Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Sex stycken filmtips.

01zx8urlLåt oss börja med Kill Bill vol. 1 och Kill Bill vol.2. Många har förmodligen sett filmerna redan, men jag beordrar er andra att se dem. Och sedan se om dem igen. Fantastiskt filmfoto, sanslösa fightingscener och Uma Thurman är kanske min största idol. Dock (och tyvärr) spär filmen på många stereotypiska japanska karaktärsdrag, ha det i åtanke.19-blue-is-the-warmest-colorwpid-blue-is-the-warmest-colourBlå är den varmaste färgen är en historia om kärlek och om att växa som människa. En fransk film om relationen mellan Adéle och Emma, porträtterat på ett vackert, ärligt och naket sätt. Både bildligt och bokstavligt talat – den längsta sexscenen är 10 minuter lång. Sexuell frigörelse är otroligt viktigt så heja heja! Det finns dock två saker jag känner mig kluven för kring den här filmen: 1. Vore det inte befriande om de kunde ha lite hår på könen i alla fall? 2. Varför benämns den här filmen i många sammanhang som en homosexuell kärlekshistoria, varför kan det inte bara få vara en kärlekshistoria? Låt höra vad ni tänker kring saken!blackfish-1_rgb_wide-61e375a06a655d06eae3bcb4565c77ac22a2fa85-s6-c30 blackfishposter1Blackfish är en dokumentär som handlar om konsekvenserna med att tillfångata späckhuggare och sedan träna dem i nöjesparker. En otroligt viktig film som reflekterar kring djurens intelligens och känsloliv, och hur ett liv i fångenskap tillslut kan leda till psykisk sjukdom och attacker på de människor och djur som har varit nära. Den ifrågasätter det kapitalistiska systemet hos nöjesparker som Seaworld i USA och lögner som ”späckhuggarna lever längre hos oss än ute i fria havet”. Se, få ont i magen och begrunda.eye-populaire06 photo-Populaire-2012-17Populaire är inspelad 2012 men utspelar sig 1958 och bäst med filmen är scenografin, rekvisitan och kostymen. Handlingen i sig är ganska larvig men underhållande: För att Rose ska få fortsätta som sekreterare hos Louis ska hon tävla i mästerskapet i maskinskriveri – hon är nämligen ruskigt snabb på att skriva maskin. Givetvis utvecklas en kärlekshistoria också. Ska hon få sin drömprins tillslut?pixar-up-frame1 up_20Up handlar om 78-åriga Carl som vill fullfölja sin dröm att besöka Sydamerika genom att knyta fast tusentals ballonger på sitt tak. Men det blir inte riktigt som han har trott. Jag vill skriva om den här filmen för att jag tycker så himla mycket om animationerna (speciellt i början som handlar om hur Carl är liten och träffar sin blivande fru Ellie, vars karaktär jag förövrigt ÄLSKAR), den är väldigt rolig och relationen som uppstår mellan Carl och Ellie är SÅ fin. Se Up av den anledningen, för visst är filmen underhållande men den är även överfylld av nästan enbart manliga karaktärer och ja. Ni vet ju vad jag tycker om det.

Följ mig gärna på Bloglovin.

Translation: Six movies I’ve seen lately: Kill Bill vol. 1 and Kill Bill vol. 2 (best movies ever), Blue is the Warmest Colour (a great film about teenage love and sexual liberalisation), Blackfish (a documentary about Killer Whales in captivity, so important and heartbreaking), Populaire (a french movie set in 1958 with a cheezy plot but great scenography) and Up (I like the animations and the relation between Carl and Ellie, the rest I don’t really care about).

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
27kommentarer
 • Älskar denna typ av inlägg! Allt annat är otänkbart då din smak vad gäller WHATEVER är enastående. Tack för inspo & se till att ha en super fortsatt dag :)

  Philippa 2014-01-08 13:58:16
  Svara
 • flora, du är så klok! har inte sett ”blå är den varmaste färgen” men tycker att tankarna du har kring den passar in på så många andra filmer. tycker även om att alla filmtipsen är så olika varandra!

  fanny darling 2014-01-06 20:29:54 http://fannydarling.devote.se
  Svara
 • Jag kan hålla med om att jag tyckte det var lite tråkigt att filmen handlade om en ”homosexuell” relation. Exempelvis var scenen där Adéle och Emma deltar i någon form av Pride festival väldigt onaturlig. Jag tänkte, Adéle har alldeles nyligen börjat se sig själv som lesbisk eller bisexuell, skulle hon verkligen vara bekväm i en sådan situation? Där man hyllar bland annat homosexualitet på ett sådant färgstarkt och högljutt vis?

