av Nick Burd, Bonjour Tristesse av Françoise Sagan och Tio lektioner i matlagning av Lotta Lundgren, trots att jag ännu inte har läst ut den. DSC_1668Bästa filmen du såg i år?
Frances Ha av Noah Baumbach. Beordrar alla att se den. Tyckte även jättemycket om En oväntad vänskap, Beasts of the southern wild, Ginger & Rosa, Hotell, Blue is the warmest colour, Take this Waltz, Before Sunrise, Before Sunset och Before Midnight.
Den maträtt du åt oftast 2013?
Pasta med en massa stekta grönsaker. Standard. Annars har sötpotatis och fetaost varit två ofta förekommande matvaror. Så gott, speciellt i kombination.IMG_0632Något du önskade dig och fick?
Rent materiellt så fick jag till exempel nya påslakan och en Palmgrensväska!DSC_8788Vad gjorde du på din födelsedag 2013?
Felix uppvaktade mig på morgonen med croissanter och M&M’s. Sedan gick vi på stan en stund och tittade i vintagebutiker, för att sedan äta lunch och dricka vin på Delikatessen. Så bra ställe. På kvällen åt vi middag hemma hos Felix familj, för hans pappa fyller år på samma dag, och senare dansade vi på Marie Laveau med en bunt bra personer. DSC_8684Högsta önskan just nu?
En frisk värld. Att alla vore feminister och att ingen vore rasist.Processed with VSCOcam with x1 presetFinns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Ja, om alla i min närhet vore friska.DSC_8023

Vad fick dig att må bra?
Att börja frilansa. Att flytta till Kungsholmen. Att tågluffa med My. Att känna mig älskad av Felix. Att ha mamma så nära.DSC_8063Vem saknade du?
Mina bröder och alla vänner som var bortresta och utflyttade från Stockholm under årets gång.IMG_2921De bästa nya människorna du träffade?
Myran och Sarah, och personerna från min klass på Jakan.DSC_7324Mest stolt över?
Min och Felix relation. Att vi har klarat det trots det moln som dröjer sig kvar över oss. Att vi visar kärlek, är raka och rättfram med vad vi känner, peppar, inspirerar och tar hand om varandra.DSC_3185Nu är jag redo för 2014! Gott nytt år mina kära kära KÄRA läsare.

Translation: The 2013-list. Translate it here. Happy new year my dearest followers!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
7kommentarer
 • underbart! Är du vegan förresten eller vegetarian?

  Lorissa 2013-12-31 21:42:10 http://lorissalovebomb.se
  Svara
 • Hej! Har följt din blogg till och från sen du var 14(!) Har mitt bland allt plugg haft svårt med att hinna läsa bloggar, och nu läser jag att du startat eget företag, grattis! Skulle vara roligt och veta lite mer om det då jag också så småning om skulle vilja göra det:)
  Tack för en superfin blogg som inspirerat mig i många år!
  kram och GOTT NYTT ÅR!

  Jenny 2013-12-31 18:43:27
  Svara
 • alltså HELVETE vilket fint år du verkar haft. hoppas på ett lika fint 2014. nyårskram!!

  Vicky 2013-12-31 15:51:31 http://vickys.se/
  Svara
 • så himla fint flora! hoppas du får en grym start på 2014. kraaaaaam

  frida 2013-12-31 14:31:37 http://stummaord.blogg.se/
  Svara
 • Gott nytt år!

  Lisen 2013-12-31 11:28:47 http://www.absolutlisen.se
  Svara
 • Vilka fina bilder!! 2013 flög jag för första gången i mitt liv (13 år) resan gick till Cypern :D Helt fantastiskt var det <3

  melanie 2013-12-31 09:35:36 http://fames.se/melaniefreij
  Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!