Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

På sistone.

Nu ska vi sedvanligt ta en titt på några av de saker jag har gjort på sistone:

slutet av 2013 början av 2014Vi har tjärat Mammas och Calles hus. Det blir så sabla fint och gud vad härligt det är att arbeta med kroppen. Rolig anekdot: när Felix var på hemväg och satt på tunnelbanan var han tvungen att hoppa av för att några tanter blev jättearga för att han luktade så mycket tjära.slutet av 2013 början av 2014Jag har träffat Cornelia, fikat på Hermans och pms:at i otaliga second hand-affärer.slutet av 2013 början av 2014Alla vintagetips och Stockholmsguider gör jag ju som frilans till Metro. Förutom att de visas här på bloggen så publiceras de även på metromode.se. Så sådana har jag suttit och skrivit.slutet av 2013 början av 2014Jag och Felix har haft besök av Froste och Viggo (som är mina storebröder) samt Linda, Elver och Mio. slutet av 2013 början av 2014Önskar att de bodde i Stockholm permanent så att vi kunde hänga oftare!slutet av 2013 början av 2014Idag är Mio fem veckor gammal! Så himla liten och gullig. slutet av 2013 början av 2014Fejkat familjefoto ♥. Älskar Mios blick på den här bilden – jag vill posera och han vill amma. slutet av 2013 början av 2014Vid ettiden på nyårsafton firade vi lilljul hemma hos pappa. Elver ville fotografera precis som jag och satte mobilen mot ögat som om det vore en systemkamera. slutet av 2013 början av 2014Mysig kille. Jag var ute och promenerade med Eloise i säkert en timme för att få henne att somna. Så surrealistisk känsla att putta en barnvagn framför mig med min lillasyster i. Kan liksom fortfarande inte förstå den grejen. slutet av 2013 början av 2014Här är hon och Dana. Hur fina? Vi åt jättegod middag och öppnade julklappar och sen skyndade vi oss in till stan för att förbereda nyårsmiddagen.slutet av 2013 början av 2014I torsdags fotograferade jag min låtsaspappas keramik. Produktfotografi är så svårt men jag lär mig mer och mer för varje gång. slutet av 2013 början av 2014I lördags brunchade jag på String med My. slutet av 2013 början av 2014Inte så gott men väldigt fin morgonstund med min bästa.slutet av 2013 början av 2014Sedan mötte jag ju upp Hanna för att fotografera och så. Efteråt värmde vi våra frusna fingrar på Fyra knop. slutet av 2013 början av 2014Drack varm choklad och åt galette med getost.

Förutom det har jag bland annat varit förkyld och legat i sängen i två dagar, haft så förbannat ont i munnen (får afte varje vinter, någon annan som har det som har tips på hur jag kan få det att försvinna snabbare?), tittat på en hel säsong av Homeland och ätit popcorn med Felix, samt haft Myran, Sarah och Vanja på middag och diskuterat politik och fangirlskulturen och andra bra och intressanta saker.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
15kommentarer
 • Z E N D I U M. Krame

  Vanja 2014-01-08 00:08:06
  Svara
 • Håller med de som skrivit tidigare! Min tandläkare rekommenderade Zendiumtandkräm när hon såg att jag hade afte. Sedan är det bra att ha på lite Aftex på såret, det blir som en liten hinna på såret så att det inte gör lika ont.

  Marre 2014-01-07 22:07:03
  Svara
 • Jag får också afte, och då använder jag en salva från apoteket som är till särskilt för sår inne i munnen. Den ska bedöva, och hjälpa till att läka också. Känns som att den hjälper lite grann iaf. Finns en som heter aftamed tex.

  Ulrika 2014-01-07 14:07:51
  Svara
 • Jag får också Afte, oftast efter att jag typ har bitit mig i läppen eller haft en liten blåsa. Lärde mig nån gång att det är kroppen som attackerar sig själv, typ att man får afte istället för förkylning… Ett tag när jag hade hemska blåsor använde jag någon salva som man hade på blåsan som fanns på Hälsokostbutiker. Minns inte vad den hette dock… Numera låter jag de bara gå över av sig själva. De enda jag gör är att använda vanliga tandkrämer, kan inte använda sånadär ”Whitening” t.ex.

  Sofia 2014-01-07 12:43:42 http://sutjeti.wordpress.com
  Svara
 • Jag har haft afte i hela mitt liv. Om det är riktigt illa, som det är för mig kan man få kortisontabletter som man löser med vatten och gurglar. Annars är ett smärtlindrande tips att borsta tänderna med Zendiumtandkräm!

  Nike 2014-01-07 11:44:19
  Svara
 • Usch, jag får också återkommande afte och har en as we speak… HEMSKT. Ett tips utöver de du redan fått är att använda tandkräm utan natriumlaurylsulfat, t.ex. Zendium. Man kan även ta en värktablett en stund innan man ska käka för att bedöva smärtan en aning.

  Kajsa 2014-01-07 11:41:11
  Svara
 • alltså är jag den enda som knappt kan läsa din blogg eftersom den hänger sig HELA tiden?! Det har varit såhär i flera veckor nu… i firefox

  ellen 2014-01-07 10:34:33
  Svara
 • Hej!

  Vet att det antagligen är en lite dum fråga eftersom du gjort en del inlägg ang. din tågluff, men jag kör på och frågar ändå! Jag och ett tjejgäng skall ut och tågluffa i sommar och jag undrar därför om du har några bra tips. Kan gälla allt verkligen som boende, rutt, klubbar eller bara något som är bra att ha i sin vetskap liksom :) Tack på förhand!

  Elin 2014-01-07 09:47:29
  Svara
 • Hej Flora!

  Min kille har haft problem med afte hela sitt liv, tills den dagen då min faster, som är hälsoterapeut, berättade att detta kan bero på zinkbrist. Mycket riktigt, några veckor efter ett extra intag av zink var den satans aften ett minne blott!

  Josefine 2014-01-07 08:05:12
  Svara
 • ALLTSÅ. jag hatar afte. :( jag tycker hexident (bakteriedödande munskölj) kan hjälpa ibland men fasiken vad ihärdiga blåsorna kan vara……..

  Liv 2014-01-06 23:52:57
  Svara
 • Hej! Jag undrar vad ni sa om fangirlskulturer… tycker det är ett spännande ämne. Själv älskar jag Harry Potter och Justin Bieber. Har skrivit ett blogginlägg om den senare! Kika in vetja :) http://kusinerikamp.blogspot.se/2013/12/justin-bieber-och-flickhysterin.html

  Fanny 2014-01-06 23:07:12 http://kusinerikamp.blogspot.com
  Svara
 • åh så fint du har det! hadde vært cool å tatt en kaffe med deg engang.

  may-teresa 2014-01-06 22:43:05 http://mayteresa.blogg.no
  Svara
 • Hei fine Flora!

  After tips (som det heter på norsk): 1. et fantastisk vitamin/urte kosttilskudd som heter Longo Vital – veldig verdt (og ufarlig) å prøve! 2. kutte ned på sukker for å ikke mate bakteriene/infeksjonen.

  Natalie 2014-01-06 22:39:18
  Svara
 • Min pojkvän får också afte och brukar köpa någon tub som heter Aftex på apoteket, det fungerar för honom i alla fall. Värt att prova :D

  Molly 2014-01-06 22:14:03 http://mollyn.blo.gg
  Svara
 • Hej men nej! Har också afte och har i perioder jätte, jättemycket problem med det. T ex så en inte kan äta på flera dagar (t ex förra nyår åt jag kokt blomkål när de andra åt supersatsig trerätters) eller prata utan att börja grina. Men efter det nyåret fick jag en medicin som heter Klobetasol som är DET BÄSTA NÅGONSIN. Det är en gurgelgrej som innehåller kortison och blåsorna försvinner oftast inom 2-3 dagar + gör mindre ont snabbt. Den kräver recept dock, men gå till vårdcentralen och säg att du hört talad om den? Det kanske funkar? Lycka till och massa styrkekramar // en som vet hur det känns

  Hedda 2014-01-06 22:07:38
  Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
34 kvadrat
Hälsa
Ida Warg
Mode
Petra Tungården
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Susanne Barnekow
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Sassa Asli
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Marie Serneholt
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Hälsa
Fannie Redman
Man
Niklas Berglind