  Sexscenerna var kanske också lite överdrivna. Inget fel i att visa sex så öppet på vita duken men de passade inte riktigt in i historien och parets relation alltid. Första sexscenen är längst och väldigt explosiv och där tycker jag snarare att den skulle varit mer trevande och försiktig, klart att attraktionen mellan kvinnorna ska visas men samtidigt är det Adéles första samlag med en kvinna , kanske att det blir lite onaturligt just att sexet är så intensivt och känsloladdat. Attraktionen mellan Adéle och Emma hade kanske kunnat avbildas på annat sätt än just rakt av sexuellt.

  Annars var filmen otroligt stark och jag kunde inte hålla tillbaka tårarna vid många tillfällen. Adéles förtvivlan över att förlora Emma kändes hundra procent äkta och i de scenerna kände jag att oavsett kön eller sexualitet kunde i varje fall jag relatera till hennes sorg och känslor . Där gjorde skådespelarna ett otroligt bra jobb i att gestalta en vanligt förekommande situation i alla sorters förhållande på ett sånt vis att man inte alls såg deras relation som homosexuell, utan snarare bara som en relation.

  Saga 2014-01-06 18:29:21
  Svara
 • Älskade Lidija Praizovic analys av blå är den varmaste färgen (som Julia Nilsson också länkade på facebook). Så himla träffsäker. Tycker verkligen att filmen har växt i mina ögon när jag har insett att det tydligaste temat genom hela filmen, nämligen klassamhället, inte kom fram för att det handlade om en lesbisk relation. Jag var liksom tydligen tvungen att ”processa” och förstå så mycket om själva kärleken i sig att de än större frågorna i filmen bara försvann. Så tråkigt och sjukt?????

  my 2014-01-06 13:10:28
  Svara
 • Jag har inte sett Kill Bill, men jag har sett hans syster. Tjej Bill.

  Fredrik Solt 2014-01-06 09:13:24
  Svara
 • 1. Var kan man se ”Blackfish”?
  2. Jag kan tänka mig att ”Blå är den varmaste färgen” benämns som en ”homosexuell kärlekshistoria” för att homosexualitet inte är accepterat i alla delar av världen än. Det kan t.o.m. vara kontroversiellt här i Sverige, trots vår acceptans kring det. Många kanske blir upprörda av t.ex. den där ovanligt långa sexscenen mellan två tjejer eller bara av faktumet att de är tjejer, och har ett sexuellt kärleksförhållande.
  Den huvudsakliga anledningen tror jag dock är att homosexualitet inte är en accepterad läggning i många länder och då vill regissören eller de som har sett den ”förvarna” om innehållet i filmen. Sorgligt men antagligen sant.

  N 2014-01-06 02:16:38 http://hjalles.blogg.se
  Svara
 • johanna: kolla primewire.ag om du vill se filmen. bara att söka titel.

  i alla fall så känner jag också mig kluven angående sexscenen, tycker den var för porrig och överlång och tog mycket uppmärksamhet från självaste innehållet i media. fantastisk film annars.

  sa 2014-01-05 21:23:11
  Svara
 • Åhh ja älskar Carl och Ellies kärlekshistoria. Helt underbar.

  Fanny 2014-01-05 19:54:02 http://fannylehmann.blogg.se
  Svara
 • Å, älskar filmen upp :D

  melanie 2014-01-05 19:04:05 http://fames.se/melaniefreij
  Svara
 • Jag känner mig också tyvärr kluven till filmen ”Blå är den varmaste färgen”. Främst för att jag inte tror att en sådan sex scen skulle vara lika lång och detaljerad om huvudrollerna hade varit manliga. Utöver det är det en bra film, blir bara så irriterad när jag tänker på det här att det alltid ska vara nakna tjejer och aldrig några nakna killar. Längtar tills den dagen jag får se en lika detaljerad sex scen med två killar i en lika populär film som denna.

  Anna 2014-01-05 17:45:28
  Svara
 • jag har sett blå är den varmaste färgen och jag tycker inte det är en ASBRA film, den är okej, inte alls i närheten av vad folk säger att den är (enligt mig).

  1. för att vara en kärlekshistoria är den väldigt platt, det handlar bara om det sexuella. när adele saknar emma, så gråter hon för att hon saknar att ligga med henne. när förhållandet tar slut handlar det om att adele inte känner att emma vill ha henne sexuellt längre. kärleken saknar lager, det handlar bara om sex. jag tycker det var fult att visa upp en lesbisk relation så. det var liksom mer en historia om attraktion än om kärlek. redan i början på filmen sätts tonen väldigt tydligt när adele o hennes vänner pratar om sex, det överskuggar hela det här ”att träffa nån på chans”-grejen.

  2. en man som regisserar lesbiska sexscener. säger väl allt.

  3. men, adele (som hon heter irl med) är en sån fantastisk skådespelare trots bristande film. det gjorde den lite mer värd att se.

  clara 2014-01-05 16:26:00
  Svara
  • Svar på claras kommentar.

   Det finns ju iof olika sorters kärlek, har typ själv upplevt den som beskrivs i filmen. Jag tolkade det alltså som att attraktionen och sexet blir/bygger kärleken. Saken är bara den att kärlek kan se väldigt annorlunda ut. Jag gillade att dom tog upp den typen av förhållande då man hela tiden pumpas av hur klassisk kärlek ska/kan se ut. För mig är sexet och attraktionen en stor del av kärleken. Jag tyckte filmen handlade om kärlek iaf efter som sex och attraktion är en del av kärleken när man är kär. Men förstår ju såklart hur du menar med :) Var bara tvungen att skriva efter som vi tydligen såg film tvärtom!

   sofi 2014-01-05 21:43:37
   Svara
 • åh, jag såg Blue is The Warmest Colour bara häromdagen och fy vad bra, gripande och fantastisk den är. jag som själv inte tänker så mycket på kön, ser den såklart bara som en kärlekshistoria. så jag kan nog inte säga så mycket om saken.. men ja, alla borde se den! ps. går att få tag på illegalt sätt..

  Madeleine -an uncompromising feministic vegan 2014-01-05 16:23:00 http://sisterdisco.blogg.se
  Svara
 • jeg tenkte faktisk akkurat det samme da jeg så blå er den varmeste fargen. trist at de forvridde kvinnelige skjønnhetsidealene har gjort noe helt naturlig til noe ekkelt. jeg var på roskilde i sommer og i fellesdusjen var det INGEN. som. hadde. hår. noen. steder! ikke en eneste én. ellers en veldig vakker film, da!

  amanda 2014-01-05 16:18:51
  Svara
 • Jag har länge velat se ‘Blå är den varmaste färgen’, har dock inte råd att gå på bio. Eller den kanske är släppt redan? o.O

  Madde Schwedaan 2014-01-05 15:53:52 http://www.MadsonArt.wordpress.com
  Svara
 • har inte sett blue is the warmest color än men peppar den så himla mycket! intressanta frågor du ställde kring den… tänker att det är sådana jag själv skulle ställa. ska bli spännande att se om jag reagerar likadant.
  populair ska jag definitivt kolla upp!
  http://singmyspring.blogspot.com

  Elise 2014-01-05 15:30:25 http://singmyspring.blogspot.com
  Svara
 • Alltså Flora du är verkligen så himla duktig på att skriva och förmedla och bara vara bra. Tack för en fin läsning!

  Stina-maria 2014-01-05 15:25:59
  Svara
 • Älskar filmtips, tack!!

  Ebba Möll 2014-01-05 15:06:41 http://www.ebbamoll.blogg.se
  Svara
 • Up och Kill Bill älskar jag. Har du sett Death Proof? Där är Zoe Bell med, Beatrix stuntman. Och flest kvinnliga karaktärer också. Andra delen av filmen gillar jag bäst. Sååå vacker!

  Lorissa 2014-01-05 14:48:52 http://lorissalovebomb.se
  Svara
 • kom att tänka på den här videon när du nämnde Up, en låt någon har klippt ihop av olika ljud i filmen! blir på så himla bra humör av den

  ellen 2014-01-05 14:10:57
  Svara
 • I Blå är den varmaste färgen har skådespelarna inte sex påriktigt, Léa Seydoux sade i en intervju (skulle länka den, men den är på finska) att hon skulle aldrig ha gått med på att spela in filmen om hon borde ha haft sex på riktigt.
  Keep up the good work Flora, du är så fin!

  Jeanette 2014-01-05 14:09:24
  Svara
 • Vilka bra filmtips! Älskar själv Kill Bill-filmerna, antagligen just för att det är en kvinna som kickar ass i huvudrollen. Tittade också på Up för några år sedan, höll på att gråta ihjäl mig till inledningen med Ellie. Ska genast kolla upp Populaire, som jag har siktat på Netflix.

  howshorthowlovely.tumblr.com

  Elisabeth 2014-01-05 14:09:10 http://howshorthowlovely.tumblr.com
  Svara
 • ”Up” är en utav mina favoritfilmer, blev väldigt berörd. <3 Den satte sig verkligen hos mig även långt efter att jag hade sett den. Såg filmen med min lillebror på då 8år som tittade lite nyfiket på mig och flinade för sig själv när hans syster (jag) satt och grät i både början av filmen och slutet för att den var så fin, men han förstod nog inte riktigt varför. :P (eller så gjorde han kanske det?)

  Stephanie 2014-01-05 14:04:16
  Svara
 • åh, vill så gärna se Blå är den varmaste färgen, men vaaaaaart hittar jag den???

  Johanna 2014-01-05 13:26:31
  Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Hälsa
Foodjunkie
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Mathilda Weihager
Home
34 kvadrat
Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Ida Warg
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Marie Serneholt
Mode
Pamela Bellafesta
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind